Canvis en la taxa del servei de Google Play el 2021

El març de 2021 vam anunciar un canvi en la nostra taxa del servei per ajudar a augmentar l'èxit dels desenvolupadors a Google Play. A partir de l'1 de juliol de 2021, la taxa de servei per a cada desenvolupador serà del 15 % per al primer milió d'USD de guanys que obtinguis cada any a partir de la venda d'articles o serveis digitals.

En aquest article s'explica com s'aplicarà la taxa del servei del 15% i com es fa la inscripció.

Inscripció

Per inscriure't oficialment al nivell de la taxa del servei del 15% necessites:

Per inscriure't a la taxa de servei del 15 %:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Comptes de desenvolupador associats.
  2. Segueix aquestes instruccions per crear un grup de comptes i fes-nos saber si tens cap ADA o no.
  3. Quan hagis acabat de configurar el grup de comptes, podràs inscriure't a la taxa de servei del 15 % des de la pàgina Comptes de desenvolupador associats. Veuràs un bàner a la pàgina amb el títol "Quan hagis acabat de configurar el teu grup de comptes, inscriu-te per obtenir la taxa del servei del 15%". A sota, fes clic a Revisa i inscriu-te.
    • Important: per poder fer la inscripció, el grup de comptes ha d'incloure tots els teus ADA. No podràs fer-la si tens sol·licituds a les quals no has respost o si alguns comptes de desenvolupador no han respost a la teva sol·licitud per afegir-los al grup de comptes. Obtén més informació sobre com pots gestionar les sol·licituds.
  4. Llegeix i accepta les condicions del servei de la taxa del servei del 15%.
  5. Fes clic a Accepta i inscriu-me.

Un cop t'hi hagis inscrit, podràs veure l'estat d'inscripció en qualsevol moment a la part inferior de la pàgina Comptes de desenvolupador associats. Si t'hi inscrius abans de l'1 de juliol de 2021, tingues en compte que la taxa de servei del 15% s'aplicarà a partir de l'1 de juliol de 2021. Si t'hi inscrius després del dia 1 de juliol, s'aplicarà la taxa del servei del 15% a partir de la data en què completis la inscripció.

Taxa del servei del 15% per al primer milió d'USD de guanys

A partir de l'1 de juliol de 2021, la taxa de servei serà del 15% per al primer milió d'USD de guanys que obtinguis cada any a partir de la venda d'articles o serveis digitals.

Si el teu grup de comptes té diversos comptes de desenvolupador associats, s'aplicarà el nivell de la taxa del servei del 15% sempre que els guanys totals de tots els comptes de desenvolupador associats del grup siguin inferiors a 1 milió d'USD, i tots els comptes de desenvolupador associats podran gaudir del nivell de la taxa del servei del 15%. Un cop els guanys totals superin 1 milió d'USD, la taxa de servei serà del 30% per a tots els comptes de desenvolupador associats durant la resta de l'any.

Els guanys es calcularan per any natural (de l'1 de gener al 31 de desembre). Com que el programa comença a mitjan any (1 de juliol de 2021), el límit de guanys de 2021 es prorratejarà a 500.000 USD.

Nota: el nivell de la taxa del servei del 15% entrarà en vigor l'1 de juliol de 2021 per a tots els desenvolupadors que hagin completat la inscripció abans d'aquesta data. Per als desenvolupadors que hagin completat la inscripció després de l'1 de juliol de 2021, el 15% s'aplicarà a partir de la data en què s'hagi completat la inscripció.

Com funcionen els comptes de desenvolupador associats

Els criteris per determinar els teus comptes de desenvolupador associats estan completament definits al glossari del grup de comptes. Familiaritza't amb aquest glossari per assegurar-te que entens bé termes com ara "compte de desenvolupador associat" i "compte de desenvolupador principal".

Els grups de comptes són una funció nova de Play Console que ens ajuda a saber quins comptes de desenvolupador tens associats. Aquesta informació ens ajuda a assegurar-nos que compleixis els requisits per gaudir de la taxa del servei del 15% i d'altres programes per a desenvolupadors de Google Play i funcions de Play Console, i per oferir avantatges futurs.

Tots els comptes de desenvolupador associats formen part d'un grup de comptes, el qual representa una única inscripció al nivell de la taxa del servei del 15%. El compte de desenvolupador principal del grup s'inscriurà en nom de tots els comptes de desenvolupador associats del grup.

El fet de formar un grup no crearà ni permetrà cap accés addicional a comptes de desenvolupador individuals del grup. El titular del compte de desenvolupador principal no tindrà permís per veure ni gestionar cap contingut (incloses les aplicacions) de cap compte de desenvolupador associat afegit al grup de comptes, tret que els administradors dels comptes de desenvolupador individuals afegeixin usuaris o permisos al compte, o bé els modifiquin, explícitament.

Crear el grup de comptes

Ves a Crear i gestionar el grup de comptes per obtenir més informació sobre els grups de comptes.

Preguntes freqüents

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Què és un grup de comptes i per què Google Play em demana que en creï un?

Com que el nivell de la taxa del servei del 15% s'aplica per desenvolupador, no per compte, necessitem saber quins comptes tens associats per poder aplicar la taxa del servei correctament.

En cas que siguis un desenvolupador i només tinguis un compte, hauràs de crear un grup de comptes amb aquest únic compte a Play Console. En cas que siguis un desenvolupador amb diversos comptes, et demanarem que creïs un grup de comptes que inclogui tots els teus comptes de desenvolupador associats (ADA). Això inclou els teus comptes i els comptes de la teva filial que publiquen aplicacions o jocs que utilitzen les característiques de la teva marca. El nivell de la taxa del servei del 15% s'aplicarà als guanys totals de tots els teus comptes de desenvolupador associats (ADA).

Què són les característiques de marca?

Les característiques de marca es defineixen a l'acord de distribució per a desenvolupadors (DDA). Alguns exemples són, entre d'altres, la propietat intel·lectual que els usuaris puguin identificar i atribuir a un sol desenvolupador, aplicació, joc o sèrie, com ara:

• Nom del desenvolupador
  • Nom de l'aplicació o del joc
  • Aparença i nom dels personatges, nom dels escenaris o detalls de la trama
  • Aparença i nom d'elements únics i reconeguts
  • Logotips, tipus de lletra i frases úniques i distingibles
Per què Google Play utilitza les característiques de marca per determinar l'associació de comptes?

Si controles altres empreses que publiquen aplicacions i jocs a Google Play fent servir les teves característiques de marca, hauràs d'afegir-les al teu grup de comptes. L'objectiu de Google Play és garantir que apliquem adequadament el nivell de la taxa del servei del 15% a cada desenvolupador. Considerem que les característiques de marca indiquen clarament quins comptes pertanyen a un desenvolupador perquè connecten de manera significativa la cartera d'aplicacions i jocs d'un desenvolupador amb els usuaris, i contribueixen a fer que els usuaris instal·lin aquestes aplicacions i paguin per adquirir-les a Google Play.

Com es pot inscriure el meu grup de comptes al nivell de la taxa del servei del 15%?

El compte de desenvolupador principal del grup s'inscriurà en nom de tots els comptes de desenvolupador del grup amb una sola inscripció. La taxa del servei s'aplicarà als guanys acumulats de tots els comptes del grup. Si els guanys acumulats són inferiors a 1 milió d'USD, tots els comptes del grup rebran la taxa del servei del 15%. Quan els guanys acumulats superin 1 milió d'USD, la taxa del servei canviarà al 30% per a tots els comptes del grup per a la resta de l'any.

Què passa si tinc comptes de desenvolupador que no utilitzen el sistema de facturació de Google Play?

Actualment, els grups de comptes només estan disponibles per als comptes de desenvolupador que tenen un perfil de pagaments a Play Console. Si ets el propietari de comptes que no tenen cap perfil de pagaments, de moment no cal que els indiquis com a comptes de desenvolupador associats. Proporcionarem grups de comptes per a aquests comptes a Play Console més endavant.

Es permeten les transferències d'aplicacions?

Sí. Tingues en compte que quan es transfereix una aplicació entre comptes de desenvolupador de grups de comptes diferents, tots els guanys de l'aplicació s'inclouran als totals de cada grup de comptes per a l'any natural en curs.

Per exemple, si un compte de desenvolupador del grup de comptes A té una aplicació que ha obtingut 100.000 USD en guanys aquest any i després es transfereix a un altre compte de desenvolupador del grup de comptes B, els guanys de 100.000 USD s'inclouran tant als guanys totals del grup de comptes A com als del grup B per calcular el nivell de la taxa del servei del 15% per a l'any en curs.

Puc fer canvis al meu grup de comptes més endavant?

Sí. Pots afegir o suprimir comptes de desenvolupador al teu grup per reflectir els canvis en la propietat dels comptes.

Tingues en compte que, quan es transfereix un compte de desenvolupador entre grups de comptes independents, els guanys d'aquest compte s'inclouen als totals de tots dos grups de comptes per a l'any natural en curs.

Amb quina periodicitat es determinarà si els guanys anuals dels desenvolupadors superen la xifra d'1 milió d'USD?

Els guanys es calcularan per any natural (de l'1 de gener al 31 de desembre). Com que el programa comença a la meitat de l'any (1 de juliol de 2021), el límit de la segona meitat de 2021 es prorratejarà a 500.000 USD.

Nota: el nivell de la taxa del servei del 15% entrarà en vigor l'1 de juliol de 2021 per a tots els desenvolupadors que hagin completat la inscripció abans d'aquesta data. Si un desenvolupador completa la inscripció després de l'1 de juliol, el 15% s'aplicarà a partir de la data en què s'hagi completat la inscripció.

Com es valoraran els guanys en monedes que no siguin USD?

La xifra d'1 milió de dòlars de guanys dels desenvolupadors es defineix en USD. Les transaccions en altres monedes es convertiran fent servir les taxes de canvi de moneda vigents, que s'actualitzen al llarg del dia.

Quan rebran els desenvolupadors la taxa del servei del 15%?

El nivell de la taxa del servei del 15% s'aplicarà poc després que el desenvolupador completi els passos d'inscripció necessaris a Play Console, i es veurà reflectit en el cicle de pagament mensual següent.

La meva empresa és propietària de dos comptes de desenvolupador independents que no comparteixen cap característica de marca. Puc crear dos grups de comptes?

Com que la teva empresa és propietària dels dos comptes de desenvolupador, hauries de crear un sol grup de comptes. Els grups de comptes haurien de contenir tots els comptes de desenvolupador que tinguis, així com qualsevol altre compte de desenvolupador que sigui propietat de les filials o les empreses vinculades que utilitzin les teves característiques de marca.

Han adquirit la meva empresa, però continuem funcionant de manera independent. He de formar part d'un grup de comptes junt amb l'empresa que ara és propietària de la meva empresa?

No, sempre que no comparteixis cap característica de marca amb l'empresa matriu ni publiquis les seves aplicacions o jocs. Per inscriure't, crea un grup de comptes independent del grup de comptes de l'empresa matriu. Recorda incloure qualsevol altre compte de desenvolupador que tinguis, així com els comptes de les filials o de les empreses vinculades que comparteixin les teves característiques de marca.

• Exemple A: la teva empresa ha adquirit un desenvolupador com a filial i aquest desenvolupador manté la seva marca i el seu catàleg d'aplicacions i jocs de manera independent dels de la teva empresa. En aquest cas, el desenvolupador pot crear un grup de comptes independent.
  • Exemple B: la teva empresa ha adquirit un desenvolupador que ha canviat el seu nom d'editor perquè faci referència al nom de la teva empresa. A més, ha publicat alguna propietat intel·lectual teva o ha utilitzat altres característiques de marca de la teva empresa o el teu catàleg d'aplicacions i jocs. En aquest cas, el desenvolupador hauria de compartir un grup de comptes amb la teva empresa.
La meva empresa és propietària de diverses filials amb comptes de desenvolupador a Google Play. He de crear un grup de comptes amb totes les meves filials?

Si les teves filials no publiquen aplicacions ni jocs que comparteixin característiques de marca, poden inscriure's en aquest programa per separat i crear els seus propis grups de comptes. Tanmateix, totes les filials que comparteixin característiques de marca han d'estar en un sol grup de comptes. Tingues en compte que, si tens filials que publiquen versions de les teves aplicacions o jocs (sigui localitzades o amb la marca reconstruïda) en regions concretes, aquestes aplicacions es consideraran teves. Així mateix, els comptes de desenvolupador que les publiquin es consideraran comptes de desenvolupador associats teus i hauran de formar part del teu grup.

Exemple: la teva empresa és propietària d'una filial que publica les teves aplicacions o jocs en regions concretes, o bé que comparteix altres característiques de marca amb la teva empresa. La teva filial localitza algunes d'aquestes aplicacions o jocs. En aquest cas, has de compartir un grup de comptes amb la teva filial.

La meva empresa concedeix llicències de jocs i aplicacions amb característiques de marca que són propietat d'altres empreses. He de formar un grup amb aquestes empreses?

Mentre no hi hagi cap relació de propietat ni interessos de control entre les dues empreses, cada empresa pot crear el seu propi grup de comptes. Aquests grups de comptes han d'incloure els comptes de desenvolupador que tingui cada empresa, així com els comptes de les filials i les empreses vinculades amb què comparteixin característiques de marca.