Opprett og administrer kontogruppen din

Fra og med 7. juni 2021 kan du opprette en kontogruppe i Play-konsollen for å hjelpe oss med å forstå hvilke utviklerkontoer du er knyttet til.

Forklaring av kontogrupper

Kontogrupper hjelper oss med å forstå hvilke utviklerkontoer du er knyttet til. Når du oppgir denne informasjonen i Play-konsollen, hjelper du oss med å sikre at du er kvalifisert for tjenestegebyret på 15 % for den første millionen (USD) du tjener, og at vi kan gi deg fremtidige fordeler.

Ordliste

Dette er noen av termene du kan komme over når du konfigurerer kontogruppen din. Alle andre sentrale uttrykk i denne artikkelen er definert i distribusjonsavtalen for utviklere hvis de ikke er definert nedenfor.

• Kontogruppe betyr kontoen i Play-konsollen som alle de tilknyttede utviklerkontoene dine tilhører.
  • Samarbeidspartner betyr alle enheter som direkte eller indirekte kontrollerer deg, kontrolleres av deg eller er under en annen enhets felles kontroll med deg.
  • Tilknyttede utviklerkontoer omfatter
    • Alle utviklerkontoer du eier.
    • Alle utviklerkontoer som eies av datterselskapet ditt og publiserer produkter som bruker samme eller lignende merkevareelementer som dine merkevareelementer.
    • Hvis enheten som kontrollerer både deg og samarbeidspartnerne dine, ikke er en utvikler i Play-konsollen:
      • Alle utviklerkontoer som eies av samarbeidspartnerne dine og publiserer produkter som bruker samme eller lignende merkevareelementer som dine merkevareelementer. (Merk: Disse utviklerkontoene anses som enten de tilknyttede utviklerkontoene dine eller samarbeidspartnernes tilknyttede kontoer, men ikke begge deler.)
  • Kontroll betyr eierskap av 50 % eller mer av stemmerettighetene eller eierskapsinteressene tilknyttet den juridiske enheten.
  • Primær utviklerkonto betyr den tilknyttede utviklerkontoen som er angitt som administrator for kontogruppen.
  • Eieren av den primære utviklerkontoen betyr utvikleren som har registrert den primære utviklerkontoen i Play-konsollen.
  • Datterselskap betyr den juridiske enheten (eller enhetene) du selv kontrollerer.

Prosessoversikt: oppretting av kontogrupper

Fra og med 7. juni 2021 kan du gå til den nye Tilknyttede utviklerkontoer-siden i Play-konsollen og opprette en kontogruppe med det fullstendige juridiske navnet til organisasjonen din (for eksempel Google LLC). Når du har opprettet en kontogruppe, kan du legge til andre utviklerkontoer i Play-konsollen for å fortelle oss at du er knyttet til dem.

Utviklerkontoen du bruker til å opprette kontogruppen, blir den primære utviklerkontoen for gruppen. Det betyr at alle som har administratortilgang til den primære utviklerkontoen, kan administrere kontogruppen.

Tilgangen til hver enkelt utviklerkonto administreres fortsatt av administratorene for de respektive utviklerkontoene. Ingen, inkludert den primære utviklerkontoen for gruppen, får tilgang til økonomiske data, muligheten til å publisere apper eller oppdateringer via andre kontoer i gruppen eller andre lignende tillatelser, med mindre administratorene for de enkelte utviklerkontoene uttrykkelig legger til eller justerer kontobrukerne eller -tillatelsene.

Alle utviklerkontoene som er registrert hos de tilknyttede utviklerkontoene dine, må godta å bli en del av kontogruppen din samt autorisere eieren av den primære utviklerkontoen til å handle på vegne av dem. Kontogruppen din blir ikke fullført før alle de tilknyttede utviklerkontoene godtar å være en del av den.

Eieren av den primære utviklerkontoen er autorisert til å

• administrere de tilknyttede utviklerkontoene dine og/eller kontogruppen din, inkludert å legge til, fjerne og se de relevante tilknyttede utviklerkontoene
  • registrere seg for tjenestegebyrnivået på 15 % på vegne av alle de tilknyttede utviklerkontoene i kontogruppen din samt representere kontoene i relaterte saker
  • se e-postadressene til alle de tilknyttede utviklerkontoene i kontogruppen din etter at de har godtatt å bli med i kontogruppen

Kontogruppenavnet og e-postadressen tilknyttet den primære utviklerkontoen er synlig for alle andre utviklerkontoer du legger til i kontogruppen. Kontogruppen din er ikke synlig for brukere på Google Play.

Kontogruppen skal inneholde alle utviklerkontoene du er knyttet til. Eieren av den primære utviklerkontoen har ansvar for å holde statusen for kontogruppen oppdatert.

Før du starter

Her er noen viktige ting du bør vite før du oppretter og administrerer kontogrupper:

• Du må opprette en kontogruppe for å registrere deg for nivået for 15 % tjenestegebyr.
  • Denne funksjonen er bare tilgjengelig for utviklere med betalingsprofil. Hvis du ikke har noen betalingsprofil, får du ikke tilgang til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  • Mange utviklere eier bare én utviklerkonto, og i så fall har de ingen tilknyttede utviklerkontoer. Hvis du bare eier én utviklerkonto, må du fortsatt opprette en kontogruppe for den ene kontoen din.
  • Utviklerkontoer kan bare være med i én kontogruppe om gangen. En utviklerkonto som allerede finnes i en kontogruppe, kan flyttes fra én kontogruppe til en annen ved å forlate den nåværende kontogruppen og deretter opprette eller bli med i en annen kontogruppe.

Opprett kontogruppen din

Du kan opprette og konfigurere kontogruppen din på Tilknyttede utviklerkontoer-siden i Play-konsollen.

Påminnelse: Gå gjennom ordlisten ovenfor for å se betydningen av noen av termene du kan komme over når du konfigurerer kontogruppen din.
1. Opprett en kontogruppe

Slik oppretter du en utviklerkontogruppe:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Klikk på Opprett en kontogruppe.
  3. Skriv inn navnet på kontogruppen. Du bør bruke det fulle juridiske navnet til bedriften eller organisasjonen din. For eksempel Google LLC. Hvis kontoen din er for personlig bruk, skriver du inn utviklernavnet ditt.
  4. Klikk på Opprett en kontogruppe.

For å fullføre konfigureringen av kontogruppen din må du gi oss beskjed om eventuelle andre utviklerkontoer du er tilknyttet.

2. Legg til tilknyttede utviklerkontoer i kontogruppen

Når du har opprettet gruppen din, gir du oss beskjed om utviklerkontoene du er tilknyttet. Dette inkluderer den primære utviklerkontoen som legger til tilknyttede utviklerkontoer i kontogruppen din (hvis du har flere tilknyttede utviklerkontoer, som forklart i definisjonen av «Tilknyttede utviklerkontoer» i ordlisten).

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Under «Legg til utviklerkontoer i kontogruppen din for å fortelle oss at du er knyttet til dem» klikker du på Start
  3. Under «Utviklerkontoer som eies av den juridiske enheten din», velger du Ja for å deklarere alle utviklerkontoene du eier. Velg Nei hvis du ikke eier noen andre utviklerkontoer.
  4. Hvis du valgte Ja i forrige trinn, legger du til de tilknyttede utviklerkontoene ved å bruke de tilhørende konto-ID-ene eller pakkenavnet til en av kontoenes apper.
    • Tips: Du finner utviklerkonto-ID-ene på Kontodetaljer-siden i Play-konsollen. Du finner pakkenavnet på Alle apper-siden i Play-konsollen, rett under navnet på appen.
  5. I delen «Utviklerkontoer med lignende merkevareelementer» velger du Ja hvis det finnes andre tilknyttede utviklerkontoer som publiserer apper med samme eller lignende merkevareelementer (som forklart i definisjonen av «Tilknyttede utviklerkontoer» i ordlisten) som apper i utviklerkontoen din. Hvis ikke velger du Nei.
  6. Hvis du valgte Ja i forrige trinn, legger du til disse kontoene ved å bruke de tilhørende konto-ID-ene eller pakkenavnet til en av kontoenes apper.
  7. Klikk på Lagre.

Når du har lagret, får administratorer av utviklerkontoene du har lagt til, en melding i innboksen sin i Play-konsollen om å godta eller avvise forespørselen din. Du får en melding i innboksen din i Play-konsollen når kontoene godtar eller avviser forespørselen. Hvis kontoene godtar invitasjonen, legges de til i kontogruppen din. Du kan når som helst se statusen for ventende forespørsler i delen «Forespørsler du har sendt» på Tilknyttede utviklerkontoer-siden.

Administrer kontogruppen din

Når du har konfigurert gruppen din, kan du legge til flere kontoer, fjerne kontoer eller gi gruppen nytt navn. Bare administratorer av den primære utviklerkontoen kan administrere kontogruppen.

Viktig: Hvis du fjerner en tilknyttet utviklerkonto fra kontogruppen din, kan det hende at utviklerkontoen mister visse fordeler, for eksempel 15 % tjenestegebyr. Utviklerkontoer kan registrere seg for 15 % tjenestegebyr på nytt ved å opprette eller bli med i en annen kontogruppe. Du finner mer informasjon i disse vanlige spørsmålene.
Legg til flere tilknyttede utviklerkontoer i kontogruppen din

Slik legger du til flere tilknyttede utviklerkontoer i kontogruppen:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Klikk på Administrer, og velg Administrer en kontogruppe i listen.
  3. Under «Utviklerkontoer som eies av den juridiske enheten din», velger du Ja for å deklarere alle utviklerkontoene du eier. Velg Nei hvis du ikke eier noen andre utviklerkontoer.
  4. Hvis du valgte Ja i forrige trinn, legger du til de tilknyttede utviklerkontoene ved bruk av de tilhørende utvikler-ID-ene eller pakkenavnet til en av kontoenes apper.
    • Tips: Du finner utvikler-ID-ene på Kontodetaljer-siden i Play-konsollen. Du finner pakkenavnet på Alle apper-siden i Play-konsollen, rett under navnet på appen.
  5. I delen «Utviklerkontoer med lignende merkevareelementer» velger du Ja hvis det finnes andre utviklerkontoer som publiserer apper med samme eller lignende merkevareelementer (som forklart i definisjonen av «Tilknyttede utviklerkontoer» i ordlisten) som apper i utviklerkontoen din. Hvis ikke velger du Nei.
  6. Hvis du valgte Ja i forrige trinn, legger du til disse kontoene ved bruk av de tilhørende utvikler-ID-ene eller pakkenavnet til en av kontoenes apper.
  7. Klikk på Lagre.

Når du har lagret, mottar administratorer av utviklerkontoene du har lagt til, en melding i innboksen sin i Play-konsollen om å godta eller avvise forespørselen din. Du får en melding i innboksen din i Play-konsollen når kontoene godtar eller avviser forespørselen. Hvis kontoene godtar invitasjonen, legges de til i kontogruppen din. Du kan når som helst se statusen for ventende forespørsler i delen «Forespørsler du har sendt» på Tilknyttede utviklerkontoer-siden.

Fjern tilknyttede utviklerkontoer fra kontogruppen din

Når du har opprettet kontogruppen, kan du om fjerne tilknyttede utviklerkontoer senere hvis det blir nødvendig.

Viktig: Hvis du fjerner en tilknyttet utviklerkonto fra kontogruppen din, kan det hende at utviklerkontoen mister visse fordeler, for eksempel 15 % tjenestegebyr. Utviklerkontoer kan registrere seg for 15 % tjenestegebyr på nytt ved å opprette eller bli med i en annen kontogruppe. Du finner mer informasjon i disse vanlige spørsmålene.

Slik fjerner du tilknyttede utviklerkontoer fra kontogruppen din:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Klikk på Administrer, og velg Administrer en kontogruppe i listen.
  3. Finn den tilknyttede utviklerkontoen du vil fjerne, i listen under «Utviklerkontoer i gruppen din» (etterfulgt av navnet på kontogruppen).
  4. Ved siden av den tilknyttede utviklerkontoen du vil fjerne, klikker du på Fjern.
  5. Klikk på Lagre.

Når du har lagret, mottar administratorene av utviklerkontoene du har fjernet, en melding i innboksen sin i Play-konsollen om at kontoen deres er fjernet fra kontogruppen din.

Gi kontogruppen din nytt navn

Slik gir du kontogruppen nytt navn:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Klikk på Administrer , og velg Gi kontogruppen nytt navn i listen.
  3. Skriv inn det nye navnet på kontogruppen, og klikk på Lagre.
Slett kontogruppen din

Før du sletter kontogruppen din, må du være klar over følgende:

• Alle utviklerkontoer fjernes fra kontogruppen. Deretter kan de opprette sin egen kontogruppe eller bli med i en annen kontogruppe.
  • Alle utviklerkontoene blir avregistrert fra Google Play-utviklerprogrammene og -tjenestene som kontogruppen har vært med i, for eksempel 15 % tjenestegebyr.

Slik sletter du kontogruppen din:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Klikk på Administrer, og velg Slett kontogruppen i listen.
  3. Se gjennom konsekvensene av å slette kontogruppen, og klikk på Slett kontogruppen for å fortsette. Alle utviklerkontoene blir varslet om at de ikke lenger er en del av kontogruppen.

Administrer forespørsler om kontogruppen din

Du kan se og administrere innkommende og utgående forespørsler om kontogruppen på Tilknyttede utviklerkontoer-siden.

Se og avbryt sendte forespørsler

Slik kan du se forespørsler du har sendt:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Se sendte forespørsler under «Forespørsler du har sendt».

For å avbryte en ventende forespørsel, klikk på Avbryt forespørselen. Du må sende forespørselen på nytt hvis du vil at denne tilknyttede utviklerkontoen skal bli med i gruppen din senere.

Gjennomgå og administrer forespørsler om å forlate kontogruppen din

Før du godtar en forespørsel om å forlate kontogruppen, må du være oppmerksom på følgende:

• Den aktuelle utviklerkontoen er ikke lenger med i noen kontogruppe. Eieren av utviklerkontoen kan opprette sin egen kontogruppe eller bli med i en annen kontogruppe.
  • Hen er ikke lenger registrert i Google Play-utviklerprogrammene eller -tjenestene som kontogruppen din er blitt med i, for eksempel 15 % tjenestegebyr.
  • Kontoens inntekter så langt i år blir tatt med både i din kontogruppe og i eventuelle fremtidige kontogrupper kontoen blir med i, når 15 % tjenestegebyr skal beregnes for i år. Du finner mer informasjon i disse vanlige spørsmålene.

Slik ser du forespørsler om å forlate kontogruppen din:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Velg Forespørsler-fanen.
  3. Utviklerkontoer som har bedt om å forlate kontogruppen din, er oppført under «Forespørsler om å forlate kontogruppen». Klikk på Gjennomgå forespørselen for å få mer informasjon og godta eller avvise forespørselen.
  4. Klikk på Ikke fjern for å avvise forespørselen om å forlate gruppen, eller klikk på Fjern fra kontogruppen for å godta den. Du kan klikke på Avbryt hvis du ikke vil gjøre noe.

Gjør endringer i den primære utviklerkontoen

Hvis det er nødvendig, kan du gjøre endringer i den primære utviklerkontoen for kontogruppen. Hvis du ikke er eieren av den primære utviklerkontoen, kan eieren av den primære utviklerkontoen sende deg en forespørsel om å bli den primære utviklerkontoen.

Du kan spørre en annen utviklerkonto om å bli den primære utviklerkontoen for kontogruppen din. Du er fortsatt den eieren av den primære utviklerkontoen frem til vedkommende godtar forespørselen.

Slik godtar du en forespørsel om å bli eieren av den primære utviklerkontoen:

• Personen som vil bli den nye eieren av den primære utviklerkontoen, får presentert eventuelle vilkår den nåværende eieren av den primære utviklerkontoen har godtatt på vegne av kontogruppen, for eksempel vilkårene for 15 % tjenestegebyr.
  • Hen må godta disse vilkårene for å bli eieren av den primære utviklerkontoen.

Hvis hen godtar forespørselen, skjer følgende:

• Du mister tillatelsen til å administrere kontogruppen.
  • Utviklerkontoen din er fortsatt medlem av kontogruppen.
  • Den nye primære utviklerkontoen har tillatelse til å administrere kontogruppen. Dette omfatter å legge til eller fjerne utviklerkontoer og å registrere seg for Google Play-utviklerprogrammer og -tjenester på vegne av kontogruppen.
Endre den primære utviklerkontoen

Slik ber du om at en annen utviklerkonto blir den primære utviklerkontoen:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Klikk på Administrer , og velg Endre primær utviklerkonto i listen.
  3. Ved siden av «Ny primær utviklerkonto» velger du utviklerkontoen du vil spørre om å bli den primære utviklerkontoen.
  4. Klikk på Lagre og send forespørselen.
Bli den primære utviklerkontoen

Slik godtar eller avviser du en forespørsel om å bli den primære utviklerkontoen:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Velg Forespørsler-fanen.
  3. Forespørsler om å bli den primære utviklerkontoen står oppført under «Forespørsel om å bli den primære utviklerkontoen». Klikk på Gjennomgå forespørselen for å få mer informasjon og godta eller avvise forespørselen.
  4. Klikk på Godta, Avvis eller Avbryt.
  5. Hvis du godtar vilkårene, må du lese gjennom vilkårene som den nåværende primære utviklerkontoen har godtatt på vegne av kontogruppen, for eksempel vilkårene for 15 % tjenestegebyr, og godta disse vilkårene for å bli den primære utviklerkontoen.

Forespørsler om å bli med i en kontogruppe

Du kan bli invitert til å bli med i andres kontogrupper. Hvis du ikke allerede er med i en kontogruppe, kan du godta forespørselen. Hvis du allerede er med i en kontogruppe, må du forlate kontogruppen du allerede er med i, før du kan godta forespørselen.

Godta eller avvis forespørsler om kontogrupper

Før du godtar en forespørsel om å bli med i en kontogruppe, må du vite hva som skjer hvis du godtar:

• Eieren av den primære utviklerkontoen i denne kontogruppen kan registrere seg for Google Play-utviklerprogrammer og -tjenester (for eksempel 15 % tjenestegebyr) på vegne av hele kontogruppen, inkludert utviklerkontoen din. Eieren representerer kontogruppen i tilknytning til eventuelle programmer eller tjenester kontogruppen er registrert for.
  • Eventuelle Google Play-utviklerprogrammer eller -tjenester som kontogruppen allerede er med i, gjelder også for utviklerkontoen din.
  • Eieren av den primære utviklerkontoen kan se e-postadressen tilknyttet utviklerkontoen din. Eieren har ikke tillatelse til å se eller administrere appene i utviklerkontoen din og har heller ikke tilgang til kontoinformasjonen din.
  • Den primære utviklerkontoen har tillatelse til å administrere denne kontogruppen. For å forlate kontogruppen må den primære utviklerkontoen godta forespørselen din om å forlate gruppen.

Slik godtar eller avviser du en forespørsel om å bli med i en kontogruppe:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Velg Forespørsler-fanen.
  3. Forespørsler om å bli den primære utviklerkontoen står oppført under «Forespørsler om å bli med i en kontogruppe». Klikk på Gjennomgå forespørselen for å få mer informasjon og godta eller avvise forespørselen.
  4. Klikk på Godta, Avvis eller Avbryt.
Bli den primære utviklerkontoen

Hvis du ikke lenger vil være med i en kontogruppe, kan du be om å forlate den. Den primære utviklerkontoen må godta forespørselen din om å forlate gruppen. Vær oppmerksom på følgende hvis vedkommende godtar forespørselen:

• Utviklerkontoen din er ikke lenger med i noen kontogruppe. Du kan opprette din egen kontogruppe eller bli med i en annen kontogruppe.
  • Du er ikke lenger registrert for Google Play-utviklerprogrammer eller -tjenester som kontogruppen er med i, for eksempel 15 % tjenestegebyr.
  • Kontoens inntekter så langt i år blir tatt med både i din kontogruppe og i eventuelle fremtidige kontogrupper kontoen blir med i, når 15 % tjenestegebyr skal beregnes for i år. Du finner mer informasjon i disse vanlige spørsmålene.

Slik ber du om å forlate en kontogruppe:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Tilknyttede utviklerkontoer-siden.
  2. Klikk på Administrer, og velg Forlat kontogruppen i listen.
  3. Klikk på Be om å forlate.