Opret og administrer din kontogruppe

Fra og med den 7. juni 2021 kan du oprette en kontogruppe i Play Console for at hjælpe os med at forstå, hvilke udviklerkonti du er knyttet til.

Om kontogrupper

Kontogrupper hjælper os med at forstå, hvilke udviklerkonti du er tilknyttet. Når du angiver disse oplysninger i Play Console, hjælper du os med at sikre, at du er kvalificeret til servicegebyret på 15 % for den første indtjening på 1 million USD, og at vi kan give dig fordele fremover.

Ordliste

Her er nogle af de termer, du vil støde på, når du konfigurerer din Kontogruppe. Eventuelle andre termer med stort begyndelsesbogstav i denne artikel er defineret i distributionsaftalen for udviklere (DDA, Developer Distribution Agreement), hvis de ikke er defineret nedenfor.

• Kontogruppe: Den konto i Play Console, som alle dine Tilknyttede udviklerkonti tilhører.
  • Tilknyttet virksomhed: Enhver part, der direkte eller indirekte har Kontrol over Dig, Kontrolleres af Dig eller er under fælles Kontrol af en anden enhed med Dig.
  • Tilknyttede udviklerkonti:
    • Alle de Udviklerkonti, du ejer
    • Enhver Udviklerkonto, der ejes af Dit Datterselskab, og som udgiver et Produkt, der bruger de samme eller lignende Brandelementer som dine Brandelementer
    • Hvis den enhed, der har Kontrol over både Dig og Dine Tilknyttede virksomheder, ikke er Udvikler i Play Console:
      • Enhver Udviklerkonto, der ejes af Dine Tilknyttede virksomheder, som udgiver et Produkt, der bruger de samme eller lignende Brandelementer som dine Brandelementer. Bemærk! Disse Udviklerkonti betragtes enten som Dine Tilknyttede udviklerkonti eller Din Tilknyttede virksomheds Tilknyttede udviklerkonti, men ikke begge.
  • Kontrol: Ejerskab på mindst 50 % af stemmerettighederne eller ejerandel i den juridiske enhed.
  • Primær udviklerkonto: Den Tilknyttede udviklerkonto, der er udpeget som administrator for Kontogruppen.
  • Ejer af den Primære udviklerkonto: Den udvikler, der registrerede den Primære udviklerkonto i Play Console.
  • Datterselskab: De juridiske enheder, du har Kontrol over.

Procesoversigt: Oprettelse af en kontogruppe

Fra og med den 7. juni 2021 kan du gå til den nye side Tilknyttede udviklerkonti i Play Console for at oprette en kontogruppe med det fulde juridiske navn på din organisation (f.eks. Google LLC). Når du har oprettet en kontogruppe, kan du tilføje andre Play Console-udviklerkonti for at fortælle os, at du er knyttet til disse konti.

Den udviklerkonto, du bruger til at oprette kontogruppen, bliver den primære udviklerkonto for kontogruppen. Det betyder, at alle med administratoradgang til den primære udviklerkonto kan administrere kontogruppen.

Adgangen til hver enkelt udviklerkonto administreres fortsat af administratorerne for de pågældende udviklerkonti. Ingen, heller ikke ejeren af gruppens primære udviklerkonto, har adgang til finansielle data, kan udgive apps eller opdateringer på andre konti i gruppen eller benytte lignende tilladelser, medmindre administratorerne af de enkelte udviklerkonti udtrykkeligt tilføjer eller justerer kontienes brugere eller tilladelser.

Hver udviklerkonto, der er registreret som dine tilknyttede udviklerkonti, skal bekræfte, at kontoen tilhører din kontogruppe, og give samtykke til, at ejeren af den primære udviklerkonto må handle på den enkelte kontoejers vegne. Din kontogruppe er ikke færdigkonfigureret, før alle dine tilknyttede udviklerkonti har givet samtykke, der bekræfter, at de tilhører kontogruppen.

Ejeren af den primære udviklerkonto vil kunne:

• Administrere dine tilknyttede udviklerkonti og/eller din kontogruppe, herunder tilføje, fjerne og se de relevante tilknyttede udviklerkonti
  • På vegne af alle tilknyttede udviklerkonti i din kontogruppe tilmelde kontiene servicegebyret på 15 % og repræsentere dem i eventuelle relaterede sager
  • Se kontaktmailadresserne på alle tilknyttede udviklerkonti i din kontogruppe, når de har bekræftet, at de tilhører din kontogruppe.

Navnet på din kontogruppe og kontaktmailadressen for den primære udviklerkonto kan ses af alle de øvrige udviklerkonti, du føjer til kontogruppen. Din kontogruppe vil ikke være synlig for brugere i Google Play.

Din kontogruppe skal omfatte alle de udviklerkonti, der kan betegnes som dine tilknyttede udviklerkonti. Ejeren af den primære udviklerkonto er ansvarlig for at holde kontogruppens status opdateret.

Før du går i gang

Vær opmærksom på følgende, inden du går i gang med at oprette og administrere kontogrupper:

• Du skal oprette en kontogruppe, før du kan tilmelde dig niveauet med servicegebyret på 15 %.
  • Denne funktion er kun tilgængelig for udviklere, der har en betalingsprofil. Hvis du ikke har en betalingsprofil, kan du ikke få adgang til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  • Mange udviklere ejer kun en enkelt udviklerkonto og har derfor ikke nogen tilknyttede udviklerkonti. Hvis du kun ejer en enkelt udviklerkonto, skal du stadig oprette en kontogruppe for den ene konto, du ejer.
  • En udviklerkonto kan kun være tilmeldt én kontogruppe ad gangen. En udviklerkonto, som allerede er tilmeldt en kontogruppe, kan flyttes fra én kontogruppe til en anden. Det sker ved, at kontoens indehaver først forlader den nuværende kontogruppe og derefter opretter eller tilmelder sig en anden kontogruppe.

Opret din kontogruppe

Du kan oprette og konfigurere din kontogruppe på siden Tilknyttede udviklerkonti i Play Console.

Påmindelse! Hvis du har brug for at tjekke betydningen af nogle af de termer, du støder på ved oprettelsen af din kontogruppe, kan du se ordlisten ovenfor.
1. Opret en kontogruppe

Sådan opretter du en kontogruppe til udviklerkonti:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Opret kontogruppe.
  3. Angiv navnet på din kontogruppe. Brug det fulde juridiske navn på din virksomhed eller organisation. Eksempel: Google LLC. Hvis din konto er til privat brug, skal du bruge dit udviklernavn.
  4. Klik på Opret kontogruppe.

Før du kan afslutte konfigurationen af din kontogruppe, skal du fortælle os om eventuelle andre udviklerkonti, du er tilknyttet.

2. Føj tilknyttede udviklerkonti til din kontogruppe

Når du har oprettet din gruppe, skal du oplyse, hvilke udviklerkonti du er tilknyttet. Det omfatter den primære udviklerkonto, som føjer tilknyttede udviklerkonti til din kontogruppe (hvis du har yderligere tilknyttede udviklerkonti som beskrevet i definitionen af "Tilknyttede udviklerkonti" i ordlisten).

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Start under meddelelsen "Føj udviklerkonti til din kontogruppe for at fortælle os, at du er tilknyttet disse".
  3. Gå til sektionen "Udviklerkonti, der ejes af din juridiske enhed", og vælg Ja for at angive alle de udviklerkonti, du ejer. Vælg Nej, hvis du ikke ejer andre udviklerkonti.
  4. Hvis du valgte Ja i forrige trin, skal du tilføje de tilknyttede udviklerkonti ved hjælp af deres udviklerkonto-id eller pakkenavnet for en af deres apps.
    • Tip! Du kan finde udviklerkonto-id'et på siden Kontooplysninger i Play Console. Du kan finde pakkenavnet lige under navnet på appen på siden Alle apps i Play Console.
  5. Gå til sektionen "Udviklerkonti med lignende brandelementer", og vælg Ja, hvis der er andre tilknyttede udviklerkonti, som udgiver apps, der anvender de samme eller lignende brandelementer (som beskrevet i definitionen af "Tilknyttede udviklerkonti" på ordlisten) som apps på din udviklerkonto. Hvis ikke det er tilfældet, skal du vælge Nej.
  6. Hvis du valgte Ja i forrige trin, skal du tilføje de pågældende konti ved hjælp af deres udviklerkonto-id eller pakkenavnet for en af deres apps.
  7. Klik på Gem.

Når du har gemt, modtager administratorerne af de udviklerkonti, du har tilføjet, en meddelelse i deres indbakke i Play Console, hvor de bliver bedt om at acceptere eller afvise din anmodning. Du modtager en meddelelse i din indbakke i Play Console, når administratorerne har accepteret eller afvist din anmodning. Hvis de accepterer, føjes deres udviklerkonti til din kontogruppe. Du kan til enhver tid se status for afventende anmodninger i sektionen "Anmodninger, du har sendt" på siden Tilknyttede udviklerkonti.

Administrer din kontogruppe

Når du er færdig med at konfigurere din gruppe, kan du tilføje flere konti, fjerne konti eller omdøbe dem efter behov. Det er kun administratorer af den primære udviklerkonto, der kan administrere kontogruppen.

Vigtigt! Hvis du fjerner en tilknyttet udviklerkonto fra din kontogruppe, kan den tilknyttede udviklerkonto miste visse fordele, f.eks. tilmeldingen til servicegebyret på 15 %. Udviklerkonti kan tilmelde sig servicegebyret på 15 % igen ved at oprette eller tilmelde sig en anden kontogruppe. Se disse ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.
Føj flere tilknyttede udviklerkonti til din kontogruppe

Sådan føjer du flere tilknyttede udviklerkonti til din kontogruppe:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Administrer, og vælg Administrer kontogruppe på listen.
  3. Gå til sektionen "Udviklerkonti, der ejes af din juridiske enhed", og vælg Ja for at angive alle de udviklerkonti, du ejer. Vælg Nej, hvis du ikke ejer andre udviklerkonti.
  4. Hvis du valgte Ja i forrige trin, skal du tilføje de tilknyttede udviklerkonti ved hjælp af deres udvikler-id eller pakkenavnet for en af deres apps.
    • Tip! Du kan finde udvikler-id'et på siden Kontooplysninger i Play Console. Du kan finde pakkenavnet lige under navnet på appen på siden Alle apps i Play Console.
  5. Gå til sektionen "Udviklerkonti med lignende brandelementer", og vælg Ja, hvis der er andre udviklerkonti, som udgiver apps, der anvender de samme eller lignende brandelementer (som beskrevet i definitionen af "Tilknyttede udviklerkonti" på ordlisten) som apps på din udviklerkonto. Hvis ikke det er tilfældet, skal du vælge Nej.
  6. Hvis du valgte Ja i forrige trin, skal du tilføje de pågældende konti ved hjælp af deres udvikler-id eller pakkenavnet for en af deres apps.
  7. Klik på Gem.

Når du har gemt, modtager administratorerne af de udviklerkonti, du har tilføjet, en meddelelse i deres indbakke i Play Console, hvor de bliver bedt om at acceptere eller afvise din anmodning. Du modtager en meddelelse i din indbakke i Play Console, når administratorerne har accepteret eller afvist din anmodning. Hvis de accepterer, føjes deres udviklerkonti til din kontogruppe. Du kan til enhver tid se status for afventende anmodninger i sektionen "Anmodninger, du har sendt" på siden Tilknyttede udviklerkonti.

Fjern tilknyttede udviklerkonti fra din kontogruppe

Når du har oprettet din kontogruppe, kan du om nødvendigt fjerne tilknyttede udviklerkonti på et senere tidspunkt.

Vigtigt! Hvis du fjerner en tilknyttet udviklerkonto fra din kontogruppe, kan den tilknyttede udviklerkonto miste visse fordele, f.eks. tilmeldingen til servicegebyret på 15 %. Udviklerkonti kan tilmelde sig servicegebyret på 15 % igen ved at oprette eller tilmelde sig en anden kontogruppe. Se disse ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.

Sådan fjerner du en tilknyttet udviklerkonto fra din kontogruppe:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Administrer, og vælg Administrer kontogruppe på listen.
  3. Find den tilknyttede udviklerkonto, du vil fjerne, på listen under "Udviklerkonti i din gruppe" (efterfulgt af navnet på din kontogruppe).
  4. Klik på Fjern ud for den udviklerkonto, du vil fjerne.
  5. Klik på Gem.

Når du har gemt, modtager administratorerne af den udviklerkonto, du har fjernet, en meddelelse i deres indbakke i Play Console, der underretter dem om, at deres konto er blevet fjernet fra din kontogruppe.

Omdøb din kontogruppe

Sådan omdøber du din kontogruppe:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Administrer, og vælg Omdøb kontogruppe på listen.
  3. Angiv kontogruppens nye navn, og klik på Gem.
Slet din kontogruppe

Inden du sletter din kontogruppe, skal du være opmærksom på følgende:

• Alle udviklerkonti vil blive fjernet fra kontogruppen. De kan derefter oprette deres egen kontogruppe eller tilmelde sig en anden eksisterende kontogruppe.
  • Udviklerkontiene vil ikke længere være tilmeldt nogen programmer og tjenester for Google Play-udviklere, som kontogruppen har været tilmeldt, f.eks. servicegebyret på 15 %.

Sådan sletter du din kontogruppe:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Administrer, og vælg Slet kontogruppe på listen.
  3. Gennemgå konsekvenserne af at slette din kontogruppe, og klik på Slet kontogruppe for at fortsætte. Alle udviklerkontiene får besked om, at de ikke længere er tilmeldt kontogruppen.

Administrer kontogruppens anmodninger

Du kan se og administrere kontogruppens indgående og udgående anmodninger på siden Tilknyttede udviklerkonti.

Se og annuller afsendte anmodninger

Sådan ser du de anmodninger, du har sendt:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Se afsendte anmodninger i sektionen "Anmodninger, du har sendt".

Du kan annullere en afventende anmodning ved at klikke på Annuller anmodning. Du skal sende anmodningen igen, hvis du vil invitere udviklerkontoen til at tilmelde sig på et senere tidspunkt.

Gennemgå og administrer anmodninger om at forlade din kontogruppe

Inden du accepterer en anmodning om at forlade din kontogruppe, skal du være opmærksom på følgende:

• Den pågældende udviklerkonto vil ikke længere være tilknyttet en kontogruppe. Udvikleren kan oprette sin egen kontogruppe eller tilmelde sig en anden eksisterende kontogruppe.
  • Udviklerkontoen vil ikke længere være tilmeldt de programmer eller tjenester for Google Play-udviklere, som din kontogruppe er tilmeldt, f.eks. servicegebyret på 15 %.
  • Hvad angår servicegebyret på 15 % medregnes den pågældende kontos indtjening (år til dato) i omsætningen for både din kontogruppe og eventuelle kontogrupper, som udviklerkontoen tilknyttes i fremtiden, med det formål at beregne servicegebyret på 15 % for dette år. Se disse ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.

Sådan ser du anmodninger om at forlade din kontogruppe:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Vælg fanen Anmodninger.
  3. Udviklerkonti, der har anmodet om at forlade din kontogruppe, er angivet under "Anmodninger om at forlade kontogruppe". Klik på Se anmodning for at få flere oplysninger og for at acceptere eller afvise anmodningen.
  4. Klik på Fjern ikke for at afvise anmodningen om at forlade gruppen eller Fjern fra kontogruppe for at acceptere anmodningen. Du kan også klikke på Annuller, hvis du ikke vil foretage dig noget.

Foretag ændringer af den primære udviklerkonto

Du kan foretage ændringer af kontogruppens primære udviklerkonto, hvis det er nødvendigt. Hvis du ikke er indehaver af den primære udviklerkonto, kan indehaveren af den primære udviklerkonto sende dig en anmodning med en invitation til at blive den primære udviklerkonto.

Du kan invitere en anden udviklerkonto til at blive den primære udviklerkonto for din kontogruppe. Du fortsætter med at være indehaver af den primære udviklerkonto, indtil indehaveren af den anden udviklerkonto accepterer din invitation.

Sådan accepterer du en invitation om at blive indehaver af den primære udviklerkonto:

• Den person, som ønsker at blive ny indehaver af den primære udviklerkonto, bliver præsenteret for alle de vilkår, som den nuværende indehaver af den primære udviklerkonto har accepteret på vegne af kontogruppen, f.eks. servicevilkårene for servicegebyret på 15 %.
  • Vedkommende skal acceptere disse vilkår for at blive indehaver af den primære udviklerkonto.

Hvis personen accepterer anmodningen:

• Vil du ikke længere have tilladelse til at administrere kontogruppen.
  • Vil din udviklerkonto stadig være tilmeldt kontogruppen.
  • Vil den nye indehaver af den primære udviklerkonto få tilladelse til at administrere kontogruppen. Det betyder, at indehaveren bl.a. kan tilføje eller fjerne udviklerkonti og tilmelde sig programmer og tjenester for Google Play-udviklere på vegne af kontogruppen.
Skift primær udviklerkonto

Sådan inviterer du en anden udviklerkonto til at blive den primære udviklerkonto:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Administrer, og vælg Skift primær udviklerkonto på listen.
  3. Vælg den udviklerkonto, du vil invitere til at blive den primære udviklerkonto, ud for "Ny primær udviklerkonto".
  4. Klik på Gem, og send anmodning.
Bliv den primære udviklerkonto

Sådan accepterer eller afviser du en invitation om at blive den primære udviklerkonto:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Vælg fanen Anmodninger.
  3. Anmodninger, der inviterer dig til at blive den primære udviklerkonto, angives under "Anmodning, der inviterer dig til at blive den primære udviklerkonto". Klik på Se anmodning for at få flere oplysninger og for at acceptere eller afvise anmodningen.
  4. Klik på Acceptér, Afvis eller Annuller.
  5. Hvis du accepterer, skal du læse de vilkår, som den nuværende indehaver af den primære udviklerkonto har accepteret på vegne af kontogruppen, f.eks. servicevilkårene for servicegebyret på 15 %. Acceptér derefter disse vilkår for at blive den primære udviklerkonto.

Administrer anmodninger, der inviterer dig til at blive tilknyttet en kontogruppe

Du kan blive inviteret til at tilmelde dig en anden brugers kontogruppe. Hvis du ikke allerede er tilmeldt en kontogruppe, kan du acceptere invitationen. Hvis du allerede er tilmeldt en kontogruppe, skal du forlade den kontogruppe, du aktuelt er tilmeldt, før du kan acceptere.

Acceptér eller afvis en anmodning fra en kontogruppe

Inden du accepterer en invitation til at blive tilmeldt en kontogruppe, skal du være opmærksom på følgende:

• Indehaveren af den primære udviklerkonto i denne kontogruppe kan tilmelde sig programmer og tjenester for Google Play-udviklere (f.eks. servicegebyret på 15 %) på vegne af hele kontogruppen, bl.a. din udviklerkonto. Den primære konto repræsenterer kontogruppen i forbindelse med eventuelle programmer eller tjenester, som kontogruppen er tilmeldt.
  • De programmer og tjenester for Google Play-udviklere, som kontogruppen allerede er tilmeldt, gælder også for din udviklerkonto.
  • Indehaveren af den primære udviklerkonto kan se din udviklerkontos kontaktmailadresse. Indehaveren har ikke tilladelse til at se eller administrere apps på din udviklerkonto eller dine kontooplysninger.
  • Den primære udviklerkonto har tilladelse til at administrere denne kontogruppe. Hvis du vil forlade kontogruppen, skal indehaveren af den primære udviklerkonto godkende din anmodning om at forlade gruppen.

Sådan accepterer eller afviser du en invitation til at blive tilmeldt en kontogruppe:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Vælg fanen Anmodninger.
  3. Anmodninger, der inviterer dig til at blive den primære udviklerkonto, angives under "Anmodninger om at blive tilmeldt en kontogruppe". Klik på Se anmodning for at få flere oplysninger og for at acceptere eller afvise anmodningen.
  4. Klik på Acceptér, Afvis eller Annuller.
Anmod om at forlade en kontogruppe

Hvis du ikke længere vil være tilknyttet en kontogruppe, kan du anmode om at forlade den. Den primære udviklerkonto skal acceptere din anmodning om at forlade kontogruppen. Hvis din anmodning accepteres, skal du være opmærksom på følgende:

• Din udviklerkonto vil ikke længere være tilknyttet en kontogruppe. Du kan oprette din egen kontogruppe eller knytte kontoen til en anden eksisterende kontogruppe.
  • Du vil ikke længere være tilmeldt nogen programmer eller tjenester for Google Play-udviklere, som kontogruppen er tilmeldt, f.eks. servicegebyret på 15 %.
  • Hvad angår servicegebyret på 15 % medregnes kontoens indtjening (år til dato) i omsætningen for både din kontogruppe og eventuelle kontogrupper, som kontoen tilknyttes i fremtiden, med det formål at beregne servicegebyret på 15 % for dette år. Se disse ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.

Sådan anmoder du om at forlade en kontogruppe:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Tilknyttede udviklerkonti.
  2. Klik på Administrer, og vælg Forlad kontogruppe på listen.
  3. Klik på Anmod om at forlade gruppe.