Forstå Google Plays betalingspolitik

Google Plays faktureringssystem er påkrævet for udviklere, der tilbyder køb af digitale varer og tjenester i apps, som distribueres i Google Play.

Med dette faktureringssystem kan du nemt foretage transaktioner for millioner af brugere fra hele verden og give brugerne en sikker betalingsplatform, hvorfra de kan administrere alle deres betalinger.  Google Plays faktureringssystem spiller en afgørende rolle i forhold til at sikre, at kunderne bliver ved med at have tillid til os, og i forhold til at beskytte Google Play.

Om Google Plays faktureringssystem

Google Plays faktureringssystem er en tjeneste, der giver dig mulighed for at sælge digitale produkter og digitalt indhold i din Android-app. Du kan bruge Google Plays faktureringssystem til at sælge et engangsprodukt eller løbende abonnementer. Gå til websitet for Android-udviklere for at se, hvordan du integrerer Google Plays faktureringssystem i din app.

Medmindre andet er tilladt i henhold til betalingspolitikken, omfatter køb, der forudsætter brugen af Google Plays faktureringssystem, følgende:

• Digitale varer (f.eks. virtuelle valutaer, ekstra liv, ekstra spilletid, tilføjelseselementer, figurer eller avatarer)
  • Abonnementstjenester (f.eks. fitness, spil, dating, uddannelse, musik, video eller andre tjenester med indholdsabonnement)
  • Appfunktionalitet eller -indhold som f.eks. en reklamefri version af en app eller nye funktioner, som ikke er tilgængelige i den omkostningsfrie version
  • Software og tjenester i skyen (f.eks. tjenester til lagring af data, produktivitetssoftware til virksomheder eller software til økonomistyring)

Køb, der ikke understøttes af Google Plays faktureringssystem, omfatter:

• Køb eller leje af fysiske varer (f.eks. dagligvarer, tøj, husholdningsartikler eller elektronik)
  • Køb af fysiske tjenester (f.eks. transporttjenester, flybilletter, medlemskaber af fitnesscentre eller madudbringning)
  • Betaling af en kreditkort- eller forbrugsregning

Google Plays faktureringssystem må ikke anvendes til P2P-betalinger, indhold, der muliggør hasardspil på nettet, og enhver produktkategori, der betragtes som uacceptabel i henhold til Googles indholdspolitikker for Betalingscenter.

Forklaring af betalingspolitikken

I 2020 præciserede vi ordlyden i vores betalingspolitik, så det udtrykkeligt fremgår, at alle udviklere, der sælger digitale varer og tjenester i deres apps, skal bruge Google Plays faktureringssystem. Apps, der anvender et alternativt faktureringssystem i appen, skal fjerne det, så de overholder betalingspolitikken.

Vi stræber altid efter at samarbejde med vores udviklerfællesskab om at lade deres apps forblive i Play, mens de foretager nødvendige ændringer. Selvom de fleste udviklere allerede overholdt denne gamle politik, gav vi de resterende udviklere en forlænget frist på ét år til at foretage de nødvendige ændringer i deres apps. Ud fra den feedback, vi har modtaget fra udviklerne, gav vi kvalificerede udviklere mulighed for at anmode om yderligere seks måneder til at foretage ændringerne, hvilket gav dem mere end 18 måneder til at få deres apps til at overholde politikken. For at kunne opfylde vores økosystems skiftende behov fortsætter vi samarbejdet med partnere inden for udvikling.

Fra og med den 22. februar 2023 har udviklere haft mulighed for at tilbyde et alternativt faktureringssystem sammen med Google Plays faktureringssystem til brugere i Indien, der foretager køb i apps, som distribueres i Play, på mobiltelefoner og tablets. Kravet om at bruge Google Plays faktureringssystem gælder for køb af digitalt indhold i apps for brugere i og uden for Indien. Få flere oplysninger i denne artikel i Hjælp.

Udviklere, der har brugere i Indien og Sydkorea, kan nu vælge at integrere et alternativt faktureringssystem i deres apps. Gå til vores ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.

Kvalificerede udviklere har følgende muligheder for at tilbyde et alternativt faktureringssystem i udvalgte lande:

• Udviklere har mulighed for at tilbyde både et alternativt faktureringssystem og Google Plays faktureringssystem som en del af vores pilotprogram for brugervalgt fakturering. Gå til vores ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.
  • Udviklere har mulighed for at tilbyde alternativ fakturering uden brugervalg til deres brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Gå til vores ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.

Ofte stillede spørgsmål

Må jeg distribuere min app i andre Android-appbutikker eller på mit website?

Ja. Du kan distribuere din app, som du vil. Da det er et åbent økosystem, er der forudinstalleret mere end én butik på de fleste Android-enheder, og brugerne kan installere andre. Android giver udviklerne frihed og fleksibilitet til at distribuere deres apps i andre Android-appbutikker direkte fra et website eller via forudindlæsning uden at bruge Google Plays faktureringssystem.

Skal Googles apps også overholde denne politik?

Ja. Google Plays udviklerpolitikker – bl.a. kravet om, at apps skal bruge Google Plays faktureringssystem til køb i apps af digitale varer – gælder for alle apps i Google Play, også Googles egne.

Må jeg kommunikere med mine brugere om alternative betalingsmetoder?

Ja. Uden for din app kan du kommunikere med brugerne om alternative købsmuligheder, som det passer dig. Du kan bruge markedsføring via mail og andre kanaler uden for appen til at tilbyde abonnementer og endda særlige priser.

Udviklere må ikke føre brugere i appen til en anden betalingsmetode end Google Plays faktureringssystem, medmindre betalingspolitikken tillader det. De må f.eks. ikke angive et direkte link til en webside, der fører brugeren videre til en alternativ betalingsmetode, og de må ikke bruge et sprog, der opfordrer brugeren til at købe den digitale vare uden for appen.

Udviklere må gerne henvise brugere til administrative oplysninger, f.eks. en side med kontoadministration, privatlivspolitik eller hjælp, så længe websiden ikke fører brugeren videre til en alternativ betalingsmetode, som ikke er tilladt i henhold til betalingspolitikken.

Hvis det drejer sig om tjenester og produkter, der kun er beregnet til forbrug (apps, der ikke giver brugerne mulighed for at købe adgang til digitale varer eller tjenester i selve appen), kan udviklere vælge at angive yderligere oplysninger om købsmuligheder uden direkte links. Der kan f.eks. bruges følgende vendinger:

• "Du kan købe denne bog direkte på vores website"
  • "Gå til vores website for at opgradere dit abonnement til Premium"
  • "Denne film kan ikke lejes i appen. Alle film, du lejer via vores website.dk, kan dog med det samme ses i appen"
  • "Har du brug for ekstra liv? Gå til vores website for at købe flere"
Må jeg fortælle mine brugere om promoveringer på andre platforme?

Ja, du kan sende mails til dem eller på anden vis kommunikere, hvad du tilbyder, uden for din app – også selvom dette er anderledes i Google Play.

Må jeg have forskellige appfunktioner, priser og oplevelser afhængigt af platformen?

Ja. Vi kræver ikke, at alt skal være ens på forskellige platforme. Du kan oprette forskellige versioner af din app for at understøtte forskellige platforme, funktioner og prismodeller.

Må jeg tilbyde en udelukkende forbrugsbaseret app, f.eks. til læsning, i Google Play?

Ja. Google Play tillader, at en app kan være udelukkende forbrugsbaseret, selv om den er en del af en betalt tjeneste. En bruger kan f.eks. logge ind, når appen åbnes, og tilgå indhold, som er blevet betalt et andet sted.

Husk! Udelukkede forbrugsbaseret betyder, at produkter eller tjenester, uanset om de er digitale eller fysiske, ikke kan købes i appen.

Skifter jeres faktureringspolitik afhængigt af min appkategori?

Nej. Alle appkategorier er underlagt betalingspolitikken for Google Play.

Må jeg tilbyde mine kunder direkte refusion?

Ja. Du kan fortsat udstede refusioner til dine kunder og give anden kundesupport direkte.

Tillader Google Play apps med gaming i skyen?

Ja. Streamingapps med gaming i skyen, der overholder Google Plays politikker, er velkomne i Google Play.

Er Google Plays faktureringssystem påkrævet til apps, der leverer varer eller tjenester såsom forsikringer, aktiehandel, investeringsrådgivning eller hjælp til indberetning af skat og udfærdigelse af selvangivelser?

Nej. Google Plays faktureringssystem er ikke påkrævet ved køb af varer eller tjenester såsom forsikringer, aktiehandel, investeringsrådgivning, indberetning af skat og udfærdigelse af selvangivelser.

Min app leverer lægelige tjenester. Skal jeg bruge Google Plays faktureringssystem til disse transaktioner?

Transaktioner, der involverer regulerede lægelige tjenester, skal ikke benytte Google Plays faktureringssystem. Regulerede lægelige tjenester omfatter tjenester, der leveres af eller på vegne af en licenseret sundhedsudbyder, og som har til formål at diagnosticere eller administrere (forebygge, behandle, lindre eller helbrede) sygdomstilstande. Disse tjenester kan omfatte lægekonsultationer, receptmodtagelse eller behandlingsplanlægning af en licenseret ansat i sundhedsvæsenet.

Desuden er apps, der udbyder digitale coronapas, ikke pålagt at anvende Google Plays faktureringssystem, hvis tjenesten udbydes af – og eventuelle tilhørende gebyrer fastsættes af – en offentlig myndighed.

Gælder kravet om brug af Google Plays faktureringssystem ved køb af varer eller tjenester, der ikke kan bruges i selve appen?

Google Plays faktureringssystem er ikke påkrævet ved køb af digitale varer eller tjenester, der kun kan bruges uden for en app, der distribueres via Play, og som ikke kan tilgås i en app, der distribueres via Play. Dette kan f.eks. være ringetoner, der kan bruges på enheden, men ikke i appen, indhold, der udelukkende er tilgængeligt på nettet, og som aldrig bruges i appen, og apps, der administrerer platforme til skytjenester, men som ikke giver adgang til den pågældende lagerplads i skyen i selve appen.

Skal jeg bruge Google Plays faktureringssystem, hvis jeg sælger gavekort i min app?

Nej. Google Plays faktureringssystem er ikke påkrævet ved salg af gavekort i apps, uanset om gavekortet er et e-gavekort eller et fysisk kort, der sendes til brugeren med posten.

Kan jeg give loyalitets- eller bonuspoint i min app uden at bruge Google Plays faktureringssystem?

Ja. Optjente eller tildelte point kan udstedes i appen uden at bruge Google Plays faktureringssystem. Brugerne kan også bytte de pågældende optjente point eller bonuspoint i appen til digitale varer og tjenester, uden at Google Plays faktureringssystem er påkrævet. Vær dog opmærksom på, at Google Plays faktureringssystem skal bruges, hvis disse point (eller andre typer virtuelle valutaer) sælges i appen.

Jeg er telekommunikations- eller kabeltjenesteudbyder. Hvordan påvirker denne politik mine apps?

Hvis du er et mobilselskab eller udbyder af bredbånd, satellit-tv med flere kanaler, kabel-tv eller administreret IPTV (kaldes også en "Fysisk tjeneste"), kan du muligvis kombinere visse digitale varer eller tjenester, som også er tilgængelige via andre salgskanaler end dine mobilsalgskanaler, med din kundes regning for fysiske tjenester. Kundens regning for fysiske tjenester skal bruges som betalingsform, og de digitale varer eller tjenester må kun sælges i de af dine apps, hvor brugerne kan administrere deres fysiske tjeneste, eller hvor køb i appen kun er tilgængelige for abonnenter på din fysiske tjeneste.  Eksempler:

• Du kan tilbyde standardabonnementer på pakker med digitale eller fysiske tjenester, der er bredt tilgængelige på andre salgskanaler end mobilsalgskanalerne, og som faktureres via brugerens regning for fysiske tjenester.
  • Du kan tilbyde transaktionsbaseret musik eller video on-demand eller transaktionsbaserede digitale tegneserier eller digitale bøger gennem et betalingsabonnement på digitale tjenester, der faktureres via brugerens regning for fysiske tjenester.
  • Du kan tilbyde video on-demand til brugere, der abonnerer på en fysisk tjeneste såsom satellit-tv med flere kanaler, kabel-tv eller administreret IPTV.

For at være kvalificeret som mobilselskab skal du udfylde denne formular.

Hvordan påvirker lovudviklingerne i Indien og den sydkoreanske lovgivning Google Plays betalingspolitik? Vil jeg stadig blive opkrævet et gebyr, hvis jeg ikke længere bruger Google Plays faktureringssystem?

Som følge af lovudviklingerne i Indien og den sydkoreanske lovgivning giver vi alle udviklere mulighed for at tilbyde et alternativt faktureringssystem sammen med Google Plays faktureringssystem til brugere i Indien og Sydkorea, som foretager køb i apps, der distribueres via Play, på mobiltelefoner og tablets.

Udviklerne er stadig underlagt et servicegebyr for de transaktioner, der foretages med et alternativt faktureringssystem i apps, men servicegebyret reduceres med 4 %. Hvis servicegebyret f.eks. er på 15 % i forbindelse med transaktioner via Google Plays faktureringssystem, vil det være på 11 % i forbindelse med de transaktioner, der foretages via et alternativt faktureringssystem.

Hvis du er udvikler, og du har brugere i Sydkorea, kan du få flere oplysninger om implementering af et yderligere faktureringssystem i denne artikel i Hjælp.

Hvis du er udvikler, og du har brugere i Indien, kan du få flere oplysninger om implementering af et yderligere faktureringssystem i denne artikel i Hjælp.

Jeg tilbyder i øjeblikket Google Plays faktureringssystem. Kan jeg tilbyde både Google Plays faktureringssystem og et alternativt faktureringssystem?

Pilottesten af fakturering med brugervalg har til hensigt at teste brugen af tilbud om en alternativ faktureringsmulighed ved siden af Google Plays faktureringssystem, og den hjælper os med at udforske brugen af tilbud om dette valg til brugere i visse lande. Få flere oplysninger om kvalificering og krav til pilottesten, og hvordan du tilmelder dig, i denne artikel i Hjælp.

Hvordan har Digital Markets Act (DMA) påvirket Google Plays betalingspolitik for brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS)?

For at overholde Digital Markets Act (DMA) har vi introduceret nye programmer, der understøtter alternative faktureringsmuligheder for brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Udviklere, der sælger digitalt indhold eller digitale tjenester, kan nu tilbyde deres brugere i EØS et alternativ til Google Plays faktureringssystem i deres apps, som er underlagt programkravene

Derudover kan udviklere føre brugere i EØS ud af appen, bl.a. for at promovere tilbud på digitale funktioner og tjenester i appen, i overensstemmelse med programkravene.

Er det nødvendigt at anvende Plays faktureringssystem, hvis en bruger giver drikkepenge eller donationer direkte til indholdsskaberen?

I tilfælde hvor 100 % af en brugers drikkepenge eller donation går til indholdsskaberen, og denne betaling ikke giver adgang til hverken digitalt indhold eller tjenester (herunder mærkater, badges, særlige emojis og lign.), betragter vi det som P2P-betaling, og anvendelse af Google Plays faktureringssystem vil derfor ikke være påkrævet. Hvis dette derimod ikke er tilfældet, skal Google Plays faktureringssystem anvendes i henhold til kravene i politikken.

Jeg er udvikler af en app, der tilbyder betalte 1:1-onlinetjenester. Skal jeg bruge Google Plays faktureringssystem?

Hvis din app tilbyder en betalt 1:1-onlinetjeneste, behøver du ikke at bruge Google Plays faktureringssystem, hvis:

• Den betalte tjeneste er mellem to enkeltpersoner
  • Den betalte tjeneste ikke kan afspilles igen efterfølgende (dvs. at sessionen ikke optages og ikke kan bruges igen) i apps, der distribueres via Play

Eksempler på betalte 1:1-onlinetjenester, der ikke kræver brug af Google Plays faktureringssystem:

• Uddannelses- eller hobbykurser (f.eks. med undervisning i musik eller kunst)
  • Sundhedscoaching (f.eks. sessioner med personlig træner eller rådgivningstjenester)
  • Specialistrådgivning (f.eks. økonomisk rådgivning, som ikke omfatter kundesupport, eller lignende)
Min app tilbyder både køb af digitale og fysiske varer eller tjenester. Hvordan kan jeg se, om Google Plays faktureringssystem er påkrævet i forbindelse med min app?

Google Plays faktureringssystem skal bruges til de varenumre i din app, som indeholder flere digitale end fysiske varer eller tjenester, og til varenumre i din app, der markedsføres til brugerne som digitale varer eller tjenester. Se eksempler på digitale og fysiske varer og tjenester i vores betalingspolitik.

Kvalificerede udviklere i visse regioner, bl.a. Indien, Sydkorea og Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, har også mulighed for at tilbyde et alternativt faktureringssystem, som er underlagt yderligere krav.

Gælder betalingspolitikkens krav om brug af Google Plays faktureringssystem i lande, hvor Google Plays faktureringssystem endnu ikke er blevet lanceret?

Så længe Google Plays faktureringssystem ikke er tilgængeligt i et bestemt land, gælder betalingspolitikkens krav om at bruge Google Plays faktureringssystem ikke i det land.

Google Plays faktureringssystem er ikke tilgængeligt i disse lande. Vi arbejder altid på at udvide understøttelsen af Google Plays faktureringssystem, og når det bliver tilgængeligt, træder betalingspolitikkens krav om at bruge Google Plays faktureringssystem i kraft.  Vi giver dig besked, når disse ændringer sker.

Jeg har indsendt min appopdatering, så den overholder Plays betalingspolitik, men min app blev afvist, fordi der kræves loginoplysninger til appgennemgang. Hvorfor skal Google bruge loginoplysninger, og hvordan kan jeg sende min app til gennemgang igen på korrekt vis?

Hvis adgangen til hele din app eller dele af den er begrænset baseret på loginoplysninger, medlemskab, lokation eller andre former for godkendelse, skal du angive alle de oplysninger, der er nødvendige for at få adgang til din app, som det er forklaret i politikken Krav til Play Console. Hvis det ikke er muligt for os at gennemgå din app på grund af begrænset adgang, kan det medføre, at udgivelsen af dine opdateringer blokeres, eller at din app fjernes fra Google Play.

Du kan give os disse oplysninger ved at gå til denne artikel i Hjælp og følge vejledningen i sektionen "Appadgang". Send derefter din app til gennemgang igen.

Min app tilbyder køb af tokeniserede digitale aktiver, f.eks. NFT'er. Hvordan kan jeg se, om Google Plays faktureringssystem er påkrævet i forbindelse med sådanne transaktioner?

Tokeniserede digitale aktiver som f.eks. NFT'er kan bruges til at repræsentere digitalt eller fysisk indhold. Hvis de tokeniserede digitale aktiver bruges til køb i apps i forbindelse med digitalt indhold, gælder Google Plays betalingspolitik, og du skal bruge Google Plays faktureringssystem til sådanne transaktioner.

Se vores politik om blockchainbaseret indhold for at få flere oplysninger om tokeniserede digitale aktiver.

Relateret indhold