Entendre la política de pagaments de Google Play

El sistema de facturació de Google Play és obligatori per als desenvolupadors que ofereixen compres des d'aplicacions de productes i serveis digitals distribuïts a Google Play.

Permet fer transaccions fàcilment amb milions d'usuaris de tot el món i ofereix als usuaris maneres segures de pagar i la possibilitat de gestionar els pagaments des d'un mateix lloc. El sistema de facturació de Google Play té un paper fonamental a l'hora de mantenir la confiança dels usuaris i la seguretat a Google Play.

Sobre el sistema de facturació de Google Play

El sistema de facturació de Google Play és un servei que et permet vendre contingut i productes digitals a la teva aplicació d'Android. Pots utilitzar el sistema de facturació de Google Play per vendre un producte únic o subscripcions de manera recurrent. Visita el lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir informació sobre com pots integrar el sistema de facturació de Google Play a la teva aplicació.

Tret que s'indiqui el contrari a la política de pagaments, les compres que requereixen l'ús del sistema de facturació de Google Play inclouen:

• Articles digitals (com ara monedes virtuals, vides addicionals, temps de joc addicional, elements complementaris, personatges o avatars).
  • Serveis de subscripció (com ara els relacionats amb el fitnes, els jocs, les cites, l'educació, la música, els vídeos o altres tipus de contingut).
  • Funcionalitat o contingut de l'aplicació (com ara una versió sense anuncis d'una aplicació o funcions noves que no estan disponibles a la versió gratuïta).
  • Programari i serveis en núvol (com ara serveis d'emmagatzematge de dades i programari de productivitat empresarial o de gestió financera).

Les compres que no són compatibles amb el sistema de facturació de Google Play inclouen:

• Compres o lloguers de béns físics (com ara queviures, roba, articles per a la llar o productes electrònics).
  • Compres de serveis físics (com ara serveis de transport, bitllets d'avió, abonaments al gimnàs o menjar a domicili).
  • Pagament d'una targeta de crèdit o d'una factura d'una empresa de serveis públics.

El sistema de facturació de Google Play no es pot fer servir per a pagaments d'igual a igual, per a contingut que faciliti les apostes en línia ni per a cap categoria de producte que es pugui considerar inacceptable segons les polítiques de continguts del Centre de pagaments de Google.

Aclariment sobre la política de pagaments

El 2020 vam aclarir la redacció de la nostra política de pagaments per fer més explícit que tots els desenvolupadors que venen productes i serveis digitals a les seves aplicacions han de fer servir el sistema de facturació de Google Play. Les aplicacions que utilitzin un sistema de facturació alternatiu per compres fetes des d'aplicacions hauran de suprimir-lo per complir la política de pagaments.

Ens esforcem en tot moment per ajudar la nostra comunitat de desenvolupadors a mantenir les seves aplicacions a Google Play mentre hi fan canvis necessaris. Encara que la majoria dels desenvolupadors ja han complert aquesta política, que s'aplica des de fa temps, vam donar un període de gràcia d'un any als qui havien de fer canvis a les seves aplicacions. A partir dels comentaris que vam rebre d'alguns desenvolupadors, vam donar als desenvolupadors aptes l'opció de sol·licitar una pròrroga addicional de sis mesos. D'aquesta manera, podien disposar de més de 18 mesos per fer que les seves aplicacions complissin la política. Continuem treballant amb partners desenvolupadors per respondre a les necessitats canviants del nostre ecosistema.

A partir del 22 de febrer de 2023, els desenvolupadors poden oferir un sistema de facturació alternatiu juntament amb el sistema de facturació de Google Play als usuaris que es trobin a l'Índia que facin compres des d'aplicacions distribuïdes mitjançant Play en telèfons mòbils i tauletes. El requisit d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play s'aplica als usuaris que es troben dins i fora de l'Índia per a les compres de contingut digital des de l'aplicació. Per obtenir més informació, consulta aquest article del Centre d'ajuda.

Els desenvolupadors amb usuaris a l'Índia i Corea del Sud ara tenen l'opció d'integrar un sistema alternatiu de facturació per a compres fetes des d'aplicacions. Consulta les nostres PMF per obtenir-ne més informació.

Els desenvolupadors aptes tenen les següents opcions per oferir sistemes de facturació alternatius a determinats països:

• Com a part de la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari, els desenvolupadors tenen l'opció d'oferir un sistema de facturació alternatiu juntament amb el de Google Play. Consulta les nostres PMF per obtenir-ne més informació.
  • Els desenvolupadors poden oferir una facturació alternativa sense elecció per a l'usuari als usuaris que es trobin a l'Espai Econòmic Europeu (EEE). Consulta les nostres PMF per obtenir-ne més informació.

Preguntes més freqüents

Puc distribuir la meva aplicació en altres botigues d'aplicacions d'Android o al meu lloc web?

Sí, pots distribuir l'aplicació com vulguis. Com a ecosistema obert, la majoria de dispositius Android tenen preinstal·lada més d'una botiga i els usuaris en poden instal·lar d'altres. Android ofereix als desenvolupadors la llibertat i la flexibilitat de distribuir les seves aplicacions en altres botigues d'aplicacions d'Android, directament des d'un lloc web o a través de càrregues prèvies en dispositius, sense utilitzar en cap cas el sistema de facturació de Google Play.

Les aplicacions de Google també han de seguir aquesta política?

Sí. Les polítiques per a desenvolupadors de Google Play, inclòs el requisit pel qual s'ha d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play per a les compres de productes digitals des de les aplicacions, s'apliquen a totes les aplicacions de Google Play, incloses les pròpies de Google.

Puc contactar amb els meus usuaris per indicar-los maneres alternatives de pagar?

Sí. Fora de l'aplicació, pots contactar amb els usuaris per informar-los de les opcions de compra alternatives. Pots utilitzar el màrqueting per correu electrònic i altres canals de fora de l'aplicació per proporcionar ofertes de subscripció i, fins i tot, preus especials.

Dins d'una aplicació, els desenvolupadors no poden dirigir els usuaris a una forma de pagament que no sigui el sistema de facturació de Google Play, tret que la política de pagaments ho permeti. Això inclou enllaçar directament a una pàgina web que pugui dirigir a una forma de pagament alternativa o utilitzar expressions que animin els usuaris a comprar l'article digital fora de l'aplicació.

Els desenvolupadors poden dirigir els usuaris a llocs que continguin informació administrativa, com ara una pàgina de gestió del compte, una política de privadesa o un centre d'ajuda, sempre que la pàgina web no els acabi dirigint a una forma de pagament alternativa prohibida per la política de pagaments.

En el cas dels serveis i productes que siguin només de consum (aplicacions que no permeten que els usuaris comprin l'accés a productes o serveis digitals des de l'aplicació), els desenvolupadors poden decidir oferir informació addicional sobre les opcions de compra sense utilitzar enllaços directes ni expressions de tipus:

• "Pots comprar aquest llibre directament al nostre lloc web".
  • "Ves al nostre lloc web per actualitzar la subscripció a Premium".
  • "Aquesta pel·lícula no es pot llogar a través de l'aplicació. Ara bé, qualsevol pel·lícula que lloguis a través del nostre llocweb.com es podrà mirar immediatament a l'aplicació".
  • "Necessites vides addicionals? Ves al nostre lloc web per comprar-ne més".
Puc contactar amb els meus usuaris per informar-los de promocions en altres plataformes?

Sí, pots enviar-los correus electrònics o comunicar-te amb ells fora de l'aplicació per informar-los de les teves ofertes, encara que siguin diferents a Google Play.

Puc utilitzar funcions, preus i experiències de l'aplicació diferents segons la plataforma?

Sí. No requerim paritat entre plataformes. Pots crear diferents versions de l'aplicació perquè cada una admeti plataformes, funcions i models de preus diferents.

Puc oferir una aplicació només de consum (de lectura) a Google Play?

Sí. Google Play permet que les aplicacions siguin només de consum, encara que formin part d'un servei de pagament. Per exemple, un usuari pot iniciar la sessió quan s'obre l'aplicació i accedir al contingut pel qual ha pagat en un altre lloc.

Recorda que "només de consum" vol dir que qualsevol producte o servei, ja sigui digital o físic, no es pot comprar des d'una aplicació.

La política de facturació canvia en funció de la categoria de l'aplicació?

No. Totes les categories d'aplicacions estan subjectes a la política de pagaments de Google Play.

Puc oferir reembossaments directament als meus clients?

Sí. Pots continuar emetent reembossaments i oferint altres serveis d'assistència tècnica als teus clients directament.

Google Play permet les aplicacions de videojocs en núvol?

Sí. Les aplicacions d'estríming de videojocs al núvol que compleixin les polítiques de Google Play són benvingudes en aquesta plataforma.

Les aplicacions que ofereixen productes o serveis com ara assegurances, operacions borsàries, assessoria d'inversions o assistència per preparar i presentar declaracions fiscals han d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play?

No. No s'ha d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play per a les compres d'articles o serveis com ara assegurances, operacions borsàries, assessoria d'inversions o assistència per preparar i presentar declaracions fiscals.

La meva aplicació proporciona serveis clínics. He d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play per a aquestes transaccions?

En el cas de les transaccions relacionades amb serveis clínics regulats, no s'ha d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play. Els serveis clínics regulats són serveis oferts per un professional sanitari de referència amb llicència, o oferts en nom seu, amb la finalitat de diagnosticar o gestionar (prevenir, tractar, mitigar o curar) afeccions mèdiques. Alguns d'aquests possibles serveis són consultar un metge, així com rebre receptes mèdiques o plans de tractament per part d'un professional sanitari amb llicència.

A més, no es requereix que les aplicacions de certificació del passaport COVID digital utilitzin el sistema de facturació de Google Play si la part responsable de proporcionar el servei i calcular directament les comissions associades és un organisme governamental.

El requisit d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play s'aplica a les compres de productes o serveis que no es poden utilitzar a l'aplicació?

Les compres de serveis o productes digitals que només es poden consumir fora d'una aplicació distribuïda a Google Play i als quals no es pot accedir des d'una aplicació distribuïda a Google Play no requereixen el sistema de facturació de Google Play. Per exemple, sons de trucada, que es poden fer servir al dispositiu, però no a l'aplicació; contingut només per al web que no s'hagi consumit mai a l'aplicació, i aplicacions que gestionen plataformes de serveis al núvol, però que no proporcionen accés a l'emmagatzematge al núvol des de l'aplicació.

Cal que utilitzi el sistema de facturació de Google Play per vendre targetes regal a l'aplicació?

No. El sistema de facturació de Google Play no és necessari per a la venda de targetes regal des de l'aplicació, independentment de si la targeta regal és electrònica o s'ha enviat físicament a l'usuari.

Puc emetre punts de fidelitat o bonificació a l'aplicació sense utilitzar el sistema de facturació de Google Play?

Sí. Els punts obtinguts o concedits com a bonificació es poden emetre a l'aplicació sense fer servir el sistema de facturació de Google Play. Els usuaris també poden intercanviar a l'aplicació aquests punts obtinguts o concedits com a bonificació per productes i serveis digitals sense el sistema de facturació de Google Play. Ara bé, tingues present que, si aquests punts (o altres tipus de monedes virtuals) es venen a l'aplicació, s'ha d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play.

Soc un proveïdor de serveis de telecomunicacions o de serveis per cable. Com afecta aquesta política les meves aplicacions?

Si ets un operador de telecomunicacions, de serveis de banda ampla, de serveis satel·litaris multicanal, de serveis per cable o de serveis d'IPTV gestionats (denominats "serveis físics"), pot ser que compleixis els requisits per combinar determinats productes o serveis digitals, que també estan disponibles a través dels teus canals de vendes que no són per a mòbils, amb la factura de servei físic del client. La factura de servei físic del client s'ha d'utilitzar com a forma de pagament, i aquests productes o serveis digitals només es poden vendre a les aplicacions en què els usuaris puguin gestionar el seu servei físic o en què les compres des de l'aplicació només estiguin disponibles per als subscriptors del servei físic. A continuació en trobaràs alguns exemples:

• Oferir paquets de subscripció a serveis digitals o físics estàndard que estan disponibles de manera general als canals de vendes que no són per a mòbils i que s'han inclòs a la factura de servei físic de l'usuari.
  • Oferir transaccions de vídeos a la carta i de música, així com de còmics o de llibres digitals, a través d'una subscripció de servei digital de pagament que s'ha inclòs a la factura de servei físic de l'usuari.
  • Oferir vídeos a la carta a usuaris subscrits a un servei satel·litari multicanal físic, a un servei per cable o a un servei d'IPTV gestionat.

Per optar a ser proveïdor de serveis d'operador de telecomunicacions, emplena aquest formulari.

Com afecten els canvis legislatius de l'Índia i de Corea del Sud la política de pagaments de Google Play? Se'm cobrarà igualment una taxa si ja no utilitzo el sistema de facturació de Google Play?

Com a conseqüència dels canvis legislatius de l'Índia i de Corea del Sud, oferirem a tots els desenvolupadors la possibilitat de proporcionar un sistema de facturació alternatiu juntament amb el sistema de facturació de Google Play per als usuaris a l'Índia i a Corea del Sud que facin compres des d'aplicacions distribuïdes a Google Play en telèfons mòbils i tauletes.

Els desenvolupadors continuaran estant subjectes a una taxa de servei per a les transaccions que facin servir un sistema de facturació alternatiu per compres fetes des d'aplicacions, però la taxa de servei es reduirà un 4 %. Per exemple, quan la taxa de servei sigui del 15% per a les transaccions fetes a través del sistema de facturació de Google Play, serà de l'11% per a les transaccions fetes a través d'un sistema de facturació alternatiu.

Si ets un desenvolupador amb usuaris a Corea del Sud, pots obtenir més informació sobre la implementació d'un sistema addicional de facturació en aquest article del Centre d'ajuda.

Si ets un desenvolupador amb usuaris a l'Índia, pots obtenir més informació sobre la implementació d'un sistema addicional de facturació en aquest article del Centre d'ajuda.

Actualment ofereixo el sistema de facturació de Google Play. Puc oferir aquest sistema juntament amb un sistema de facturació alternatiu?

La prova pilot de facturació a elecció de l'usuari està dissenyada per intentar oferir als usuaris una opció de facturació alternativa al sistema de facturació de Google Play i per ajudar-nos a explorar la possibilitat d'oferir aquesta opció a usuaris en determinats països. Obtén més informació sobre la teva idoneïtat, els requisits de participació i com pots registrar-te a la prova pilot en aquest article del Centre d'ajuda.

De quina manera la Llei de mercats digitals (DMA) ha afectat la política de pagaments de Google Play per als usuaris que es troben a l'Espai Econòmic Europeu (EEE)?

Per complir la DMA, hem introduït programes nous per admetre alternatives de facturació per als usuaris de l'EEE. Ara, els desenvolupadors que venen contingut o serveis digitals poden oferir als usuaris que es troben a l'EEE una alternativa al sistema de facturació de Google Play des de les seves aplicacions, de conformitat amb els requisits del programa.

A més, els desenvolupadors poden dirigir els usuaris que es troben a l'EEE fora de l'aplicació, també per promoure ofertes de funcions i serveis digitals dins de l'aplicació, de conformitat amb els requisits del programa.

Les propines o contribucions directes d'un usuari al creador requereixen utilitzar el sistema de facturació de Play?

Quan la totalitat de la propina o de la contribució d'un usuari és per al creador, i el pagament no concedeix accés a cap servei ni contingut digital (incloent-hi adhesius, insígnies, emojis especials, etc.), ho considerem un pagament d'igual a igual i no cal utilitzar el sistema de facturació de Google Play. Si qualsevol d'aquestes coses no és certa, cal utilitzar el sistema de facturació de Google Play d'acord amb els requisits de la política.

Soc desenvolupador d'una aplicació que ofereix serveis de pagament en línia 1:1. He d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play?

Si la teva aplicació proporciona un servei de pagament en línia 1:1, no cal que utilitzis el sistema de facturació de Google Play en els casos següents:

• El servei de pagament és entre dues persones.
  • El servei de pagament no es pot tornar a reproduir més endavant (és a dir, la sessió no es grava i, per tant, no es pot tornar a utilitzar ni s'hi pot tornar a accedir) en cap aplicació distribuïda a Google Play.

Exemples de serveis de pagament en línia 1:1 que no requereixen l'ús del sistema de facturació de Google Play:

• Classes de formació o relacionades amb aficions (com ara classes de música o d'art)
  • Orientació sobre salut (com ara sessions d'entrenament personal o d'assessorament)
  • Serveis d'assessorament d'especialistes (com ara assessorament financer, excepte serveis d'assistència tècnica o similars)
La meva aplicació proporciona compres de productes o serveis digitals i físics. Com puc determinar si el sistema de facturació de Google Play és necessari per a la meva aplicació?

El sistema de facturació de Google Play s'ha d'utilitzar per als SKU de l'aplicació que continguin més productes o serveis digitals que productes o serveis físics i per als SKU de l'aplicació que es comercialitzin als usuaris com a productes o serveis digitals. Consulta exemples de productes i serveis digitals i físics a la política de pagaments.

Els desenvolupadors aptes en certes regions, com ara l'Índia, Corea del Sud i l'Espai Econòmic Europeu, també tenen l'opció d'oferir un sistema de facturació alternatiu, subjecte a requisits addicionals.

El requisit de la política de pagaments d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play s'aplica als països on el sistema de facturació de Google Play encara no s'ha llançat?

Mentre el sistema de facturació de Google Play no estigui disponible en un país concret, el requisit de la política de pagaments d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play no serà aplicable al país en qüestió.

El sistema de facturació de Google Play no està disponible en aquests països. Sempre estem disposats a ampliar la compatibilitat amb el sistema de facturació de Google Play. Així doncs, partir del moment en què estigui disponible, s'aplicarà el requisit de la política de pagaments d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play. Quan es produeixin aquests canvis, t'ho farem saber.

He enviat l'actualització de l'aplicació per complir la política de pagaments de Play, però s'ha rebutjat perquè necessito credencials d'inici de sessió per a la revisió de l'aplicació. Per què necessita Google les credencials d'inici de sessió i com puc tornar a enviar correctament l'aplicació a revisió?

Si tota l'aplicació o parts de l'aplicació estan restringides segons les credencials d'inici de sessió, les subscripcions, la ubicació, les dades d'inici de sessió o altres mètodes d'autenticació, has de proporcionar tots els detalls d'accés obligatoris per activar l'accés a l'aplicació, tal com s'explica a la política Requisits de Play Console. Si no podem revisar l'aplicació a causa de l'accés restringit, és possible que se't bloquegi el llançament d'actualitzacions o que l'aplicació se suprimeixi de Google Play.

Pots proporcionar-nos aquesta informació seguint les instruccions descrites en aquest article del Centre d'ajuda, a la secció "Accés a les aplicacions". A continuació, torna a enviar l'aplicació a revisió.

La meva aplicació ofereix compres des de l'aplicació de recursos digitals convertits en testimonis, com ara NFT. Com puc determinar si el sistema de facturació de Google Play és necessari per a aquestes transaccions?

Els recursos digitals convertits en testimonis, com ara els NFT, es poden utilitzar per representar contingut digital o físic. Si els recursos digitals convertits en testimonis s'utilitzen per a les compres des de l'aplicació de contingut digital, s'aplica la política de pagaments de Google Play i has d'utilitzar el sistema de facturació de Google Play per a aquestes transaccions.

Consulta la nostra política de contingut basat en cadenes de blocs per obtenir més informació sobre els recursos digitals convertits en testimonis.

Contingut relacionat