Veelgestelde vragen over de nieuwe Play Console

We hebben de nieuwe Google Play Console onlangs geïntroduceerd. Er is veel veranderd: we hebben veel tools en functies opnieuw ontworpen, compleet nieuwe functies toegevoegd en de navigatie vernieuwd, bijvoorbeeld om gerelateerde functies te groeperen.

We zijn ervan overtuigd dat je met de nieuwe productfunctionaliteit je apps uiteindelijk efficiënter kunt beheren en distribueren. We beseffen dat het misschien even duurt voordat je aan bepaalde wijzigingen gewend raakt. In dit artikel vind je antwoord op een aantal veelgestelde vragen van ontwikkelaars die overstappen naar de nieuwe Play Console.

Veelgestelde vragen

Alles samenvouwen Alles uitvouwen

Waar upload ik deobfuscatie- of ReTrace-toewijzingsbestanden of bestanden met foutopsporingssymbolen?

Deobfuscatie- en ReTrace-toewijzingsbestanden die door standaard Gradle-taken in je app-bundel worden opgenomen, worden aan je project gekoppeld en gebruikt om je stacktraces te deobfusceren zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Als je deze bestanden handmatig wilt of moet uploaden, heb je de volgende opties:

• Zo upload je bestanden terwijl je je release voorbereidt: Selecteer ReTrace-toewijzingsbestand toevoegen in het overloopmenu voor een artefact in de tabel met artefacten.
  • Zo upload je bestanden voor een bestaande release:
    • In de tabel met artefacten als je de gegevens van een release bekijkt, of
    • Ga op de pagina App-bundel-verkenner naar het tabblad Downloads. Klik in het gedeelte Items op het uploadsymbool rechts voor het bestand dat je wilt toevoegen.

Bekijk dit artikel voor meer informatie over hoe je stacktraces van crashes deobfusceert en symboliseert.

Waar geef ik de link naar mijn privacybeleid op?

Je kunt je privacybeleid instellen op de pagina App-content onder Privacybeleid.Op de pagina App-content geef je ons informatie over de content van je app om te zorgen dat deze voldoet aan het beleid van Google Play.

Bekijk dit artikel voor meer informatie over hoe je je app voorbereidt voor beoordeling.

Waar vind ik getimed publiceren in de nieuwe Play Console?

Deze functionaliteit is verbeterd, heet nu 'Beheerd publiceren' en is onderdeel van het publicatieoverzicht bovenaan het navigatievenster links. Bekijk meer informatie over beheerd publiceren in de blogpost en de Play Academy en krijg inzicht in de verschillen tussen getimed publiceren en beheerd publiceren.

Hoe houdt de nieuwe Play Console me op de hoogte van gebeurtenissen en meldingen? In de oude Play Console stond rechtsboven in het scherm een belicoon met een rode stip.

De oude meldingsfunctie is vervangen door je Inbox, die je bovenaan het navigatievenster links vindt. Een blauwe stip geeft aan dat je ongelezen berichten hebt. Je kunt je meldingsvoorkeuren instellen op de pagina Voorkeuren (Instellingen > Voorkeuren) in het gedeelte Meldingen van de Play Console.

Hoe wijzig ik de weergavetaal van de Play Console?

Je kunt de taal van de gebruikersinterface van de Play Console via de URL wijzigen met een GET-parameter die van kracht blijft totdat je deze reset. Als je bijvoorbeeld de taal van de gebruikersinterface van de Play Console wilt wijzigen in Spaans, voeg je hl=es aan je URL toe: https://play.google.com/console?hl=es.

Waar kopieer ik nu de release-opmerkingen van de vorige versie?

Klik tijdens het voorbereiden van een release op Kopiëren uit een eerdere release boven het veld Release-opmerkingen in het gedeelte Release-opmerkingen.

Waar download ik de door Google ondertekende universele APK of de app-bundel/APK die ik heb geüpload?

Je vindt deze en de app-bundels of APK's voor elke apparaatspecifieke configuratie op het tabblad Downloads van de app-bundel-verkenner.

Bekijk dit artikel voor meer informatie over de app-bundel-verkenner.

Waar maak ik de publicatie van apps op Google Play ongedaan?

Je kunt de beschikbaarheid van je app wijzigen op de pagina Geavanceerde instellingen (Release > Instellen > Geavanceerde instellingen), op het tabblad Beschikbaarheid van app.

Waar wijzig ik de gegevens van mijn app?

Je kunt de gegevens van je app (zoals beschrijving, screenshots en promotievideo) bewerken op de pagina Primaire winkelvermelding (Groei > Aanwezigheid in Google Play Store > Primaire winkelvermelding). Je vindt de contactgegevens nu op de pagina Winkelinstellingen.

Waar wijzig ik de doellanden?

Je kunt de beschikbaarheid per land wijzigen op het tabblad Landen/regio's voor elke releasetrack.

Waar zijn de provideropties gebleven?

Je kunt providertargeting nu in- of uitschakelen op de pagina Geavanceerde instellingen (Instellingen > Geavanceerde instellingen), op het tabblad Providertargeting. Nadat je deze functie hebt ingeschakeld, zie je de knop Providerinstellingen op het tabblad Landen/regio's voor je productietrack.