Veelgestelde vragen over de nieuwe Play Console

In 2020 introduceerden we de nieuwe Google Play Console. We hebben veel tools en functies opnieuw ontworpen, gloednieuwe functies toegevoegd en de navigatie vernieuwd om gerelateerde functies beter te groeperen.

We zijn ervan overtuigd dat je met de nieuwe productfuncties je apps efficiënt kunt beheren en distribueren. We beseffen dat het misschien even duurt voordat je aan bepaalde wijzigingen gewend raakt. In dit artikel vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen van ontwikkelaars die overstappen naar de nieuwe Play Console.

Veelgestelde vragen

Alles samenvouwen Alles uitvouwen

Waar upload ik deobfuscatie- en ReTrace-toewijzingsbestanden en bestanden met foutopsporingssymbolen?

Deobfuscatie- en ReTrace-toewijzingsbestanden die door standaard Gradle-taken in je app-bundel worden opgenomen, worden aan je project gekoppeld en gebruikt om je stacktraces te deobfusceren zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Als je deze bestanden handmatig wilt of moet uploaden, heb je de volgende opties:

• Upload bestanden terwijl je je release voorbereidt: Selecteer ReTrace-toewijzingsbestand toevoegen in het overloopmenu voor een artefact in de tabel met artefacten.
  • Upload bestanden voor een bestaande release:
    • In de tabel met artefacten als je de gegevens van een release checkt, of
    • op de pagina App-bundel-verkenner: ga naar het tabblad Downloads. Klik in het gedeelte Items op het uploadsymbool rechts voor het bestand dat je wilt toevoegen.

Lees het artikel De stacktraces van crashes deobfusceren of symboliseren voor meer informatie.

Waar geef ik de link naar mijn privacybeleid op?

Je kunt je privacybeleid instellen op de pagina App-content onder Privacybeleid. Op de pagina App-content geef je ons informatie over de content van je app om te zorgen dat deze voldoet aan het beleid van Google Play.

Hier is een handig artikel om je app voor te bereiden op de beoordeling.

Waar vind ik getimed publiceren in de nieuwe Play Console?

Deze functionaliteit is verbeterd. Dit heet nu beheerd publiceren en is onderdeel van het publicatieoverzicht bovenaan het linkernavigatievenster.

Bekijk meer informatie over beheerd publiceren in de blogpost Het proces voor app-publicatie optimaliseren met nieuwe Google Play Console-functies en Kiezen wanneer je app-updates worden gepubliceerd met beheerd publiceren van de Play Academy.

Krijg inzicht in de verschillen tussen getimed publiceren en beheerd publiceren door Bepalen op welk moment app-wijzigingen worden gepubliceerd met beheerd publiceren te lezen.

Hoe houdt de nieuwe Play Console me op de hoogte van gebeurtenissen en meldingen? In de oude Play Console stond rechtsboven in het scherm een belletje met een rode stip.

De oude meldingsfunctie is vervangen door je Inbox, die je bovenaan het navigatievenster links vindt. Een blauwe stip geeft aan dat je ongelezen berichten hebt. Je kunt je meldingsvoorkeuren instellen op de pagina Meldingen (Instellen > Meldingen).

Hoe wijzig ik de weergavetaal van de Play Console?

Je kunt de taal van de gebruikersinterface van de Play Console via de URL wijzigen met een GET-parameter (ook wel URL-parameters of querytekenreeksen genoemd) die van kracht blijft totdat je deze reset.

Als je bijvoorbeeld de taal van de gebruikersinterface van de Play Console wilt wijzigen in Spaans, voeg je hl=es aan je URL toe: https://play.google.com/console?hl=es.

Waar kopieer ik de release-opmerkingen van de vorige versie?

Klik tijdens het voorbereiden van een release op Kopiëren uit een eerdere release boven het veld Release-opmerkingen in het gedeelte Release-opmerkingen.

Waar download ik de door Google ondertekende distributie-APK's (Android Application Package-set) of de APK die ik heb geüpload?

Je vindt deze samen met de app-bundels of APK's voor elke apparaatspecifieke configuratie op het tabblad Downloads van de app-bundel-verkenner.

Lees App-versies inspecteren met de app-bundel-verkenner voor meer informatie.

Waar maak ik de publicatie van apps op Google Play ongedaan?

Je kunt de beschikbaarheid van je app wijzigen op de pagina Geavanceerde instellingen (Release > Instellen > Geavanceerde instellingen), op het tabblad Beschikbaarheid van de app.

Waar wijzig ik de gegevens van mijn app?

Je kunt de gegevens van je app (zoals beschrijving, screenshots en promotievideo) bewerken op de pagina Primaire winkelvermelding (Groei > Aanwezigheid in Google Play Store > Primaire winkelvermelding). Je vindt de contactgegevens nu op de pagina Winkelinstellingen.

Waar wijzig ik de doellanden?

Je kunt de beschikbaarheid per land wijzigen op het tabblad Landen/regio's voor elke releasetrack.

Waar zijn de provideropties gebleven?

Je kunt providertargeting nu aan- of uitzetten op de pagina Geavanceerde instellingen (Release > Instellingen > Geavanceerde instellingen) op het tabblad Providertargeting. Nadat je deze functie hebt aangezet, staat de knop Providerinstellingen op het tabblad Landen/regio's voor je productietrack.