Uudesta Play Consolesta usein kysyttyä

Julkaisimme äskettäin uuden Google Play Consolen, minkä seurauksena moni asia on muuttunut. Uudistimme esimerkiksi monia työkaluja sekä ominaisuuksia ja lisäsimme uusia. Lisäksi paransimme navigointia kokoamalla yhteen samankaltaisia ominaisuuksia.

Uskomme, että tuotteen uusi käyttökokemus auttaa sinua ylläpitämään ja jakelemaan sovelluksiasi tehokkaasti. Ymmärrämme myös, että totutteleminen joihinkin muutoksiin vie aikaa. Tässä artikkelissa on vastauksia yleisiin kysymyksiin, joita uuteen Play Consoleen siirtyvät kehittäjät ovat meiltä kysyneet.

Usein kysyttyä

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Minne lataan deobfuskointi-mäppäystiedostot / ReTrace-mäppäystiedostot / virheenkorjauksen symbolitiedostot?

Sovelluspaketteihin sisältyvät tavallisten gradle-tehtävien deobfuskointi- ja ReTrace-mäppäystiedostot yhdistetään projekteihisi, ja niitä käytetään jäljityslistojen deobfuskoimiseen ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään. Jos haluat tai sinun tarvitsee ladata nämä tiedostot manuaalisesti, voit tehdä sen näin:

• Lataa tiedostot samalla kuin valmistelet julkaisua: Valitse artefaktien taulukosta, artefaktin ylivuotovalikosta Lisää ReTrace-mäppäystiedosto.
  • Lataa tiedostot nykyiseen julkaisuun:
    • Artefaktit-taulukossa, kun tarkistat julkaisun tietoja, tai
    • Valitse Lataukset-välilehti Sovelluspakettien hallinta ‑sivulta. Valitse Sisältö-osiosta lisättävän tiedoston oikealta puolelta lataussymboli.

Lue lisää artikkelista Kaatumisten jäljityslistan deobfuskointi ja symbolointi.

Minne lisään linkin tietosuojakäytäntööni?

Voit määrittää tietosuojakäytännön Sovelluksen sisältö ‑sivun Tietosuojakäytäntö-osiossa. Sovelluksen sisältö ‑sivulla kerrot meille sovelluksen sisällöstä, jotta voimme varmistaa, että se noudattaa Google Playn käytäntöjä.

Sovelluksen valmistelu tarkistusta varten on hyödyllinen artikkeli.

Missä kohtaa ajoitettu julkaisu sijaitsee uudessa Play Consolessa?

Tätä toimintoa on parannettu ja sen nimi on nyt Hallinnoitu julkaiseminen. Se sijaitsee vasemman navigointivalikon yläreunassa kohdassa "Julkaisemisen yhteenveto".

Lue lisää hallinnoidusta julkaisemisesta Optimize your app publishing process with new Google Play Console features ‑blogipostauksesta ja Play Academyn artikkelista Choose when your app updates are published with Managed publishing.

Jos haluat tutustua kaikkiin ajoitetun julkaisun ja hallinnoidun julkaisemisen eroihin, voit lukea myös artikkelin Hallinnoitu julkaiseminen ja sovellusmuutosten julkaisuaikojen valitseminen.

Miten uusi Play Console ilmoittaa minulle tapahtumista ja ilmoituksista? Vanhassa Play Consolessa oli punainen piste ja ilmoitusten kellokuvake näytön oikeassa yläreunassa.

Vanha ilmoitusominaisuus on korvattu Postilaatikolla, joka sijaitsee navigointivalikon vasemmassa yläreunassa. Sininen piste tarkoittaa, että sinulla on lukemattomia viestejä. Voit muuttaa ilmoitusasetuksia Ilmoitukset-sivulla (Määritä > Ilmoitukset).

Miten vaihdan Play Consolen näyttökielen?

Voit vaihtaa Play Consolen UI-kielen käyttämällä URL-osoitteen GET-parametriä (tunnetaan myös URL-parametreina tai kyselymerkkijonoina), joka on käytössä siihen asti, kunnes nollaat sen.

Voit esimerkiksi vaihtaa Play Consolen UI-kielen espanjaksi lisäämällä URL-osoitteeseen hl=es-päätteen: https://play.google.com/console?hl=es.

Mistä voin kopioida edellisen version julkaisutiedot?

Kun valmistelet julkaisua, valitse Julkaisutiedot-osiossa olevan Julkaisutiedot-kentän yläpuolelta Kopioi aiemmasta julkaisusta.

Mistä voin ladata Googlen allekirjoittamat jakelu-APK:t (Android-sovelluspaketti) tai lataamani APK:n?

Löydät nämä molemmat ja jokaisen laitekohtaisen määrityksen sovelluspaketit tai APK:t Sovelluspakettien hallinnan Lataukset-välilehdeltä.

Lue lisää artikkelista Sovellusversioiden tarkistaminen sovelluspakettien hallinnalla.

Mistä voin perua Google Playn sovellusten julkaisut?

Voit muuttaa sovelluksen saatavuutta Sovelluksen saatavuus ‑välilehden Lisäasetukset-sivulla (Julkaisu > Määritys > Lisäasetukset).

Missä voin muuttaa sovelluksen tietoja?

Voit muokata sovelluksen tietoa (esim. kuvausta, kuvakaappauksia ja mainosvideota) Sovelluksen päätietosivulla (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Sovelluksen päätietosivu). Yhteystiedot sijaitsevat nyt Kaupan asetukset ‑sivulla.

Missä voin muuttaa kohdemaita?

Voit muuttaa maakohtaista saatavuutta kunkin julkaisukanavan Maat/alueet-välilehdellä.

Minne operaattoriasetukset on siirretty?

Voit nyt laittaa operaattorikohdistuksen päälle tai pois päältä Operaattorikohdistus-välilehden Lisäasetukset-sivulla (Määritys > Lisäasetukset). Kun se on laitettu päälle, Operaattoriasetus-painike löytyy tuotantokanavasi Maat/alueet-välilehdeltä.