For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Få hjelp i nødssituasjoner med sikkerhetsfunksjonene på Google Pixel Watch

Google Pixel Watch kan sette deg i kontakt med nødtjenester hvis du trenger hjelp. Hvis du har låst opp klokken minst én gang siden systemoppstarten, kan du også ringe en nødkontakt uten å låse den opp.1 Med Google Pixel Watch 2 kan alle sikkerhetsfunksjonene, inkludert den nye sikkerhetssjekken7, brukes med eller uten telefonen din i nærheten.

Google Pixel Watch (wifi) må være innenfor rekkevidden til telefonen og tilkoblet via Bluetooth for at telefonen skal ringe nødtjenester. Du kan ikke snakke til nødtjenestene fra klokken hvis klokken ikke er koblet til en telefon via Bluetooth.

Google Pixel Watch (LTE) trenger en aktiv LTE-tilkobling på klokken for å ringe nødtjenester. Sikkerhetssignal er tilgjengelig på Google Pixel Watch 2 (LTE) med Fitbit Premium.

Hvis du ikke har noen LTE-operatør på klokken, kan du bruke sikkerhetsfunksjoner ved hjelp av Sikkerhetssignal5 uten at telefonen er i nærheten. Med et aktivt Fitbit Premium-abonnement har du tilkobling via Sikkerhetssignal uten noen telefon i nærheten. Gå til Bruk sikkerhetssignal på Google Pixel Watch 2 for å få mer informasjon.

I enkelte regioner kreves en aktiv LTE-operatør eller Sikkerhetssignal for å støtte nødanrop fra Pixel Watch.

Slå på og bruk sikkerhetsfunksjoner på Pixel Watch

Finn ut hvordan du slår på og bruker disse sikkerhetsfunksjonene:

Sikkerhetsfunksjon

På Pixel Watch

På Pixel Watch 2

SOS-alarm3

Fallregistrering4

Ringing til nødkontakt

Sikkerhetssignal5

Deling i nødssituasjoner6

(Wear OS 4 eller nyere)

Sikkerhetssjekk7

(Wear OS 4 eller nyere)

Medisinsk informasjon

(Wear OS 4 eller nyere)

SOS-alarm

SOS-alarm er nyttig i nødssituasjoner. Aktiver SOS-alarmen ved å trykke raskt på kroneknappen 5 ganger. Hvis du gjør dette, ringes enten nødtjenestene eller en nødkontakt du velger.

Merk: Google Pixel Watch (wifi) kan kanskje ikke ringe alle nødnumre i alle land. Google Pixel Watch (LTE) kan kanskje ikke ringe nødnumre i alle land uten en aktiv LTE-tilkobling eller Sikkerhetssignal.

Du kan snakke med utrykningspersonell som vanlig. Hvis Posisjonstjeneste for nødssituasjoner (ELS) er aktivert på telefonen og utrykningspersonell i området ditt bruker ELS, kan det hende de også mottar posisjonen din. På Google Pixel Watch (LTE) er Posisjonstjeneste for nødssituasjoner aktivert som standard. For å sjekke at ELS er aktivert på klokken, trykk på kroneknappen og deretter på Personlig sikkerhet og så Posisjonstjeneste for nødssituasjoner og så Slå på Bruk posisjonstjeneste for nødssituasjoner.

Merk: Dette konfigurerer ikke SOS-alarm på Pixel-telefonen.

Konfigurer SOS-alarm

På Google Pixel Watch

1. Sveip ned på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Innstillinger og så Sikkerhet og nødssituasjoner og så SOS-alarm.
  3. Slå på funksjoner som bevegelse for nødssituasjoner og alarm, og velg en hovedkontakt.

I Google Pixel Watch-appen

1. Åpne Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Trykk på Klokkeinnstillingerog så Sikkerhet og nødssituasjoner og så SOS-alarm.
  3. Slå på Bevegelse for nødssituasjoner.

Slå av SOS-alarm

På Google Pixel Watch

1. Trykk på kroneknappen på Google Pixel Watch.
  2. Rull ned og trykk på Personlig sikkerhet og så SOS-alarm.
  3. Slå av Bevegelse for nødssituasjoner.

I Google Pixel Watch-appen

1. Åpne Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Trykk på Klokkeinnstillinger og så Sikkerhet og nødssituasjoner og så SOS-alarm.
  3. Slå av Bevegelse for nødssituasjoner.

Legg til nødkontakter

Legg til flere nødkontakter, og velg én primær nødkontakt.

1. Sveip ned på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Innstillinger og så Personlig sikkerhet og så SOS-alarm.
  3. Trykk på Legg til kontakt. Velg å tillate eller nekte tilgang til kontaktene som er lagret på telefonen.
  4. Trykk på kontaktens navn og deretter på nummeret.
  5. For å velge en primær nødkontakt, trykk på Nødtjenester eller en kontakt i listen over nødkontakter du har lagt til. Navnekortet til vedkommende er nå fremhevet.

Du kan også legge til nødkontakter i Personlig sikkerhet-appen på Pixel-telefonen.

Fjern nødkontakter

1. Sveip ned på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Innstillinger og så Personlig sikkerhetog så SOS-alarm og så Rediger kontakter.
  3. Trykk på Slett ved siden av kontakten du vil fjerne.

Utilsiktede anrop

Hvis du ringer til nødtjenestene ved en feiltakelse, må du ikke legge på. Si til operatøren at anropet var utilsiktet, og at du ikke trenger hjelp.

Fallregistrering

Bare i land som støtter Pixel. Ikke tilgjengelig i Tyskland.

Når Google Pixel Watch registrerer et hardt fall, venter den i omtrent 30 sekunder før den vibrerer, avgir en høy ringelyd og spør om du vil ringe nødtjenestene for å få hjelp.2 Hvis du ikke beveger deg, ikke reagerer på eller ikke avviser varselet, vibrerer klokken, spiller av en alarm og venter 60 sekunder før den ringer nødtjenestene med en automatisk talemelding som informerer om at Pixel Watch-klokken har registrert et fall. Hvis du har gitt tillatelse til å dele posisjonen din, deler Google Pixel Watch posisjonen med nødtjenestene.

Merk: Hvis du har slått på fallregistrering og reiser til en region uten støtte, blir fallregistreringen midlertidig utilgjengelig.

Konfigurer fallregistrering

På Google Pixel Watch

1. Trykk på kroneknappen på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Personlig sikkerhet og så Fallregistrering.
  3. Slå på Fallregistrering.

I Google Pixel Watch-appen

1. Åpne Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Trykk på Klokkeinnstillingerog så Sikkerhet og nødssituasjoner og så Fallregistrering.
  3. Slå på Fallregistrering.

Slik hjelper Fallregistrering nødtjenestene med å komme i kontakt med deg

Hvis et hardt fall registreres og du ikke reagerer på varselet innen 60 sekunder, kan Pixel Watch dele posisjonen din i den automatiske talemeldingen som spilles av til nødtjenestene under anropet.

Merk: Brukere som har slått på Fallregistrering, men ikke har gitt Personlig sikkerhet posisjonstillatelsen «når appen er i bruk», må oppdatere Fallregistrering slik at posisjonen din kan deles med nødtjenester i den automatiserte talemeldingen.

Slik oppdaterer du Fallregistrering:

1. Trykk på kroneknappen på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Personlig sikkerhet og så Fallregistrering og så Oppdater nå.

Eksempel på automatisk talemelding

Bruk Google Pixel Watch-appen til å lese et eksempel på den automatiske lydmeldingen som deler enhetens posisjon.

1. Åpne Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og nødssituasjoner og så Fallregistrering og så Hva nødoperatøren hører.

Merk: Hvis du ønsker det, kan du snakke over den automatiske talemeldingen under en hendelse.

Bidra til å forbedre Fallregistrering

Bidra til å forbedre Fallregistrering ved å dele data fra bevegelsessensoren med Google. Disse dataene brukes for å hjelpe Google med å gjøre Fallregistrering enda bedre for alle fremover, og de brukes ikke til noe annet formål. Disse dataene knyttes ikke til Google-kontoen din og kan ikke brukes til å identifisere deg personlig. Du kan slå på Fallregistrering uansett om du velger å hjelpe Google med å forbedre funksjonen eller ikke.

På Google Pixel Watch

1. Trykk på kroneknappen på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Personlig sikkerhet og så Fallregistrering.
  3. Slå på Bidra til å forbedre fallregistreringen.

I Google Pixel Watch-appen

1. Åpne Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Trykk på Klokkeinnstillingerog så Sikkerhet og nødssituasjoner og så Personlig sikkerhet.
Slå på Bidra til å forbedre fallregistreringen.

Deling i nødssituasjoner

Deling i nødssituasjoner sender sanntidsposisjonen din og oppdateringer til nødkontaktene dine.

1. Trykk på kroneknappen på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Personlig sikkerhet og så Deling i nødssituasjoner.
  3. Velg kontaktene du vil dele posisjonen din med, og trykk på Del sanntidsposisjonen din.
  4. For å stoppe deling i nødssituasjoner, trykk på Stopp deling i nødssituasjoner og så Stopp deling i nødssituasjoner .

Innstillinger for deling i nødssituasjoner

Konfigurer informasjonen som skal deles med nødkontaktene dine.

1. Trykk på kroneknappen på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Personlig sikkerhet og så Informasjon om deg og så Tilgang til nødinfo.
  3. Rull til bunnen av skjermen, og trykk på Innstillinger.
  4. Velg informasjonen du vil dele med nødkontaktene dine under deling i nødssituasjoner.
  5. Slå av eller på posisjonsdeling på flere enheter.8

Sikkerhetssjekk

Start en nedtelling på klokken som sjekker at du er trygg. Hvis du ikke bekrefter at det går bra med deg når tiden har gått ut, deler sikkerhetssjekken automatisk posisjonen din med nødkontaktene dine.

1. Trykk på kroneknappen på Google Pixel Watch.
  2. Trykk på Personlig sikkerhet og så Sikkerhetssjekk.
  3. Velg en aktivitet.
  4. Still inn varigheten for nedtellingen.
  5. Velg kontaktene du vil dele posisjonen din med, og trykk på Start nedtellingen.
    Merk: Du kan la kontaktene dine få vite når du starter eller avbryter en sikkerhetssjekk, eller du kan angi at sikkerhetssjekken skal varsle kontaktene hvis du ikke svarer når tiden er utløpt. Dette eskaleres automatisk til en deling i nødssituasjoner.
  6. For å stoppe en sikkerhetssjekk, trykk på Avslutt sikkerhetssjekk eller Stopp sikkerhetssjekk og så Stopp sikkerhetssjekk .

Medisinsk informasjon

1. Åpne Personlig sikkerhet-appen på telefonen.
  2. Trykk på Informasjonen din og så Medisinsk informasjon.
  3. Fyll ut den medisinske informasjonen din. Som hjelp i en nødssituasjon kan folk se denne informasjonen selv om klokken er låst.

Merk: Samsung-brukere har en egen sikkerhetsapp og har derfor ikke denne funksjonen.

Del nødinformasjon med nødtjenester

Bruk Personlig sikkerhet-appen til å sende informasjon til nødtjenester.

På telefonen:

1. Åpne Personlig sikkerhet-appen.
  2. Trykk på Informasjon om deg og så Tilgang til nødinfo og så Del under nødanrop ,

På klokken:

1. Åpne Personlig sikkerhet-appen.
  2. Rull til Nødinformasjon.
  3. Trykk på Tilgang til nødinformasjon og så Del under nødanrop.

1 Google Pixel Watch bruker radiosignaler som ikke kan garantere forbindelse under alle forhold. Du må aldri stole utelukkende på trådløse enheter for nødkommunikasjon.

2 Fallregistrering fungerer ved å bruke bevegelsessensorer på Pixel Watch. Husk at aktiviteter med kraftige sammenstøt kan utløse fallregistrering. Fallregistrering kan ikke registrere alle fall.

3 SOS-alarm: SOS-alarm krever at posisjon er slått på, samt en 4G LTE-tjeneste eller internettilkobling. SOS-alarm avhenger av nettverkstilkoblingen og andre faktorer. Funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig i alle land eller på alle språk, og den er kanskje ikke pålitelig som kommunikasjon i nødssituasjoner. Du finner mer informasjon på g.co/pixelwatch/personalsafety.

4 Fallregistrering: Fallregistrering er ikke tilgjengelig i alle land og avhenger av nettverkstilkoblingen og andre faktorer. Klokken er ikke alltid pålitelig til nødkommunikasjon. Fallregistrering registrerer kanskje ikke alle fall. For å ringe nødtjenester på en Google Pixel Watch uten 4G må den tilkoblede telefonen være i nærheten. Brukere må gi posisjonstillatelse for Fallregistrering for å kunne dele posisjonen sin eksternt. Datakostnader kan påløpe. Du finner mer informasjon på g.co/pixelwatch/personalsafety.

5 Sikkerhetssignal: ikke tilgjengelig på Pixel Watch 2 (wifi) eller i alle land. Sikkerhetssignal krever at posisjon er slått på. I nødssituasjoner får Fitbit Premium-abonnenter som har klokke uten 4G LTE, tilgang til et 4G LTE-nettverk som bare er for bruk av sikkerhetsfunksjoner. Når klokken ikke er koblet til telefonen, støtter ikke Sikkerhetssignal-funksjonen wifi-anrop.

6 Deling i nødssituasjoner: Datakostnader kan påløpe. Deling i nødssituasjoner krever at posisjon er slått på, og at enheten har tilgang til 4G LTE eller internettilkobling. Deling i nødssituasjoner avhenger av nettverkstilkoblingen og andre faktorer. Funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig i alle land eller på alle språk, og den er kanskje ikke pålitelig som kommunikasjon i nødssituasjoner. Du finner mer informasjon på g.co/pixelwatch/personalsafety.

7 Sikkerhetssjekk: Datakostnader kan påløpe. Sikkerhetssjekken krever at posisjon er slått på, samt en 4G LTE-tjeneste eller internettilkobling. Sikkerhetssjekken avhenger av nettverkstilkoblingen og andre faktorer og er kanskje ikke tilgjengelig i alle land eller på alle språk eller pålitelig som kommunikasjon i nødssituasjoner. Du finner mer informasjon på g.co/pixelwatch/personalsafety.

8 Tips: Når posisjonsdeling på flere enheter er slått på for en enhet, bruker vi enhetens posisjon som en reserveløsning hvis du skulle starte deling i nødssituasjoner på en annen enhet og den andre enheten ikke kan dele posisjonen sin lenger.

SOS-alarm krever at posisjon er slått på samt en 4G LTE-tjeneste eller internettilkobling. Fallregistrering og SOS-alarm avhenger av nettverkstilkoblingen og andre faktorer og er kanskje ikke tilgjengelig i alle områder eller på alle språk eller pålitelig som kommunikasjon i nødssituasjoner. Fallregistrering registrerer kanskje ikke alle fall. Automatisk oppringing til nødtjenester er ikke tilgjengelig i alle land. Du finner mer informasjon på g.co/pixelwatch/personalsafety.