Konfigurera Pixel Tablet i Google Home-appen

Om du vill få åtkomst till funktionerna för media och hemstyrning i hubbläget konfigurerar du Pixel Tablet i Google Home-appen. Du kan lägga till Pixel Tablet i hemmet första gången du konfigurerar hubbläget. Om du hoppar över det här steget kan du lägga till enheten i Google Home-appen senare.

• Om du vill docka Pixel Tablet eller använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare. Du kan köpa Pixel Tablet med eller utan dockningsstation eller köpa en dockningsstation separat.
  • När du lägger till laddningsstationen med högtalare i Google Home-appen läggs Pixel Tablet till automatiskt. Du hittar enhetsrutan för Pixel Tablet i inställningarna följt av Enheter, grupper och rum.

Det här behöver du för att komma igång​

• Google Pixel Tablet och laddningsstationen med högtalare
  • Den senaste versionen av Google Home-appen.
  • Den senaste versionen av Google-appen.
  • Ett Google-konto.
  • En telefon eller surfplatta
    • som har Android 9.0 eller senare
    • som fungerar med Wi-Fi-nätverk på 2,4 GHz och 5 GHz (ett WPA-2-Enterprise-nätverk fungerar inte)
    • med Bluetooth aktiverat.
  • en internetanslutning och ett säkert trådlöst nätverk.

Komma igång

1. Koppla in laddningsstationen med högtalare och anslut Pixel Tablet till dockningsstationen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen på en Pixel Tablet eller annan mobil enhet.
  3. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
    • Om Lägg till inte visas trycker du på Skapa hem och följer anvisningarna på skärmen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
  5. Du kan välja bort vissa inställningar, till exempel Voice Match eller personliga resultat. Du kan ändra dessa inställningar när som helst efter konfigureringen.

Åtgärda problem med konfigureringen

Pixel Tablet visas inte i Google Home-appen

Kontrollera att Pixel Tablet är ordentligt ansluten till laddningsstationen med högtalare

1. Ta bort Pixel Tablet från laddningsstationen med högtalare.
  2. Docka Pixel Tablet. Läs mer om hur du dockar Pixel Tablet på rätt sätt.

Starta om laddningsstationen med högtalare

1. Koppla från strömmen till enheten.
  2. Vänta tio sekunder och koppla sedan in den igen.

Starta om Home-appen

1. Stäng Home-appen Google Home-appen. Läs mer om hur du stänger appar.
  2. Öppna Home-appen Google Home-appen.

Konfigureringen låser sig eller går inte att slutföra

Starta om laddningsstationen med högtalare

1. Koppla från strömmen till enheten.
  2. Vänta tio sekunder och koppla sedan in den igen.
  3. Starta konfigureringen igen.