Je Pixel Tablet instellen in de Google Home-app

Stel je Pixel Tablet in de Google Home-app in voor toegang tot media- en bedieningsfuncties voor in huis in de Hub-modus. Je kunt je Pixel Tablet aan je huis toevoegen als je de Hub-modus voor het eerst instelt. Als je deze stap overslaat, kun je het apparaat later aan de Google Home-app toevoegen.

• Als je de Pixel Tablet wilt docken of de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig. Je kunt de Pixel Tablet met of zonder dockstation kopen of afzonderlijk een dock kopen.
  • Als je het Oplaaddock met speaker toevoegt aan de Google Home-app, wordt je Pixel Tablet automatisch toegevoegd. Je vindt de apparaattegel van je Pixel Tablet in Instellingen en dan Apparaten, groepen en ruimtes.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

• Een Google Pixel Tablet en een Oplaaddock met speaker
  • De nieuwste versie van de Google Home-app.
  • De nieuwste versie van de Google-app.
  • Een Google-account.
  • Een mobiele telefoon of tablet:
    • met Android 9.0 of hoger,
    • die werkt met een wifi-netwerk van 2,4 of 5 GHz (een WPA2-Enterprise-netwerk werkt niet), en
    • waarop bluetooth is aangezet.
  • Een internetverbinding en een beveiligd draadloos netwerk.

Aan de slag

1. Steek de stekker van het Oplaaddock met speaker in het stopcontact en sluit de Pixel Tablet aan op het dock.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app op je Pixel Tablet of een ander mobiel apparaat.
  3. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
    • Als je Toevoegen niet ziet, tik je op Huis maken en volg je de instructies op het scherm.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Je kunt je afmelden voor bepaalde instellingen, zoals Voice Match of persoonlijke resultaten. Je kunt deze instellingen altijd aanpassen nadat je het instellen hebt afgerond.

Problemen tijdens het instellen oplossen

De Pixel Tablet staat niet in de Google Home-app

Zorg dat je Pixel Tablet goed is aangesloten op het Oplaaddock met speaker

1. Verwijder je Pixel Tablet uit het Oplaaddock met speaker.
  2. Dock je Pixel Tablet. Ontdek hier hoe je de Pixel Tablet correct dockt.

Start het Oplaaddock met speaker opnieuw op

1. Koppel je apparaat los.
  2. Wacht 10 seconden en sluit het apparaat weer aan.

Start de Home-app opnieuw op

1. Sluit de Home-app Google Home-app. Meer informatie over hoe je apps sluit
  2. Open de Home-app Google Home-app.

Het instellen loopt vast of kan niet worden afgerond

Start het Oplaaddock met speaker opnieuw op

1. Koppel je apparaat los.
  2. Wacht 10 seconden en sluit het apparaat weer aan.
  3. Start het instellen opnieuw.