Konfigurera Google Assistent på Pixel Tablet

Du kan få hjälp och information från Google Assistent på Pixel Tablet utan att låsa upp den. I den här artikeln kan du läsa om hur du aktiverar Google-assistenten, konfigurerar den för att känna igen din röst, aktiverar personliga resultat, länkar till musik- och videotjänster, låter gäster och barn använda ”Hey Google” med mera.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.
  • För att docka Pixel Tablet och använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare.
  • Du kan behöva låsa upp surfplattan innan du kan använda röstkommandon för Google Assistent för att spela upp nyheter, radio, poddar eller annan media från vissa appar och tjänster.

Använd Google Assistent utan att låsa upp din Pixel Tablet

Aktivera Google Assistent på låsskärmen för att säga ”Hey Google” och få röststyrd hjälp medan surfplattan är låst. Om du inte aktiverar den här inställningen när du konfigurerar surfplattan kan du komma åt den via inställningarna senare:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.följt av tryck på Appar.
  2. Tryck på Assistent följt av Låsskärm följt av aktivera Svar från assistenten på låsskärmen.
  3. Tryck på inställningen igen om du vill inaktivera den.

Även om du aktiverar Google Assistent på låsskärmen måste du fortfarande låsa upp enheten för att få hjälp med:

• betalningar
  • Google Foto
  • att begära att andra appar öppnas
  • frågor med personliga uppgifter, till exempel adress eller flyginformation.

Viktigt! Om du aktiverar styrning av assistenten med av/på-knappen kan vem som helst aktivera den genom att hålla av/på-knappen nedtryckt.

Ställa in Voice Match och aktivera personliga resultat på Pixel Tablet

Den första personen som skapar ett konto på en Google Pixel Tablet anses vara den primära användaren. När du konfigurerar surfplattan som primär användare kan du aktivera Voice Match så att assistenten känner igen din röst och ger dig anpassade svar med personliga resultat.

Lära assistenten att känna igen din röst med Voice Match

Lär assistenten att känna igen din röst i inställningarna:

1. Logga in på den primära användarens Google-konto.
  2. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Appar.
  3. Tryck på Assistent följt av Hey Google och Voice Match följt av aktivera Hey Google
  4. Tryck på Röstmodell.
    • Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in en ny röst.
    • Om du vill behålla den befintliga rösten trycker du på Träna om Voice Match-modellen följt av följ anvisningarna på skärmen.
    • Om du vill ta bort den befintliga rösten trycker du på Radera Voice Match-modellen följt av OK.

Tips! Det är bara den primära användaren som kan ställa in en röstmodell. Du kan när som helst inaktivera Voice Match.

Aktivera personliga resultat

När personliga resultat har aktiverats kan du få följande när du säger ”Hey Google”:

• resultat från Gmail, Google Kalender, Google Foto och Messages
  • rekommendationer på recept utifrån din aktivitet i andra produkter från Google
  • spellistor som du har skapat och markerat som privata på YouTube
  • personliga spellistor, gilla-markerade låtar, uppladdningar eller biblioteksinnehåll på YouTube Music

Obs! Om du håller av/på-knappen nedtryckt för att aktivera assistenten kan den inte ge personliga resultat. Assistenten ger bara personliga resultat om den verifierar att det är du som pratar när du säger ”Hey Google”.

Så här aktiverar du personliga resultat

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Appar.
  2. Tryck på Assistent följt av Personliga resultat.
  3. Aktivera Personliga resultat.
    • Aktivera I hörlurar om du vill få personliga resultat via hörlurarna.

Läs mer om hur du tillåter personliga resultat på alla enheter med Google Assistent.

Länka musik- och videotjänster till Assistent

Om du vill lyssna på musik och titta på videor med assistenten kan du länka dina favoritstreamingtjänster i Assistent-inställningarna. Du kan även länka flera tjänster till kontot om du har en laddningsstation med högtalare och konfigurerar hubbläget på surfplattan. Du kan även länka dem i enhetens inställningar:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Appar.
  2. Tryck på Assistent.
  3. Tryck på ett av alternativen i listan:
    • Musik
    • Videor
    • Radio
    • Poddar
  4. Om du vill länka en tjänst eller ange den som standard trycker du på den följt av följ anvisningarna på skärmen
    • Om du vill ta bort länken till en tjänst från kontot trycker du på Ta bort länk följt av Ta bort länken till kontot.
    • Om du vill länka en tjänst på nytt trycker du på Länka följt av Länka konto.
  • Om tjänsterna inte behöver länkas trycker du bara på tjänstens namn.

Läs mer om hur du länkar musik-, video-, radio- och poddtjänster till assistenten.

Aktivera eller inaktivera av/på-knappen

Du kan välja om assistenten ska aktiveras eller inte när du håller av/på-knappen nedtryckt på Pixel Tablet. Ändra inställningen så här:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på System följt av Rörelser följt av Håll av/på-knappen nedtryckt.
  3. Välj en inställning:
    • Startmeny: Håll ned av/på-knappen för att öppna startmenyn.
    • Digital assistent: Håll av/på-knappen nedtryckt för att aktivera assistenten. Du kan ändra hur länge du behöver hålla av/på-knappen nedtryckt genom att dra skjutreglaget åt vänster eller höger.

Ställa in föräldrakontroller och filter för digitalt välmående

Med föräldrakontroller och verktyg för digitalt välmående kan du ange begränsningar för när och hur Pixel Tablet och appar för surfplatta används. Ställ in kontroll för ditt barn och skapa timers som begränsar antalet avbrott eller spårar och begränsar tiden som användarna tillbringar i specifika appar.

Ställa in föräldrakontroller

När du har ställt in ett barns konto på surfplattan kan du kontrollera och styra vilket innehåll barnet får tillgång till. Så här ställer du in föräldrakontroller:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Digitalt välmående och föräldrakontroller.
  2. Tryck på den profil du vill kontrollera under Föräldrakontroller.
  3. Tryck på det verktyg du vill ställa in eller ändra på menyn för Family Link.

Läs mer om Family Link och föräldrakontroller.

Digitalt välmående

Så här kommer du åt och ställer in verktyg för digitalt välmående:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Digitalt välmående och föräldrakontroller.
  2. Tryck på ett alternativ för att kontrollera dina nuvarande inställningar eller ange nya.

Läs mer om digitalt välmående:

Aktivera Google Assistent på Pixel Tablet

Du kan aktivera Google-assistenten när surfplattan är låst och dockad i hubbläget eller när den är frånkopplad och du håller den i handen.

Obs! Om du vill docka Pixel Tablet eller använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare. Du kan köpa Pixel Tablet med eller utan laddningsstation eller köpa en laddningsstation separat.

Använda assistenten när du tar bort Pixel Tablet från laddningsstationen

Så här aktiverar du assistenten när du tar bort surfplattan från laddningsstationen:

• Säg ”Hey Google”.
  • Håll av/på-knappen nedtryckt.
Obs! När surfplattan är frånkopplad svarar assistenten bara när den primära användaren säger ”Hey Google”.
Använd assistenten i hubbläget

Så här aktiverar du assistenten i hubbläget:

• Säg ”Hey Google”.
    • Obs! Du måste aktivera assistenten på låsskärmen för att assistenten ska svara på ”Hey Google” när surfplattan är låst.
  • Håll av/på-knappen nedtryckt.
Tillåta att gäster och barn använder assistenten i hubbläget

När surfplattan är låst och dockad kan du låta assistenten svara alla, även gäster och barn, när de säger ”Hey Google”. De kan ställa frågor till assistenten, spela upp musik, styra smarta hemenheter med mera.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Assistent följt av Tillåt att vem som helst pratar med assistenten i hubbläge.
  3. Om du vill inaktivera inställningen trycker du på den igen.
Tillåta att alla i hemmet ber assistenten att spela upp media

Om du vill streama filmer och musik med Google Assistent i hubbläget måste du aktivera den här inställningen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Assistent följt av aktivera Använd assistenten för att spela upp musik, filmer och annat när surfplattan är låst.

Aktivera eller inaktivera Google Assistent

Om du inte ställer in Google Assistent när du konfigurerar Pixel Tablet kan du aktivera eller inaktivera assistenten när som helst i inställningarna på enheten:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Appar.
  2. Tryck på Assistent följt av Allmänt.
  3. Aktivera eller inaktivera Google Assistent.
    • Om du vill aktivera assistenten trycker du på Google Assistent följt av Aktivera.
    • Om du vill inaktivera assistenten trycker du på Google Assistent följt av Inaktivera.

När assistenten har aktiverats kan du ändra hur assistenten svarar på din röst.