Konfigurer Google-assistenten på Pixel Tablet

Du kan få hjelp og informasjon fra Google-assistenten på Pixel Tablet uten å låse det opp. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du aktiverer Google-assistenten, konfigurerer den slik at den gjenkjenner stemmen din, slår på personlige resultater, tilknytter musikk- og videotjenester, lar gjester og barn bruke «Hey Google» med mer.

Merk: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land eller på alle språk.
  • For å sette Pixel Tablet i dokken og bruke Hub-modusen trenger du en ladedokk med høyttaler.
  • Det kan hende du må låse opp nettbrettet før du kan bruke talekommandoer for Google-assistenten til å spille av nyheter, radio, podcaster eller annet medieinnhold fra enkelte apper og tjenester.

Bruk Google-assistenten uten å låse opp Pixel Tablet

Aktiver Google-assistenten på låseskjermen, slik at du kan si «Hey Google» og få stemmestyrt hjelp mens nettbrettet er låst. Hvis du ikke slår på denne innstillingen når du konfigurerer nettbrettet, kan du gjøre det senere i innstillingene:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enhetenog så trykk på Apper.
  2. Trykk på Assistent og så Låseskjerm og så slå på Assistent-svar på låseskjermen.
  3. Trykk på innstillingen igjen for å slå den av.

Selv om du slår på Google-assistenten på låseskjermen, må du fortsatt låse opp enheten for å få hjelp med

• betalinger
  • Google Foto
  • forespørsler om å åpne andre apper
  • forespørsler om personopplysninger, for eksempel adresse- eller flyinformasjon

Viktig: Hvis du slår på kontroll med av/på-knappen for assistenten, kan hvem som helst aktivere den ved å trykke og holde på av/på-knappen.

Konfigurer Voice Match og slå på personlige resultater på Pixel Tablet

Den første personen som konfigurerer en konto på Google Pixel Tablet, anses som primærbrukeren. Når du konfigurerer nettbrettet som primærbruker, kan du slå på Voice Match for å lære assistenten å gjenkjenne stemmen din og gi deg personlige svar med personlige resultater.

Lær assistenten å gjenkjenne stemmen din med Voice Match

Lær assistenten å gjenkjenne stemmen din i innstillingene:

1. Logg på primærbrukerens Google-konto.
  2. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten og så trykk på Apper.
  3. Trykk på Assistent og så Hey Google og Voice Match og så slå på Hey Google.
  4. Trykk på Stemmemodell.
    • Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere en ny stemme.
    • For å beholde den eksisterende stemmen, trykk på Lær opp Voice Match-modellen på nytt og så følg veiledningen på skjermen.
    • For å fjerne den eksisterende stemmen, trykk på Slett Voice Match-modellen og så OK.

Tips: Bare primærbrukeren kan konfigurere stemmemodeller. Du kan når som helst slå av Voice Match.

Slå på personlige resultater

Når personlige resultater er slått på, kan du få følgende når du sier «Hey Google»:

• resultater fra Gmail, Google Kalender, Google Foto og Meldinger
  • oppskriftsanbefalinger som er basert på hva du gjør i andre Google-produkter
  • spillelister du har opprettet og merket som «Privat» på YouTube
  • personlige spillelister, sanger du har likt, opplastinger eller bibliotekinnhold på YouTube Music

Merk: Hvis du trykker og holder på av/på-knappen for å aktivere assistenten, kan ikke assistenten gi deg personlige resultater. Assistenten gir deg bare personlige resultater hvis den kan bekrefte at det er du som sier «Hey Google».

Sånn slår du på personlige resultater

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten og så trykk på Apper.
  2. Trykk på Assistent og så Personlige resultater.
  3. Slå på Personlige resultater.
    • For å få personlige resultater via hodetelefoner, slå på Via hodetelefoner.

Finn ut hvordan du tillater personlige resultater på alle Assistent-kompatible enheter.

Knytt musikk- og videotjenester til assistenten

For å høre på musikk og se videoer med assistenten kan du tilknytte strømmetjenester i Assistent-innstillingene. Du kan også knytte flere tjenester til kontoen din hvis du har en ladedokk med høyttaler, og hvis du har konfigurert Hub-modus på nettbrettet. Du kan også tilknytte dem i enhetsinnstillingene:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten og så trykk på Apper.
  2. Trykk på Assistent.
  3. Trykk på et av disse alternativene i listen:
    • Musikk
    • Videoer
    • Radio
    • Podcaster
  4. For å tilknytte en tjeneste eller angi den som standard, trykk på den og så følg veiledningen på skjermen
    • Hvis du vil fjerne tilknytningen til en tjeneste fra kontoen din, trykker du på Fjern tilknytningen og så Fjern kontotilknytningen.
    • For å gjenopprette tilknytningen til en tjeneste, trykk på Tilknytt og så Tilknytt konto.
  • Hvis tjenestene ikke trenger å tilknyttes, trykker du bare på navnet på tjenesten.

Finn ut mer om hvordan du knytter tjenester for musikk, video, radio og podcast til assistenten.

Slå kontroll med av/på-knappen av eller på

Du kan velge om assistenten skal aktiveres når du trykker og holder på av/på-knappen på Pixel Tablet. Slik endrer du denne innstillingen:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på System og så Bevegelser og så Trykk og hold på/av-knappen.
  3. Velg en innstilling:
    • Av/på-meny: Hold inne av/på-knappen for å åpne av/på-menyen.
    • Digital assistent: Hold inne av/på-knappen for å aktivere assistenten. For å endre hvor lenge du må holde inne av/på-knappen, dra glidebryteren til venstre eller høyre.

Konfigurer foreldrekontroll og filtre for Digital balanse

Med foreldrekontroll og Digital balanse kan du sette grenser for når og hvordan Pixel Tablet og appene for nettbrett brukes. Konfigurer tilsyn for barnet ditt, og angi nedtellinger som begrenser forstyrrelser eller sporer og begrenser tiden brukerne bruker i bestemte apper.

Konfigurer foreldrekontroll

Når du har konfigurert kontoen til et barn på nettbrettet, kan du ha tilsyn med og kontrollere innholdet hen ser. Slik konfigurerer du foreldrekontroll:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten og så trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  2. Under «Foreldrekontroll» trykker du på profilen du vil ha tilsyn med.
  3. Trykk på verktøyet du vil konfigurere eller endre, i Family Link-menyen.

Finn ut mer om Family Link og foreldrekontroll.

Digital balanse

Slik åpner og konfigurerer du verktøy for Digital balanse:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten og så trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  2. Trykk på et alternativ for å sjekke innstillingene eller angi nye innstillinger.

Finn ut mer om Digital balanse:

Slå på Google-assistenten på Pixel Tablet

Du kan slå på Google-assistenten når nettbrettet er låst og dokket i Hub-modus, eller når du holder det i hånden.

Viktig: For å sette Pixel Tablet i dokken eller bruke Hub-modusen trenger du en ladedokk med høyttaler. Du kan kjøpe Pixel Tablet med eller uten dokk eller kjøpe en dokk separat.

Bruk assistenten når du tar Pixel Tablet ut av dokken

Sånn aktiverer du assistenten når du tar nettbrettet ut av dokken:

• Si «Hey Google» eller «Ok Google».
  • Trykk og hold inne av/på-knappen.
Merk: Når nettbrettet er tatt ut av dokken, svarer assistenten bare når hovedbrukeren sier «Hey Google».
Bruk assistenten i Hub-modus

Sånn aktiverer du assistenten i Hub-modus:

• Si «Hey Google» eller «Ok Google».
    • Merk: Du må slå på assistenten på låseskjermen for at assistenten skal kunne svare på «Hey Google» når nettbrettet er låst.
  • Trykk og hold inne av/på-knappen.
La gjester og barn bruke assistenten i Hub-modus

Når nettbrettet er låst og i dokken, kan du la assistenten svare alle, inkludert gjester og barn, når de sier «Hey Google». Gjestene kan blant annet stille spørsmål, spille av musikk og styre smarthjemenheter.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Hub-modus og så Assistent og så Tillat at hvem som helst snakker med assistenten i Hub-modus.
  3. For å slå av denne innstillingen, trykk på den igjen.
La alle i hjemmet be assistenten om å spille av medier

For å bruke Google-assistenten til å strømme filmer og musikk i Hub-modus, må du slå på denne innstillingen:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Hub-modus og så Assistent og så slå på Bruk assistenten for å spille av musikk, filmer og annet innhold når nettbrettet er låst.

Slå Google-assistenten av eller på

Hvis du ikke konfigurerer Google-assistenten når du konfigurerer Pixel Tablet, kan du når som helst slå assistenten av eller på i enhetsinnstillingene:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten og så trykk på Apper.
  2. Trykk på Assistent og så Generelt
  3. Slå Google-assistenten av eller på.
    • For å slå på assistenten, trykk på Google Assistent og så Slå på.
    • For å slå av assistenten, trykk på Google Assistent og så Slå av.

Når assistenten er slått på, kan du endre hvordan assistenten reagerer på stemmen din.