De Google Assistent instellen op je Pixel Tablet

Je kunt hulp en informatie van de Google Assistent krijgen op je Pixel Tablet zonder deze te ontgrendelen. In dit artikel wordt onder andere uitgelegd hoe je de Google Assistent activeert en instelt om je stem te herkennen, persoonlijke resultaten aanzet, een koppeling maakt met muziek- en videoservices, en toestaat dat gasten en kinderen 'Hey Google' gebruiken.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.
  • Als je de Pixel Tablet wilt docken en de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig.
  • Je moet de tablet misschien ontgrendelen voordat je Google Assistent-spraakopdrachten kunt gebruiken om nieuws, radio, podcasts of andere media van bepaalde apps en services af te spelen.

De Google Assistent gebruiken zonder je Pixel Tablet te ontgrendelen

Zet de Google Assistent aan op je vergrendelscherm zodat je 'Hey Google' kunt zeggen om handsfree hulp te krijgen als je tablet is vergrendeld. Als je deze instelling niet aanzet wanneer je de tablet instelt, vind je deze later terug in de instellingen:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaaten dan tik op Apps.
  2. Tik op Assistent en dan Vergrendelscherm en dan zet Assistent-reacties op vergrendelscherm aan.
  3. Tik er nog een keer op om deze instelling uit te zetten.

Ook als je de Google Assistent op het vergrendelscherm aanzet, moet je je apparaat nog steeds ontgrendelen voor hulp bij het volgende:

• Betalingen
  • Google Foto's
  • Verzoeken om andere apps te openen
  • Vragen met persoonlijke informatie, zoals je adres of vluchtgegevens

Belangrijk: Als je de aan/uit-knop activeert om de Assistent te bedienen, kan iedereen de Assistent gebruiken door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

Voice Match instellen en Persoonlijke resultaten aanzetten op je Pixel Tablet

De eerste persoon die een account op de Google Pixel Tablet instelt, wordt de primaire gebruiker. Als je als primaire gebruiker de tablet instelt, zet je Voice Match aan zodat je de Assistent kunt trainen om je stem te herkennen en je gepersonaliseerde antwoorden te geven met Persoonlijke resultaten.

De Assistent trainen om je stem te herkennen met Voice Match

Zo train je de Assistent om je stem te herkennen in de instellingen:

1. Log in op het Google-account van de primaire gebruiker.
  2. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat en dan tik op Apps.
  3. Tik op Assistent en dan Hey Google en Voice Match en dan zet Hey Google aan.
  4. Tik op Spraakmodel.
    • Volg de instructies op het scherm om een nieuwe stem in te stellen.
    • Tik op Voice Match-model opnieuw trainen en dan volg de instructies op het scherm om het bestaande spraakmodel opnieuw te trainen.
    • Tik op Voice Match-model verwijderen en dan OK om het bestaande spraakmodel te verwijderen.

Tip: Alleen de primaire gebruiker kan een spraakmodel instellen. Je kunt Voice Match altijd uitzetten.

Persoonlijke resultaten aanzetten

Als persoonlijke resultaten aanstaan, kun je de volgende informatie krijgen wanneer je 'Hey Google' zegt:

• Resultaten uit je Gmail, Google Agenda, Google Foto's en Berichten
  • Aanbevelingen voor recepten op basis van je activiteit in andere Google-producten
  • Playlists die je hebt gemaakt en gemarkeerd als Privé op YouTube
  • Persoonlijke YouTube Music-playlists, gelikete nummers, uploads of bibliotheekcontent

Opmerking: Als je de aan/uit-knop ingedrukt houdt om de Assistent te activeren, kan de Assistent je geen persoonlijke resultaten geven. De Assistent geeft alleen persoonlijke resultaten als deze kan verifiëren dat jij degene bent die praat als je 'Hey Google' zegt.

Persoonlijke resultaten aanzetten

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat en dan tik op Apps.
  2. Tik op Assistent en dan Persoonlijke resultaten.
  3. Zet Persoonlijke resultaten aan.
    • Als je persoonlijke resultaten via je koptelefoon wilt krijgen, zet je Op koptelefoon aan.

Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten toestaat op al je apparaten met de Assistent

Muziek- en videoservices koppelen aan de Assistent

Als je naar muziek wilt luisteren en video's wilt bekijken via de Assistent, kun je je favoriete streamingservices koppelen in de instellingen van de Assistent. Je kunt ook meerdere services aan je account koppelen als je een Oplaaddock met speaker hebt en de Hub-modus instelt op je tablet. Je kunt ze ook koppelen via de instellingen van je apparaat:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat en dan tik op Apps.
  2. Tik op Assistent.
  3. Tik op een van deze opties in de lijst:
    • Muziek
    • Video's
    • Radio
    • Podcasts
  4. Tik op een service om deze te koppelen of je standaardservice te maken en dan volg de instructies op het scherm.
    • Als je een service wilt ontkoppelen van je account, tik je op Ontkoppelen en dan Account ontkoppelen.
    • Als je een service opnieuw wilt koppelen, tik je op Koppelen en dan Account koppelen.
  • Als services niet hoeven te worden gekoppeld, tik je gewoon op de naam van de service.

Meer informatie over hoe je muziek-, video-, radio- en podcast-services koppelt aan de Assistent

Bediening van de aan/uit-knop aan- of uitzetten

Je kunt kiezen of de Assistent wordt geactiveerd of niet wanneer je de aan/uit-knop ingedrukt houdt op je Pixel Tablet. Als je deze instelling wilt wijzigen, doe je het volgende:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Gebaren en dan Aan/uit-knop ingedrukt houden.
  3. Kies een instelling:
    • Aan/uit-menu: Houd de aan/uit-knop ingedrukt om het aan/uit-menu te activeren.
    • Digitale assistent: Houd de aan/uit-knop ingedrukt om de Assistent te activeren. Als je wilt wijzigen hoelang je de aan/uit-knop ingedrukt moet houden, sleep je de schuifregelaar naar links of rechts.

Ouderlijk toezicht en filters voor digitaal welzijn instellen

Met de tools voor ouderlijk toezicht en digitaal welzijn kun je beperkingen instellen voor wanneer en hoe je Pixel Tablet en de tablet-apps worden gebruikt. Stel toezicht in voor je kind en maak timers die onderbrekingen beperken of de tijd die gebruikers in bepaalde apps spenderen, bijhouden en beperken.

Ouderlijk toezicht instellen

Nadat je een account voor een kind hebt ingesteld op je tablet, kun je toezicht houden op de content en beheren hoe het kind deze kan gebruiken. Zo stel je ouderlijk toezicht in:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat en dan tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  2. Tik onder Ouderlijk toezicht op het profiel waarop je toezicht wilt houden.
  3. Tik in het menu Family Link op de tool die je wilt instellen of wijzigen.

Meer informatie over Family Link en ouderlijk toezicht

Digitaal welzijn

Zo kun je tools voor digitaal welzijn openen en instellen:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat en dan tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  2. Tik op een optie om je huidige instellingen na te lopen of nieuwe in te stellen.

Hier vind je meer informatie over digitaal welzijn:

De Google Assistent activeren op je Pixel Tablet

Je kunt de Google Assistent activeren als je tablet vergrendeld en gedockt is in de Hub-modus of als je tablet niet gedockt is en je deze vasthoudt.

Belangrijk: Als je de Pixel Tablet wilt docken of de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig. Je kunt de Pixel Tablet met of zonder dock kopen of afzonderlijk kopen.

De Assistent gebruiken als je de Pixel Tablet verwijdert uit het dockstation

Zo activeer je de Assistent als je de tablet van het dockstation verwijdert:

• Zeg: 'Hey Google'.
  • Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
Opmerking: Als je tablet is losgekoppeld van het dockstation, reageert de Assistent alleen als de primaire gebruiker 'Hey Google' zegt.
De Assistent in de Hub-modus gebruiken

Zo activeer je de Assistent in de Hub-modus:

• Zeg: 'Hey Google'.
    • Opmerking: Zet de Assistent aan op het vergrendelscherm zodat de Assistent reageert op 'Hey Google' als de tablet is vergrendeld.
  • Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
Gasten en kinderen de Assistent laten gebruiken in de Hub-modus

Laat de Assistent op iedereen reageren als je tablet vergrendeld en gedockt is. Zo kan iedereen 'Hey Google' zeggen, ook gasten en kinderen. Ze kunnen onder andere de Assistent vragen stellen, muziek laten afspelen en smarthome-apparaten bedienen.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan Iedereen met de Assistent laten praten in de Hub-modus.
  3. Tik opnieuw op de instelling om deze uit te zetten.
Iedereen in huis de Assistent laten vragen media af te spelen

Als je Google Assistent wilt gebruiken om films en muziek te streamen in Hub-modus, zet je deze instelling aan:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan zet De Assistent gebruiken om muziek, films en andere media op te zetten wanneer je tablet vergrendeld is aan.

De Google Assistent aan- of uitzetten

Als je de Google Assistent niet instelt wanneer je de Pixel Tablet instelt, kun je de Assistent altijd aan- of uitzetten in de instellingen van je apparaat:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat en dan tik op Apps.
  2. Tik op Assistent en dan Algemeen
  3. Zet de Google Assistent aan of uit.
    • Tik op Google Assistent en dan Aanzetten om de Assistent aan te zetten.
    • Tik op Google Assistent en dan Uitzetten om de Assistent uit te zetten.

Nadat de Assistent is aangezet, kun je wijzigen hoe de Assistent op je stem reageert.