Använda Google Meet för att ringa samtal med Pixel Tablet

Ring samtal till vänner och familj på Pixel Tablet med Google Meet . Ring dina kontakter eller gå med i ett möte i hubbläget eller var du än är i hemmet. Under ett samtal kan du använda videoeffekter och funktioner som kontinuerlig inramning, så att du fortsätter att vara i fokus och i bild, eller klart samtalsljud, som förbättrar din röst och minskar bakgrundsljudet.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Konfigurera och hantera kontakter i Google Meet

Synkronisera dina kontakter

Synkronisera dina kontakter innan du ringer ett samtal:

• Bjud in dina kontakter till att använda Google Meet-appen .
  • Starta eller gå med i samtal med kontakter som använder Google Meet.
Bjuda in kontakter till Google Meet

Det går att bjuda in personer som inte använder Google Meet till videosamtal och möten.

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Tryck på Nytt .
  3. Tryck på Bjud in bredvid kontakten under Bjud in till Meet-samtal följt av Skapa en inbjudan.
  4. Tryck på en app eller tjänst följt av följ anvisningarna på skärmen.
Lägga till kontakter på startskärmen

Om du ringer någon regelbundet kan du lägga till kontakten på startskärmen och sedan trycka på den för att öppna samtalsskärmen.

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Tryck på Ny följt av tryck på en kontakt följt av Mer .
  3. Tryck på Visa kontakt följt av Mer följt av Lägg till på startskärmen.

Ringa ett samtal på en Pixel Tablet

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Tryck på Ny följt av tryck på en kontakt under Anslut på Meet.
  3. Starta ett samtal eller lämna ett meddelande:
    • Ring ett videosamtal genom att trycka på Samtal .
    • Ring ett röstsamtal genom att trycka på Röstsamtal .

Lämna ett meddelande

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Tryck på Ny följt av tryck på en kontakt under Anslut på Meet.
  3. Tryck på Skicka Skicka följt av tryck på meddelandet du vill lämna:
    • Röst: Spela in ett röstmeddelande.
    • Foto: Ta ett foto och skicka det till din kontakt.
    • Video: Spela in ett kort videomeddelande.
    • Anteckning: Skriv en anteckning på skärmen.
  4. Tryck på Skicka Skicka när du är klar.

Svara på ett samtal på en Pixel Tablet

När någon ringer dig via Google Meet får du en avisering på surfplattans skärm.

• Om du vill svara på samtalet trycker du på Svara.
  • Om du vill avvisa samtalet trycker du på Avvisa.

Starta, dela eller gå med i ett möte på Pixel Tablet

Starta ett möte och bjud in personer till det

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Tryck på Nytt följt av Skapa ett nytt möte Share link.
  3. Dela och gå med i mötet.
    1. Dela möteslänken genom att trycka på Dela följt av välj hur du vill dela den.
    2. Gå med i mötet genom att trycka på Anslut till möte Create New Meeting.
    3. Välj dina alternativ följt av tryck på Gå med.

Obs! En del personliga uppgifter, som ditt namn och din e-postadress, är tillgängliga för alla i mötet.

Gå med i någon annans möte

När någon skickar en mötesinbjudan och du tackar ja får du en avisering på enheten när mötet startar. Gå med i mötet genom att trycka på aviseringen och följa anvisningarna.

Om du lämnar ett möte av misstag:

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Leta upp mötet som du vill gå med i igen under Möten.
  3. Tryck på Anslut igen bredvid mötet.

Ändra mötesinställningar

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Tryck på menyn följt av Inställningar följt av Mötesinställningar.
  3. Tryck på en inställning för att aktivera, inaktivera eller ändra den.

Ändra Google Meet-inställningar

Använda video- och bakgrundseffekter

1. Tryck på Mer under ett videosamtal.
  2. Tryck på Effekter följt av tryck på effekten du vill använda.
  3. Tryck på Stäng .

Läs mer om bakgrunds- och videoeffekter i samtal.

Minska bakgrundsljud med klart samtalsljud

Klart samtalsljud på Pixel Tablet minskar bakgrundsljud och förbättrar din röst så att den andra personen hör dig bättre under samtal. Det aktiveras automatiskt för videosamtal i appar som Google Meet som använder Pixel Tablets mikrofon. Det stöds även för vissa samtalsappar från tredje part, till exempel Zoom och Skype.

1. Öppna appen Google Meet på enheten.
  2. Tryck på menyn under ett möte eller samtal följt av Inställningar .
  3. Kontrollera att Brusreducering är aktiverat.
Använd kontinuerlig inramning

Kontinuerlig inramning, som även kallas automatisk inramning, ramar in din video så att du är i fokus och centrerad på skärmen under ett videosamtal.

1. Tryck på Kontinuerlig inramning Automatisk inramning under ett videosamtal för att aktivera funktionen.
  2. Tryck på ikonen igen för att inaktivera läget.

Obs! Kontinuerlig inramning kan bara tillämpas när du inte använder bakgrundseffekter.

Aktivera automatiska ljusjusteringar

När justeringen av videoljuset är på kan Google Meet upptäcka om du är underexponerad och automatiskt förbättra ljusstyrkan så att du syns bättre under ett videosamtal. Om du är underexponerad blir du uppmanad att aktivera funktionen. Så här aktiverar och inaktiverar du funktionen:

1. Under ett videosamtal trycker du på menyn följt av Inställningar .
  2. Aktivera eller inaktivera Justera video för svagt ljus.

Justera samtalsvolym

Ändra volymen för inkommande Google Meet-samtal genom att justera ringvolymen i enhetens ljudinställningar.

Dela skärmen i ett samtal eller möte

När du deltar i ett samtal eller möte kan du dela hela skärmen eller bara en app.

Dela skärmen i ett samtal

1. Tryck på Mer Mer under ett samtal eller möte följt av Dela skärm Dela skärm.
  2. Välj ett alternativ i menyn:
    • En enda app: Endast appen du väljer delas.
    • Hela skärmen: Hela skärmen delas.
  3. Om du väljer en enda app trycker du på en app för att börja presentera den.
  4. Hela skärmen (eller en enda app) delas med personerna i mötet.

Sluta dela skärmen

Välj mellan alternativen nedan om du vill sluta dela skärmen:

• Tryck på Sluta dela i Meet-appen.
  • Svep nedåt från skärmens överkant och tryck på Sluta dela eller Lämna samtalet.
  • Stäng appen du delar (om du delar en enda app).
  • Avsluta samtalet eller mötet.