Je Pixel Tablet opladen

Als je je tablet wilt opladen, kun je een USB-C-kabel gebruiken of de tablet aansluiten op een Oplaaddock met speaker.

Belangrijk: Als je de Pixel Tablet wilt docken of de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig. Je kunt de Pixel Tablet met of zonder dock kopen of afzonderlijk kopen.

Docken en loskoppelen

Je tablet opladen met een USB-kabel

Als je de Pixel Tablet wilt opladen zonder Oplaaddock met speaker, sluit je een USB-kabel aan op de USB-C-poort van je tablet via een voedingsadapter die is aangesloten op een voedingsbron.

Zo laad je je tablet op met een USB-kabel:
  • De USB-C-kabel en adapter die je gebruikt, moeten USB 2.0 ondersteunen.
  • Gebruik een USB-C-naar-USB-A-adapter om je tablet op te laden met een USB-A-voedingsadapter. Hiermee wordt je tablet langzamer opgeladen dan via USB-C.
Belangrijk: Als je je Pixel Tablet hebt gekocht met een Oplaaddock met speaker, koop je afzonderlijk een USB-C-kabel om je tablet op te laden als deze niet gedockt is.

Batterijfuncties aan- of uitzetten

Percentage batterijlading

Check het batterij-icoon rechtsboven op het scherm van de tablet voor informatie over de batterijlading. Het batterijpercentage naast het icoon tonen:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij en dan zet Batterijpercentage aan of uit.

Opmerking: Als je de tablet uitzet en deze aansluit op een Oplaaddock met speaker, druk je op de aan/uit-knop om het percentage batterijlading op het scherm te krijgen.

Aangepast opladen

Aangepast opladen is een functie die wijzigt hoe de batterij wordt opgeladen om de levensduur ervan te verlengen. Aangepast opladen aan- of uitzetten:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing.
  3. Tik op Aangepast batterijgebruik en dan zet Aangepast batterijgebruik aan of uit.

Opmerking: Als je Aangepast opladen aanzet, worden sommige meldingen misschien vertraagd.

Oplaadgeluiden horen
  1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en dan zet Oplaadgeluiden aan.
  3. Als je tablet wordt opgeladen, hoor je een geluid.
    • Opmerking: Je hoort geen geluid als je je volume voor ringtone en meldingen zo laag mogelijk zet.

Functies voor batterijbescherming als je tablet op een Oplaaddock met speaker is aangesloten

Batterijbescherming wordt standaard aangezet als je tablet is gedockt. Deze functie kan invloed hebben op hoe je tablet wordt opgeladen. Meer informatie over hoe batterijbescherming werkt

Je tablet sneller opladen

• Gebruik een stroomvoorziening met hogere classificatie (9 V/2 A aanbevolen).
  • Gebruik je tablet niet tijdens het opladen
  • Gebruik een stopcontact als voedingsbron wanneer je je tablet oplaadt als je niet in de buurt van het dockstation bent.
  • Meer tips over hoe je de Pixel Tablet kunt opladen