Åtgärda en Pixel Tablet som inte kan laddas eller slås på

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Följ stegen på den här sidan för att felsöka följande problem med surfplattan:

• Den startar inte.
  • Skärmen är svart eller helt vit.
  • Surfplattan startar men stänger sedan genast av sig.
  • Surfplattan visar aviseringen Kontrollera laddningstillbehöret.
  • Surfplattan laddas inte med USB-C-kabel och nätadapter.
  • Surfplattan laddas inte om du ansluter den till en laddningsstation med högtalare.
  • Om du har en laddningsstation med högtalare kontrollerar du att surfplattan är ordentligt ansluten till den innan du börjar felsöka. Läs mer om hur du dockar och kopplar från Pixel Tablet.
  • Obs! Om du vill docka Pixel Tablet eller använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare. Du kan köpa Pixel Tablet med eller utan laddningsstation eller köpa en laddningsstation separat.
1. Håll ned av/på-knappen på Pixel Tablet
Om Pixel Tablet inte startar eller om skärmen är svart kan du testa att hålla ned av/på-knappen på surfplattan i 5–7 sekunder. Läs mer om hur du slår på Pixel Tablet.
2. Starta om Pixel Tablet

Om du får problem som förhindrar laddning kan du testa att starta om Pixel Tablet.

1. Svep nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Av/på Strömbrytare följt av Starta om Starta om.

Obs! Om du har ställt in en pinkod, ett mönster eller ett lösenord på surfplattan måste du ange den eller det efter omstart, även om du har ställt in ett fingeravtryck.

3. Felsöka batteriladdningen

Om du vill felsöka batteriladdningen ansluter du surfplattan till ett vägguttag med en fungerande USB-C-kabel och nätadapter (minst 15 W) följt av vänta en minut.

• Om en batteriikon visas på skärmen betyder det att surfplattan laddas men att batteriet är för urladdat för att den ska slås på. Låt surfplattan ladda och vänta tills batterinivån ökar. Den startar automatiskt när den når minimiladdningen.
  • Om en batteriprocent visas på skärmen betyder det att surfplattan är avstängd och laddas. Tryck på av/på-knappen för att starta om surfplattan direkt.
Kontrollera att surfplattan laddas genom att öppna appen Inställningar Appen Inställningar följt av tryck på Batteri.
4. Felsöka laddningstillbehör

Om du vill ladda surfplattan från ett fungerande vägguttag använder du en kompatibel nätadapter som är ansluten till vägguttaget följt av anslut en USB-C-kabel till surfplattans USB Type-C-port.

Gör så här om laddningen inte fungerar:

1. Anslut laddningstillbehöret för att kontrollera om det fungerar med Pixel Tablet.
    • Om USB-laddningstillbehöret inte fungerar med Pixel Tablet får du en avisering på startskärmen eller i enhetens batteriinställningar om att det uppstått ett problem med laddningstillbehöret.
    • Testa att ladda surfplattan med en annan kabel eller strömkälla. För bästa laddningsresultat bör du använda nätadaptrar och kablar med stöd för 15 W USB Power Delivery (PD).
  2. Kontrollera att uttaget fungerar.
    • Anslut något annat till samma uttag, till exempel en lampa.
    • Anslut surfplattans laddare till ett annat vägguttag.
  3. Kontrollera att inga tillbehör, som fodral eller externa batterier, täcker stiften och sensorerna på surfplattan eller kommer åt knapparna.
5. Felsöka laddningsstationen med högtalare

Om surfplattan inte laddas när den är ansluten till en laddningsstation med högtalare kontrollerar du följande:

1. Att laddningsstationen med högtalare fungerar genom att kontrollera följande:
    • Att laddningsstationen är ansluten till ett eluttag.
      • Tips! Vänta några sekunder efter att du har anslutit laddningsstationen med högtalare så att den hinner starta.
    • Att nätsladden är helt inkopplad i laddningsstationen.
    • Att surfplattan är ordentligt ansluten till laddningsstationen.
    • Att det inte finns några hinder mellan stiften på surfplattans baksida och laddningsstationens yta. Läs mer om hur du rengör Pixel Tablet.
  2. Så här kontrollerar du att laddningsstationen med högtalare får ström:
    • Koppla från Pixel Tablet
    • Koppla bort laddningsstationen med högtalare från vägguttaget.
    • Koppla in laddningsstationen i vägguttaget igen. (Anslut inte surfplattan till laddningsstationen än.)
    • Vänta i tio sekunder eller tills laddningsstationen spelar upp en ljudsignal.
    • Docka Pixel Tablet igen och titta efter laddningsindikatorn uppe till höger på surfplattans skärm.
      • Om du vill verifiera att laddningsstationen får ström kan du även hålla nere den runda knappen längst ned på laddningsstationen i tio sekunder. Om ljudsignalen för återställning börjar spela får laddningsstationen ström.

Har du fortfarande problem med Pixel Tablet?

Kontakta oss om du vill prata med en supportrepresentant om en surfplatta som inte laddas, slås på, startar eller förblir påslagen.