Problemen oplossen met een Pixel Tablet die niet kan worden opgeladen of aangezet

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 14 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie updatet

Volg de stappen op deze pagina om de volgende problemen met je tablet op te lossen:

• De tablet gaat niet aan.
  • De tablet heeft een zwart of leeg scherm.
  • De tablet gaat aan, maar gaat meteen weer uit.
  • De tablet geeft de melding Oplaadaccessoire checken.
  • De tablet kan niet worden opgeladen met een USB-C-kabel en voedingsadapter.
  • De tablet laadt niet op als je deze op een Oplaaddock met speaker aansluit.
  • Als je een Oplaaddock met speaker hebt, zorg je dat je tablet goed op het Oplaaddock met speaker is aangesloten voordat je problemen gaat oplossen. Ontdek meer over hoe je je Pixel Tablet dockt en loskoppelt.
  • Belangrijk: Als je de Pixel Tablet wilt docken of de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig. Je kunt de Pixel Tablet met of zonder dock kopen of afzonderlijk kopen.
1. Houd de aan/uit-knop van de Pixel Tablet ingedrukt
Als de Pixel Tablet niet aangaat of het scherm leeg is, houd je de aan/uit-knop van de tablet 5-7 seconden ingedrukt. Ontdek meer over hoe je de Pixel Tablet aanzet.
2. Start de Pixel Tablet opnieuw op

Als je problemen ondervindt waardoor je Pixel Tablet niet wordt opgeladen, probeer je de tablet opnieuw op te starten:

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Aan/uit Aan/uit en dan Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.

Let op: Als je een pincode, patroon of wachtwoord hebt ingesteld op je tablet, moet je deze invoeren nadat je opnieuw hebt opgestart, zelfs als je een vingerafdruk hebt ingesteld.

3. Los problemen met de batterijlading op

Sluit je tablet aan op een stopcontact met een werkende USB-C-kabel en voedingsadapter (minimaal 15 W) en dan wacht één minuut om problemen met de batterijlading op te lossen.

• Als er een batterij-icoon op je scherm verschijnt, betekent dit dat je tablet wordt opgeladen, maar dat de batterij te leeg is om de tablet aan te zetten. Blijf de tablet opladen en wacht tot het batterijniveau hoger is. De tablet gaat automatisch aan als een minimale lading wordt bereikt.
  • Als er een batterijpercentage op je scherm verschijnt, betekent dit dat je tablet uitstaat en bezig is met opladen. Druk op de aan/uit-knop om je tablet meteen opnieuw op te starten.
Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat en dan tik op Batterij om na te gaan of je tablet wordt opgeladen.
4. Los problemen met je laadaccessoires op

Als je de tablet wilt opladen via een werkend stopcontact, gebruik je een geschikte voedingsadapter die is aangesloten op het stopcontact en dan sluit een USB-C-kabel aan op de USB-C-poort van de tablet.

Volg deze stappen als opladen niet werkt:

1. Sluit het laadaccessoire aan om te checken of het werkt met de Pixel Tablet.
    • Als je USB-laadaccessoire niet werkt met de Pixel Tablet, krijg je een melding op je startscherm of in de batterij-instellingen van het apparaat dat er een probleem is met het laadaccessoire.
    • Probeer je tablet met een andere kabel of voedingsbron op te laden. Gebruik USB Power Delivery-voedingsadapters en -kabels van 15 W voor de beste laadprestaties.
  2. Zorg dat het stopcontact werkt.
    • Sluit iets anders, bijvoorbeeld een lamp, aan op hetzelfde stopcontact.
    • Sluit de oplader aan op een ander stopcontact.
  3. Check of accessoires, zoals hoesjes of batterijen, niet over de pinnen en sensoren van de tablet zitten of tegen de knoppen drukken.
5. Los problemen met het Oplaaddock met speaker op

Als je tablet niet wordt opgeladen als deze op een Oplaaddock met speaker is aangesloten, voer je de volgende stappen uit.

1. Check het volgende om te zorgen dat het Oplaaddock met speaker werkt:
    • Het dockstation is aangesloten op een stopcontact.
      • Tip: Wacht een paar seconden nadat je het Oplaaddock met speaker hebt aangesloten, zodat het kan opstarten.
    • Het netsnoer is stevig aangesloten op het dockstation.
    • De tablet is goed aangesloten op het dockstation.
    • Er zijn geen obstructies tussen de pinnen aan de achterkant van de tablet en de voorkant van het dockstation. Ontdek meer over hoe je de Pixel Tablet schoonmaakt.
  2. Zo ga je na of het Oplaaddock met speaker stroom krijgt:
    • Koppel de Pixel Tablet los.
    • Haal de stekker van het Oplaaddock met speaker uit het stopcontact.
    • Sluit het dockstation weer aan op het stopcontact. (Sluit de tablet nog niet op het dockstation aan.)
    • Wacht 10 seconden of tot het dockstation de opstarttoon afspeelt.
    • Dock de Pixel Tablet weer. Rechtsboven in het scherm van de tablet moet nu een oplaadindicator staan.
      • Je kunt ook de ronde knop onder op het dockstation 10 seconden ingedrukt houden om na te gaan of het dockstation stroom krijgt. Als de resettoon wordt afgespeeld, krijgt het dockstation stroom.

Heb je nog steeds problemen met je Pixel Tablet?

Als je met een supportmedewerker wilt praten over een tablet die niet oplaadt, aangaat, start of aan blijft, kun je contact met ons opnemen.