Åtgärda problem med batteriurladdning på Pixel Tablet

Om Pixel Tablets batteritid verkar dålig eller kort kan det bero på att en app på surfplattan drar för mycket batteri. Följ stegen nedan för att få surfplattans batteri att räcka längre.

Obs! Om du vill docka Pixel Tablet eller använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare. Du kan köpa Pixel Tablet med eller utan laddningsstation eller köpa en laddningsstation separat.

Använda batteriskydd

Läs mer om batteriskydd, en funktion för Pixel Tablet som kan förlänga batteritiden när den är ansluten till en laddningsstation med högtalare.

Kontrollera öppna appar

Steg 1: Begränsa apparna som drar mest batteri

Begränsa appar som drar mycket batteri i bakgrunden
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri.
  3. Om ett kort visas på skärmen med rekommendationen att begränsa en app kan du trycka på kortet följt av Begränsa.

Begränsa appar som drar mycket batteri överlag

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri följt av Batteriförbrukning.
  3. En lista visas över appar som har förbrukat batteri under de senaste sju dagarna eller sedan surfplattan senast var fulladdad.
  4. Tryck på en app för att granska eller ändra hur den använder batteriet.​
  • Tips! Välj Optimerad för appar som du använder. Ställ in appar som du inte använder på Begränsad. Begränsade appar drar inte batteri när de körs i bakgrunden, så de kanske inte fungerar som vanligt.

Kontrollera batteriförbrukningen för alla appar

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Appar följt av Batteriförbrukning för appar.

Steg 2: Stäng appar som du inte använder

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Appar följt av Tryck på Visa alla [x] appar under Senast öppnade apparna.
  3. Tryck på appen du vill stänga.
  4. Tryck på Tvinga att avsluta följt av OK.

Obs! Vissa appar går inte att stänga. Surfplattan fungerar inte som den ska om du stänger vissa viktiga appar eller tjänster.

Steg 3: Avinstallera appar som drar mycket batteri

1. Öppna startskärmen följt av svep uppåt följt av leta reda på appen du vill avinstallera.
    • Om du inte hittar appen sveper du uppåt på startskärmen.
  2. Tryck länge på appen följt av dra den till ett alternativ högst upp på skärmen:
    • Ta bort: Ta bort appen från startskärmen men behåll den på surfplattan.
    • Avinstallera: Avinstallera appen från surfplattan.
    • Avbryt: Ta varken bort eller avinstallera appen.
  3. Lyft fingret följt av tryck på OK om du uppmanas att göra det.

Tips! Om alternativet för avinstallation inte visas betyder det att det inte går att avinstallera appen.

Minska skärmens ljusstyrka och förkorta skärmens tidsgräns

Steg 1: Minska skärmens ljusstyrka

1. Svep nedåt från skärmens överkant.
  2. Dra skjutreglaget för ljusstyrka till vänster för att minska skärmens ljusstyrka.

Steg 2: Förkorta skärmens tidsgräns

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Skärm följt av Skärmens tidsgräns.
  3. Välj en kortare tid för skärmens tidsgräns.

Starta om eller uppdatera Pixel Tablet

Starta om surfplattan

Spara all data och starta om surfplattan.

Kontrollera om det finns uppdateringar för systemprogramvaran

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på System följt av Programvaruuppdateringar.
  3. Uppdateringstatusen visas. Följ eventuella anvisningar på skärmen.
  4. Tryck på Sök efter uppdateringar för att kontrollera om det finns en uppdatering.

Kontrollera om det finns appuppdateringar

Kontrollera om det finns en uppdatering för appen Kamera:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter.
  4. Installera eventuella uppdateringar för Pixel-kameran under Tillgängliga uppdateringar.

Kontrollera om det finns en systemuppdatering för Android:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System.
  3. Tryck på Programuppdateringar.
  4. Tryck på Systemuppdatering.
  5. Tryck på Sök efter uppdateringar.

Testa avancerade steg

Återställa standardinställningarna

När du återställer standardinställningarna på surfplattan tas all data bort från den. Data som lagras i Google-kontot återställs, men alla appar avinstalleras och tillhörande data tas bort. Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar surfplattan innan du återställer standardinställningarna.

Ställa frågor i ett av Googles forum

Du kan hitta möjliga lösningar på andra problem med surfplattans batteri genom att ställa frågor i Pixel-gruppen i våra forum.

Har du fortfarande problem med batteriurladdning?

Om Pixel Tablet fortfarande har problem med batteriurladdning kan du kontakta oss för ytterligare support.