Problemen met het batterijgebruik oplossen op een Pixel Tablet

Als de batterijduur van de Pixel Tablet slecht of kort lijkt, kan het zijn dat er een app op je tablet staat met een te hoog batterijgebruik. Volg de onderstaande stappen om de batterij van je tablet langer mee te laten gaan

Belangrijk: Als je de Pixel Tablet wilt docken of de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig. Je kunt de Pixel Tablet met of zonder dock kopen of afzonderlijk kopen.

Batterijbescherming gebruiken

Krijg meer informatie over batterijbescherming, een functie voor je Pixel Tablet die de batterijduur kan verlengen als deze op een Oplaaddock met speaker is aangesloten.

Open apps checken

Stap 1: Beperk apps die het meeste batterijvermogen gebruiken

Apps beperken met een hoog batterijverbruik op de achtergrond
  1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij.
  3. Als op het scherm een kaart staat met het advies om een app te beperken, tik je op de kaart en dan Beperken.

Apps beperken met een hoog totaal batterijverbruik

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijgebruik.
  3. Er verschijnt een lijst met apps die de afgelopen 7 dagen je batterij hebben gebruikt of sinds de laatste keer dat je tablet volledig opgeladen is.
  4. Tik op een app om deze te checken of te wijzigen hoe deze de batterij gebruikt.
  • Tip: Kies Geoptimaliseerd voor de apps die je gebruikt. Stel apps die je niet gebruikt in op Beperkt. Beperkte apps gebruiken de batterij niet wanneer ze op de achtergrond actief zijn, dus ze werken misschien niet zoals normaal.

Het batterijgebruik van al je apps checken

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Batterijgebruik voor app.

Stap 2: Sluit de apps die je niet gebruikt

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en dan tik onder Recent geopende apps op Alle [x] apps bekijken.
  3. Tik op de app die je wilt sluiten
  4. Tik op Gedwongen stoppen en dan OK.

Belangrijk: Sommige apps kun je niet sluiten. Je tablet werkt niet correct als je sommige essentiële apps of services sluit.

Stap 3: Verwijder apps met een hoog batterijgebruik

1. Ga naar het startscherm en dan swipe omhoog en dan zoek de app die je wilt verwijderen.
    • Als je de app niet kunt vinden, swipe je omhoog op het startscherm.
  2. Houd je vinger op de app en dan sleep deze naar een optie bovenaan het scherm:
    • Verwijderen: Verwijder de app van je startscherm, maar bewaar deze op de tablet.
    • Deïnstalleren: Deïnstalleer de app van je tablet.
    • Annuleren: Verwijder of deïnstalleer de app niet.
  3. Til je vinger op en dan tik wanneer dit gevraagd wordt op OK.

Tip: Als er geen verwijderingsoptie verschijnt, kun je de app niet verwijderen.

De schermhelderheid verminderen en de time-out voor scherm verkorten

Stap 1: Verminder de helderheid van het scherm

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Sleep de schuifregelaar voor de helderheid naar links om de helderheid te verminderen.

Stap 2: Verkort de time-out voor het scherm

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Scherm en dan Time-out voor scherm.
  3. Kies een kortere tijd voor de time-out voor het scherm.

De Pixel Tablet opnieuw opstarten of updaten

De tablet opnieuw opstarten

Sla alle gegevens op en start je tablet opnieuw op.

Checken of er systeemsoftware-updates zijn

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Software-updates.
  3. Je updatestatus verschijnt. Volg de instructies op het scherm.
  4. Tik op Checken op updates als je wil checken of er een update beschikbaar is.

Checken of er app-updates zijn

Check of er een update voor de Camera-app beschikbaar is:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren.
  4. Installeer onder Updates beschikbaar alle updates die beschikbaar zijn voor de Pixel Camera.

Check of er een Android-systeemupdate beschikbaar is:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem.
  3. Tik op Software-updates.
  4. Tik op Systeemupdate.
  5. Tik op Controleren op update.

Geavanceerde stappen proberen

Fabrieksinstellingen terugzetten

Als je je tablet terugzet op de fabrieksinstellingen, verwijder je alle gegevens van de tablet. Alle gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account, worden hersteld, maar alle apps en de bijbehorende gegevens worden verwijderd. Voordat je de fabrieksinstellingen terugzet, raden we je aan een back-up van je tablet te maken.

Je vraag stellen op een Google-forum

Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met de batterij van je tablet kun je op onze communityforums vragen stellen aan de Pixel-community.

Ondervind je nog steeds problemen met overmatig batterijverbruik?

Als je Pixel Tablet nog steeds problemen ondervindt met overmatig batterijverbruik, kun je contact met ons opnemen voor verdere support.