Lösa problem med att betala för Googles produkter och tjänster

Du kan behöva lösa ett problem med betalningsprofilen om du

• har problem med att betala för Google-produkter
  • får ett felmeddelande när du lägger till en betalningsmetod.

Leta reda på felkoden eller felmeddelandet nedan i artikeln och följ felsökningsstegen.

Tips! Den här artikeln innehåller bara de vanligaste felkoderna eller felmeddelandena. Om du inte hittar felkoden eller meddelandet nedan följer du anvisningarna på skärmen eller testar några allmänna felsökningssteg.

Kontrollera om utgivaren avvisade betalningen

Betalningsutgivaren kan ha avvisat betalningen. Betalningsutgivaren är den bank som utfärdade kortet, telekomoperatören för kontot som används för debitering via operatören eller leverantören av din digitala plånbok.

Om du får någon av följande felkoder eller något av följande felmeddelanden kan det hända att utgivaren har avvisat betalningen.

• Felkoder:
    • OR-CCSEH-22
    • OR-HDT-14
    • OR-PMCR-32
  • Felmeddelanden:
    • ”[Betalningsutgivaren] avvisade betalningen.”
    • ”Rätta till kortuppgifterna eller försök med ett annat kort.”
    • ”Transaktionen avvisades. Försök med en annan betalningsmetod eller kontakta kortutgivaren.”
    • ”Ditt köp avvisades från faktureringskontot hos [telekomoperatören]. Välj en annan betalningsmetod”
    • ”Transaktionen kan inte slutföras”
Felsöka betalningar som avvisats av utgivaren

Åtgärda problemet genom att lägga till eller välja en annan betalningsmetod. Du kan även prova följande:

• Kontrollera att betalningsmetoden är uppdaterad. Om den inte är det uppdaterar du betalningsmetoden. Försök genomföra köpet igen.
  • Kontrollera att du har tillräckligt med pengar på kontot för att genomföra köpet.
  • Om du fortfarande har problem kan du kontakta utgivaren och höra om det finns problem med ditt konto.

Kontrollera om du måste verifiera dina betalningsuppgifter eller din identitet på payments.google.com

Om du får en av följande felkoder eller ett av följande felmeddelanden kan du behöva verifiera dina betalningsuppgifter eller din identitet:

• Felkoder:
    • BM-CPEC-02
    • OR-CAC-02
    • OR-HDT-09
    • OR-IEH-01
    • OR-IEH-02
  • Felmeddelanden:
    • ”Din betalning avvisades på grund av ett problem med kontot”
    • “Verifiera på payments.google.com”
    • ”Verifiera betalningsmetoden”
    • ”Verifiera med betalningsmetoderna på ditt Google-konto”
    • ”Verifiera kortuppgifterna och försök igen”
    • ”Verifiera säkerhetskoden för ditt kort som en säkerhetskontroll”
Felsöka verifieringsproblem

To fix the issue, you may need to verify your info with a code or submit documents.

1. Go to payments.google.com.
  2. Sign in to your account.
  3. At the top right, click Alerts Alert and then Verify.
    • If there are no alerts, click Payment methods.
  4. Next to the card that must be verified, click Verify.
  5. When you’re asked to request a verification code or upload documentation, follow the instructions below for each request.
  6. Repeat the steps above for each payment method that must be verified.

Kontrollera om du ska kontakta Googles support

Om du får någon av följande felkoder eller något av följande felmeddelanden kan du behöva kontakta Googles support:

• Felkoder:
    • OR-BAIH-01
    • OR-BAIH-08
    • OR-BAIH-09
    • OR-BAIH-10
    • OR-CAC-01
    • OR-CAC-05
    • OR_CCR_68
    • OR-CCSEH-05
    • OR-CCSEH-21
    • OR-CCSEH-23
    • OR-CCSEH-24
    • OR-CUSEH-02
    • OR-HDT-16
    • OR-REH-04
    • OR-TAPSH-08
  • Felmeddelanden:
    • ”Din begäran nekades”
    • ”Det gick inte att slutföra den här åtgärden”
Felsöka felkoder

Lös problemet genom att välja en annan betalningsmetod eller prova följande:

1. Vänta i två dagar.
  2. Försök att göra betalningen igen.
  3. Om du fortfarande får ett felmeddelande kontaktar du Googles support.

Andra problem med betalningsmetoder

”Du har försökt genomföra transaktionen för många gånger”

Om du får det här felmeddelandet innebär det att kortutgivaren endast tillåter ett begränsat antal avvisade betalningsförsök under en viss tidsperiod.

Åtgärda problemet genom att använda en annan betalningsmetod eller

• försök igen om 60 minuter
  • kontakta kortutgivaren.
”Det gick inte att slutföra transaktionen. Kontakta Google Workspace-administratören för att åtgärda detta”

Om du köper en produkt eller tjänst från Google och får det här felmeddelandet innebär det att ditt företag eller din skola har konfigurerat kontot.

Lös problemet genom att kontakta Google Workspace-administratören.

Tips! Så löser du faktureringsproblemet om du är administratör.

Hitta din administratör

Administratören kan vara

• någon på IT- eller supportavdelningen på en skola eller ett företag
  • den som hanterar din e-posttjänst eller webbplats
  • den som gav dig användarnamnet.
”Det går inte att slutföra transaktionen: kortet gäller inte”

Om du får det här felmeddelandet har kortet upphört att gälla. Använd en annan betalningsmetod eller uppdatera betalningsmetoden.

Kortet är nedtonat och går inte att använda

Om ditt kort är nedtonat och du får ett meddelande om att ditt kort inte är kvalificerat kan du inte använda kortet för det här köpet. Testa att genomföra köpet igen med ett annat kort.

Om det kort du vill använda inte finns med på listan lägger du till ett nytt kort genom att följa anvisningarna på skärmen.

”Transaktionen kan inte slutföras” och allmänna felsökningssteg

Om du uppmanas att lämna mer information efter att du fått det här meddelandet följer du anvisningarna på skärmen.

Gör så här om du inte uppmanas att ange mer information:

• Testa en annan betalningsmetod.
  • Kontrollera om faktureringsadressen för din betalningsmetod, t.ex. kreditkort, stämmer överens med adressen i inställningarna för Google Pay.
    • Om de inte stämmer överens ska du uppdatera din adress på payments.google.com. Försök sedan utföra transaktionen igen.
  • Vänta i två dagar. Försök att göra betalningen igen.
  • Om du använder en app: Testa att betala på produktens webbplats i stället.
  • Om du använder webbplatsen: Testa appen.
  • Om du köper på Google Play: Förslag finns i Lösa betalningsproblem i kontot.
  • Om du handlar som gäst på Google Store: Logga in på ditt Google-konto.
  • Om du använder en Android-telefon som stöds och betalar med kreditkort: Konfigurera en betalningsmetod för kontaktlösa transaktioner.
  • Om du betalar med kreditkort: Kontakta din bank eller ditt finansinstitut om den här transaktionen.

Kontakta oss om du behöver hjälp

Om du fortfarande har problem kan du kontakta supporten för din Google-produkt: