Lösa problem med att betala för Googles produkter och tjänster

Du kan behöva lösa ett problem med betalningsprofilen om du

• har problem med att betala för Google-produkter
  • får ett felmeddelande när du lägger till en betalningsmetod.

Leta reda på felkoden eller felmeddelandet nedan i artikeln och följ felsökningsstegen.

Tips! Den här artikeln innehåller bara de vanligaste felkoderna eller felmeddelandena. Om du inte hittar felkoden eller meddelandet nedan följer du anvisningarna på skärmen eller testar några allmänna felsökningssteg.

Kontrollera om utgivaren avvisade betalningen

Betalningsutgivaren kan ha avvisat betalningen. Betalningsutgivaren är den bank som utfärdade kortet, telekomoperatören för kontot som används för debitering via operatören eller leverantören av din digitala plånbok.

Om du får någon av följande felkoder eller något av följande felmeddelanden kan det hända att utgivaren har avvisat betalningen.

• Felkoder:
    • OR-CCSEH-22
    • OR-HDT-14
  • Felmeddelanden:
    • ”[Betalningsutgivaren] avvisade betalningen.”
    • ”Rätta till kortuppgifterna eller försök med ett annat kort.”
    • ”Transaktionen avvisades. Försök med en annan betalningsmetod eller kontakta kortutgivaren.”
    • ”Ditt köp avvisades från faktureringskontot hos [telekomoperatören]. Välj en annan betalningsmetod”
Felsöka betalningar som avvisats av utgivaren

Åtgärda problemet genom att lägga till eller välja en annan betalningsmetod. Du kan även prova följande:

• Kontrollera att betalningsmetoden är uppdaterad. Om den inte är det uppdaterar du betalningsmetoden. Försök genomföra köpet igen.
  • Kontrollera att du har tillräckligt med pengar på kontot för att genomföra köpet.
  • Om du fortfarande har problem kontaktar du utgivaren och kontrollerar om det finns problem med ditt konto.

Kontrollera om du måste verifiera dina betalningsuppgifter eller din identitet på pay.google.com

Om du får en av följande felkoder eller ett av följande felmeddelanden kan du behöva verifiera dina betalningsuppgifter eller din identitet:

• Felkoder:
    • BM-CPEC-02
    • OR-CAC-02
    • OR-HDT-09
    • OR-IEH-01
    • OR-IEH-02
  • Felmeddelanden:
    • ”Din betalning avvisades på grund av ett problem med kontot”
    • ”Verifiera på pay.google.com”
    • ”Verifiera betalningsmetoden”
    • ”Verifiera med betalningsmetoderna på ditt Google-konto”
    • ”Verifiera kortuppgifterna och försök igen”
    • ”Verifiera säkerhetskoden för ditt kort som en säkerhetskontroll”
Felsöka verifieringsproblem

Åtgärda problemet genom att besöka pay.google.com och följa anvisningarna. Du kan bli ombedd att verifiera dina uppgifter med en kod eller genom att skicka in dokument.

Verifiera dina uppgifter med en kod

Steg 1: Begär en verifieringskod

1. Öppna pay.google.com.
  2. Logga in på ditt konto.
    • Om du har flera konton: Logga in på det nedtonade kortet.
    • Om du inte använder pay.google.com: Öppna sidan Betalningsmetoder i kontot.
  3. Klicka på Betalningsmetoder.
  4. Bredvid kortet Verifiering krävs klickar du på Verifiera följt av Hämta kod.
  5. Om det inte står Verifiering krävs på något kort klickar du på Varningar högst upp på skärmen.
  6. Klicka på Verifiera nu.

Steg 2: Leta upp och ange verifieringskoden

1. Du kan se ett tillfälligt reserverat belopp på mindre än 1,95 USD på ditt kontoutdrag märkt GOOGLE. Verifieringskoden är de sex sista siffrorna.
    • Du bör få koden direkt, men det kan ta upp till sju dagar.
    • Det reserverade beloppet på kontot är tillfälligt. Insättningen tas bort från kontot som en debitering inom några dagar.
  2. Så här slutför du verifieringen:
    1. Återvänd till ditt konto.
    2. Ange den sexsiffriga koden.

Verifiera dina uppgifter med dokument

Använd länken i verifieringsbegäran för att

• verifiera din identitet eller betalningsmetod
  • se en lista över godkända dokument och anvisningar.

Se till att dokumenten

• har samma fullständiga namn i all dokumentation som du skickar in
  • är aktuella och inte har förfallit
  • är tydligt läsbara.

Kontrollera att bilden du laddar upp

• visar ett dokument och inte något annat
  • är läsbara
  • är i färg och inte svartvita
  • inte är oskarpa, har ljusreflexer eller svag belysning
  • visar det fullständiga dokumentet med alla fyra hörn.

Tips!

• Kontrollera att namn, adress och betalningsuppgifter är aktuella på pay.google.com.
  • När du har skickat in dokumenten kan verifieringen ta några dagar.

Kontrollera om du ska kontakta Googles support

Om du får någon av följande felkoder eller något av följande felmeddelanden kan du behöva kontakta Googles support:

• Felkoder:
    • OR-BAIH-01
    • OR-BAIH-08
    • OR-BAIH-09
    • OR-BAIH-10
    • OR-CAC-01
    • OR-CAC-05
    • OR_CCR_68
    • OR-CCSEH-05
    • OR-CCSEH-21
    • OR-CCSEH-23
    • OR-CCSEH-24
    • OR-CUSEH-02
    • OR-HDT-16
    • OR-REH-04
    • OR-TAPSH-08
  • Felmeddelanden:
    • ”Din begäran nekades”
    • ”Det gick inte att slutföra den här åtgärden”
Felsöka felkoder

Lös problemet genom att välja en annan betalningsmetod eller prova följande:

1. Vänta i två dagar.
  2. Försök att göra betalningen igen.
  3. Om du fortfarande får ett felmeddelande kontaktar du Googles support.

Andra problem med betalningsmetoder

”Du har försökt genomföra transaktionen för många gånger”

Om du får det här felmeddelandet innebär det att kortutgivaren endast tillåter ett begränsat antal avvisade betalningsförsök under en viss tidsperiod.

Åtgärda problemet genom att använda en annan betalningsmetod eller

• försök igen om 60 minuter
  • kontakta kortutgivaren.
”Det gick inte att slutföra transaktionen. Kontakta Google Workspace-administratören för att åtgärda detta”

Om du köper en produkt eller tjänst från Google och får det här felmeddelandet innebär det att ditt företag eller din skola har konfigurerat kontot.

Lös problemet genom att kontakta Google Workspace-administratören.

Tips! Så löser du faktureringsproblemet om du är administratör.

Hitta din administratör

Administratören kan vara

• någon på IT- eller supportavdelningen på en skola eller ett företag
  • den som hanterar din e-posttjänst eller webbplats
  • den som gav dig användarnamnet.
”Det går inte att slutföra transaktionen: kortet gäller inte”

Om du får det här felmeddelandet har kortet upphört att gälla. Använd en annan betalningsmetod eller uppdatera betalningsmetoden.

Kortet är nedtonat och går inte att använda

Om ditt kort är nedtonat och du får ett meddelande om att ditt kort inte är kvalificerat kan du inte använda kortet för det här köpet. Testa att genomföra köpet igen med ett annat kort.

Om det kort du vill använda inte finns med på listan lägger du till ett nytt kort genom att följa anvisningarna på skärmen.

”Transaktionen kan inte slutföras” och allmänna felsökningssteg

Om du uppmanas att lämna mer information efter att du fått det här meddelandet följer du anvisningarna på skärmen.

Gör så här om du inte uppmanas att ange mer information:

• Testa en annan betalningsmetod.
  • Kontrollera om faktureringsadressen för din betalningsmetod, t.ex. kreditkort, stämmer överens med adressen i inställningarna för Google Pay.
    • Om de inte stämmer överens: Uppdatera din adress på pay.google.com. Försök sedan utföra transaktionen igen.
  • Vänta i två dagar. Försök att göra betalningen igen.
  • Om du använder en app: Testa att betala på produktens webbplats i stället.
  • Om du använder webbplatsen: Testa appen.
  • Om du köper på Google Play: Förslag finns i Lösa betalningsproblem i kontot.
  • Om du handlar som gäst på Google Store: Logga in på ditt Google-konto.
  • Om du använder en Android-telefon som stöds och betalar med kreditkort: Konfigurera en betalningsmetod för kontaktlösa transaktioner.
  • Om du betalar med kreditkort: Kontakta din bank eller ditt finansinstitut om den här transaktionen.

Kontakta oss om du behöver hjälp

Om du fortfarande har problem kan du kontakta supporten för din Google-produkt: