Løs problemer med betalinger for Google-produkter og -tjenester

Du må kanskje løse et problem med betalingsprofilen din hvis du

• har problemer med å betale for Google-produkter
  • får en feilmelding når du prøver å legge til en betalingsmåte

Finn feilkoden eller -meldingen du fikk, lenger ned i artikkelen, og følg feilsøkingstrinnene.

Tips: Denne artikkelen omhandler bare de vanligste feilkodene og feilmeldingene. Hvis du ikke finner den aktuelle feilkoden eller -meldingen nedenfor, kan du følge veiledningen på skjermen eller prøve disse generelle feilsøkingstrinnene.

Sjekk om utstederen avviste betalingen

Betalingsutstederen kan ha avvist betalingen. Betalingsutstederen vil si banken som utstedte kortet ditt, telefonoperatøren du bruker til fakturering via telefonregning, eller leverandøren av e-lommeboken.

Hvis du får en av disse feilkodene eller -meldingene, kan det hende at utstederen har avvist betalingen:

• Feilkoder:
    • OR-CCSEH-22
    • OR-HDT-14
    • OR-PMCR-32
  • Feilmeldinger:
    • «[Betalingsutstederen] har avvist betalingen.»
    • «Rett opp denne kortinformasjonen, eller prøv et annet kort.»
    • «Transaksjonen er avvist. Prøv en annen betalingsmåte, eller kontakt utstederen av kortet.»
    • «Kjøpet ditt med [teleoperatør]-faktureringskontoen ble avvist. Velg en annen betalingsmåte.»
    • «Transaksjonen kan ikke fullføres.»
Feilsøk betalinger som ble avvist av utstederen

For å løse problemet, legg til eller velg en annen betalingsmåte, eller prøv dette:

• Sjekk at betalingsmåten er oppdatert. Hvis ikke må du oppdatere betalingsmåten. Deretter prøver du å gjennomføre kjøpet på nytt.
  • Sørg for at du har nok penger på kontoen til å gjennomføre kjøpet.
  • Hvis du fortsatt opplever problemer, kan du kontakte utstederen for å sjekke om det er noen problemer med kontoen din.

Sjekk om du må bekrefte betalingsopplysningene dine eller identiteten din på payments.google.com

Hvis du får en av disse feilkodene eller -meldingene, må du kanskje bekrefte betalingsopplysningene dine eller identiteten din:

• Feilkoder:
    • BM-CPEC-02
    • OR-CAC-02
    • OR-HDT-09
    • OR-IEH-01
    • OR-IEH-02
  • Feilmeldinger:
    • «Betalingen din ble avvist på grunn av et problem med kontoen din»
    • «Bekreft på payments.google.com»
    • «Bekreft betalingsmåten din»
    • «Bekreft på Betalingsmåter-siden i Google-kontoen din»
    • «Bekreft kortinformasjonen din, og prøv på nytt»
    • «Av sikkerhetshensyn må du bekrefte sikkerhetskoden for kortet ditt»
Feilsøk bekreftelsesproblemer

To fix the issue, you may need to verify your info with a code or submit documents.

1. Go to payments.google.com.
  2. Sign in to your account.
  3. At the top right, click Alerts Alert and then Verify.
    • If there are no alerts, click Payment methods.
  4. Next to the card that must be verified, click Verify.
  5. When you’re asked to request a verification code or upload documentation, follow the instructions below for each request.
  6. Repeat the steps above for each payment method that must be verified.

Finn ut om du bør kontakte Google Brukerstøtte

Hvis du får en av disse feilkodene eller -meldingene, må du kanskje kontakte Google Brukerstøtte:

• Feilkoder:
    • OR-BAIH-01
    • OR-BAIH-08
    • OR-BAIH-09
    • OR-BAIH-10
    • OR-CAC-01
    • OR-CAC-05
    • OR_CCR_68
    • OR-CCSEH-05
    • OR-CCSEH-21
    • OR-CCSEH-23
    • OR-CCSEH-24
    • OR-CUSEH-02
    • OR-HDT-16
    • OR-REH-04
    • OR-TAPSH-08
  • Feilmeldinger:
    • «Forespørselen mislyktes»
    • «Vi kunne ikke utføre denne handlingen»
Feilsøk feilkoder

For å løse problemet, velg en annen betalingsmåte, eller prøv dette:

1. Vent i 2 dager.
  2. Prøv å betale på nytt.
  3. Hvis du fortsatt får en feilkode, kontakt Google Brukerstøtte.

Andre problemer med betalingsmåter

«Du har forsøkt å utføre denne transaksjonen for mange ganger»

Hvis du ser denne feilmeldingen, betyr det at kortutstederen bare tillater et begrenset antall avviste betalingsforsøk innenfor et bestemt tidsrom.

Du kan løse problemet ved å velge en annen betalingsmåte eller

• prøve på nytt om 60 minutter
  • kontakte kortutstederen
«Denne transaksjonen kan ikke gjennomføres. Kontakt Google Workspace-administratoren for å få løst det.»

Hvis du kjøper et Google-produkt eller en Google-tjeneste og får denne feilmeldingen, betyr det at kontoen din er konfigurert av bedriften eller skolen din.

Kontakt Google Workspace-administratoren for å løse dette problemet.

Tips: Hvis du er administrator, kan du finne ut hvordan du løser faktureringsproblemet.

Finn administratoren din

Administratoren din kan være

• noen i IT-avdelingen eller brukerstøtten ved bedriften eller skolen
  • den som administrerer e-posttjenesten din eller nettstedet ditt
  • den som ga deg brukernavnet ditt
«Kan ikke fullføre transaksjonen: Kortet er utløpt»

Hvis du får denne feilmeldingen, er kortet ditt utløpt. Bruk en annen betalingsmåte, eller oppdater betalingsmåten.

Kortet er nedtonet og støttes ikke

Hvis kortet er nedtonet og du får en melding om at det ikke støttes, kan du ikke bruke kortet til dette kjøpet. Prøv å gjennomføre kjøpet på nytt med et annet kort.

Hvis du ikke ser kortet du vil bruke, følger du veiledningen på skjermen for å legge til et nytt kort.

«Transaksjonen kan ikke fullføres» og generelle feilsøkingstrinn

Hvis du blir bedt om å oppgi mer informasjon etter å ha fått denne meldingen, følger du veiledningen på skjermen.

Hvis du ikke blir bedt om å oppgi mer informasjon, kan du gjøre dette:

• Prøv en annen betalingsmåte.
  • Sjekk om faktureringsadressen for betalingsmåten din (for eksempel et kredittkort) samsvarer med adressen i Google Pay-innstillingene dine.
    • Hvis de ikke samsvarer, oppdaterer du adressen din på payments.google.com og prøver å gjennomføre transaksjonen på nytt.
  • Vent i 2 dager. Prøv å betale på nytt.
  • Hvis du bruker en app, kan du prøve å betale på nettstedet til produktet i stedet.
  • Hvis du er på nettstedet, kan du prøve appen.
  • Hvis du kjøper noe på Google Play, finner du løsningsforslag i Løs betalingsproblemer i kontoen din.
  • Hvis du betaler uten innlogging i Google Store, kan du logge på Google-kontoen din.
  • Hvis du bruker en kompatibel Android-telefon og betaler med kredittkort, kan du konfigurere en betalingsmåte for kontaktløs betaling.
  • Hvis du betaler med kredittkort, kan du kontakte finansinstitusjonen eller banken din om denne transaksjonen.

Kontakt oss for å få hjelp

Hvis du fortsatt opplever problemer, kan du kontakte brukerstøtten for det aktuelle Google-produktet: