Betal med smartklokken din

I noen land eller regioner kan du betale kontaktløst med smartklokken din på steder som godtar Google Pay.

For å kunne bruke Google Pay på klokken din må du oppfylle følgende krav:

Viktig:

• PayPal i Google Pay støttes ikke på klokker.
  • Inntil videre kan du ikke betale med Google Pay-saldoen din via klokken.
  • Inntil videre kan du heller ikke legge til rabattkort, stamkundekort eller fordelskort i Google Pay på klokken.
  • For JP-brukere støtter vi Sucia og kontaktløse VISA- og Mastercard-kort. Følg fremgangsmåten i denne artikkelen hvis du har et kontaktløst VISA- eller Mastercard-kort. Hvis du har et Sucia-kort, går du til Betal med Suica på smartklokken. Inntil videre støttes ikke andre e-pengekort, QUICPay eller iD på smartklokker.

Legg til et kort på klokken

Hvis du legger til et kort på klokken din, trenger du ikke å ha med telefonen for å betale.

Viktig: Inntil videre kan du ikke legge til rabattkort, stamkundekort eller fordelskort i Google Pay på klokken.

1. Åpne Google Pay-appen Google Pay på klokken.
  2. Trykk på Kom i gang.
  3. Konfigurer en skjermlås hvis du ikke allerede har gjort det.
  4. Følg veiledningen på klokken for å legge til et kreditt- eller debetkort.
    • Tips: Kortet blir bare lagt til i Google Pay-appen på klokken, ikke på telefonen.
  5. Kortet vises på klokken.

Betal i butikk

1. Åpne Google Pay-appen Google Pay på klokken.
  2. Hold klokken over den kontaktløse betalingsterminalen til du hører en lyd eller klokken vibrerer.
  3. Hvis du blir bedt om å velge korttype, velger du Kreditt, uansett hvilken korttype du har.
  4. For transaksjoner med debetkort må du kanskje oppgi PIN-koden. Bruk koden du har konfigurert hos banken.

Administrer kortene dine

Betal med et annet kort enn standardkortet

Det første kortet du legger til i Google Pay, brukes med mindre du velger å bruke et annet kort. Slik gjør du det:

1. Åpne Google Pay-appen Google Pay på klokken.
  2. Rull til kortet du vil bruke. Når du ser «Hold enheten inntil terminalen», er det klart til bruk.
  3. Hold klokken mot den kontaktløse betalingsterminalen til du hører en lyd eller klokken vibrerer.
  4. Hvis du bruker et debetkort:
    1. Velg Kreditt.
    2. Hvis du blir bedt om å oppgi PIN-koden, oppgir du koden du har konfigurert hos banken.

Endre standardkortet

Fremgangsmåten varierer avhengig av hvilken klokkeversjon du har. Finn ut hvilken klokkeversjon du har.

Wear 3.0

1. Åpne Google Pay-appen Google Pay på klokken.
  2. Rull til kortet du vil bruke som standard.
  3. Trykk på kortet og så Velg som standard.

Wear 2.0

1. Åpne Google Pay-appen Google Pay på klokken.
  2. Rull til kortet du vil bruke som standard.
  3. Trykk på kortet.
  4. Sveip opp på Mer Mernedenfra.
  5. Trykk på Angi som standardkort.
Fjern et kort
  1. Åpne Google Pay-appen Google Pay på klokken.
  2. Rull til kortet du vil fjerne, og trykk på det.
  3. Sveip opp på Mer Mernedenfra.
  4. Trykk på Fjern Remove.
Find past purchases
  1. On your watch, open the Google Pay app Google Pay.
  2. Tap a card.
  3. Swipe up on the card to view your transactions.

Løs et problem

Kan ikke legge til et kort, eller kortet ble fjernet

Kan ikke legge til et kort

Sjekk listen over deltakende banker og støttede kort hvis du ikke får brukt kortet med Google Pay.

Hvis du har spørsmål eller tilbakemelding om kortet, kan du kontakte banken din.

Du får «Nettverksfeil» når du legger til et kort

Sørg for at telefonen er i nærheten. Telefonen og klokken din må ha Bluetooth slått på og Internett-tilkobling (enten via mobil eller wifi).

Kortet ble fjernet automatisk

Av sikkerhetshensyn slettes kort som er lagt til i Google Pay på klokken, når skjermlåsen din fjernes. For å legge til kortet ditt på nytt må du åpne Google Pay på klokken, legge til en skjermlås og deretter legge til kortet ditt på nytt.

Det står «Kan ikke koble til», «Kan ikke sjekke kontoer» eller at telefonen må startes på nytt, på klokken.

Det står «Kan ikke koble til» på klokken, og den låser seg når du legger til et kort

1. Sjekk at Bluetooth er slått på på telefonen.
  2. Åpne Wear OS-appen Wear OS by Google på telefonen.
  3. Sjekk at det står «Tilkoblet» øverst.
  4. Åpne Google Pay-appen på klokken din, og prøv å koble til på nytt.

Det står «Kan ikke sjekke kontoer» på klokken når du åpner appen

Oppdater Google Pay-appen for å rette opp denne feilen.

1. Åpne Play Butikk-appen Play Butikk på klokken.
  2. Sveip fra toppen, og trykk på Mine apper.
  3. Rull til og trykk på Google Pay.
  4. Trykk på Oppdater.
  5. Åpne Google Pay-appen Google Pay på nytt.

Appen sier at telefonen må startes på nytt

1. Start telefonen (ikke klokken) på nytt.
  2. Vent i 30–60 sekunder. Dette gir telefonen nok tid til å installere oppdateringene som kreves for å bruke klokken.
  3. Åpne Google Pay på klokken, og trykk på Prøv på nytt Retry.

Lastesirkelen stopper ikke

Lukk Google Pay-appen på klokken, og åpne den på nytt. Hvis det ikke fungerer, må du holde inne av/på-knappen for å starte klokken på nytt.

Problemer med å bruke Google Pay på klokken i butikker

1. Sørg for at klokken sitter godt og er låst opp.

Trykk på skjermen for å se om Google Pay har bedt deg om å låse opp klokken. I så fall må du låse den opp før du betaler.

2. Sørg for at Google Pay-appen er åpen.

Like før du skal betale, åpner du Google Pay på klokken og sjekker at du kan se kortet du vil betale med, på skjermen.

3. Hold klokken mot terminalen litt lenger

Prøv å holde NFC-antennen på klokken over leseren til den piper og klokken vibrerer.

Du kan også prøve å holde klokken mot leseren i en annen posisjon. Dette kan hjelpe fordi klokken kommuniserer med terminalen ved hjelp av nærfeltskommunikasjon (NFC). NFC-antennen på de fleste klokker ligger bak skjermen, men se i håndboken til klokken for å finne den nøyaktige plasseringen.

4. Kontroller at butikken godtar kontaktløse betalinger.

Spør kassamedarbeideren om de godtar kontaktløs betaling i butikken. Hvis ikke må du bruke et fysisk kort.

Angi Google Pay som standardapp for betalinger

Når du har lastet ned Google Pay på en ny enhet, må du kanskje angi den som standardapp for betalinger.
  1. Åpne Innstillinger på klokken.
  2. Gå til «Tilkobling»- eller «Tilkoblinger»-delen.
  3. Trykk på NFC.
  4. Sjekk at Google Pay er valgt som betalingsformidler.
Tips: Hvis Google Pay er installert som standard, trenger du ikke å følge denne fremgangsmåten.