Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Det kan ta längre tid än vanligt att få kontakt med oss. Tack för ditt tålamod. Ytterligare support hittar du i hjälpcentret

Prenumerera på Google Play Pass

När du prenumererar på Google Play Pass får du hundratals spel och appar utan annonser eller köp i appen. Play Pass ger inte tillgång till hela Google Play, bara ett urval appar och spel. Vilka spel och appar som är tillgängliga på Play kan variera efter land.

Detta behövs

Följande krävs om du vill köpa en prenumeration på Google Play Pass:
Obs! Du som är familjeadministratör bör själv kolla alla appar innan du låter ett barn i familjegruppen installera dem.

Köpa en prenumeration på Google Play Pass

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Play Pass följt av Starta gratis provperiod eller Prenumerera
  3. Kolla priset och att rätt betalningsmetod används.
  4. Tryck på Prenumerera
  5. [Valfritt om du är familjeadministratör eller kan skapa en familjegrupp] Om du vill dela Play Pass med andra trycker du på Konfigurera på huvudsidan för Play Pass under Välkommen till Play Pass.

Obs!  Du har bara rätt till en kostnadsfri provperiod om du är ny som Play Pass-användare.

Tips! Du debiteras först när provperioden är slut. Om du inte vill bli debiterad säger du upp prenumerationen innan provperioden är slut.

Skapa en familj och dela en prenumeration på Google Play Pass

Om du vill dela en prenumeration på Google Play Pass måste du skapa en familjegrupp på Google Play, om du inte redan har en. Läs mer om Familjens bibliotek på Google Play.
  1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny högst upp följt av Konto följt av Familj följt av Registrera dig för Familjens bibliotek.
  3. Konfigurera Familjens bibliotek genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om du vill dela prenumerationen på Play Pass lägger du till familjemedlemmar i familjegruppen. Om du redan är familjeadministratör får alla medlemmar i familjegruppen automatiskt Play Pass när du börjar prenumerera.

Gå med i en familj och aktivera en prenumeration på Google Play Pass

Om du redan är med i en familjegrupp på Google och familjeadministratören börjar prenumerera på Play Pass måste du aktivera Play Pass innan du kan använda det.
Obs! Du kan behöva tacka ja till inbjudan till familjegruppen via e-post eller sms innan du kan aktivera Google Play Pass. Läs mer om att gå med i en familjegrupp.
  1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Google Play Pass följt av Aktivera.

Inaktivera Google Play Pass

Endast familjemedlemmar kan aktivera eller inaktivera Play Pass. När du inaktiverar Play Pass inaktiveras det bara för ditt konto. Övriga familjemedlemmar kan fortfarande använda Play Pass.
  1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Google Play Pass.
  4. Tryck på Inaktivera.
Tips! Prenumerationen på Play Pass måste avslutas av familjeadministratören. När familjeadministratören avslutar prenumerationen har familjemedlemmarna inte längre Play Pass.

Använda spel och appar i Google Play Pass

När du prenumererar på Google Play Pass får du hundratals spel och appar utan annonser eller köp i appen. Play Pass ger inte tillgång till hela Google Play, bara ett urval appar och spel. Vilka spel och appar som är tillgängliga på Play kan variera efter land.
  1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Play Pass längst ned.
  3. Välj en app.
  4. Om appen är med i Play Pass visas en Play Pass-logotyp högst upp på appens informationssida.
Obs! Vi mäter din användning av Play Pass på Google Play så att vi kan beräkna vilken ersättning utvecklarna i Play Pass ska ha. Dessutom ger vi utvecklarna information om hur deras appar används. Vi delar inte personliga uppgifter eller uppgifter om en enskild individs användning. Du kan säga upp eller inaktivera prenumerationen när som helst. Vi slutar att mäta användningen när prenumerationen har upphört.
När en app dras tillbaka från Google Play Pass

Detta gäller om du har en app eller ett spel som försvinner från Play Pass:

• Gratisappar och -spel:
    • Du kan fortsätta att använda appen eller spelet. Dock kan annonser börja att visas eller så får du betala för objekt i appen.
  • Betalappar och -spel:
    • Du kan använda betalappar eller -spel under en viss tid innan du måste köpa appen eller spelet separat utanför Play Pass.
    • Du kan även avinstallera appen.

Hantera en prenumeration på Google Play Pass

Så här kontrollerar du när prenumerationen förnyas, ändrar betalningsmetod, lägger till en extra betalningsmetod eller säger upp prenumerationen på Play Pass:

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster  följt av  Prenumerationer följt av Play Pass.
Tips! För närvarande går det inte att pausa en prenumeration på Play Pass. Att avinstallera en app som laddats ned via Play Pass innebär inte att prenumerationen avslutas.