Avsluta Google One-medlemskapet

Du kan avsluta ditt Google One-medlemskap när du vill. Du kan även ändra, uppgradera eller nedgradera prenumerationen.

Detta händer när du avslutar Google One

• Du stoppar framtida Google One-betalningar.
  • Du och övriga familjemedlemmar förlorar tillgången till extra medlemsförmåner och Google-experter via appen och webbplatsen för Google One.
  • Du och övriga familjemedlemmar förlorar tillgången till tillagt lagringsutrymme. Alla behåller sitt standardlagringsutrymme på 15 GB utan kostnad.

Om du avslutar medlemskapet medan du använder mer än 15 GB lagringsutrymme tillämpas en del begränsningar. Exempel:

• Gmail: Du kan inte skicka eller ta emot meddelanden. Meddelanden som skickas till dig returneras till avsändaren.
  • Google Drive:
    • Du kan inte synkronisera eller ladda upp nya filer.
    • Synkroniseringen upphör mellan Google Drive-mappen på datorn och Min enhet.
    • Du kan inte skapa nya filer i
      • Google Dokument
      • Kalkylark
      • Presentationer
      • Teckningar
      • Formulär
      • Jamboard
    • Innan du minskar mängden lagringsutrymme du använder kan ingen redigera eller kopiera filerna.
  • Google Foto: Du kan inte säkerhetskopiera foton eller videor. Om du vill lägga till fler foton och videor kan du frigöra lagringsutrymme på Google eller köpa mer lagringsutrymme på Google.

Frigör lagringsutrymme

Så här lång tid tar det innan medlemskapet upphör

När du avslutar medlemskapet försvinner inte ditt lagringsutrymme på Google One och dina förmåner direkt. Du kan använda dem fram till faktureringsperiodens slut. Då förlorar du alla dina förmåner.

• För kunder med Metro by T-Mobile (enbart USA): Om ditt medlemskap sponsras av Metro by T-Mobile avslutas det så snart du säger upp det och du förlorar alla förmåner.

Säga upp Google One-prenumerationen

Om du vill stoppa betalningar för Google One och avsluta ditt medlemskap:

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar följt av Avsluta medlemskap högst upp.
  3. Bekräfta genom att trycka på Avsluta medlemskap.

Du bör få en bekräftelse på att din prenumeration har sagts upp.

Om du registrerar dig via App Store

Om du registrerar dig för Google One via App Store på en iPhone eller iPad och senare byter till en Android-enhet: Du kan inte ändra medlemskapet eller ändra betalningsmetod i appen. Använd App Store på en annan enhet för att uppdatera kontot och annan information.

Om du inte vill avsluta medlemskapet kan du minska lagringsutrymmet i stället.

Återbetalningspolicy

Köp av prenumerationer på lagringsutrymme hos Google återbetalas inte. Du har tillgång till det lagringsutrymme som du har köpt under prenumerationens löptid, även om du bestämmer dig för att säga upp den.I vissa länder/regioner kan du säga upp prenumerationen med omedelbar verkan och få en partiell återbetalning.

Gå till YouTube Premium och Music Premium om du har köpt prenumerationen i Play Butik.

Om du har köpt prenumerationen i Apple App Store kan du begära återbetalning från Apples support.

Avsluta Google One-prenumerationen om du har bytt till en ny tjänst

Om du redan har en Google One-prenumeration och har köpt en ny prenumeration från ett annat företag kan du behöva utföra några steg innan du aktiverar den nya prenumerationen. Detta omfattar att radera Google One-prenumerationen från ditt Google-konto.Om du raderar prenumerationen behåller du allt du har lagrat i Google Foto, Drive och Gmail. Du raderar enbart data om Google One-prenumerationen, till exempel inställningar och supportchattar.

Jag har köpt min nuvarande prenumeration i Play Butik

Följ stegen nedan om du har köpt prenumerationen på en dator eller Android-enhet:

1. Gå till https://myaccount.google.com/deleteservices.
  2. Logga in på Google-kontot som är kopplat till din nuvarande prenumeration.
  3. Välj Google One.
  4. Avsluta och radera den nuvarande prenumerationen.
Jag har köpt min nuvarande prenumeration i App Store

Följ stegen nedan om du har köpt prenumerationen på en iPhone eller iPad:

1. Avsluta prenumerationen i App Store:
    • Öppna App Store-appen.
    • Tryck på ditt namn.
    • Tryck på Prenumerationer > Google One > Avbryt prenumeration.
  2. Radera prenumerationen från Google-kontot:
Någon annan köpte min nuvarande prenumeration

Om du tillhör en familjegrupp på Google som någon annan hanterar finns det tre olika sätt att avsluta dina nuvarande förmåner:

• Lämna familjegruppen
  • Be den som är ansvarig för familjegruppen att avsluta din befintliga prenumeration
    • Rekommenderas om du tänker dela den nya prenumerationen med samma familjegrupp.
  • Be den som är ansvarig för familjegruppen att inaktivera Dela Google One med familjen
    • Rekommenderas om den ansvariga är den enda personen i familjegruppen och du inte har för avsikt att dela den nya prenumerationen med honom eller henne.
    • Läs om att sluta dela med familjen.