Börja eller sluta dela med din familj

Testa familjedelning i Google One om du vill låta andra använda ditt lagringsutrymme i Google One. Alla medlemmar i en familjeprenumeration på Google One ser hur mycket delat lagringsutrymme de använder. Dina filer delas inte med resten av familjen och kan inte visas utan ditt tillstånd.

Så här fungerar familjedelning med Google One

Personen som delar sitt lagringsutrymme kallas prenumerationsansvarig för Google One. Denna person kan börja eller sluta dela sin familjeprenumeration på Google One när som helst. Du kan dela Google One med upp till fem familjemedlemmar.

Det finns två typer av lagringsutrymme: personligt lagringsutrymme och delat lagringsutrymme.

• Varje medlem i familjegruppen får 15 GB personligt lagringsutrymme för sina filer. En familjemedlems filer fyller först upp hans eller hennes personliga utrymme.
  • Det finns även delat lagringsutrymme som delas mellan alla i din familjegrupp. När en familjemedlems personliga lagringsutrymme är slut räknas deras filer in i det delade lagringsutrymmet. Familjemedlemmar kan använda så mycket av det tillgängliga lagringsutrymmet som de vill.
  • Dina filer visas inte för andra i familjen om du inte delar dem direkt.
  • När du skapar en familjegrupp visas extraförmåner för alla i familjen förutom konton som hanteras av föräldrar. Vissa fördelar går till den första familjemedlem som gör anspråk på dem.

Krav för att gå med i en familj

Om du vill gå med i en familjegrupp måste du:

• Ha ett Google-konto. Du kan inte gå med i en familj med ett Google-konto från jobbet, skolan eller en annan organisation.
  • Bo i samma land som familjeadministratören.
  • Vara med i enbart en familjegrupp.
  • Inte ha varit med i någon annan familjegrupp under de senaste 12 månaderna.

Detta händer när du slutar dela

Följande gäller för medlemmar i familjeprenumerationen på Google One:

• De slutar använda det tillgängliga lagringsutrymmet. Om de får slut på lagringsutrymme finns deras filer kvar, men de kan inte lagra något nytt. Läs mer om vad som händer när de får slut på lagringsutrymme.
  • De förlorar tillgången till experter som svarar på frågor om Google-produkter.
  • De förlorar förmågan att se eller göra anspråk på förmåner.

Mycket av detta kan även hända om den som är ansvarig för Google One-prenumerationen väljer att lämna familjegruppen eller om personen tar bort eller raderar någon från familjegruppen.

Dela lagringsutrymme, medlemskap och förmåner i Google One med familjegruppen

Du måste vara minst 18 år för att skapa en familjegrupp. Personerna du bjuder in måste bo i samma land som du.

Med en familjegrupp kan familjemedlemmarna:

• dela en gemensam betalningsmetod
  • använda familjetjänster (Familjens bibliotek på Google Play eller familjeprenumerationer på Google Play Musik med mera)
  • dela Google Play-köp
  • dela familjeprenumerationer (som ett medlemskap i Google One).

Steg 1: Skapa en familjegrupp

1. Logga in på ditt Google-konto på datorn.
  2. Besök sidan Din familj på Google.
  3. Klicka på Kom igång följt av Skapa familjegrupp.
  4. Följ anvisningarna för att lägga till familjemedlemmar och konfigurera ett familjebibliotek.

Ta reda på mer om rollerna du ställer in när du skapar en familjegrupp.

Steg 2: Dela med familjen

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst uppInställningar.
  3. Slå på Dela Google One med familjen.

Ta reda på mer om hur du hanterar en familjegrupp.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte se användningen av lagringsutrymme för min familj när jag har lagt till dem?

Om du är ansvarig för Google One-prenumerationen och inte kan se hur mycket av lagringsutrymmet som används kontrollerar du att familjedelning är på. Följ i annat fall stegen ovan för att slå på det.

Vad kan mina familjemedlemmar se när jag har lagt till dem i familjegruppen?

När du går med i en familj kan familjemedlemmarna se ditt namn, din bild och din e-postadress. De kan även se hur mycket delat lagringsutrymme varje familjemedlem använder. De kan dock inte visa dina foton, videor eller andra objekt i det delade lagringsutrymmet. Dina filer visas inte förrän du delar dem direkt.

Vad ska jag göra om min familjemedlem inte fått en inbjudan om att gå med i familjegruppen?

Testa de här lösningarna och se om problemet kvarstår. Om personen fortfarande inte fått inbjudan ber du en Google-expert om hjälp.

Läs mer om familjedelning på Google One: