Fra og med 10. juni 2024 kan du ikke lenger bruke VPN fra Google One. Finn ut mer om avviklingen av VPN fra Google One.

Begynn eller slutt å dele med familien din

For å la andre bruke Google One-lagringsplassen din, prøv Google One-familiedeling. Alle medlemmene i et Google One-familieabonnement kan finne ut hvor mye delt lagringsplass de bruker. Filene dine blir ikke delt med resten av familien, og de får ikke tilgang til dem uten tillatelse fra deg.

Finn ut hvordan familiedeling fungerer med Google One

Personen som deler lagringsplassen sin, kalles administratoren av Google One-abonnementet. Denne personen kan begynne eller slutte å dele familieabonnementet sitt på Google One når som helst. Du kan dele Google One med opptil fem familiemedlemmer.

Basert på hvor mye lagringsplass familiegruppen din bruker, kan du endre, oppgradere eller nedgradere Google One-abonnementet.

Det finnes to typer lagringsplass: personlig og delt.

Viktig: Lagringsplassen i nettskyen som er knyttet til Workspace Individual-abonnementet, kan ikke deles med familiemedlemmer.

• Hvert medlem av familiegruppen får 15 GB personlig lagringsplass til filene sine:Filene til hvert familiemedlem fyller opp vedkommendes personlige lagringsplass først.
  • I tillegg har dere delt lagringsplass som kan brukes av alle i familiegruppen: Når et familiemedlems personlige lagringsplass er full, begynner vedkommendes filer å fylle opp den delte lagringsplassen. Familiemedlemmer kan bruke så mye av den tilgjengelige lagringsplassen som de vil.
  • Andre i familien har ikke tilgang til filene dine, med mindre du deler dem direkte.
  • Når du oppretter en familiegruppe, vises ekstra fordeler til alle i familien, unntatt kontoer som administreres av foreldre. Enkelte fordeler går til det første familiemedlemmet som bruker dem.
Krav for å bli med i en familiegruppe

For å bli med i en familiegruppe må du

• ha en Google-konto (du kan ikke bli med i en familiegruppe med en Google-konto fra jobb, skole eller en annen organisasjon)
  • bo i samme land som familieadministratoren
  • være med i bare én familiegruppe
  • ikke ha vært med i noen annen familiegruppe i løpet av de siste tolv månedene
Dette skjer når du slutter å dele

Medlemmer av Google One-familieabonnementet

• slutter å bruke den tilgjengelige lagringsplassen din. Hvis de er tomme for lagringsplass, forblir filene deres trygge, men de kan ikke lagre nye ting. Finn ut mer om hva som skjer når man går tom for lagringsplass.
  • mister tilgangen til eksperter som svarer på spørsmål om Google-produkter.
  • mister muligheten til å se eller gjøre krav på fordeler.

Mye av det samme kan skje hvis administratoren for Google One-abonnementet forlater familiegruppen eller sletter eller fjerner noen fra familiegruppen.

Del Google One-abonnementsfordelene med familiegruppen din

Du må være minst 18 år for å konfigurere en familiegruppe. Personene du inviterer, må bo i samme land som deg.

Med familiegrupper kan familiemedlemmene

• dele én enkelt betalingsmåte
  • bruke Googles familietjenester
  • dele digitale kjøp
  • dele familieabonnementer (for eksempel Google One-abonnement)
Google One-fordeler som kan deles med en familiegruppe

Fordeler som alle i familiegruppen kan bruke:

• avanserte redigeringsfunksjoner i Google Foto
  • fraktfordeler ved bestillinger av bildekopier fra Google Foto
    • Fordelene er tilgjengelige i
      • Canada
      • EU
      • Storbritannia
      • USA
  • overvåking av det mørke nettet
  • VPN fra Google One
  • premium-funksjoner i Google Workspace
    • Funksjonen er tilgjengelig for Google One Premium-abonnementer.
Google One-fordeler som ikke kan deles med en familiegruppe

Tillatte fordeler for administratorer for Google One-abonnementer:

• Få Google Store-bonus for kvalifiserte kjøp i Google Store.
    • Fordelen er tilgjengelig i
      • Australia
      • Canada
      • Tyskland
      • Storbritannia
      • USA
    • Brukere med prøveabonnement på Google One er ikke kvalifisert.
  • AI Premium-fordeler:
    • Gemini Advanced
    • Gemini i Gmail, Dokumenter, Presentasjoner med mer
  • Fitbit Premium og Nest Aware som pakke:
    • Funksjonen er tilgjengelig for Google One Premium-abonnenter i Storbritannia.
  1. Logg på Google-kontoen din på en datamaskin.
  2. Gå til g.co/YourFamily.
  3. Klikk på Kom i gang og så Opprett familiegruppe.
  4. Følg veiledningen for å legge til familiemedlemmer og konfigurere et familiebibliotek.

Finn ut mer om rollene du angir når du oppretter en familiegruppe.

Trinn 2: Del med familien din

1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Slå på Del Google One med familien.

Finn ut mer ved å lese om hvordan du administrerer en familiegruppe.

Slik slutter du å dele med familien din

1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer familieinnstillingene.
  4. Slå av Del Google One med familien

Sjekk lagringsforbruket til hvert familiemedlem

Du kan sjekke hvordan den totale mengden lagringsplass deles mellom medlemmene i Google One-familieabonnementet ditt.

1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Lagring til venstre.
  3. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av «Lagring for familien».
  4. Se hvor mye plass hvert enkelt medlem bruker.

Medlemmer av familiegrupper kan bare frigjøre plass fra eget lagringsforbruk. Du kan ikke påvirke lagringsforbruket til andre familiemedlemmer. Hvis noen bruker for mye plass, kan du be dem om å frigjøre Google-lagringsplass.

Tips: Hvis du vil gjøre endringer knyttet til medlemmene i familieabonnementet ditt, kan du finne ut hvordan du administrerer Google-familien din.

Få hjelp med lagring for familien

Se familiens lagringsforbruk

Hvis du er administratoren av Google One-abonnementet og ikke kan se hvor mye av lagringsplassen som er i bruk, kan du følge fremgangsmåten ovenfor for å sjekke at familiedeling er slått på.

Informasjon som deles med familiemedlemmer

Når du blir med i en familie, kan familiemedlemmene dine se navnet og bildet ditt samt e-postadressen din. De kan også se hvor mye delt lagringsplass hvert familiemedlem bruker.

Familiemedlemmene kan ikke se bildene, videoene eller de andre elementene dine med mindre du deler dem direkte.

Noen familiemedlemmer har ikke fått invitasjonen til familiegruppen
Finn ut hvordan du blir med i en familie. Hvis de fortsatt ikke får noen invitasjon, kan du be en Google-ekspert om hjelp.
Overfør tilgjengelig lagringsplass til en annen konto
Familieadministratoren deler lagringsplassen sin med opptil 5 kontoer, men bare ett medlem av gruppen kan være familieadministrator.
Bruk individuell lagringsplass og lagringsplass for familien

Hvis du har et Google One-abonnement, kan du bruke både den individuelle lagringsplassen din og den delte lagringsplassen til administratoren for familieabonnementet. Du må imidlertid bruke den individuelle lagringsplassen din før du bruker den delte lagringsplassen.

Dette skjer med lagringsplassen din når du blir med i en familie

Hvis du allerede har et Google One-abonnement når familien din legger deg til i abonnementet sitt, kan du bruke lagringsplassen til begge abonnementene. Du kan imidlertid ikke oppgradere eller nedgradere det individuelle abonnementet ditt. Når du har brukt opp lagringsplassen i den personlige kontoen din, kan du begynne å bruke lagringsplassen til familien.