Delen met je gezin starten of stoppen

Je kunt ook anderen gebruik laten maken van je Google One-opslagruimte. Dit doe je met de Google One-functie voor delen met je gezin. Alle leden van een Google One-gezinsabonnement kunnen zien hoeveel gedeelde opslagruimte ze gebruiken. Je bestanden worden niet gedeeld met de andere gezinsleden en zij hebben er zonder jouw toestemming geen toegang toe.

Hoe delen met je gezin werkt met Google One

De persoon die de opslag deelt, wordt de Google One-abonnementsbeheerder genoemd. Deze persoon kan het delen van zijn of haar Google One-gezinsabonnement op elk gewenst moment starten of stoppen. Je kunt Google One met vijf gezinsleden delen.

Er zijn twee soorten opslagruimte: persoonlijke opslagruimte en gedeelde opslagruimte.

• Elk lid van de gezinsgroep krijgt 15 GB aan persoonlijke opslagruimte voor de eigen bestanden. Voor de bestanden van een gezinslid wordt eerst de persoonlijke opslagruimte gebruikt.
  • Er is ook gedeelde opslagruimte, bestemd voor gezamenlijk gebruik door iedereen in je gezinsgroep. Nadat de persoonlijke opslagruimte van een gezinslid volledig is gebruikt, tellen nieuwe bestanden mee voor de gedeelde opslagruimte. Gezinsleden kunnen zo veel van deze beschikbare opslagruimte gebruiken als ze willen.
  • Anderen in je gezinsgroep hebben geen toegang tot je bestanden, tenzij je ze rechtstreeks deelt.
  • Wanneer je een gezinsgroep maakt, krijgt iedereen in je gezin extra voordelen, behalve accounts die door ouders worden beheerd. Sommige voordelen gaan naar het eerste gezinslid dat ze claimt.

Vereisten voor deelname aan een gezinsgroep

Als je lid wilt worden van een gezinsgroep, moet je:

• Een Google-account hebben. Je kunt niet lid worden van een gezinsgroep met een Google-account van je werk, school of andere organisatie.
  • In hetzelfde land als de gezinsbeheerder wonen.
  • Lid zijn van slechts één gezinsgroep.
  • In de afgelopen twaalf maanden niet lid zijn geweest van een andere gezinsgroep.

Wat er gebeurt wanneer je stopt met delen

Voor leden van het Google One-gezinsabonnementen is het volgende van toepassing:

• Je gezinsleden kunnen niet langer gebruikmaken van de beschikbare opslagruimte. Als de opslagruimte vol is, blijven hun bestanden veilig opgeslagen, maar kunnen ze geen nieuwe bestanden opslaan. Meer informatie over wat er gebeurt als iemand geen opslagruimte meer heeft.
  • Je gezinsleden hebben geen toegang meer tot experts die vragen over Google-producten kunnen beantwoorden.
  • Je gezinsleden kunnen niet langer voordelen zien of claimen.

Dezelfde gevolgen doen zich ook bijna allemaal voor als de Google One-abonnementsbeheerder de gezinsgroep verlaat, de gezinsgroep verwijdert of iemand uit de gezinsgroep verwijdert.

Opslagruimte, lidmaatschap en voordelen van Google One delen met je gezinsgroep

Als je een gezinsgroep wilt instellen, moet je achttien jaar of ouder zijn. De mensen die je uitnodigt, moeten in hetzelfde land wonen als jij.

Met een gezinsgroep kunnen gezinsleden het volgende:

• Een betaalmethode delen
  • De gezinsservices van Google gebruiken
  • Digitale aankopen delen
  • Gezinsabonnementen delen, zoals een Google One-lidmaatschap

Stap 1: Een gezinsgroep instellen

1. Log op je computer in op je Google-account.
  2. Ga naar de pagina Je gezin op Google.
  3. Klik op Aan de slag en dan Gezinsgroep maken.
  4. Volg de instructies om gezinsleden toe te voegen en een gezinsbibliotheek in te stellen.

Bekijk meer informatie over de rollen die je instelt wanneer je een gezinsgroep maakt.

Stap 2: Delen met je gezin

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Schakel Google One met gezin delen in.

Lees meer informatie over hoe je een gezinsgroep beheert.

Opslaggebruik per gezinslid bekijken

Je kunt bekijken hoe de totale opslagruimte is verdeeld tussen de leden van je Google One-gezinsabonnement.

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik aan de linkerkant op Opslag.
  3. Klik naast 'Opslagruimte van gezin' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Bekijk hoeveel opslagruimte elk gezinslid gebruikt.

Leden van een gezinsgroep kunnen alleen ruimte vrijmaken in de opslagruimte die ze zelf gebruiken. Ze hebben geen invloed op het opslaggebruik van andere gezinsleden. Vraag gezinsleden die te veel Google-opslagruimte gebruiken of ze ruimte kunnen vrijmaken.

Opmerking: Als je wilt wijzigen wie er lid zijn van je gezinsabonnement, lees je meer informatie over hoe je je Google-gezinsgroep beheert.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik het opslaggebruik van mijn gezinsleden niet zien nadat ik ze heb toegevoegd?

Als je de beheerder van het Google One-abonnement bent en niet kunt zien hoeveel opslagruimte er wordt gebruikt, controleer je of delen met je gezin is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, volg je de bovenstaande stappen om de functie in te schakelen.

Welke gegevens kunnen mijn gezinsleden zien nadat ik ze aan de gezinsgroep heb toegevoegd?

Als je een gezinsgroep maakt, kunnen de gezinsleden je naam, foto en e-mailadres zien. Ze kunnen ook zien hoeveel gedeelde opslag elk gezinslid gebruikt. Ze kunnen je foto's, video's of andere items echter niet bekijken via de gedeelde opslag. Je bestanden kunnen pas worden bekeken nadat je ze rechtstreeks hebt gedeeld.

Wat gebeurt er als mijn gezinslid geen uitnodiging heeft ontvangen om lid van de gezinsgroep te worden?

Probeer deze oplossingen en kijk of het probleem hiermee is opgelost. Als de uitnodiging nog steeds niet wordt ontvangen, vraag je een Google-expert om hulp.

Meer informatie over de Google One-functie voor delen met je gezin: