Så här fungerar ditt befintliga lagringsutrymme med Google One

Google One är en prenumeration som ger dig mer lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto.

Så här mycket lagringsutrymme får du med ett vanligt Google-konto

Varje Google-konto har 15 GB kostnadsfri molnlagring som delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto.

När du uppgraderar till en månadsprenumeration på Google One ökar ditt totala lagringsutrymme till 100 GB eller mer beroende på vilken prenumeration du väljer. Du får även extra medlemsfördelar och åtkomst till support från Google-experter. Allt detta kan du dela med familjen.

Specialerbjudanden och kampanjer ger ibland mer lagringsutrymme.

Så här mycket lagringsutrymme ingår i en Google One-prenumeration

Lagringsutrymmet på Google One läggs till utöver de 15 GB lagringsutrymme som ingår i Google-kontot. Om du har lagringsutrymme sedan tidigare som ingår i en kampanj behåller du det lagringsutrymmet också.

Obs! När din kampanj löper ut återgår ditt totala personliga lagringsutrymme till det du hade före kampanjen.

Exempel: Byt till 100 GB lagringsutrymme

Kostnadsfritt lagringsutrymme ingår i ditt Google-konto:

• 15 GB lagringsutrymme i molnet.

Om du köper lagringsutrymme med ett Google One-medlemskap läggs det till i totalsumman:

• 15 GB lagringsutrymme som standard.
  • 85 GB lagringsutrymme från Google One-medlemskap.

----------------------------------------------------

100 GB lagringsutrymme totalt

Om du får ett kampanjerbjudande (till exempel 50 GB lagringsutrymme när du köper en Chromebook) läggs det till i det totala lagringsutrymmet:

• 15 GB lagringsutrymme som standard.
  • 50 GB lagringsutrymme från eventuella kampanjerbjudanden.*
  • 85 GB lagringsutrymme från Google One-medlemskap.

--------------------------------------------------- --
150 GB totalt lagringsutrymme

*Om kampanjerna löper ut går det inte längre att delta.

Exempel: Uppgradering av lagringsutrymme med familjedelning

Lagringsutrymme ingår i ditt Google-konto:

• 15 GB personligt lagringsutrymme per person (utan kostnad).

De tre personer du lägger till i din familj får också lagringsutrymme på sitt Google-konto:

• 15 GB personligt lagringsutrymme per person (utan kostnad).

Med en uppgradering på 100 GB lagringsutrymme via Google One delar alla medlemmar i familjen på 100 GB:

• 15 GB personligt lagringsutrymme per person (utan kostnad).
  • 85 GB lagringsutrymme på Google One (med månadsavgift) som delas av de fyra familjemedlemmarna i familjegruppen.
Exempel på uppgradering från avgiftsbelagt lagringsutrymme till Google One

Före Google One:

150 GB lagringsutrymme totalt

• 100 GB avgiftsbelagt lagringsutrymme på Drive.
  • 50 GB lagringsutrymme från Chromebook, Safer Internet Day eller andra kampanjer.*

Efter uppgradering till 200 GB Google One-medlemskap:

250 GB lagringsutrymme totalt

• 15 GB lagringsutrymme som standard.
  • 50 GB lagringsutrymme från Chromebook, Safer Internet Day eller andra kampanjer.*
  • 185 GB lagring från Google One-medlemskap.

* Om kampanjerna löper ut går det inte längre att delta.

Vad lagringsutrymmet används till

Alla filer använder inte lagringsutrymme. Om du har ont om lagringsutrymme kan du läsa mer om att frigöra lagringsutrymme.

Det här tar upp plats:

Google Drive

• De flesta filerna på Min enhet. Exempel:
    • PDF-filer
    • Bilder
    • Videor
    • Meet-samtalsinspelningar
  • Objekt i papperskorgen. Läs om hur du tömmer papperskorgen.
  • Från och med den 1 juni 2021 räknas nyligen skapade filer i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Teckningar, Formulär eller Jamboard in i lagringsutrymmet. Filer som redan finns räknas inte in i lagringsutrymmet om de inte ändras på eller efter den 1 juni 2021.
    Viktigt! För Google Workspace- och G Suite-utgåvor träder ändringen i kraft den 2 maj 2022.

Gmail

• Meddelanden och bilagor, till exempel objekt som ligger i skräppostmappen och papperskorgen.

Google Foto

• Foton och videor säkerhetskopieras i originalkvalitet.
  • Foton och videor som har säkerhetskopierats med hög kvalitet (kallas nu Spara lagringsutrymme) eller expresskvalitet efter den 1 juni 2021. Foton eller videor som har säkerhetskopierats med hög kvalitet eller expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet på ditt Google-konto. Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering av Foto.

Ta bort dold data från appar på Google Drive

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt av Inställningar.
  3. Klicka på Hantera appar till vänster.
  4. Om det finns dold data visas mängden dolda uppgifter under appbeskrivningen.
  5. Om du vill radera denna data klickar du på Alternativ följt av Ta bort dold appdata.

Säkerhetskopior av WhatsApp

På Android räknas nu WhatsApp-säkerhetskopior in i lagringsutrymmet på ditt Google-konto.

Granska och radera din WhatsApp-säkerhetskopia:

1. Öppna Google One-appen Google One.
  2. Tryck på Lagringsutrymme följt av Frigör lagringsutrymme på kontot längst ned.
  3. Tryck på WhatsApp under Rensa andra objekt.
  4. Tryck på Ta bort säkerhetskopia under säkerhetskopian du vill ta bort.

Du kan även ta bort WhatsApp-säkerhetskopian från webbläsaren:

1. Gå till one.google.com/backup/management/whatsapp.
  2. Bredvid säkerhetskopian du vill ta bort klickar du på Ta bort säkerhetskopia.

Tips! Framtida säkerhetskopior raderas inte för att du raderar säkerhetskopian. Läs mer om att hantera inställningar för säkerhetskopiering.

Följande objekt tar inte upp utrymme

Google Drive

• Filer i Delas med mig och delade enheter. Filer tar bara upp utrymme på ägarens Google Drive.
  • Google Sites.
  • Filer i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär, Jamboard och Teckningar som du skapar före den 1 juni 2021 och inte redigerar efter detta datum.

Google Foto

Foton och videor som säkerhetskopieras i Spara lagringsutrymme-kvalitet eller Expresskvalitet före 1 juni 2021.

Detta händer om du får slut på lagringsutrymme
  • Gmail: Du kan inte skicka eller ta emot meddelanden. Meddelanden som skickas till dig returneras till avsändaren.
  • Google Drive:
    • Du kan inte synkronisera eller ladda upp nya filer.
    • Synkroniseringen upphör mellan Google Drive-mappen på datorn och Min enhet.
    • Du kan inte skapa nya filer i
      • Google Dokument
      • Kalkylark
      • Presentationer
      • Teckningar
      • Formulär
      • Jamboard
    • Innan du minskar mängden lagringsutrymme du använder kan ingen redigera eller kopiera filerna.
  • Google Foto: Du kan inte säkerhetskopiera foton eller videor. Om du vill lägga till fler foton och videor kan du frigöra lagringsutrymme på Google eller köpa mer lagringsutrymme på Google.

Frigör lagringsutrymme

Använda Google One med Workspace Individual

I din Workspace Individual-prenumeration ingår 1 TB lagringsutrymme. Du kan köpa mer lagringsutrymme med Google One. Läs mer om Workspace Individual.

Om du har en Google One-prenumeration:
  • Lagringsutrymmet i Google One-prenumerationen är utöver lagringsutrymmet i Workspace Individual.
  • Din Google One-prenumeration eller familjeprenumeration och medlemskapsdelning ändras inte.
  • Du förblir registrerad såvida du inte väljer att avsluta.