Slik fungerer lagringsplassen du har nå, med Google One

Google One er et abonnement der du får mer lagringsplass du kan bruke i Google Disk, Gmail og Google Foto.

Hvor mye lagringsplass får du med en vanlig Google-konto?

Alle Google-kontoer har som standard 15 GB kostnadsfri lagringsplass i nettskyen, som deles mellom Google Disk, Gmail og Google Foto.

Når du oppgraderer til et betalt månedlig Google One-abonnement, øker den totale lagringsplassen til 100 GB eller mer, avhengig av hvilket abonnement du velger. Du får også ekstra abonnementsfordeler og tilgang til brukerstøtte fra Google-eksperter – og alt dette kan du dele med familien din.

I forbindelse med spesialtilbud og kampanjer kan du noen ganger få mer lagringsplass.

Hvor mye lagringsplass følger med et Google One-abonnement?

Google One-lagringsplassen kommer i tillegg til lagringsplassen på 15 GB som følger med Google-kontoen din. Hvis du tidligere har fått ekstra lagringsplass som del av en kampanje, beholder du den lagringsplassen også.

Merk: Når kampanjen utløper, sitter du igjen med samme mengde personlig lagringsplass som du hadde før kampanjen.

Eksempel: Bytt til et lagringsabonnement på 100 GB

Lagringsplass som følger med Google-kontoen kostnadsfritt:

• 15 GB lagring i nettskyen

Hvis du kjøper lagringsplass med et Google One-abonnement, regnes dette med i den totale lagringsplassen:

• 15 GB standardlagring
  • 85 GB lagringsplass fra et Google One-abonnement

----------------------------------------------------

Totalt 100 GB lagringsplass

Hvis du mottar et kampanjetilbud (f.eks. 50 GB lagringsplass når du kjøper en Chromebook), regnes dette med i den totale lagringsplassen:

• 15 GB standard lagringsplass
  • 50 GB lagringsplass via et kampanjetilbud*
  • 85 GB lagringsplass fra et Google One-abonnement

----------------------------------------------------
150 GB lagringsplass totalt

*Hvis kampanjene utløper, er det ikke lenger mulig å delta.

Eksempel: oppgradering til lagring med familiedeling

Lagringsplass som følger med Google-kontoen:

• 15 GB personlig lagringsplass per person (kostnadsfritt)

De tre slektningene du legger til i familien din, har også lagringsplass på Google-kontoen:

• 15 GB personlig lagringsplass per person (kostnadsfritt)

Med en oppgradering på 100 GB lagringsplass via Google One deler alle medlemmene i familien 100 GB:

• 15 GB personlig lagringsplass per person (kostnadsfritt)
  • 85 GB Google One-lagringsplass (med månedlig abonnementspris) som deles mellom alle de fire familiemedlemmene i familiegruppen din
Eksempel på oppgradering fra betalt lagringsplass i Disk til Google One

Før Google One:

Totalt 150 GB lagringsplass

• 100 GB betalt lagringsplass i Disk
  • 50 GB lagringsplass fra Chromebook, Safer Internet Day eller andre kampanjer*

Etter oppgradering til et Google One-abonnement med 200 GB:

Totalt 250 GB lagringsplass

• 15 GB standardlagring
  • 50 GB lagringsplass fra Chromebook, Safer Internet Day eller andre kampanjer*
  • 185 GB lagringsplass fra Google One-abonnement

* Hvis kampanjene utløper, er det ikke lenger mulig å delta.

Hvilke elementer tar opp lagringsplass?

Det er ikke alle filer som bruker av lagringskvoten din. Hvis du har lite plass igjen, kan du finne ut hvordan du frigjør lagringsplass.

Disse elementene tar opp plass

Google Disk

• De fleste av filene i Min disk-mappen din. Eksempler:
    • PDF-filer
    • bilder
    • videoer
    • opptak av Meet-samtaler
  • Elementene i papirkurven din. Finn ut hvordan du tømmer papirkurven.
  • Fra og med 1. juni 2021 bruker alle nyopprettede Google Dokumenter-, Regneark-, Presentasjoner-, Tegninger-, Skjemaer- og Jamboard-filer av lagringsplassen din. Eksisterende filer bruker ikke av lagringsplassen, med mindre de endres 1. juni 2021 eller senere.
    Viktig: For Google Workspace- og G Suite-utgaver trer denne endringen i kraft 2. mai 2022.

Gmail

• E-poster og vedlegg, for eksempel elementer i Søppelpost- og Papirkurv-mappen.

Google Foto

• Bilder og videoer som er sikkerhetskopiert i opprinnelig kvalitet.
  • Bilder og videoer som er sikkerhetskopiert i høy kvalitet (nå kalt Plassbesparelse-kvalitet) eller hurtigkopieringskvalitet etter 1. juni 2021. Bilder eller videoer du har sikkerhetskopiert i høy kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din. Finn ut mer om alternativene for sikkerhetskopiering i Foto.

Fjern skjulte data fra apper i Google Disk

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer apper til venstre.
  4. Hvis det finnes skjulte data, finner du informasjon om dette under beskrivelsen av appen.
  5. For å slette disse dataene, klikk på Alternativer og så Slett skjulte appdata.

WhatsApp-sikkerhetskopier

På Android bruker WhatsApp-sikkerhetskopier nå av lagringsplassen på Google-kontoen din.

Slik gjennomgår og sletter du WhatsApp-sikkerhetskopier:

1. Åpne Google One-appen Google One.
  2. Nederst trykker du på Lagring og så Frigjør lagringsplass i kontoen.
  3. Under «Frigjør plass andre steder» trykker du på WhatsApp.
  4. Trykk på Slett sikkerhetskopien under sikkerhetskopien du vil slette.

Du kan også slette WhatsApp-sikkerhetskopien via nettleseren:

1. Gå til one.google.com/backup/management/whatsapp.
  2. Klikk på Slett sikkerhetskopien ved siden av sikkerhetskopien du vil slette.

Tips: Fremtidig sikkerhetskopiering blir ikke slått av selv om du sletter sikkerhetskopier. Finn ut hvordan du administrerer innstillingene for sikkerhetskopiering.

Disse elementene tar ikke opp plass

Google Disk

• Filer i «Delt med meg» og delte disker. Disse filene tar bare opp plass i eierens Google Disk.
  • Google Nettsteder.
  • Google-dokumenter, -regneark, -presentasjoner, -skjemaer- og -tegninger du oppretter før 1. juni 2021, og som du ikke redigerer etter den datoen.

Google Foto

Bilder og videoer som er sikkerhetskopiert i Plassbesparelse-kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021.

Finn ut hva som skjer hvis du går tom for plass
  • Gmail: Du kan ikke sende eller motta meldinger. Meldinger som sendes til deg, blir returnert til avsenderen.
  • Google Disk:
    • Du kan ikke synkronisere eller laste opp nye filer.
    • Synkroniseringen mellom Google Disk-mappen på datamaskinen din og Min disk kommer til å stoppe.
    • Du kan ikke opprette nye filer i
      • Google Dokumenter
      • Regneark
      • Presentasjoner
      • Tegninger
      • Skjemaer
      • Jamboard
    • Frem til du reduserer mengden lagringsplass du bruker, kan ingen redigere eller kopiere filene dine.
  • Google Foto: Du kan ikke sikkerhetskopiere bilder eller videoer. Hvis du vil legge til flere bilder og videoer, kan du frigjøre lagringsplass på Google-kontoen din eller kjøpe mer Google-lagringsplass.

Frigjør lagringsplass

Bruk Google One med Workspace Individual

Workspace Individual-abonnementet inkluderer 1 TB lagringsplass. Du kan kjøpe mer lagringsplass med Google One. Finn ut mer om Workspace Individual.

Hvis du abonnerer på Google One:
  • Lagringsplassen i Google One-abonnementet kommer i tillegg til Workspace Individual-lagringsplassen.
  • Google One-abonnementet endres ikke – det samme gjelder eventuelle familieabonnementer eller abonnementer som deles.
  • Abonnementet fortsetter med mindre du velger å si det opp.