Google Onen vaikutus tallennustilaasi

Google One on tilaussopimus, jolla saat käyttöösi lisää tallennustilaa Google Driveen, Gmailiin ja Google Kuviin.

Tavallisen Google-tilin tallennustila

Jokainen Google-tili sisältää 15 Gt maksutonta pilvitallennustilaa, joka jaetaan Google Driven, Gmailin ja Google Kuvien kesken.

Kun päivität maksulliseen Google One ‐kuukausitilaukseen, saat yhteensä vähintään 100 Gt tallennustilaa valitsemastasi paketista riippuen. Saat myös jäsenetuja ja Googlen asiantuntijoiden apua – ja voit jakaa kaiken tämän perheesi kanssa.

Saatat saada enemmän tallennustilaa erikoistarjouksien ja kampanjoiden avulla.

Google One ‑paketin tallennustila

Google One ‐tallennustila lisätään Google-tiliisi sisältyvään 15 Gt:n tallennustilaan. Aiemmin jostakin toisesta kampanjasta mahdollisesti saamasi lisätallennustila pysyy myös edelleen käytettävissäsi.

Huom. Kun kampanja päättyy, henkilökohtainen kokonaistallennustilasi palautuu kampanjaa edeltävään tilaan.

Esimerkki: Vaihdat 100 Gt:n tallennustilapakettiin

Google-tilisi sisältää maksutonta tallennustilaa:

• 15 Gt pilvitallennustilaa

Jos ostat tallennustilaa Google One ‑jäsenyydellä, se lisätään kokonaistallennustilaan:

• 15 Gt oletustallennustilaa
  • 85 Gt Google One ‑jäsenen tallennustilaa

----------------------------------------------------

Kaikkiaan 100 Gt tallennustilaa

Jos hyödynnät kampanjatarjouksen (esim. 50 Gt tallennustilaa Chromebookin oston yhteydessä), se lisätään kokonaistallennustilaan:

• 15 Gt oletustallennustilaa
  • 50 Gt tallennustilaa kampanjatarjouksista*
  • 85 Gt Google One ‑jäsenen tallennustilaa

----------------------------------------------------
150 Gt kokonaistallennustilaa

*Jos kampanja päättyy, et voi enää osallistua siihen.

Esimerkki: Tallennustilan päivitys ja perheelle jakaminen

Google-tilisi sisältää tallennustilaa:

• 15 Gt henkilökohtaista tallennustilaa per henkilö (maksuton)

Kolmella perheeseen lisäämälläsi sukulaisella on myös Google-tilin tallennustilaa:

• 15 Gt henkilökohtaista tallennustilaa per henkilö (maksuton)

100 Gt:n Google One ‑tallennustilapäivityksen avulla perheenjäsenet saavat 100 Gt yhteistä tallennustilaa:

• 15 Gt henkilökohtaista tallennustilaa per henkilö (maksuton)
  • 85 Gt Google One ‐tallennustilaa (maksullinen kuukausitilaus) jaettuna kaikkien neljän perheryhmän jäsenen kesken
Esimerkki: Päivitys maksullisesta Drive-tallennustilasta Google Oneen

Ennen Google Onea:

Kaikkiaan 150 Gt tallennustilaa

• 100 Gt maksullista Drive-tallennustilaa
  • 50 Gt tallennustilaa Chromebook-, Safer Internet Day- tai muusta vastaavasta kampanjasta*

Päivitettynä 200 Gt:n Google One ‑jäsenyyteen:

Kaikkiaan 250 Gt tallennustilaa

• 15 Gt oletustallennustilaa
  • 50 Gt tallennustilaa Chromebook-, Safer Internet Day- tai muusta vastaavasta kampanjasta*
  • 185 Gt Google One ‑jäsenen tallennustilaa

* Jos kampanjat päättyvät, et voi enää osallistua niihin.

Mikä kuluttaa tallennustilaa?

Vain osa tiedostoista kuluttaa tallennustilaa. Jos tallennustilasi on vähissä, tutustu tallennustilan vapauttamisohjeisiin.

Seuraavat kohteet kuluttavat tallennustilaa.

Google Drive

• Useimmat Oman Driven tiedostot. Esimerkkejä:
    • PDF-tiedostot
    • Kuvat
    • Videot
    • Meet-puhelutallenteet
  • Roskakorissa olevat tiedostot. Lue lisää roskakorin tyhjentämisestä.
  • 1.6.2021 alkaen uudet Google Docs-, Sheets-, Slides-, Drawings-, Forms- ja Jamboard-tiedostot kuluttavat tallennustilaa. Aiemmin luodut tiedostot eivät kuluta tallennustilaa, ellei niitä muokata 1.6.2021 tai sen jälkeen.
    Tärkeää: Google Workspace- ja G Suite ‐versioiden osalta muutos tulee voimaan 2.5.2022.

Gmail

• Viestit ja liitteet, kuten Roskaposti- ja Roskakori-kansioissa olevat kohteet.

Google Kuvat

• Alkuperäislaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot.
  • Kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu korkealaatuisina (nykyisin Tallennustilan säästö ‑laatuisina) tai peruslaatuisina 1.6.2021 jälkeen. Kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu korkea‐ tai peruslaatuisina ennen 1.6.2021, eivät kuluta Google-tilin tallennustilaa. Lue lisää Kuvien varmuuskopiointivaihtoehdoista.

Google Drive ‑sovellusten piilotetun datan poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Hallinnoi sovelluksia.
  4. Mahdollisen piilotetun datan määrä näkyy sovelluksen kuvauksesta.
  5. Voit poistaa tämän datan valitsemalla Asetukset ja sitten Poista piilotetut sovellustiedot.

WhatsApp-varmuuskopiot

Androidin WhatsApp-varmuuskopiot kuluttavat nyt Google-tilin tallennustilaa.

WhatsApp-varmuuskopion tarkastaminen ja poistaminen:

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One.
  2. Valitse alareunasta Tallennustila ja sitten Vapauta tililtä tallennustilaa.
  3. Valitse Vapauta tilaa muista palveluista ‐kohdasta WhatsApp.
  4. Napauta poistettavan varmuuskopion alta Poista varmuuskopio.

Voit poistaa WhatsApp-varmuuskopion myös selaimella:

1. Siirry osoitteeseen one.google.com/backup/management/whatsapp.
  2. Klikkaa poistettavan varmuuskopion vierestä Poista varmuuskopio.

Vinkki: Varmuuskopion poistaminen ei laita tulevia varmuuskopiointeja pois päältä. Lue lisää varmuuskopiointiasetusten muuttamisesta.

Seuraavat kohteet eivät kuluta tallennustilaa.

Google Drive

• Jaettu minulle ‑kansiossa ja jaetuissa Driveissa olevat tiedostot. Nämä kuluttavat tallennustilaa vain omistajan Google Drivesta.
  • Google Sites ‑sivustot.
  • Ennen 1.6.2021 luodut Google Docs-, Sheets-, Slides-, Forms-, Jamboard- ja Drawings-tiedostot, joita ei ole muokattu kyseisen päivän jälkeen.

Google Kuvat

Kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu Tallennustilan säästö- tai peruslaatuisina ennen 1.6.2021.

Mitä tapahtuu, jos tallennustila loppuu?
  • Gmail: Et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä. Sinulle lähetetyt viestit palautuvat lähettäjälle.
  • Google Drive:
    • Et voi synkronoida tai ladata uusia tiedostoja.
    • Synkronointi tietokoneen Google Drive ‑kansion ja Oman Driven välillä keskeytetään.
    • Et voi luoda uusia tiedostoja seuraavissa palveluissa:
      • Google Docs
      • Sheets
      • Slides
      • Drawings
      • Forms
      • Jamboard
    • Kukaan ei voi muokata tai kopioida tiedostoja, ennen kuin vapautat tallennustilaa.
  • Google Kuvat: Et voi varmuuskopioida kuvia tai videoita. Jos haluat lisätä kuvia tai videoita, voit vapauttaa Google-tallennustilaa tai ostaa sitä lisää.

Vapauta tallennustilaa

Google Onen käyttäminen Workspace Individualin kanssa

Workspace Individual ‐pakettisi sisältää 1 Tt:n tallennustilaa. Voit ostaa lisää tallennustilaa Google Onelta. Lue lisää Workspace Individualista.

Jos olet Google One ‐jäsen:
  • Google One ‐pakettisi tallennustila on erillinen lisä Workspace Individual ‐tallennustilaan.
  • Google One ‐tilaukseesi tai perhepakettiin ja jäsenyyden jakamiseen ei tule muutoksia.
  • Tilaukset ja paketit ovat voimassa, kunnes perut ne.