Fra og med 20. juni 2024 kan du ikke lenger bruke VPN fra Google One. Finn ut mer om avviklingen av VPN fra Google One.

Bli tryggere på nettet med VPN fra Google One

Hvis du vil være enda bedre beskyttet mot hackere og overvåkning på nettet, kan du gjøre tilkoblingen din sikrere med et virtuelt privat nettverk (VPN) fra Google One. Slå på VPN fra Google One i Google One-appen for å kryptere nettaktiviteten din, slik at du får et ekstra lag med beskyttelse – uansett hvor du er tilkoblet.

Når du har slått på VPN-et, kan du

• beskytte deg mot hackere på usikrede nettverk (for eksempel offentlige wifi-nettverk)
  • skjule IP-adressen din og hindre andre i å bruke den til å spore posisjonen din

Hva skjer med VPN fra Google One?

• Fra 20. juni 2024 er ikke VPN fra Google One tilgjengelig lenger.
  • Abonnenter blir varslet 30 dager før VPN fra Google One deaktiveres.
  • VPN-funksjonaliteten fortsetter å være tilgjengelig for Google One-abonnenter på Pixel 7-, 7 Pro-, 7a- og Fold-enheter via VPN fra Google. Denne innebygde VPN-funksjonaliteten blir tilgjengelig 3. juni 2024.

Her er VPN fra Google One tilgjengelig

VPN fra Google One er tilgjengelig i utvalgte land og regioner og er inkludert for kvalifiserte Google One-abonnenter. Denne funksjonen er tilgjengelig på følgende steder:

• Østerrike
  • Australia
  • Belgia
  • Canada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Island
  • Irland
  • Italia
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Norge
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Storbritannia
  • USA

Hvis du har slått på VPN fra Google One og landet eller regionen du bor i, er oppført ovenfor, fungerer VPN fra Google One også på reiser til andre land eller regioner.

Hvem kan bruke VPN fra Google One?
Google One-abonnenter har tilgang til VPN fra Google One på flere enheter, blant annet på kvalifiserte Android-enheter, iOS-enheter og datamaskiner, i områdene som er nevnt over.
Her er VPN fra Google One tilgjengelig når du reiser

Hvis VPN fra Google One er slått på og landet eller regionen du bor i, er oppført ovenfor, fungerer VPN fra Google One også på internasjonale reiser. Nedenfor ser du en liste over landene og regionene der VPN fra Google One fortsatt fungerer hvis du reiser utenlands. VPN fra Google One fungerer ikke på reiser til land eller regioner som ikke står på listen nedenfor.

Tips: Alle land eller regioner der VPN fra Google One er tilgjengelig, som beskrevet i delen «Her er VPN fra Google One tilgjengelig» ovenfor, har også støtte for reisefunksjonalitet.

• Åland
  • Albania
  • Algerie
  • Amerikansk Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua og Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Sint Eustatius og Saba
  • Bosnia-Hercegovina
  • Bouvetøya
  • Britiske territorier i Indiahavet
  • Bulgaria
  • Burkina Faso
  • Kapp Verde
  • Kamerun
  • Caymanøyene
  • Tsjad
  • Christmasøya
  • Kokosøyene (Keelingøyene)
  • Colombia
  • Cookøyene
  • Costa Rica
  • Elfenbenskysten
  • Kroatia
  • Curaçao
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Dominica
  • Den dominikanske republikk
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopia
  • Falklandsøyene
  • Færøyene
  • Fiji
  • Fransk Polynesia
  • De franske sørterritorier
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Hellas
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Haiti
  • Heard- og McDonald-øyene
  • Vatikanstaten
  • Honduras
  • Ungarn
  • Isle of Man
  • Israel
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordan
  • Kasakhstan
  • Kiribati
  • Kirgisistan
  • Latvia
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritania
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marokko
  • Nauru
  • Ny-Caledonia
  • New Zealand
  • Nicaragua
  • Niue
  • Norfolkøya
  • Panama
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Nord-Makedonia
  • Romania
  • Saint-Barthélemy
  • St. Helena, Ascension og Tristan da Cunha
  • Saint-Martin (fransk)
  • Saint Pierre og Miquelon
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • San Marino
  • São Tomé og Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (nederlandsk)
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Salomonøyene
  • Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Tadsjikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinidad og Tobago
  • Tunisia
  • Tyrkia
  • Turkmenistan
  • Turks- og Caicosøyene
  • USAs ytre småøyer
  • Usbekistan
  • Vanuatu
  • Jomfruøyene (britiske)
  • Jomfruøyene (amerikanske)
  • Wallis og Futuna
  • Vest-Sahara
Slik fungerer VPN fra Google One

Et VPN legger til et ekstra lag med kryptering i nettverkstrafikken din, slik at den er ugjenkjennelig for

• nettverksoperatøren din
    • Nettverksoperatøren din kan inkludere internettleverandøren, operatøren eller leverandøren av offentlig wifi.
  • andre observatører i nettverket, for eksempel potensielle hackere

Et VPN-nettverk maskerer også IP-adressen din fra nettstedene og appene du besøker. Ellers kan nettsteder og apper bruke IP-adressen din til å spore aktiviteten din over tid eller til å fastslå den fysiske posisjonen din.

Når du slår på VPN-et, krypteres og omdirigeres nettverkstrafikken via VPN-proxy-tjenerne. Dette sikrer at nettverkstrafikken din forblir privat, og gjør det vanskeligere for sporingstjenester, nettsteder og apper å spore deg. Hvis du vil finne ut mer om hvordan VPN fra Google One beskytter og holder dataene dine private, kan du gå til g.co/vpn/howitworks.

For at nettsteder skal kunne vise riktig innhold for regionen din, tilordner VPN fra Google One deg en IP-adresse basert på regionen du befinner deg i. Nettstedene kan imidlertid ikke bruke denne IP-adressen til å fastslå den nøyaktige posisjonen din. Du kan ikke endre regionen for IP-adressen din.

Hva skiller VPN fra Google One fra andre VPN-er

Personvern og sikkerhet står i sentrum i produktene og tjenestene vi utvikler. Et VPN gir et viktig ekstra lag med personvern og sikkerhet for aktiviteten din på nettet, men det er viktig å velge en VPN-leverandør som gir robuste personvern- og sikkerhetsgarantier.

VPN fra Google One bruker avanserte kryptografiske teknikker for å sikre at ingen – ikke engang Google – kan knytte nettverkstrafikken din til kontoen eller identiteten din. I tillegg blir ikke nettverkstrafikken og IP-adressen din loggført, og Google bruker aldri VPN-tilkoblingen til å spore, loggføre eller selge informasjon om aktiviteten din på nettet.

For å opprettholde en velfungerende VPN-tilkobling samler vi inn helt avidentifiserte verdier som total nettverksgjennomstrømning, driftstid og tidsforsinkelse.

For å optimalisere den helhetlige brukeropplevelsen, feilsøke tjenesten og forhindre svindel uten å sette brukernes personvern i fare kan følgende data samles inn for individuelle brukere:

• Bruk av tjenesten de siste 28 dagene. Denne verdien registrerer hvor ofte tjenesten ble brukt de siste 28 dagene, men sporer ikke spesifikke tidspunkt da tjenesten ble brukt, selve bruken eller mengden data som ble brukt.
  • Antallet nylige forsøk fra en bruker på å konfigurere en VPN-økt – for å sikre at brukeren ikke overskrider det maksimale antallet tillatte parallelle økter. Bruker-ID-er krypteres og kan derfor ikke identifisere personer via kontrollen av parallelle økter.
  • Tjenerfeillogger – uten data om forespørsler og respons.

Og til slutt, for brukere som ønsker å dele tilbakemeldinger eller informasjon om feil med Google, gir Google One brukeren muligheten til å sende logger fra enheten sin til Google. Disse loggene inneholder personlig identifiserende informasjon (for eksempel e-postadresse) og brukes til feilsøkingsformål. Dette er en valgfri funksjon som krever at brukeren sender inn rapporten hver gang informasjon blir sendt.

Finn ut mer om den tekniske implementeringen og databehandlingen vår.

Bruk flere enheter og del med en familiegruppe

Hvis du har et kvalifisert Google One-abonnement, kan du bruke VPN-et på opptil 6 enheter per abonnement. Du må installere Google One-appen på hver enkelt enhet.

Hvis du deler Google One-abonnementet ditt med en familiegruppe, kan de også bruke VPN-et. Medlemmene i familiegruppen må laste ned Google One-appen på sine egne enheter og slå på VPN-et. Administrerte kontoer for barn er ikke kvalifisert. Finn ut mer om hvordan du deler abonnementet ditt med familiegruppen.

Konfigurer VPN-et for Google One

Slå på VPN fra Google One

Viktig: Du beskyttes ikke av VPN-et når du bruker enhetens mobile wifi-sone. Wifi-sonen bruker enhetens internettilkobling direkte.

1. Sørg for at du er logget på Google-kontoen din.
  2. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  3. Trykk på Fordeler nederst.
  4. Finn VPN-fordelen, og trykk på Se detaljer.
  5. Slå på VPN.

Slå på VPN

Finn detaljer om VPN-et ditt fra Google One

1. Sørg for at du er logget på Google-kontoen din.
  2. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  3. Trykk på Fordeler nederst.
  4. Finn VPN-fordelen.
  5. Trykk på Se detaljer.
  6. I delen «Informasjon om nettverket ditt» finner du VPN-status og -detaljer:
    • VPN-status: til- eller frakoblet
    • Når VPN ikke er slått på: IP-adressen din og nettverket ditt
    • Når VPN er slått på: «Skjult»

Øk sikkerheten i tilfelle VPN-et kobles fra.

For å øke sikkerheten kan du konfigurere telefonen slik at den bruker internett kun når VPN-et er på. Hvis VPN-et kobles fra, blir internettilgangen blokkert frem til VPN-et kobles til igjen.

1. Åpne Google One-appen på en Android-enhet.
  2. Trykk på Fordeler nederst.
  3. Finn VPN-fordelen, og trykk på Se detaljer.
  4. Trykk på Administrer VPN-innstillingene.
  5. Slå på Blokkér internett hvis VPN-et kobles fra.

Hvis enheten din startes på nytt, prøver VPN-et automatisk å koble til igjen. Før det kobles til igjen, er ikke internettilkoblingen din blokkert eller beskyttet. Når VPN-et er tilkoblet igjen, ser du en nøkkel øverst til høyre på skjermen.

Du kan når som helst slå av denne innstillingen i VPN-innstillingene. Denne innstillingen er kanskje ikke tilgjengelig på alle enheter for øyeblikket.

Slå på VPN

Slå av VPN-et fra Google One

1. Finn VPN-varselet på låseskjermen.
    • Du kan også finne det i varselfeltet.
  2. Trykk på Slå av VPN.

Andre måter å slå av VPN-et på:

• Trykk på VPN fra Google One under «Hurtiginnstillinger».
  • Via Google One-appen Google One.

Bruk et større område for IP-adressen

Viktig: Hvis du ønsker enda sterkere personvern, kan du velge et større område – for eksempel landet du bor i, i stedet for lokalområdet. Dette kan påvirke stedsbaserte versjoner av apper og nettsteder du besøker.

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Trykk på Fordeler nederst.
  3. Finn VPN-fordelen, og trykk på Se detaljer.
  4. Trykk på Se innstillingene.
  5. Slå Bruk et større område for IP-adressen av eller på.

Tips:

• Hvis VPN-et allerede er tilkoblet, kobles det fra og til igjen automatisk, slik at den nye innstillingen trer i kraft.
  • Hvis VPN-et er frakoblet, trer endringen i kraft når du kobler til VPN-et. Innstillingen starter ikke en ny VPN-tilkobling.

Legg til eller fjern VPN-et via hurtiginnstillingene

For å få raskere tilgang til VPN-et fra Google One kan du legge det til i hurtiginnstillingene. Du kan når som helst fjerne det fra menyen.

1. Sveip ned to ganger fra toppen av skjermen.
  2. Trykk på Endre edit nederst til venstre.
  3. Rull til du finner VPN-et fra Google One Google One.
  4. Trykk og hold på VPN fra Google One. Dra deretter innstillingen dit du vil ha den.
    • For å legge til en innstilling, dra den opp fra «Hold og dra for å legge til ruter».
    • For å fjerne en innstilling, dra den ned til «Dra hit for å fjerne».

Stopp VPN midlertidig

Det finnes en funksjon du kan bruke til å slå av VPN-et fra Google One midlertidig:

1. På VPN fra Google One-skjermen trykker du på Stopp i 5 minutter.
    • Funksjonen for midlertidig stopp er forhåndsinnstilt til å vare i 5 minutter. Du kan forlenge perioden med midlertidig stopp med 5 minutter om gangen.
  2. VPN fra Google One blir slått på igjen automatisk når perioden med midlertidig stopp er ferdig.
    • Du kan trykke på Start igjen for å koble til VPN-et på nytt.

Tillat at apper ignorerer VPN-et

Når VPN-et er tilkoblet, kan du fremdeles tillate at trafikk fra enkelte mobilapper rutes over den vanlige internettilkoblingen din i stedet for den krypterte tunnelen i VPN-et. Dette er nyttig i enkelte situasjoner, for eksempel hvis

• du har behov for å bruke nettsteder og tjenester som blokkerer VPN-bruk
  • en app må bruke det trådløse mobilnettverket for å finne informasjon knyttet til kontoen din (for eksempel for å sjekke om du er kunde)
  • du ikke kan bruke en enhet på det lokale nettverket mens VPN-et er tilkoblet
  • du vil strømme innhold, og det ikke er viktig for deg at personvernet blir ivaretatt

Viktig: Vi anbefaler ikke at du omgår VPN i disse appene:

• apper der du vil at nettleseraktiviteten skal krypteres (for eksempel nettlesere som Google Chrome og Safari)
  • apper du ikke stoler på, og som kan medføre risiko for at dataene dine blir fanget opp eller lekket
  1. Åpne Google One-appen Google One på enheten din.
  2. Trykk på Fordeler nederst.
  3. Finn VPN-fordelen, og trykk på Se detaljer.
  4. Trykk på Se innstillingene og så Tillat at bestemte apper omgår VPN-et når det er tilkoblet.
  5. Velg appen du vil omgå, og trykk på Legg til .
    • For å fjerne en app fra omgåelseslisten, trykk på Fjern .
  6. Trykk på Lagre øverst.

Tips: Hvis du ikke trykker på Lagre for å starte VPN-et fra Google One på nytt, lagres ikke endringene dine. Hvis VPN-et kobles fra, trer endringene i kraft neste gang VPN-et kobles til.

VPN fra Google One på Pixel 7- og 7 Pro

Pixel 7- og Pixel 7 Pro-brukere kan bruke VPN fra Google One via Google One-appen på disse enhetene – uten ekstra kostnad eller et Google One-abonnement. Andre abonnementsfordeler for Google One selges separat. For å bruke VPN fra Google One på eldre Pixel-enheter må du ha et Google One-abonnement.

Nåværende Google One-abonnenter kan bruke VPN fra Google One på flere enheter. Dette VPN-tilbudet påvirker ikke prisen eller fordelene som gjelder for Google One-abonnementene.

Hvis enheten fortsetter å motta sikkerhetsoppdateringer, er VPN fra Google One tilgjengelig med kvalifiserte Google-kontoer.

Workspace og enkelte administrerte kontoer (inkludert barnekontoer) er ikke kvalifisert. I India og Singapore er ikke Pixel 7- og Pixel 7 Pro-enheter kvalifisert for VPN fra Google One.

Viktig: Pixel 7 eller Pixel 7 Pro må oppfylle visse kriterier for at VPN fra Google One skal fungere. VPN fra Google One fungerer kanskje ikke hvis

• enheten har rottilgang
  • enheten ikke har den nyeste sikkerhetsoppdateringen
  • Oppstartsinnlasteren er låst opp.
  • Du kjører en betaversjon eller en annen uoffisiell versjon av Android.

Slå på VPN fra Google One på Pixel 7 eller Pixel 7 Pro:

1. Logg på Google-kontoen din på enheten din.
  2. Åpne Google One-appen Google One.
  3. Trykk på Fordeler nederst.
  4. Under «VPN-beskyttelse for flere enheter» trykker du på Se detaljer.
  5. Slå på VPN.

Vanlige spørsmål

Hindrer dette Google eller andre fra å lagre loggen min?

Nei. Nettsteder og apper fra tredjeparter kan fortsatt lagre informasjon om nettleseraktiviteten din eller tilpasse opplevelsen din på andre måter. Eksempler på dette er informasjonskapsler eller andre teknologier, eller tilfeller der du logger på en konto på nettstedet til en annen bedrift.

Selv om VPN-et fra Google One beskytter enhetstilkoblingen din, påvirker ikke dette måten Google samler inn data på når du bruker andre produkter og tjenester. Avhengig av synkroniseringsinnstillingene dine fortsetter for eksempel Chrome med å lagre Chrome-nettleserloggen din i Google-kontoen din. For å administrere hvilke typer data som skal lagres i Google-kontoen din, kan du gjennomgå personverninnstillingene for den.

Hvordan kan andre bruke IP-adressen min når VPN er slått av?

Når VPN og andre verktøy som maskerer IP-adressen din, er slått av, kan IP-adressen brukes til følgende:

• Sporing av aktiviteten din på nettet for å sende deg søppelpost og vise deg personlig tilpassede annonser. Bedrifter kan samle inn data om hvordan du samhandler med annonsene, artiklene og nettstedene deres via innebygde sporingsprogrammer som kan registrere IP-adressen din. Dette gjør at de kan sende deg søppelpost og vise personlig tilpassede annonser du kanskje ikke vil se.
  • Fastslå posisjonen din. Alle kan potensielt oppgi IP-adressen din på diverse nettsteder for å finne den omtrentlige posisjonen din, som by, delstat og land. IP-adresser som er tilknyttet wifi-soner, kan være mye mer nøyaktige. Bedrifter kan bruke wifi-sone-skanning og app-partnere for å bygge opp store databaser som knytter IP-adresser til wifi-soner. Med disse tjenestene kan det bli mulig å fastslå posisjonen din.
  • Innhenting av personopplysninger. IP-adressen din kan brukes til å spore opp internettleverandøren din. Hvis noen har informasjon om internettleverandøren din, kan vedkommende utgi seg for å være deg og lure leverandøren til å oppgi personopplysninger som er lagret i databasen deres – som personnummer, bankkontonumre, telefonnummer eller fødselsdato.
  • Salg av IP-adressen din og annen sensitiv informasjon. IP-adressen din kan bli stjålet og solgt.

Tips: En wifi-sone er et trådløst tilgangspunkt du kan bruke til å koble telefoner, nettbrett, datamaskiner og andre enheter til internett uansett hvor du er. De er innebygd i de fleste smarttelefoner, men du kan også skaffe deg en egen enhet for mobile wifi-soner. Du finner også offentlige wifi-soner i mange restauranter og offentlige bygninger.

Hvordan maskerer jeg IP-adressen min?

Hvis du vil maskere IP-adressen din, kan du slå på VPN.

Et virtuelt privat nettverk (VPN) bidrar til å holde aktiviteten din på nettet privat og sikker ved å legge til et lag med kryptering. Hvis du for eksempel logger på bankkontoen din via offentlig wifi på en kafé, jobber VPN-et sømløst i bakgrunnen for å skjerme den økonomiske informasjonen din fra folk som eventuelt overvåker aktiviteten din.

Du kan bruke VPN fra Google One til å

• skjerme aktiviteten din på nettet fra hackere, internettleverandører, telefonoperatører og leverandører av offentlig wifi
  • hindre andre i å finne IP-adressen din via nettstedene du besøker, og appene du bruker
  • beskytte nettilkoblingen din på alle slags enheter – datamaskiner, telefoner og nettbrett
Hvordan vet jeg om VPN-et fra Google One kjører?

På låseskjermen på telefonen ser du varselet «VPN er tilkoblet». Når telefonen er låst opp, ser du Google One-logoen i varselfeltet. For å sjekke statusen for VPN-tilkoblingen, dra nedover i varselfeltet.

Du ser også en liten nøkkel øverst til høyre på skjermen. Det betyr at VPN-et er tilkoblet, og at nettverket ditt er sikret.

Hvordan påvirker dette batteriet mitt og dataene mine?

På grunn av det ekstra trinnet med å kryptere dataene dine for å holde dem private, bruker VPN-et naturlig nok mer batteri. Denne ekstra krypteringen betyr også at 5–10 % mer data blir brukt. Derfor kan det hende du opplever et noe høyere forbruk av batteri og data når VPN kjører og du bruker internett.

Hvis leverandøren ikke tar betalt for trafikken til enkelte apper eller tjenester, kan internett- eller mobildataabonnementet ditt påvirke databruken.

Siden VPN-et skjuler trafikken fra internett- eller mobildataleverandøren, kan de ikke registrere trafikken din mens du har VPN-et på.

• For å ekskludere apper som internett- eller mobildataabonnementet ikke tar betalt for, kan du slå av VPN-et eller bruke funksjonen som lar apper omgå VPN-et.

Bruk av VPN kan

• øke datakostnadene avhengig av hvilket dataabonnement du har
  • redusere internetthastigheten
  • øke tidsforsinkelsen ved tilkobling
  • redusere batterilevetiden
Hvorfor kan jeg ikke lukke varselet?

Det permanente varselet sørger for at VPN-prosessen hele tiden kjøres i Android-operativsystemet (versjon 12 og eldre), slik at nettverket beskyttes. Varselet viser når VPN-et er aktivt, og når det ikke er det.

Med mindre du slår av VPN-et, kan du ikke sveipe bort varselet via varselfeltet eller Google One-appen.

Med Android 13 eller nyere kan du lukke dette varselet.

Sjekk om du betaler ekstra for VPN-et som Google One-abonnent

Hvis du har et Google One-abonnement på 100 GB eller 200 GB eller et Premium-abonnement, er VPN-et inkludert uten ekstra kostnad. Finn ut hvordan du sjekker lagringsplassen din eller endrer abonnementet.

Hvis du er interessert i å oppgradere Google One-abonnementet ditt, kan du gjøre det her.

Pixel 7- og Pixel 7 Pro-brukere kan bruke VPN fra Google One via Google One-appen på disse enhetene – uten ekstra kostnad eller et Google One-abonnement.

Sjekk problemer med VPN fra Google One

Det kan være flere grunner til at VPN fra Google One ikke fungerer som det skal:

• Enheten har ikke internettilkobling. Kontroller nettverksinnstillingene og feilsøk tilkoblingsproblemer.
  • Du er i et land eller en region vi ikke støtter. Her er VPN fra Google One tilgjengelig.
  • Google-kontoen din er ikke kvalifisert for VPN fra Google One. Workspace og enkelte administrerte kontoer (inkludert barnekontoer) er ikke kvalifisert.
  • Google One-appen eller VPN fra Google One-appen er ikke oppdatert. Oppdater appen for å få den nyeste versjonen.
  • Enheten har rottilgang eller mangler de siste sikkerhetsoppdateringene.
  • Oppstartsinnlasteren er låst opp.
  • Du bruker Android 8.1 eller eldre.
  • Du kjører en betaversjon eller en annen uoffisiell versjon av Android.