Vanaf 10 juni 2024 heb je geen toegang meer tot VPN van Google One. Meer informatie over de beëindiging van VPN van Google One

Veiliger online met VPN van Google One

Als je meer bescherming wilt tegen hackers en mensen die je online activiteit volgen, kun je je verbinding beter beveiligen met een Virtual Private Network (VPN) van Google One. Zet VPN van Google One aan in de Google One-app om je online activiteit te versleutelen. Zo beschik je over een extra beveiligingslaag als je verbinding met internet hebt.

Nadat je het VPN hebt aangezet, kun je:

• Jezelf beschermen tegen hackers in onbeveiligde netwerken (zoals openbare wifi-netwerken).
  • Je IP-adres verbergen. Als je je IP-adres verbergt, kunnen anderen het niet gebruiken om je locatie te bepalen.

Waar het VPN van Google One beschikbaar is

VPN van Google One is beschikbaar in bepaalde landen en regio's en is inbegrepen voor Google One-leden die hiervoor in aanmerking komen. Deze functie is beschikbaar in de volgende landen:

• Oostenrijk
  • Australië
  • België
  • Canada
  • Denemarken
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • IJsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Noorwegen
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Als je VPN van Google One hebt aangezet en je land of regio hierboven wordt vermeld, werkt VPN van Google One ook als je naar andere landen of regio's reist.

Wie VPN van Google One kan gebruiken
Google One-leden hebben op de locaties hierboven en op verschillende apparaten toegang tot VPN van Google One, waaronder op in aanmerking komende Android- en iOS-apparaten en computers.
Waar VPN van Google One beschikbaar is als je op reis bent

Als je het VPN van Google One hebt aangezet en je vestigingsland of -regio hierboven wordt vermeld, werkt het VPN van Google One ook in het buitenland. Hieronder staan de landen en regio's waar het VPN van Google One werkt als je buiten je eigen land of regio bent. Staat een land of regio niet vermeld? Dan werkt het VPN van Google One niet als je naar die locatie reist.

Tip: De reisfunctie wordt overal ondersteund waar het VPN van Google One beschikbaar is, zoals vermeld in het gedeelte Waar het VPN van Google One beschikbaar is.

• Ålandeilanden
  • Albanië
  • Algerije
  • Amerikaans-Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarctica
  • Antigua en Barbuda
  • Aruba
  • Bahama's
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Sint Eustatius en Saba
  • Bosnië en Herzegovina
  • Bouveteiland
  • Brits Territorium in de Indische Oceaan
  • Bulgarije
  • Burkina Faso
  • Kaapverdië
  • Kameroen
  • Kaaimaneilanden
  • Tsjaad
  • Christmaseiland
  • Cocos-Keeling-eilanden
  • Colombia
  • Cookeilanden
  • Costa Rica
  • Ivoorkust
  • Kroatië
  • Curaçao
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Dominica
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Equatoriaal-Guinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Ethiopië
  • Falklandeilanden
  • Faeröer
  • Fiji
  • Frans-Polynesië
  • Franse gebieden in de zuidelijke Indische Oceaan
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Griekenland
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinee
  • Guinee-Bissau
  • Haïti
  • Heard- en McDonaldeilanden
  • Vaticaanstad
  • Honduras
  • Hongarije
  • Isle of Man
  • Israël
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kiribati
  • Kirgizië
  • Letland
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritanië
  • Micronesië
  • Moldavië
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marokko
  • Nauru
  • Nieuw-Caledonië
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Niue
  • Norfolk
  • Panama
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Noord-Macedonië
  • Roemenië
  • Saint-Barthélemy
  • Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha
  • Sint-Maarten (Frankrijk)
  • Saint Pierre en Miquelon
  • Saint Vincent en de Grenadines
  • San Marino
  • Sao Tomé en Principe
  • Saudi-Arabië
  • Senegal
  • Servië
  • Sierra Leone
  • Sint-Maarten (Nederland)
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Salomonseilanden
  • Zuid-Georgië en de Zuid-Sandwicheilanden
  • Spitsbergen en Jan Mayen
  • Tadzjikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinidad en Tobago
  • Tunesië
  • Turkije
  • Turkmenistan
  • Turks- en Caicoseilanden
  • Kleine afgelegen eilanden van de Verenigde Staten
  • Oezbekistan
  • Vanuatu
  • Britse Maagdeneilanden
  • Amerikaanse Maagdeneilanden
  • Wallis en Futuna
  • Westelijke Sahara
Zo werkt VPN van Google One

Een VPN voegt een versleutelingslaag toe aan je netwerkverkeer, waardoor dit 'onleesbaar' wordt voor:

• Je netwerkoperator.
    • Je netwerkoperator kan je internetprovider, provider of openbare-wifi-provider zijn.
  • Anderen die meekijken in het netwerk, zoals potentiële hackers.

Een VPN maskeert je IP-adres ook op de sites die je bezoekt en in de apps die je gebruikt. Zonder VPN kunnen sites en apps je IP-adres uitlezen om je activiteit in de loop van de tijd bij te houden of om je fysieke locatie te bepalen.

Als je het VPN aanzet, wordt je netwerkverkeer versleuteld en omgeleid via de VPN-proxyservers. Dit zorgt ervoor dat je netwerkverkeer privé blijft en maakt het voor trackers, sites en apps moeilijker om je te volgen. Ga naar g.co/vpn/howitworks voor meer informatie over hoe VPN van Google One je beschermt en je activiteiten op internet privé houdt.

VPN van Google One wijst je een IP-adres toe op basis van je huidige regio, zodat websites de juiste content voor jouw regio kunnen tonen. Websites kunnen dit IP-adres niet gebruiken om je exacte locatie te bepalen. Je kunt de regio van je IP-adres niet wijzigen.

Wat maakt VPN van Google One anders dan andere VPN's?

Privacy en beveiliging staan centraal in de producten en services die we bouwen. Een VPN biedt een belangrijke extra privacy- en beveiligingslaag voor je online activiteiten. Het is dan ook van cruciaal belang dat een VPN solide privacy- en beveiligingsgaranties biedt.

VPN van Google One maakt gebruik van geavanceerde cryptografische technieken om te zorgen dat niemand je netwerkverkeer aan je account of identiteit kan koppelen. Zelfs Google niet. Ook worden je netwerkverkeer en IP-adres nooit geregistreerd en gebruikt Google de VPN-verbinding nooit om je online activiteit bij te houden, te registreren of te verkopen.

Voor een gezonde, goed presterende VPN-verbinding verzamelen we volledig geanonimiseerde statistieken, zoals de algehele verwerkingssnelheid van het netwerk, de uptime of de vertraging.

We kunnen de volgende gegevens voor een gebruiker verzamelen om de algehele functionaliteit te verbeteren, fouten op te sporen in de service en fraude te voorkomen zonder de privacy van de gebruiker in gevaar te brengen:

• Gebruik van de service in de afgelopen 28 dagen. Deze statistiek laat zien hoe vaak de service in de afgelopen 28 dagen is gebruikt. Maar de specifieke momenten waarop de gebruiker de service gebruikte, de duur van het gebruik en de hoeveelheid gebruikte data worden niet bijgehouden.
  • Het aantal recente pogingen van een gebruiker om een VPN-sessie in te stellen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker het maximaal toegestane aantal gelijktijdige sessies niet overschrijdt. De gebruikers-ID's zijn versleuteld, waardoor de identiteit van gebruikers niet kan worden achterhaald via de controle voor gelijktijdige sessies.
  • Serverfouten zonder verzoek- of reactiegegevens.

De Google One-app biedt gebruikers die feedback of problemen met Google willen delen ook de mogelijkheid om via hun apparaat logboeken te sturen. Deze bevatten wel persoonlijk identificeerbare informatie (zoals een e-mailadres) en worden gebruikt voor foutopsporing. Deze mogelijkheid is optioneel en vereist van gebruikers dat ze met de ingediende informatie steeds een logboek meesturen.

Meer informatie over onze technische implementatie en gegevensprocedures

Meerdere apparaten gebruiken en delen in een gezinsgroep

Als je een in aanmerking komend Google One-abonnement hebt, kun je het VPN op maximaal 6 apparaten per abonnement gebruiken. Je moet de Google One-app wel op elk apparaat installeren.

Als je een Google One-abonnement met een gezinsgroep deelt, kan deze groep het VPN ook gebruiken. Leden van de gezinsgroep moeten de Google One-app op hun eigen apparaat downloaden en VPN aanzetten. Accounts onder toezicht (zoals kinderaccounts) komen niet in aanmerking. Meer informatie over hoe je een abonnement met je gezinsgroep deelt, vind je hier.

Aan de slag met VPN van Google One

Met VPN van Google One versleutel je je online activiteit. Zo beschik je over een extra beveiligingslaag als je verbinding met internet hebt.

Windows

Systeemvereisten
  • OS: Windows 10+
  • CPU: 64-bits support (geen 32-bits support of ARM-ondersteuning)
VPN van Google One downloaden en installeren
  1. Ga op je Windows-computer naar Google One.
  2. Klik op Voordelen.
  3. Klik onder 'VPN-bescherming voor meerdere apparaten' op Details bekijken.
  4. Klik op App downloaden.
  5. Bevestig de download.
  6. Open het bestand VPNbyGoogleOneSetup.exe op je computer.
  7. Volg de instructies op het scherm om VPN van Google One te installeren.
Toegang tot VPN van Google One vanaf de desktop
Als VPN van Google One actief is, kun je snel app-instellingen openen via het meldingsgedeelte van de taakbalk door op het icoon te klikken.
Automatische updates
VPN van Google One wordt automatisch geüpdatet als je de app opnieuw opstart. Zo weet je zeker dat je de nieuwste softwareversie gebruikt.
VPN van Google One verwijderen

Volg de onderstaande stappen als je VPN van Google One wilt verwijderen op je Windows-computer:

1. Open het menu Start en danInstellingen.
  2. Klik op Apps.
  3. Zoek onder Apps en functies naar VPN van Google One.
  4. Klik op VPN van Google One en dan Verwijderen.
  5. Bevestig dat je wilt verwijderen.

VPN van Google One gebruiken op Windows

Inloggen op je Google-account

Log in bij je Google-account om het VPN van Google One te openen. Heb je meerdere Google-accounts, log dan in met je Google One-lidmaatschap.

1. Open VPN van Google One.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Log in met je Google-account.
  4. Er wordt een webpagina geopend waarop je kunt doorgaan met het inlogproces.
    • Je moet VPN van Google One toegang geven tot je account. Klik op Bevestigen om door te gaan met inloggen.
  5. Als je de pagina sluit, ben je ingelogd.
VPN aan- of uitzetten
  1. Open VPN van Google One op je apparaat.
  2. Zet VPN gebruiken aan of uit.
    • Het VPN van Google One-icoon in het meldingsgedeelte van de taakbalk wordt automatisch aangepast aan de verbindingsstatus.
VPN van Google One sluiten

Zo sluit je de VPN van Google One-app:

1. Open VPN van Google One.
  2. Klik op Instellingen weergeven.
  3. Klik op VPN sluiten.
Fout 'Geen internetverbinding'

Als er geen internetverbinding wordt gedetecteerd, zie je de foutmelding 'Geen internetverbinding'. Er wordt opnieuw verbinding met het VPN gemaakt als je weer online bent.

VPN van Google One maakt automatisch opnieuw verbinding als je apparaat weer online is.

IP-adres zichtbaar voor websites die WebRTC gebruiken

Websites die WebRTC gebruiken om toegang te vragen tot bijvoorbeeld de microfoon of camera, kunnen met deze mediarechten ook toegang krijgen tot het oorspronkelijke IP-adres dat je netwerkoperator heeft toegewezen, zelfs als je verbonden bent met het VPN. Geef alleen mediarechten aan websites die je vertrouwt of zet WebRTC in je browser uit.

VPN van Google One en meerdere Windows-accounts
We ondersteunen momenteel geen gelijktijdige accounts.
Zo gebruik je VPN van Google One met meerdere Windows-accounts:
  1. Log op de gedeelde computer in met het Windows-account waarmee je de VPN-app eerst gebruikte.
  2. Log uit bij de VPN-app of sluit de app.
  3. Log in op het andere Windows-account dat je wilt gebruiken.
  4. Log in bij de VPN-app.
Icoonstatussen voor VPN van Google One
  • Verbonden.
  • Verbinding verbroken
  • Fout

macOS

Systeemvereisten
  • OS: macOS 11+
  • CPU: De ARM-chipset van Intel x86 en Apple M-serie worden ondersteund
VPN van Google One downloaden en installeren
  1. Ga op je MacOS-computer naar Google One.
  2. Klik op de kaart Voordelen.
  3. Klik onder 'VPN-bescherming voor meerdere apparaten' op Details bekijken.
  4. Klik op App downloaden.
  5. Bevestig de download.
  6. Open het bestand VpnByGoogleOne.dmg op je computer.
  7. Volg de instructies op het scherm om VPN van Google One te installeren.

Tip: Als je de knoppen in de app niet kunt gebruiken, check je of Transparantie verminderen aanstaat. Als je dit wilt uitzetten, ga je naar Systeemvoorkeuren en dan Toegankelijkheid. Klik onder 'Transparantie verminderen' op Uitzetten.

Toegang tot VPN van Google One vanaf de desktop
Als VPN van Google One actief is, open je de app-instellingen snel via de menubalk door op het icoon te klikken.
Automatische updates
VPN van Google One wordt automatisch geüpdatet als je de app opnieuw opstart. Zo weet je zeker dat je de nieuwste softwareversie gebruikt.
VPN van Google One verwijderen

Volg de stappen hieronder als je VPN van Google One wilt verwijderen op je MacOS-computer:

1. Open Finder.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
    • Je kunt ook met Spotlight zoeken naar VPN van Google One.
  3. Sleep VPN van Google One naar de prullenbak.
    • Je kunt ook met de rechtermuisknop klikken op VPN van Google One en dan Weggooien selecteren.
    • Als je om een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, geef je de naam en het wachtwoord van een beheerdersaccount op je Mac op. Dit zijn waarschijnlijk de naam en het wachtwoord waarmee je inlogt op je Mac.

VPN van Google One gebruiken op macOS

Inloggen op je Google-account

Log in bij je Google-account om het VPN van Google One te openen. Heb je meerdere Google-accounts, log dan in met je Google One-lidmaatschap.

1. Open VPN van Google One.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Log in met je Google-account.
  4. Er wordt een webpagina geopend waarop je kunt doorgaan met het inlogproces.
    • Je moet VPN van Google One toegang geven tot je account. Klik op Bevestigen om door te gaan met inloggen.
  5. Als je de pagina sluit, ben je ingelogd.
VPN aan- of uitzetten
  1. Open VPN van Google One op je apparaat.
    • Voor het eerst instellen:
      • macOS 11 en 12:
        1. Selecteer bij 'Systeemextensie geblokkeerd' de optie Systeemvoorkeuren openen en dan Beveiliging en privacy.
          • Je vindt de optie 'Beveiliging en privacy' ook onder Systeemvoorkeuren.
        2. Als je wilt ontgrendelen om wijzigingen aan te brengen, selecteer je het slot en dan Toestaan.
        3. Klik op Toestaan om de VPN-configuratie toe te voegen.
      • macOS 13:
        1. Selecteer bij Systeemextensie geblokkeerd de optie Systeemvoorkeuren openen en dan Privacy en beveiliging.
          • Je vindt de optie Privacy en beveiliging ook onder Systeemvoorkeuren.
        2. Scroll naar Beveiliging.
        3. Klik naast VPN van Google One op Toestaan.
  2. Zet VPN gebruiken aan of uit.
    • Het VPN van Google One-icoon in de menubalk wordt automatisch aangepast aan de verbindingsstatus.
VPN van Google One sluiten

Zo sluit je de VPN van Google One-app:

1. Open VPN van Google One.
  2. Klik op Instellingen weergeven.
  3. Klik op VPN sluiten.
Fout 'Geen internetverbinding'

Als er geen internetverbinding wordt gedetecteerd, zie je de foutmelding 'Geen internetverbinding'. Er wordt opnieuw verbinding met het VPN gemaakt als je weer online bent.

VPN van Google One maakt automatisch opnieuw verbinding als je apparaat weer online is.

VPN van Google One en meerdere macOS-accounts gebruiken
We ondersteunen momenteel geen gelijktijdige accounts.
Zo gebruik je VPN van Google One met meerdere macOS-accounts:
  1. Log op de gedeelde computer in met het macOS-account waarmee je de VPN-app eerst gebruikte.
  2. Log uit bij de VPN-app of sluit de app.
  3. Log in op het andere macOS-account dat je wilt gebruiken.
  4. Log in bij de VPN-app.
Icoonstatussen voor VPN van Google One
  • Verbonden.
  • Verbinding verbroken
  • Fout

Instellingen van VPN van Google One wijzigen

VPN van Google One automatisch starten

Je kunt instellen dat VPN van Google One wordt opgestart en verbinding maakt als je je computer aanzet:

1. Open VPN van Google One.
  2. Klik op Instellingen bekijken.
  3. Zet App starten nadat mijn computer is opgestart aan.
Van account wisselen

Inloggen bij een ander Google-account:

1. Open VPN van Google One.
  2. Klik op Instellingen bekijken.
  3. Klik op Uitloggen.
  4. Klik op Aan de slag om in te loggen met een ander Google-account.
Een grotere regio voor het IP-adres gebruiken

Belangrijk: Schakel voor nog meer privacy over op een grotere regio, zoals je land in plaats van je lokale regio. Dat kan invloed hebben op locatiegebaseerde apps en websites die je bezoekt.

1. Open VPN van Google One op je Windows- of macOS-computer.
  2. Klik op Instellingen bekijken.
  3. Zet Een grotere regio voor het IP-adres gebruiken aan of uit.

Tips:

• Als het VPN al is verbonden, wordt de verbinding met het VPN automatisch verbroken en wordt er opnieuw verbinding gemaakt, zodat de nieuwe instelling wordt toegepast.
  • Als de VPN-verbinding is verbroken, wordt de wijziging doorgevoerd als je weer verbinding maakt met het VPN. De instelling start geen nieuwe VPN-verbinding.

Veelgestelde vragen

Wordt mijn geschiedenis niet opgeslagen door Google of anderen?

Nee. Sites en apps van derden kunnen nog steeds informatie over je browse-activiteit opslaan of de functionaliteit op andere manieren personaliseren. Enkele voorbeelden zijn cookies of andere technologieën, of momenten waarop je inlogt op een account op de website van een ander bedrijf.

En hoewel het VPN van Google One je apparaatverbinding beveiligt, heeft het geen invloed op de manier waarop Google gegevens verzamelt als je onze andere producten en services gebruikt. Chrome blijft je browsegeschiedenis in Chrome bijvoorbeeld opslaan in je Google-account, afhankelijk van je synchronisatie-instellingen. Als je de typen gegevens wilt beheren die in je account worden opgeslagen, ga je naar de privacyopties voor je Google-account.

Checken of je als Google One-lid extra betaalt voor het VPN

Google One-leden met een abonnement met 100 GB of 200 GB of een Premium-abonnement krijgen het VPN kosteloos. Ontdek hoe je je opslag checkt of je abonnement wijzigt

Als je je Google One-lidmaatschap wilt upgraden, kun je je abonnement upgraden.

Gebruikers met een Pixel 7 of Pixel 7 Pro kunnen VPN van Google One op die apparaten kosteloos en zonder Google One-abonnement gebruiken via de Google One-app.

Problemen met VPN van Google One checken

Je VPN van Google One werkt mogelijk niet in de volgende gevallen:

• Je apparaat heeft geen internetverbinding. Check je netwerkinstellingen en los de verbindingsproblemen op.
  • Je bent in een land of gebied dat we niet ondersteunen. Check waar VPN van Google One beschikbaar is.
  • Je Google-account komt niet in aanmerking voor VPN van Google One. Workspace en bepaalde accounts die onder toezicht staan, zoals het account van een kind, komen niet in aanmerking.
  • Je Google One-app of VPN van Google One-app is niet up-to-date. Update de app om de nieuwste versie te krijgen.
  • Je apparaat heeft roottoegang of mist de nieuwste beveiligingsupdates.
  • De bootloader is ontgrendeld.
  • Je gebruikt Android 8.1 of lager.
  • Je gebruikt een bètaversie of een andere niet-officiële versie van Android.
Instellingen voor beveiligde DNS checken in je Windows-browser

Zorg voor meer privacy door de beveiligde DNS-instelling van je browser aan te zetten en een DNS-provider te gebruiken die DNS-over-HTTPS ondersteunt. Zo stel je dit in Chrome in:

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Beveiliging.
  4. Klik op Beveiligde DNS beheren.
  5. Zet Beveiligde DNS gebruiken aan.
  6. Selecteer Openbare DNS van Google als provider.