Fra og med 20. juni 2024 kan du ikke lenger bruke VPN fra Google One. Finn ut mer om avviklingen av VPN fra Google One.

Bli tryggere på nettet med VPN fra Google One

Hvis du vil være enda bedre beskyttet mot hackere og overvåkning på nettet, kan du gjøre tilkoblingen din sikrere med et virtuelt privat nettverk (VPN) fra Google One. Slå på VPN fra Google One i Google One-appen for å kryptere nettaktiviteten din, slik at du får et ekstra lag med beskyttelse – uansett hvor du er tilkoblet.

Når du har slått på VPN-et, kan du

• beskytte deg mot hackere på usikrede nettverk (for eksempel offentlige wifi-nettverk)
  • skjule IP-adressen din og hindre andre i å bruke den til å spore posisjonen din

Hva skjer med VPN fra Google One?

• Fra 20. juni 2024 er ikke VPN fra Google One tilgjengelig lenger.
  • Abonnenter blir varslet 30 dager før VPN fra Google One deaktiveres.
  • VPN-funksjonaliteten fortsetter å være tilgjengelig for Google One-abonnenter på Pixel 7-, 7 Pro-, 7a- og Fold-enheter via VPN fra Google. Denne innebygde VPN-funksjonaliteten blir tilgjengelig 3. juni 2024.

Her er VPN fra Google One tilgjengelig

VPN fra Google One er tilgjengelig i utvalgte land og regioner og er inkludert for kvalifiserte Google One-abonnenter. Denne funksjonen er tilgjengelig på følgende steder:

• Østerrike
  • Australia
  • Belgia
  • Canada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Island
  • Irland
  • Italia
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Norge
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Storbritannia
  • USA

Hvis du har slått på VPN fra Google One og landet eller regionen du bor i, er oppført ovenfor, fungerer VPN fra Google One også på reiser til andre land eller regioner.

Hvem kan bruke VPN fra Google One?
Google One-abonnenter har tilgang til VPN fra Google One på flere enheter, blant annet på kvalifiserte Android-enheter, iOS-enheter og datamaskiner, i områdene som er nevnt over.
Her er VPN fra Google One tilgjengelig når du reiser

Hvis VPN fra Google One er slått på og landet eller regionen du bor i, er oppført ovenfor, fungerer VPN fra Google One også på internasjonale reiser. Nedenfor ser du en liste over landene og regionene der VPN fra Google One fortsatt fungerer hvis du reiser utenlands. VPN fra Google One fungerer ikke på reiser til land eller regioner som ikke står på listen nedenfor.

Tips: Alle land eller regioner der VPN fra Google One er tilgjengelig, som beskrevet i delen «Her er VPN fra Google One tilgjengelig» ovenfor, har også støtte for reisefunksjonalitet.

• Åland
  • Albania
  • Algerie
  • Amerikansk Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua og Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Sint Eustatius og Saba
  • Bosnia-Hercegovina
  • Bouvetøya
  • Britiske territorier i Indiahavet
  • Bulgaria
  • Burkina Faso
  • Kapp Verde
  • Kamerun
  • Caymanøyene
  • Tsjad
  • Christmasøya
  • Kokosøyene (Keelingøyene)
  • Colombia
  • Cookøyene
  • Costa Rica
  • Elfenbenskysten
  • Kroatia
  • Curaçao
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Dominica
  • Den dominikanske republikk
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopia
  • Falklandsøyene
  • Færøyene
  • Fiji
  • Fransk Polynesia
  • De franske sørterritorier
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Hellas
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Haiti
  • Heard- og McDonald-øyene
  • Vatikanstaten
  • Honduras
  • Ungarn
  • Isle of Man
  • Israel
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordan
  • Kasakhstan
  • Kiribati
  • Kirgisistan
  • Latvia
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritania
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marokko
  • Nauru
  • Ny-Caledonia
  • New Zealand
  • Nicaragua
  • Niue
  • Norfolkøya
  • Panama
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Nord-Makedonia
  • Romania
  • Saint-Barthélemy
  • St. Helena, Ascension og Tristan da Cunha
  • Saint-Martin (fransk)
  • Saint Pierre og Miquelon
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • San Marino
  • São Tomé og Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (nederlandsk)
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Salomonøyene
  • Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Tadsjikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinidad og Tobago
  • Tunisia
  • Tyrkia
  • Turkmenistan
  • Turks- og Caicosøyene
  • USAs ytre småøyer
  • Usbekistan
  • Vanuatu
  • Jomfruøyene (britiske)
  • Jomfruøyene (amerikanske)
  • Wallis og Futuna
  • Vest-Sahara
Slik fungerer VPN fra Google One

Et VPN legger til et ekstra lag med kryptering i nettverkstrafikken din, slik at den er ugjenkjennelig for

• nettverksoperatøren din
    • Nettverksoperatøren din kan inkludere internettleverandøren, operatøren eller leverandøren av offentlig wifi.
  • andre observatører i nettverket, for eksempel potensielle hackere

Et VPN-nettverk maskerer også IP-adressen din fra nettstedene og appene du besøker. Ellers kan nettsteder og apper bruke IP-adressen din til å spore aktiviteten din over tid eller til å fastslå den fysiske posisjonen din.

Når du slår på VPN-et, krypteres og omdirigeres nettverkstrafikken via VPN-proxy-tjenerne. Dette sikrer at nettverkstrafikken din forblir privat, og gjør det vanskeligere for sporingstjenester, nettsteder og apper å spore deg. Hvis du vil finne ut mer om hvordan VPN fra Google One beskytter og holder dataene dine private, kan du gå til g.co/vpn/howitworks.

For at nettsteder skal kunne vise riktig innhold for regionen din, tilordner VPN fra Google One deg en IP-adresse basert på regionen du befinner deg i. Nettstedene kan imidlertid ikke bruke denne IP-adressen til å fastslå den nøyaktige posisjonen din. Du kan ikke endre regionen for IP-adressen din.

Hva skiller VPN fra Google One fra andre VPN-er

Personvern og sikkerhet står i sentrum i produktene og tjenestene vi utvikler. Et VPN gir et viktig ekstra lag med personvern og sikkerhet for aktiviteten din på nettet, men det er viktig å velge en VPN-leverandør som gir robuste personvern- og sikkerhetsgarantier.

VPN fra Google One bruker avanserte kryptografiske teknikker for å sikre at ingen – ikke engang Google – kan knytte nettverkstrafikken din til kontoen eller identiteten din. I tillegg blir ikke nettverkstrafikken og IP-adressen din loggført, og Google bruker aldri VPN-tilkoblingen til å spore, loggføre eller selge informasjon om aktiviteten din på nettet.

For å opprettholde en velfungerende VPN-tilkobling samler vi inn helt avidentifiserte verdier som total nettverksgjennomstrømning, driftstid og tidsforsinkelse.

For å optimalisere den helhetlige brukeropplevelsen, feilsøke tjenesten og forhindre svindel uten å sette brukernes personvern i fare kan følgende data samles inn for individuelle brukere:

• Bruk av tjenesten de siste 28 dagene. Denne verdien registrerer hvor ofte tjenesten ble brukt de siste 28 dagene, men sporer ikke spesifikke tidspunkt da tjenesten ble brukt, selve bruken eller mengden data som ble brukt.
  • Antallet nylige forsøk fra en bruker på å konfigurere en VPN-økt – for å sikre at brukeren ikke overskrider det maksimale antallet tillatte parallelle økter. Bruker-ID-er krypteres og kan derfor ikke identifisere personer via kontrollen av parallelle økter.
  • Tjenerfeillogger – uten data om forespørsler og respons.

Og til slutt, for brukere som ønsker å dele tilbakemeldinger eller informasjon om feil med Google, gir Google One brukeren muligheten til å sende logger fra enheten sin til Google. Disse loggene inneholder personlig identifiserende informasjon (for eksempel e-postadresse) og brukes til feilsøkingsformål. Dette er en valgfri funksjon som krever at brukeren sender inn rapporten hver gang informasjon blir sendt.

Finn ut mer om den tekniske implementeringen og databehandlingen vår.

Bruk flere enheter og del med en familiegruppe

Hvis du har et kvalifisert Google One-abonnement, kan du bruke VPN-et på opptil 6 enheter per abonnement. Du må installere Google One-appen på hver enkelt enhet.

Hvis du deler Google One-abonnementet ditt med en familiegruppe, kan de også bruke VPN-et. Medlemmene i familiegruppen må laste ned Google One-appen på sine egne enheter og slå på VPN-et. Administrerte kontoer for barn er ikke kvalifisert. Finn ut mer om hvordan du deler abonnementet ditt med familiegruppen.

Kom i gang med VPN fra Google One

Med VPN fra Google One kan du kryptere nettaktiviteten din for å få et ekstra lag med beskyttelse – uansett hvor du er tilkoblet.

Windows

Systemkrav
  • OS: Windows 10 eller nyere
  • CPU: Støtte for 64 bit (ingen støtte for 32 bit eller ARM)
Last ned og installer VPN fra Google One
  1. Gå til Google One på en Windows-datamaskin.
  2. Klikk på Fordeler.
  3. Klikk på Se detaljer under «VPN-beskyttelse for flere enheter».
  4. Klikk på Last ned appen.
  5. Bekreft nedlastingen.
  6. Åpne filen «VPNbyGoogleOneSetup.exe» på datamaskinen.
  7. Følg veiledningen på skjermen for å installere VPN fra Google One.
Få tilgang til VPN fra Google One fra datamaskinen
Hvis VPN fra Google One kjører, kan du raskt få tilgang til appinnstillingene via varselfeltet på oppgavelinjen ved å klikke på ikonet .
Automatiske oppdateringer
For å sikre at du bruker den nyeste versjonen av programvaren, oppdateres VPN fra Google One automatisk når du starter appen på nytt.
Avinstaller VPN fra Google One

Følg trinnene nedenfor hvis du må avinstallere VPN fra Google One på en Windows-datamaskin:

1. Åpne Start-menyenog såInnstillinger.
  2. Klikk på Apper.
  3. Søk etter VPN fra Google One under Apper og funksjoner.
  4. Klikk på VPN fra Google One og så Avinstaller.
  5. Bekreft forespørselen om avinstallering.

Bruk VPN fra Google One i Windows

Logg på Google-kontoen din

Du må logge på Google-kontoen din for å åpne VPN fra Google One. Hvis du har flere Google-kontoer, må du logge på med Google One-abonnementet ditt.

1. Åpne VPN fra Google One.
  2. Klikk på Kom i gang.
  3. Logg på med Google-kontoen din.
  4. En ny side åpnes hvor du kan fortsette påloggingsprosessen.
    • Du må gi VPN fra Google One tilgang til kontoen din. Klikk på Bekreft for å fortsette påloggingsprosessen.
  5. Du er logget på når du lukker siden.
Slå VPN på eller av
  1. Åpne VPN fra Google One på enheten din.
  2. Slå Bruk VPN av eller på.
    • VPN fra Google One-ikonet i varselområdet på oppgavelinjen oppdateres basert på tilkoblingsstatusen.
Avslutt VPN fra Google One

Slik avslutter du VPN fra Google One:

1. Åpne VPN fra Google One.
  2. Klikk på Se innstillingene.
  3. Klikk på Avslutt VPN.
Feilmelding for manglende internettilkobling

Hvis ingen internettilkobling registreres, får du feilmeldingen «Ingen internettilkobling. VPN-et kobles til på nytt når du er på nettet igjen.»

VPN fra Google One kobles til igjen automatisk når enheten er på nettet igjen.

IP-adressesynlighet for nettsteder som bruker WebRTC

Selv når VPN-et er tilkoblet, kan nettsteder som bruker WebRTC til å be om medietillatelser, for eksempel mikrofon- eller kameratilgang, bruke denne tillatelsen til å få tilgang til den opprinnelige IP-adressen som er tilordnet av nettverksoperatøren din. Sørg for at du bare gir medietillatelser til nettsteder du stoler på, eller slå av WebRTC i nettleseren.

VPN fra Google One og flere Windows-kontoer
Vi støtter foreløpig ikke bruk av flere kontoer samtidig.
Slik bruker du VPN fra Google One med flere Windows-kontoer:
  1. Logg på Windows-kontoen som brukte VPN-appen først, på den delte datamaskinen.
  2. Logg av VPN-appen, eller lukk den.
  3. Logg på den andre Windows-kontoen du vil bruke.
  4. Logg på VPN-appen.
Ikonstatuser for VPN fra Google One
  •  Tilkoblet
  • Frakoblet
  • Feil

macOS

Systemkrav
  • OS: macOS 11 eller nyere
  • Prosessor: Intel x86 og Apple M-serien med ARM-brikker støttes
Last ned og installer VPN fra Google One
  1. Gå til Google One på en macOS-datamaskin.
  2. Klikk på Fordeler-kortet.
  3. Klikk på Se detaljer under «VPN-beskyttelse for flere enheter».
  4. Klikk på Last ned appen.
  5. Bekreft nedlastingen.
  6. Åpne filen «VpnByGoogleOne.dmg» på datamaskinen.
  7. Følg veiledningen på skjermen for å installere VPN fra Google One.

Tips: Hvis du ikke kan bruke knappene i appen, må du sjekke om innstillingen for redusert gjennomsiktighet er slått på. For å slå innstillingen av, gå til Systemvalg og så Tilgjengelighet. Under «Reduce Transparency» (Reduser gjennomsiktighet) klikker du på Disable (Deaktiver).

Få tilgang til VPN fra Google One fra datamaskinen
Hvis VPN fra Google One kjører, kan du raskt få tilgang til appinnstillingene via menylinjen ved å klikke på ikonet .
Automatiske oppdateringer
For å sikre at du bruker den nyeste versjonen av programvaren, oppdateres VPN fra Google One automatisk når du starter appen på nytt.
Avinstaller VPN fra Google One

Følg trinnene nedenfor hvis du må avinstallere VPN fra Google One på en macOS-datamaskin:

1. Åpne Finder.
  2. Klikk på Programmer i sidefeltet.
    • Du kan også bruke Spotlight til å søke etter VPN fra Google One
  3. Dra «VPN fra Google One» til papirkurven.
    • Du kan også høyreklikke på «VPN fra Google One» og velge Flytt til papirkurven.
    • Hvis du blir bedt om brukernavn og passord, skriver du inn navnet og passordet for en administratorkonto på Mac-en din. Dette er sannsynligvis navnet og passordet du bruker til å logge på Mac-en.

Bruk VPN fra Google One på macOS

Logg på Google-kontoen din

Du må logge på Google-kontoen din for å åpne VPN fra Google One. Hvis du har flere Google-kontoer, må du logge på med Google One-abonnementet ditt.

1. Åpne VPN fra Google One.
  2. Klikk på Kom i gang.
  3. Logg på med Google-kontoen din.
  4. En ny side åpnes hvor du kan fortsette påloggingsprosessen.
    • Du må gi VPN fra Google One tilgang til kontoen din. Klikk på Bekreft for å fortsette påloggingsprosessen.
  5. Du er logget på når du lukker siden.
Slå VPN på eller av
  1. Åpne VPN fra Google One på enheten din.
    • For første konfigurering:
      • macOS 11 og 12:
        1. Velg Åpne systemvalg og så Sikkerhet og personvern i «Systemutvidelsen er blokkert»-dialogboksen.
          • Du finner også «Sikkerhet og personvern» under «Systemvalg».
        2. For å låse opp og gjøre endringer, velg låsen og så Tillat.
        3. Velg Tillat for å legge til VPN-konfigurasjonen.
      • macOS 13:
        1. Velg Åpne systemvalg og så Personvern og sikkerhet i «Systemutvidelsen er blokkert»-dialogboksen.
          • Du finner også «Personvern og sikkerhet» under «Systeminnstillinger».
        2. Rull til «Sikkerhet».
        3. Klikk på Tillat ved siden av «VPN fra Google One».
  2. Slå Bruk VPN av eller på.
    • VPN fra Google One-ikonet på menylinjen oppdateres automatisk basert på tilkoblingsstatusen.
Avslutt VPN fra Google One

Slik avslutter du VPN fra Google One:

1. Åpne VPN fra Google One.
  2. Klikk på Se innstillingene.
  3. Klikk på Avslutt VPN.
Feilmelding for manglende internettilkobling

Hvis ingen internettilkobling registreres, får du feilmeldingen «Ingen internettilkobling. VPN-et kobles til på nytt når du er på nettet igjen.»

VPN fra Google One kobles til igjen automatisk når enheten er på nettet igjen.

Bruk av VPN fra Google One og flere macOS-kontoer
Vi støtter foreløpig ikke bruk av flere kontoer samtidig.
Slik bruker du VPN fra Google One med flere macOS-kontoer:
  1. Logg på macOS-kontoen som først brukte VPN-appen, på den delte datamaskinen.
  2. Logg av VPN-appen, eller lukk den.
  3. Logg på den andre macOS-kontoen du vil bruke.
  4. Logg på VPN-appen.
Ikonstatuser for VPN fra Google One
  •  Tilkoblet
  • Frakoblet
  • Feil

Endre innstillingene for VPN fra Google One

Start VPN fra Google One automatisk

Du kan angi at VPN fra Google One skal starte og koble til når datamaskinen slås på:

1. Åpne VPN fra Google One.
  2. Klikk på Se innstillingene.
  3. Slå på Kjør appen ved oppstart av maskinen.
Bytt konto

Slik logger du på en annen Google-konto:

1. Åpne VPN fra Google One.
  2. Klikk på Se innstillingene.
  3. Klikk på Logg av.
  4. Klikk på Kom i gang for å logge på med en annen Google-konto.
Bruk et større område for IP-adressen

Viktig: Hvis du ønsker enda sterkere personvern, kan du velge et større område – for eksempel landet du bor i, i stedet for lokalområdet. Dette kan påvirke stedsbaserte versjoner av apper og nettsteder du besøker.

1. Åpne VPN fra Google One på en Windows- eller macOS-datamaskin.
  2. Klikk på Se innstillingene.
  3. Slå Bruk et større område for IP-adressen av eller på.

Tips:

• Hvis VPN-et allerede er tilkoblet, kobles det fra og til igjen automatisk, slik at den nye innstillingen trer i kraft.
  • Hvis VPN-et er frakoblet, trer endringen i kraft når du kobler til VPN-et. Innstillingen starter ikke en ny VPN-tilkobling.

Vanlige spørsmål

Hindrer dette Google eller andre fra å lagre loggen min?

Nei. Nettsteder og apper fra tredjeparter kan fortsatt lagre informasjon om nettleseraktiviteten din eller tilpasse opplevelsen din på andre måter. Eksempler på dette er informasjonskapsler eller andre teknologier, eller tilfeller der du logger på en konto på nettstedet til en annen bedrift.

Selv om VPN-et fra Google One beskytter enhetstilkoblingen din, påvirker ikke dette måten Google samler inn data på når du bruker andre produkter og tjenester. Avhengig av synkroniseringsinnstillingene dine fortsetter for eksempel Chrome med å lagre Chrome-nettleserloggen din i Google-kontoen din. For å administrere hvilke typer data som skal lagres i Google-kontoen din, kan du gjennomgå personverninnstillingene for den.

Sjekk om du betaler ekstra for VPN-et som Google One-abonnent

Hvis du har et Google One-abonnement på 100 GB eller 200 GB eller et Premium-abonnement, er VPN-et inkludert uten ekstra kostnad. Finn ut hvordan du sjekker lagringsplassen din eller endrer abonnementet.

Hvis du er interessert i å oppgradere Google One-abonnementet ditt, kan du gjøre det her.

Pixel 7- og Pixel 7 Pro-brukere kan bruke VPN fra Google One via Google One-appen på disse enhetene – uten ekstra kostnad eller et Google One-abonnement.

Sjekk problemer med VPN fra Google One

Det kan være flere grunner til at VPN fra Google One ikke fungerer som det skal:

• Enheten har ikke internettilkobling. Kontroller nettverksinnstillingene og feilsøk tilkoblingsproblemer.
  • Du er i et land eller en region vi ikke støtter. Her er VPN fra Google One tilgjengelig.
  • Google-kontoen din er ikke kvalifisert for VPN fra Google One. Workspace og enkelte administrerte kontoer (inkludert barnekontoer) er ikke kvalifisert.
  • Google One-appen eller VPN fra Google One-appen er ikke oppdatert. Oppdater appen for å få den nyeste versjonen.
  • Enheten har rottilgang eller mangler de siste sikkerhetsoppdateringene.
  • Oppstartsinnlasteren er låst opp.
  • Du bruker Android 8.1 eller eldre.
  • Du kjører en betaversjon eller en annen uoffisiell versjon av Android.
Sjekk innstillingene for sikker DNS i Windows-nettleseren

For bedre personvern bør du sjekke at nettleserinnstillingen for sikker DNS er slått på. Du bør også bruke en DNS-leverandør som støtter DNS over HTTPS. Slik konfigurerer du for Chrome:

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Klikk på Administrer sikker DNS.
  5. Slå på Bruk sikker DNS.
  6. For leverandøren velger du Google offentlig DNS.