Så fungerar Darknetrapport

Med ett Google One-medlemskap kan du konfigurera en profil för att bevaka darknet så att du kan ta reda på om dina uppgifter har läckts.

Du kan genomsöka darknet efter uppgifter som kan vara kopplade till din e-postadress eller annan information du lägger till i bevakningsprofilen. Resultat med läckta uppgifter kan innehålla information som

• ditt namn
  • adress
  • telefonnummer
  • e-post
  • Social Security Number (SSN)
  • användarnamn
  • lösenord

Tips! Endast konton med en amerikansk faktureringsmetod kan lägga till Social Security Number i sin bevakningsprofil.

Alla läckta uppgifter i resultaten visas i anonymiserat format för att upprätthålla dataintegriteten.

När du får resultaten kan du granska uppgifterna och fatta välgrundade beslut om hur du skyddar dig.

Du behöver inte ha ett Google One-medlemskap för att skapa en darknetrapport för den e-postadress som är kopplad till ditt Google-konto. Genomsök darknet efter din e-postadress.

Behörighetskrav

Darknetrapporten är bara tillgänglig i vissa länder eller regioner. I takt med att vi utökar supporten lägger vi till ytterligare länder och regioner. Se var Darknetrapport finns tillgänglig.

För att vara kvalificerad för Darknetrapport måste du ha ett Google-konsumentkonto. Google Workspace-konton och kontrollerade konton kan inte använda darknetrapporten.

Du måste ha ett betalmedlemskap i Google One för att kunna använda vissa funktioner, till exempel

• kontinuerligt bevaka darknet för att hitta dina personliga uppgifter
  • få resultat för annan information än din e-postadress
  • få aviseringar om nya resultat.
Uppdatera din Google One-prenumeration.
Länder eller regioner där darknetrapporten är tillgänglig

Obs! De typer av personliga uppgifter som skannas av darknetrapporten kan variera beroende på land eller region.

Darknetrapporten är för närvarande tillgänglig i

• Albanien
  • Algeriet
  • Argentina
  • Österrike
  • Australien
  • Bangladesh
  • Belgien
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Danmark
  • Ecuador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Mexiko
  • Marocko
  • Nederländerna
  • Nicaragua
  • Norge
  • Pakistan
  • Filippinerna
  • Senegal
  • Slovenien
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sri Lanka
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Turkiet
  • Ukraina
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Venezuela
  • Vietnam

Darknetrapport för Google One-medlemmar

När du skapar en profil kan du välja vilka personliga uppgifter du vill kontrollera på darknet.

Läs om hur du ställer in din profil för att bevaka darknet.

Använda Darknetrapport utan Google One-medlemskap

Viktigt! Vissa funktioner för darknetrapporter är bara tillgängliga om du har ett betalmedlemskap på Google One. Uppdatera din Google One-prenumeration.

Du kan skapa en darknetrapport för den e-postadress som är kopplad till ditt Google-konto. Du kan få en kopia av rapporten via e-post med de två till tre bästa rekommendationerna.

Genomsök darknet efter din e-postadress.

Förstå dina resultat och vidta åtgärder

Olika darknetresultat ger olika rekommendationer för att skydda dina personliga uppgifter. Rekommendationerna kan skilja sig åt mellan olika länder och regioner.

Ställ in tvåstegsverifiering för ditt Google-konto

Om din Gmail-adress finns på darknet kan du ställa in tvåstegsverifiering för att skydda kontot. Detta ger ett extra skydd när du loggar in på dina enheter.

1. Öppna Google-kontot på enheten.
  2. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
  3. Välj Tvåstegsverifiering under Så här loggar du in på Google.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Anvisningarna kanske inte fungerar om du använder ett konto från jobbet, skolan eller någon annan grupp. Om det inte går att konfigurera tvåstegsverifiering kontaktar du administratören och ber om hjälp.

Verifiera din identitet med ett andra steg

Efter att du har aktiverat tvåstegsverifiering måste du slutföra ett andra steg för att verifiera din identitet när du loggar in.

Skydda ditt saldo (endast USA)

Om personliga uppgifter, exempelvis SSN, adress och födelsedatum, finns på darknet kan någon annan använda dem för att göra uttag i ditt namn.

Tips! Endast konton med en amerikansk faktureringsmetod kan lägga till Social Security Number i sin bevakningsprofil.

Det finns flera saker du kan göra för att skydda ditt saldo:

Läs mer om hur du skyddar ditt saldo.
Anmäl stöld av Social Security Number (endast USA)

Om personliga uppgifter, exempelvis Social Security Number (SSN), finns på darknet kan någon annan använda dem för att göra uttag i ditt namn.

Tips! Endast konton med en amerikansk faktureringsmetod kan lägga till Social Security Number i sin bevakningsprofil.

Om ditt SSN har blivit stulet finns det flera saker du kan göra:

• anmäl direkt att det har blivit stulet genom att ringa 1-800-269-0271 eller gå till identitytheft.gov
  • lås ditt saldo
  • aktivera bedrägerivarning
  • skapa en granskning på sidan Annual Credit Report
  • skapa ett mySocial Security-konto.
Skydda dig från spamsamtal

Om ditt telefonnummer finns på darknet kan du registrera det i National Do Not Call Registry för att minska mängden spamsamtal. Du kan även ställa in spamskydd för iOS eller Android.

Registrera ditt nummer i National Do Not Call Registry

Gå till National Do Not Call Registry. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Identifiera eller blockera spamsamtal

Skydda din papperspost (endast USA)

Om din postadress finns på darknet kan den användas för att kapa din post. Det finns flera saker du kan göra:

• registrera dig för Informed Delivery
  • välj att få elektronisk leverans.
Läs om hur du skyddar din fysiska post.
Rapportera ett stulet kreditkort
Om ditt kreditkortsnummer finns på darknet kan du anmäla att det är stulet. Ta kontakt via numret på baksidan av kortet.
Ändra lösenord i Lösenordskontroll

Om något av dina lösenord finns på darknet kan du granska dina lösenord och se vilka du ska ändra.

Gå till Lösenordskontroll om du vill kontrollera säkerheten för lösenord som har sparats i ditt Google-konto.

Läs om hur du skapar starka lösenord.

Så skyddar Google One din integritet och ger dig kontroll över den

När du skyddar dig på nätet förblir din integritet och dina uppgifter privata. Därför är det viktigt för oss att dina uppgifter skyddas, behandlas på ett ansvarsfullt sätt och att du får kontrollen över dem i alla våra produkter.
Så här används informationen i din bevakningsprofil
När du ställer in bevakningsprofilen i Google One används dina profiluppgifter för att se om det finns en matchning på darknet. Om några matchande uppgifter hittas meddelar vi dig via e-post och/eller aviseringar. Du hittar även relevant vägledning om hur du skyddar dina personliga uppgifter på Google Ones webbplats och i appen.
Verifiera uppgifter i din bevakningsprofil
  • Vissa uppgifter som du skickar in, till exempel e-postadresser, telefonnummer och SSN, verifieras innan de läggs till i bevakningsprofilen. Den här verifieringsprocessen säkerställer att vi bevakar rätt uppgifter åt dig och att ingen annan kan lägga till dem i sin profil. Läs mer om hur Google hanterar dessa uppgifter.
  • Ditt telefonnummer och din e-postadress läggs bara till i bevakningsprofilen när du har verifierat att de tillhör dig med en engångsverifieringskod som skickas till telefonnumret eller adressen. Ditt Social Security Number läggs till efter att numret har kontrollerats och verifierats mot andra identitetsuppgifter som du ger oss.
Du bestämmer vilka uppgifter du vill bevaka
Du kan när som helst radera uppgifter från bevakningsprofilen, inklusive namn, adress, telefonnummer, e-postadress, födelsedatum och Social Security Number (SSN).
  • Den e-postadress som du använder för att logga in på Google One ingår i din profil som en del av tjänsten. Om du inte längre vill bevaka e-postadressen kan du inaktivera bevakning genom att ta bort din profil i Darknetrapport-inställningarna.
  • Om du lägger till ett telefonnummer i bevakningsprofilen visas det i Google-kontot som ett telefonnummer som används av Google One. Du kan radera telefonnumret direkt från bevakningsprofilen.
  • Om du inaktiverar bevakning genom att ta bort din profil tas ditt Social Security Number samt ditt namn och din adress som angavs under verifieringsprocessen bort från din betalningsprofil om du inte har angett dessa uppgifter för en annan Google-tjänst.