Slik fungerer rapportene om det mørke nettet

Med et Google One-abonnement kan du opprette en profil for å overvåke det mørke nettet, slik at du kan finne ut om lekkasjer fra databrudd inneholder informasjon som tilhører deg.

Du kan se etter data på det mørke nettet som kan være knyttet til e-postadressen din eller annen informasjon du legger til i overvåkingsprofilen. Lekkasjer ved databrudd kan inneholde informasjon som

• navn
  • adresse
  • telefonnummer
  • e-postadresse
  • Social Security Number (SSN)
  • brukernavn
  • passord

Tips: Bare kontoer med amerikansk faktureringsmåte kan legge til Social Security Number i overvåkingsprofilen.

All informasjon i lekkasjen fra databruddet vises i anonymisert form av hensyn til datapersonvernet.

Bruk resultatene til å ta informerte beslutninger om hvordan du kan beskytte deg.

Du trenger ikke et betalt Google One-abonnement for å kjøre rapporter om det mørke nettet for e-postadressen som er tilknyttet Google-kontoen din. Søk etter e-postadressen din på det mørke nettet.

Kriterier

Rapporten om det mørke nettet er bare tilgjengelige i enkelte land eller regioner. Etter hvert som vi utvider støtten, kommer vi til å legge til flere land og regioner. Se hvor rapporten om det mørke nettet er tilgjengelig.

Du må ha en Google-konto for forbrukere for å være kvalifisert for rapporter om det mørke nettet. Google Workspace-kontoer og administrerte kontoer kan ikke bruke rapporter om det mørke nettet.

Du må ha et betalt Google One-abonnement for å kunne bruke enkelte funksjoner, for eksempel

• kontinuerlig utkikk etter personopplysningene dine på det mørke nettet
  • resultater for andre opplysninger enn e-postadressen din
  • varsler om nye funn
Oppdater Google One-abonnementet ditt.
Land og regioner der rapporter om det mørke nettet er tilgjengelig

Viktig Rapporter om det mørke nettet kan dekke forskjellige typer personopplysninger avhengig av land og region.

Rapporter om det mørke nettet er foreløpig tilgjengelig i

• Albania
  • Algerie
  • Argentina
  • Østerrike
  • Australia
  • Bangladesh
  • Belgia
  • Bolivia
  • Brasil
  • Canada
  • Chile
  • Colombia
  • Danmark
  • Ecuador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hellas
  • Island
  • India
  • Indonesia
  • Irland
  • Israel
  • Italia
  • Japan
  • Mexico
  • Marokko
  • Nederland
  • Nicaragua
  • Norge
  • Pakistan
  • Filippinene
  • Senegal
  • Slovenia
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sri Lanka
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Tyrkia
  • Ukraina
  • Storbritannia
  • USA
  • Venezuela
  • Vietnam

Rapporter om det mørke nettet for Google One-abonnenter

Når du konfigurerer en profil, kan du velge hvilke personopplysninger du vil holde utkikk etter på det mørke nettet.

Finn ut hvordan du konfigurerer profilen din for å overvåke det mørke nettet.

Bruk rapporter om det mørke nettet uten Google One-abonnement

Viktig: Enkelte funksjoner for rapporter om det mørke nettet er bare tilgjengelige med et betalt Google One-abonnement. Oppdater Google One-abonnementet ditt.

Du kan kjøre rapporter om det mørke nettet for e-postadressen som er knyttet til Google-kontoen din. Du kan få en kopi av rapporten og de 2–3 viktigste anbefalinger på e-post.

Søk etter e-postadressen din på det mørke nettet.

Tolk resultatene, og iverksett tiltak

Avhengig av resultatene i rapporten om det mørke nettet får du konkrete anbefalinger om hva du kan gjøre for å beskytte personopplysningene dine. Veiledningen varierer også avhengig av land eller region.

Konfigurer totrinnsbekreftelse for Google-kontoen din

Hvis Gmail-adressen din blir funnet på det mørke nettet, kan du konfigurere totrinnsbekreftelse for å beskytte kontoen din. Dette gjør påloggingen på enhetene dine enda sikrere.

1. Åpne Google-kontoen din på enheten.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  3. Velg Totrinnsbekreftelse under «Slik logger du på Google».
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: Hvis du bruker en konto via jobb, skole eller en annen gruppe, fungerer kanskje ikke denne fremgangsmåten. Hvis du ikke kan konfigurere totrinnsbekreftelse, kan du kontakte administratoren din for å få hjelp.

Bekreft at det er deg, med et trinn 2

Når du har slått på totrinnsbekreftelse, må du fullføre et trinn 2 for å bekrefte at det er deg, når du logger på.

Beskytt deg mot økonomisk svindel (bare i USA)

Hvis personopplysningene dine – for eksempel SSN, adresse og fødselsdato – blir funnet på det mørke nettet, kan noen andre bruke dem til å ta opp lån og kreditt i ditt navn.

Tips: Bare kontoer med amerikansk faktureringsmåte kan legge til Social Security Number i overvåkingsprofilen.

For å beskytte deg mot økonomisk svindel kan du

Finn ut mer om hvordan du kan beskytte deg mot økonomisk svindel.
Rapporter et stjålet Social Security Number (bare i USA)

Hvis personopplysningene dine, for eksempel Social Security Number (SSN), blir funnet på det mørke nettet, kan noen andre bruke det til å ta opp lån og kreditt i ditt navn.

Tips: Bare kontoer med amerikansk faktureringsmåte kan legge til Social Security Number i overvåkingsprofilen.

Hvis ditt SSN blir stjålet, kan du

• rapportere det stjålet umiddelbart ved å ringe 1-800-269-0271 eller gå til identitytheft.gov
  • be om kredittsperre
  • aktivere svindelvarsler
  • bruke nettstedet Annual Credit Report
  • opprette en mySocial Security-konto
Beskytt deg mot uønskede anrop

Hvis telefonnummeret ditt blir funnet på det mørke nettet, kan du registrere nummeret i National Do Not Call Registry for å redusere antallet uønskede anrop. Du kan også konfigurere beskyttelse mot uønskede anrop for iOS eller Android.

Legg til nummeret ditt i National Do Not Call Registry

Gå til National Do Not Call Registry. Følg veiledningen på skjermen.

Identifiser eller blokker uønskede anrop

Beskytt papirposten din (bare i USA)

Hvis postadressen din blir funnet på det mørke nettet, kan den brukes til å fange opp posten din. For å forhindre dette kan du

• registrere deg for Informed Delivery
  • registrere deg for papirløs levering
Finn ut hvordan du beskytter papirposten din.
Rapporter et stjålet kredittkort
Hvis kredittkortnummeret ditt blir funnet på det mørke nettet, kan du rapportere det stjålet. Ring telefonnummeret på baksiden av kortet.
Endre passord i passordsjekken

Hvis noen av passordene dine blir funnet på det mørke nettet, kan du gjennomgå passordene og finne ut hvilke som bør endres.

Gå til Passordsjekk for å sjekke sikkerheten til passordene som er lagret i Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du lager sterke passord.

Slik ivaretar Google One personvernet ditt og gir deg kontroll

Når vi ivaretar sikkerheten din på nettet, innebærer det at vi beskytter informasjonen din og respekterer personvernet ditt. Derfor fokuserer vi på å holde informasjonen din sikker, behandle den på en ansvarlig måte og gi deg kontrollen i alle produktene vi lager.
Slik brukes informasjonen i overvåkingsprofilen din
Når du lager en overvåkingsprofil i Google One, brukes profilinformasjonen din til å søke etter samsvarende opplysninger på det mørke nettet. Hvis vi finner samsvarende opplysninger, gir vi deg beskjed via e-post og/eller varsler. Du finner også relevant veiledning om hvordan du kan beskytte personopplysningene dine, på nettstedet og i appen til Google One.
Bekreftelse av informasjonen i overvåkingsprofilen din
  • Noen av opplysningene du sender inn, for eksempel e-postadresser, telefonnumre og SSN, må bekreftes før de kan legges til i overvåkingsprofilen. Denne bekreftelsesprosessen sørger for at vi holder utkikk etter riktig informasjon for deg, og at ingen andre kan legge den samme informasjonen inn i profilen sin. Finn ut mer om hvordan Google håndterer denne informasjonen.
  • Opplysninger som telefonnummer og e-postadresse blir ikke lagt inn i overvåkingsprofilen din før du har bekreftet at de tilhører deg. Du kan gjøre dette ved hjelp av en engangskode som sendes til nummeret eller e-postadressen du har oppgitt. Social Security Number blir lagt til etter at det er kontrollert og sjekket opp mot annen identitetsinformasjon du har gitt oss.
Du bestemmer selv hvilken informasjon som skal overvåkes
Du kan når som helst slette informasjon fra overvåkingsprofilen din, inkludert navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, fødselsdato og Social Security Number (SSN).
  • E-postadressen du bruker for å logge på Google One, er inkludert i profilen din som en del av tjenesten. Hvis du ikke lenger vil at e-postadressen skal overvåkes, kan du deaktivere overvåkingen ved å slette profilen din i innstillingene for rapporter om det mørke nettet.
  • Hvis du legger til et telefonnummer i overvåkingsprofilen din, vises det i Google-kontoen din som et telefonnummer som brukes av Google One. Du kan slette telefonnummeret ditt direkte fra overvåkingsprofilen.
  • Hvis du slår av overvåking ved å slette profilen din, fjernes informasjonen du oppga i bekreftelsesprosessen (Social Security Number, navn, adresse), fra betalingsprofilen din, hvis ikke du også har oppgitt dette for en annen Google-tjeneste.