Näin Dark web ‑raportti toimii

Google One ‐jäsenenä voit luoda profiilin pimeän verkon valvontaan, jotta näet, onko tietojasi päätynyt pimeään verkkoon tietosuojaloukkauksen seurauksena.

Voit tarkistaa, löytyykö pimeästä verkosta tietoja, jotka vastaavat sähköpostiosoitettasi tai muita seurantaprofiiliin lisättyjä tietoja. Tietosuojaloukkauksen seurauksena pimeään verkkoon päätyneitä tietoja voivat olla:

• Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Social Security Number (SSN)
  • Käyttäjätunnus
  • Salasana

Vinkki: Vain tilit, joilla käytetään yhdysvaltalaista laskutustapaa, voivat lisätä seuraavan seurantaprofiiliinsa: Social Security Number.

Kaikki tietosuojaloukkauksen seurauksena pimeään verkkoon päätyneet tiedot näkyvät sensuroidussa muodossa yksityisyyden suojaamiseksi.

Tulosten avulla voit tarkistaa tiedot ja tehdä sen perusteella päätöksiä verkossa suojautumiseen.

Dark web ‑raportin luominen Google-tiliin yhdistetystä sähköpostiosoitteesta ei edellytä maksullista Google One ‐jäsenyyttä. Hae sähköpostiosoitetta pimeästä verkosta.

Edellytykset

Dark web ‐raportti on saatavilla vain tietyillä alueilla. Tuen piiriin tullaan lisäämään uusia alueita. Katso, missä Dark web ‐raportti on käytettävissä.

Jotta voit käyttää Dark web ‐raporttia, sinulla on oltava Google-kuluttajatili. Google Workspace ‐tileillä ja valvotuilla tileillä ei voi käyttää Dark web ‑raportteja.

Joidenkin ominaisuuksien käyttö edellyttää maksullista Google One ‐jäsenyyttä, esimerkiksi

• pimeän verkon jatkuva valvonta henkilökohtaisten tietojen varalta
  • tulosten saaminen muista tiedoista sähköpostiosoitteen lisäksi
  • ilmoitusten saaminen uusista tuloksista.
Päivitä Google One ‐paketti.
Alueet, joissa Dark web ‑raportti on saatavilla

Tärkeää: Dark web ‐raportin tarkastamat henkilökohtaiset tiedot voivat vaihdella alueittain.

Dark web ‐raportti on tällä hetkellä saatavilla seuraavissa maissa:

• Albania
  • Algeria
  • Argentiina
  • Itävalta
  • Australia
  • Bangladesh
  • Belgia
  • Bolivia
  • Brasilia
  • Kanada
  • Chile
  • Kolumbia
  • Tanska
  • Ecuador
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Kreikka
  • Islanti
  • Intia
  • Indonesia
  • Irlanti
  • Israel
  • Italia
  • Japani
  • Meksiko
  • Marokko
  • Alankomaat
  • Nicaragua
  • Norja
  • Pakistan
  • Filippiinit
  • Senegal
  • Slovenia
  • Etelä-Korea
  • Espanja
  • Sri Lanka
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Taiwan
  • Turkki
  • Ukraina
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat
  • Venezuela
  • Vietnam

Dark web ‐raportti Google One ‐jäsenille

Kun luot profiilin, voit valita, mitä henkilökohtaisia tietoja haluat hakea pimeästä verkosta.

Lue lisää pimeän verkon seurantaprofiilin luomisesta.

Dark web ‑raportin käyttäminen ilman Google One ‐jäsenyyttä

Tärkeää: Jotkin Dark web ‑raportin ominaisuudet ovat käytettävissä vain maksullisella Google One ‐jäsenyydellä. Päivitä Google One ‐paketti.

Voit koota Dark web ‑raportin Google-tiliin yhdistetystä sähköpostiosoitteesta. Saat 2–3 parasta suositusta sisältävän raportin kopion sähköpostiin.

Hae sähköpostiosoitetta pimeästä verkosta.

Tulosten tulkitseminen ja jatkotoimet

Erilaiset pimeän verkon tulokset tarjoavat tarkkoja suosituksia henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi. Ohjeet vaihtelevat alueen mukaan.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto Google-tilillä

Jos Gmail-osoitteesi löytyy pimeästä verkosta, voit suojata tiliä ottamalla kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön. Tämä parantaa tilin suojausta laitteille kirjauduttaessa.

1. Avaa Google-tili laitteella.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Suojaus.
  3. Valitse "Miten kirjaudut Googleen" ‐kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Vinkki: Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän tiliä, näistä ohjeista ei välttämättä ole hyötyä. Jos et voi ottaa kaksivaiheista vahvistusta käyttöön, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Henkilöllisyyden vahvistaminen toisella vaiheella

Kun kaksivaiheinen vahvistus on päällä, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi toisella vaiheella, kun kirjaudut sisään.

Luoton suojaaminen (vain Yhdysvallat)

Jos pimeästä verkosta löytyy henkilökohtaisia tietojasi, kuten SSN, osoite tai syntymäaika, joku muu voi ottaa luottoa nimissäsi.

Vinkki: Vain tilit, joilla käytetään yhdysvaltalaista laskutustapaa, voivat lisätä seuraavan seurantaprofiiliinsa: Social Security Number.

Voit suojata luoton esimerkiksi

Lue lisää luoton suojaamisesta.
Varkaudesta (Social Security Number) ilmoittaminen (vain Yhdysvallat)

Jos pimeästä verkosta löytyy henkilökohtaisia tietojasi, kuten Social Security Number (SSN), joku muu voi ottaa luottoa nimissäsi.

Vinkki: Vain tilit, joilla käytetään yhdysvaltalaista laskutustapaa, voivat lisätä seuraavan seurantaprofiiliinsa: Social Security Number.

Jos SSN varastetaan, voit

• ilmoittaa identiteettivarkaudesta soittamalla numeroon 1-800-269-0271 tai osoitteessa identitytheft.gov
  • jäädyttämällä luoton
  • tekemällä petosilmoituksen
  • suorittaa tarkastuksen Annual Credit Report ‑sivustolla
  • luomalla mySocial Security ‑tilin.
Häirikköpuheluilta suojautuminen

Jos puhelinnumerosi löytyy pimeästä verkosta, voit vähentää häirikköpuheluita lisäämällä numerosi Yhdysvaltain kansalliseen Do Not Call Registry ‑soitonestorekisteriin tai oman maasi soitonestorekisteriin. Voit myös ottaa käyttöön roskasisällöltä suojautumisen iOS- tai Android-laitteella.

Numeron lisääminen Yhdysvaltain kansalliseen Do Not Call Registry ‑soitonestorekisteriin

Siirry National Do Not Call Registryyn. Seuraa sitten näytön ohjeita.

Häirikköpuheluiden tunnistaminen ja estäminen

Paperipostin suojaaminen (vain Yhdysvallat)

Jos postiosoitteesi löytyy pimeästä verkosta, sitä voidaan käyttää postin sieppaamiseen. Voit esimerkiksi pyytää

• Informed Delivery ‑toimitusta
  • paperitonta toimitusta.
Lue lisää paperipostin suojaamisesta.
Varastetusta credit-kortista ilmoittaminen
Jos credit-korttisi numero löytyy pimeästä verkosta, voit ilmoittaa sen varastetuksi. Ota yhteyttä kortin takaosassa olevaan numeroon.
Salasanojen vaihtaminen Salasanan tarkistuksessa

Jos salasanasi löytyy pimeästä verkosta, voit tarkistaa salasanasi ja vaihtaa ne tarpeen mukaan.

Voit tarkistaa Google-tilille tallennettujen salasanojen turvallisuuden Salasanan tarkistuksella.

Lue lisää vahvojen salasanojen luomisesta.

Miten Google One suojaa yksityisyyttäsi ja antaa päätösvallan sinulle?

Verkkoturvallisuudestasi huolehtiminen tarkoittaa tietojesi suojaamista ja yksityisyytesi kunnioittamista. Siksi keskitymme jokaisessa tuotteessamme pitämään tietosi turvassa ja käsittelemään niitä vastuullisesti sekä annamme sinulle päätösvallan.
Miten seurantaprofiilin tietoja käytetään?
Kun luot seurantaprofiilin Google Onessa, profiilin tietojen perusteella selvitetään, löytyykö pimeästä verkosta vastaavaa sisältöä. Jos vastaavia tietoja löytyy, saat siitä tiedon sähköpostitse tai ilmoituksella. Saat Google Onen verkkosivustolta tai sovelluksesta myös ohjeita henkilökohtaisten tietojen suojaamiseen.
Seurantaprofiilin tietojen vahvistaminen
  • Osa lähettämistäsi tiedoista, kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja SSN, vahvistetaan ennen niiden lisäämistä seurantaprofiiliin. Vahvistuksella varmistetaan, että voimme seurata oikeita tietoja ja ettei joku muu lisää sinun tietojasi omaan profiiliinsa. Lisätietoja siitä, miten Google käsittelee näitä tietoja.
  • Puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi lisätään seurantaprofiiliin vasta sen jälkeen, kun olet vahvistanut niiden kuuluvan sinulle. Vahvistuksen voi tehdä numeroon tai sähköpostiosoitteeseen lähetetyllä kertavahvistuskoodilla. Social Security Number lisätään vasta sen jälkeen, kun se on varmennettu muiden meille ilmoittamiesi henkilöllisyystietojen perusteella.
Päätät itse, mitä tietoja haluat seurata
Voit milloin tahansa poistaa tietoja seurantaprofiilista. Tietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika ja Social Security Number (SSN).
  • Google Oneen kirjautumiseen käyttämäsi sähköpostiosoite on mukana profiilissa, koska se on osa palvelua. Jos et enää halua seurata sähköpostiosoitteeseesi liittyviä tietoja, voit poistaa seurannan käytöstä poistamalla profiilin Dark Web ‑raportin asetuksista.
  • Jos lisäät seurantaprofiiliin puhelinnumerosi, se näkyy Google-tililläsi puhelinnumerona, joka on käytössä Google Onessa. Voit poistaa puhelinnumerosi suoraan seurantaprofiilista.
  • Jos poistat seurannan käytöstä poistamalla seurantaprofiilisi, maksuprofiilista poistetaan Social Security Number sekä vahvistuksen yhteydessä ilmoittamasi nimi ja osoite, ellet ole lisännyt niitä johonkin muuhun Googlen palveluun.