Få hjälp med betalningsproblem för Google One-lagring

Du kan felsöka betalningsproblem med Google One-prenumerationen på grund av regionala begränsningar, bankproblem som är specifika för ditt land eller problem med lagringsutrymme.

Använda en annan betalningsmetod

Prova om möjligt med en annan betalningsmetod.

1. Öppna ditt Google Play-konto på datorn.
  2. Klicka på Lägg till en betalningsmetod.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Den nya betalningsmetoden har lagts till i Google-kontot.
Ändra faktureringsland

Viktigt! Du kan inte ändra ett rättskipningsområde eller en region som är kopplad till din nuvarande betalningsprofil. Om du flyttar, reser eller bor tillfälligt i ett annat land behöver du skapa en ny betalningsprofil. Läs mer om betalningsprofilen

Om du skapar en ny profil påverkas inte betalningar för dina nuvarande tjänster. Du måste använda din nya profil för att betala för nya produkter eller tjänster som du köper i ditt nya land.

Så här skapar du en ny profil:

1. Logga in på inställningarna på datorn.
  2. Under Betalningsprofil bredvid Land klickar du på Redigera Redigera.
  3. Klicka på Skapa ny profil följt av Fortsätt i meddelandet som öppnas.
  4. Välj det land du vill koppla till den nya betalningsprofilen.
  5. Ange adressuppgifterna.
  6. Klicka på Skicka.
Frigöra lagringsutrymme

Om du inte kan ändra betalningsmetod eller faktureringsland eller -region är det viktigt att veta vad som händer när du överskrider lagringsgränsen.

Dina befintliga filer påverkas inte, men du kan inte spara fler. Exempel:

• Gmail: Du kan inte skicka eller ta emot meddelanden. Meddelanden som skickas till dig returneras till avsändaren.
  • Google Drive:
    • Du kan inte synkronisera eller ladda upp nya filer.
    • Synkroniseringen upphör mellan Google Drive-mappen på datorn och Min enhet.
    • Du kan inte skapa nya filer i
      • Google Dokument
      • Kalkylark
      • Presentationer
      • Teckningar
      • Formulär
      • Jamboard
    • Innan du minskar mängden lagringsutrymme du använder kan ingen redigera eller kopiera filerna.
  • Google Foto: Du kan inte säkerhetskopiera foton eller videor. Om du vill lägga till fler foton och videor kan du frigöra lagringsutrymme på Google eller köpa mer lagringsutrymme på Google.

Frigör lagringsutrymme

Läs mer om att hantera utrymme på Google Drive.

Använda lagringshanteraren

Du kan frigöra lagringsutrymme på ditt konto via Google One.

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Visa under Frigör utrymme.
  3. Klicka på Granska och rensa under den kategori du vill hantera.
  4. Markera de filer du vill ta bort. Du kan också klicka på filen för att visa den.
    • Gmail: Filtrera efter storlek genom att klicka på filterikonen uppe till höger Sortera.
    • Drive: Om du vill sortera filer efter filattribut använder du sorteringsalternativen uppe till höger:
      • Senast ändrat
      • Filnamn
      • Storlek
    • Foto: Om du vill spara filer lokalt innan du tar bort dem från ditt Google-konto klickar du på Ladda ned.
  5. När du har valt filer klickar du på Radera uppe till höger. För Foto klickar du på Flytta till papperskorgen.
  6. Bekräfta genom att läsa samtyckesmeddelandet.
  7. Fortsätt genom att markera rutan.
  8. Om du vill radera valda filer klickar du på Radera permanent. För Foto klickar du på Flytta till papperskorgen.
Frigöra utrymme på Google Drive, Gmail och Google Foto
Viktigt! Filer i papperskorgen raderas automatiskt efter 30 dagar. Inom den här tidsperioden kan du återställa filerna. Efter 30-dagarsperioden kan filerna försvinna permanent.
Om du vill radera dina filer på Google Drive, Gmail eller Google Foto och frigöra utrymme flyttar du dem till papperskorgen och tömmer papperskorgen. Om du tar bort, återställer eller permanent raderar flera filer eller mappar samtidigt, kan det ta tid för ändringarna att träda i kraft.
Ladda ned dina uppgifter på Google
Om du inte kan minska lagringsutrymmet du använder till under de 15 GB som ingår i Google-kontot kan du exportera och ladda ned din Google-data. Läs mer om hur du laddar ned din Google-data.

Få hjälp med lagringsproblem

När prenumerationen sägs upp och du får slut på lagringsutrymme
Dina befintliga filer påverkas inte, men du kan inte spara fler. Läs mer om vad som händer om du får slut på lagringsutrymme.
Om du överskrider lagringsgränsen
Du har två år på dig att ladda ned din data eller flytta den till en annan tjänst innan några filer eller data raderas.
Radera objekt för att få mer lagringsutrymme
Du hittar objekt som du kanske vill radera i lagringshanteraren i Google One.
Ladda ned din data för att radera tillräckligt många filer

Du kan ladda ned all data från produkter med verktyget Ladda ned din data. Läs mer om hur du laddar ned din Google-data.

Om du redan har överskridit lagringsgränsen och väljer alternativet Skicka nedladdningslänk via e-post bör du använda en alternativ e-postadress för att säkerställa leverans.

När du har laddat ned din data kan det vara lättare att ta bort tillräckligt många filer för att du ska kunna skicka och ta emot e-post igen.