Vinden waarnaar je op zoek bent in Google Nieuws

Je kunt verschillende soorten nieuwsartikelen en video's bekijken op Google Nieuws. Sommige gedeelten behandelen dezelfde onderwerpen voor lezers. Andere kiezen artikelen op basis van je interesses.

Hele verhaal weergeven

Als je alle beschikbare bronnen voor een onderwerp wilt bekijken, tik of klik je op Hele verhaal Hele verhaal. Als je in het gedeelte 'Hele verhaal' bronnen wilt bekijken waarop je bent geabonneerd, scrol je omlaag naar 'Van je geabonneerde bronnen'.

De artikelen worden gezocht en gerangschikt door een computeralgoritme. Het gedeelte 'Hele verhaal' biedt perspectief en context. Het is niet gepersonaliseerd, maar wel toegespitst op je taal en regio. Ook bevat het een gedeelte voor je abonnementen.

Belangrijk:

• Sommige van deze functies zijn alleen beschikbaar als je bent ingelogd op je Google-account.
  • Als je een betaald artikel deelt, hebben andere mensen geen volledige toegang tot het artikel totdat ze ervoor betalen.

Specifieke content zoeken

1. Open de Google Nieuws-app Google Nieuws-app.
  2. Tik linksboven op Zoeken Zoeken.
  3. Voer je zoekopdracht in, bijvoorbeeld:
    • Een interessegebied waarover je meer wilt lezen
    • Een plaats die je wilt volgen
    • Een bron waaruit je artikelen wilt lezen

Content op basis van je interesses bekijken

Je kunt als volgt artikelen te zien krijgen die door een computeralgoritme worden geselecteerd op basis van je instellingen en eerdere activiteit:

1. Open de Google Nieuws-app Google Nieuws-app.
  2. Bekijk je overzicht van de vijf belangrijkste artikelen.
  3. Als je meer artikelen wilt bekijken, tik je onderaan op Je volgt Je volgt. Tik vervolgens op een interesse, zoals een interessegebied, bron of locatie.

Opmerking: Algoritmen personaliseren op basis van je Google Nieuws-instellingen, zoals je interesses en bronnen. Ze personaliseren ook op basis van je eerdere activiteit op Google, bijvoorbeeld op Google Zoeken en YouTube.

Ontdek hoe artikelen worden geselecteerd of hoe je instellingen kunt wijzigen en je eerdere activiteit kunt bekijken.

Je opgeslagen artikelen of abonnementen lezen

1. Open de Google Nieuws-app Google Nieuws-app.
  2. Tik onderaan op Je volgt Je volgt.
  3. Scrol naar de gewenste content. Voorbeeld:
    • Interessegebieden
    • Bronnen
    • Locaties
    • Opgeslagen zoekopdrachten
    • Opgeslagen artikelen

Optimaliseren welke artikelen je te zien krijgt

Je kunt Google Nieuws meer artikelen laten weergeven die je leuk vindt en minder artikelen die je waarschijnlijk niet leuk vindt. Meer informatie over hoe je Google Nieuws kunt personaliseren.