To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ställa in hushållets kontakter för samtal på högtalaren eller skärmen

Du kan konfigurera en grupp kontakter på högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home så att alla i hemmet snabbt kan ringa samtal. Dessa kontakter blir synliga på skärmar och kan användas av alla som har åtkomst till enheten.

Detta ger dig ännu ett sätt att nå några av dina kontakter och gör det möjligt för personer som inte har konfigurerat Voice Match att ringa vissa kontakter som du väljer.

Innan du börjar

Konfigurera kontakter för hushållet

Du kan konfigurera kontakter för hushållet från högtalaren, skärmen eller i Google Home-appen.

Kontakter för hushållet som skapas från kontakterna på enheten läggs till i Google Kontakter. Google-kontakter är tillgängliga i Googles tjänster och kan hanteras på alla enheter där du är inloggad

Med skärmen

1. Säg ”Hey Google, konfigurera kontakter för hushållet”.
  2. Välj de personer som du vill lägga till i kontakterna för hushållet.
    • Om någon inte står med på listan trycker du på Kan du inte hitta någon? Följ sedan anvisningarna på skärmen.
    • Lägg till dig själv i kontakterna för hushållet om du vill låta gäster ringa dig från högtalaren eller skärmen.

Med högtalaren

1. Säg ”Ok Google, konfigurera kontakter för hushållet”. Du får en avisering på telefonen via Google Assistent-appen. Du måste ladda ned den senaste versionen av Google Assistent-appen för att kunna ta emot den här aviseringen.
  2. Tryck på aviseringen och följ anvisningarna på skärmen.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent  följt av Hantera alla Assistent-inställningar följt av Kommunikation följt av Dina kontakter följt av Kontakter för hushållet.
  3. Tryck på personen som du vill lägga till bland kontakterna för hushållet.
    • Om personen inte står med på listan trycker du på Lägg till person och följer anvisningarna på skärmen.

Valfritt: Använd smeknamn för att ringa kontakter för hushållet

Om du vill att personer ska kunna ringa en kontakt för hushållet med ett smeknamn kan du lägga till ett smeknamn för kontakten.

1. Öppna Google Home-appen .
  2.  Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent  följt av Hantera alla Assistent-inställningar följt av Kommunikation följt av Dina kontakter följt av Kontakter för hushållet.
  3. Tryck på personen som du vill lägga till ett smeknamn för.
  4. Ange smeknamnet.
  5. Tryck på Spara.

Ringa ett samtal till en kontakt för hushållet

Viktigt! Samtal till personen som konfigurerade kontakterna för hushållet kanske inte går fram. Detta beror på huruvida personen som tar emot samtalen har stöd för samtal till samma nummer som samtalet rings från.

Säg ”Ok Google” följt av:

• Skärmar: ” Ring [namn eller smeknamn]” eller tryck på Ring på kortet Kontakter för hushållet eller Videosamtal Video Call. Tryck på personens namn för att hitta alla samtalsalternativ.
  • Högtalare: ”Ring [namn eller smeknamn].”

Åtgärda att samtal går till röstbrevlådan

Ibland kan dina samtal till kontakter för hushållet se ut att komma från ett okänt nummer.

Om du ringer en kontakt för hushållet med en operatör eller mobilinställning som blockerar samtal från okända nummer kan samtalet gå till röstbrevlådan. Om du vill förhindra detta måste personen som du vill ringa uppdatera sina inställningar och tillåta samtal från okända nummer.

Ta bort kontakter för hushållet

Du kan ta bort en kontakt för hushållet genom att säga ”Hey Google, ta bort en kontakt för hushållet”. Du kan även ta bort kontakter för hushållet från Google Home-appen eller från Google Nest-skärmen.

Om du raderar en kontakt för hushållet raderas inte kontakten från Google Kontakter.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent  följt av Hantera alla Assistent-inställningar följt av Kommunikation följt av Dina kontakter följt av Kontakter för hushållet.
  3. Tryck på bredvid personen du vill ta bort från kontakterna för hushållet.
  4. Tryck på Ta bort.

På skärmen

1. Tryck på personen som du vill ta bort på kortet Kontakter för hushållet.
  2. Tryck på Ta bort nere till höger.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

När du konfigurerar kontakter för hushållet

• Kontakter för hushållet är tillgängliga på alla enheter som stöds och som är länkade till hemmet du konfigurerar.
  • Samtal från vem som helst till kontakter för hushållet ser ut att komma från dig och sparas i Min aktivitetLäs mer om hur du visar och styr aktivitet i kontot.
  • Alla som har åtkomst till dina skärmar kan se och ringa dina kontakter för hushållet. De kan också se kontaktuppgifter som telefonnummer.
  • Barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) som har ett Google-konto och Voice Match konfigurerat kan inte ringa Duo-samtal.
    Obs! Google Duo och Google Meet har kombinerats till en ny Meet-app på telefoner, surfplattor och datorer, men Google Duo-ikonen Duo app visas fortfarande på Google Nest-skärmar.