To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ställa in samtal på en högtalare eller skärm från Google Nest

Med högtalare och skärmar från Google Nest och Home kan du ringa upp vänner, familj och företag med hjälp av rösten. Konfigurera vilka samtalsmetoder du vill använda och ring sedan ett samtal på högtalaren eller skärmen.

Du kan ringa med högtalare och skärmar från Nest på tre sätt:

• Google Meet-samtal (tidigare Google Duo)
  • Google-stödda samtal
    • Endast tillgängligt i USA och Kanada
  • Mobilsamtal med Google Fi och Google Voice
    • Endast tillgängligt i USA
    • Kräver ett Google Fi- eller Google Voice-abonnemang
Obs! Stödet för Telstra, Taiwan Mobile och Telecom Italia har upphört.
Google Duo och Google Meet har kombinerats till en ny Meet-app på telefoner, surfplattor och datorer, men Google Duo-ikonen Duo app visas fortfarande på Google Nest-skärmar.

Samtal är tillgängliga på följande enheter:

• Skärmar: Google Nest Hub, Google Nest Hub (2:a generationen) och Google Nest Hub Max
  • Högtalare: Google Home, Google Nest Mini (2:a generationen), Google Home Mini (1:a generationen), Google Home Max, Google Nest Audio och Google Nest Wifi-åtkomstpunkt

Jämföra samtalsmetoder

Innan du kan börja ringa på högtalaren eller skärmen från Nest måste du ställa in samtalsmetod.

Vilken samtalsmetod du ska använda beror på var du bor, vem du vill ringa och vilken typ av samtal du vill ringa.

Funktioner för uppringningsmetod

Här är en jämförelse av tillgängliga samtalsmetoder sida vid sida:

Funktion Google Meet-samtal Google-stödda samtal Mobilsamtal (Google Fi och Google Voice)
Videosamtal Ja Nej Nej
Ljudsamtal Ja Ja Ja
Ta emot samtal från andra Ja, från andra Google Meet-användare Nej Nej

Nummer du kan ringa

Ringa till och ta emot samtal från andra Google Meet-användare världen över

• De flesta telefonnummer inom USA och Kanada, inklusive mobiltelefoner, fasta telefoner och företag i dessa länder
  • Nummer måste finnas i Google Kontakter
  • Varierar beroende på operatör och abonnemang
  • Det kan gå att ringa utlandssamtal

Kostnad

Kostnadsfritt

Kostnadsfritt inom USA och Kanada

• Debiteras enligt mobiloperatörens taxa
  • Dataavgifter kan tillkomma
  • Prenumeration krävs
Nödsamtal Nej Nej Nej

Tillgängliga uppringningsmetoder efter land

Så här ser du vilka samtalsmetoder som är tillgängliga där du bor:

Land Google Meet-samtal Google-stödda samtal Mobilsamtal

USA

Ja

Ja

Ja (Google Fi och Google Voice)

Kanada

Ja

Ja

Nej

Andra länder där högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home säljs

Ja

Nej

Nej

1. Länka samtalsappen eller samtalstjänsten i Google Home-appen

Obs! Med Google-stödda samtal (endast USA och Kanada) behöver du inte länka ytterligare appar eller tjänster för att ringa dina Google-kontakter.

Ställa in Google Meet-samtal

Så här ansluter du Google Meet-kontot till en högtalare eller skärm från Nest:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Kommunikation följt av Video- och röstappar följt av Google Meet.
    • Du kan behöva trycka på Google Duo beroende på enhet.
  4. Konfigurera genom att följa anvisningarna i appen.
Ställa in mobilsamtal med Google Fi eller Google Voice (endast USA)
Obs! Stödet för Telstra, Taiwan Mobile och Telecom Italia har upphört.

Obs!

• Alla samtal debiteras i enlighet med operatörens abonnemang.
  • Avgifter kan tillkomma.
  • Du måste befinna dig inom operatörens serviceområde.
  1. Ställ in en prenumeration med Google Fi eller Google Voice om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på ditt konto.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.
  5. Tryck på Inställningar följt av Kommunikation följt av Samtalsleverantörer.
  6. Välj operatör.
  7. Länka kontot genom att följa anvisningarna i appen.

2. Anpassa Google Assistent-inställningarna

Aktivera personliga resultat

Med personliga resultat kan du ringa till dina Google-kontakter genom att säga deras namn: ”Hey Google, ring [kontaktnamn]”. Läs mer om personliga resultat.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Google Assistent följt av Personliga resultat.
  4. Tryck på Kom igång följt av Aktivera följt av Klar.
Obs! Om du vill ringa till dina kontakter måste du även aktivera Webb- och appaktivitet i Google-kontot.

Aktivera Voice Match

När Voice Match är aktiverat kan andra medlemmar i hemmet ringa till sina kontakter på enheten. Om du vill låta flera personer använda sina kontakter på samma enhet måste varje person konfigurera Voice Match.

Obs! Om ingen ställer in Voice Match kan alla använda de kontakter som tillhör den som äger enheten om hen har aktiverat personliga resultat.

3. Synkronisera och redigera kontakter

Synkronisera dina kontakter

Så här ringer du kontakter som du har sparat på en telefon eller surfplatta med Android:

1. Öppna myaccount.google.com/devicecontacts följt av logga in på Google-kontot som är länkat till din Google-enhet.
  2. Aktivera Spara kontaktuppgifter från inloggade enheter.

Om du har många kontakter eller nya kontakter kan det ta några minuter att synkronisera dem.

Om kontakterna inte synkroniseras kan du aktivera kontaktsynkronisering i Android-enhetens inställningar:

1. Öppna appen Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Google följt av Inställningar för Google-appar följt av Synkronisera Google Kontakter.
  3. Tryck på Status följt av aktivera Synkronisera automatiskt.

Redigera dina Google-kontakter

Dina Google-kontakter används när du ringer samtal via högtalare och skärmar från Nest. Om dina Google-kontakter inte har tillräckligt med information eller innehåller liknande eller duplicerade uppgifter kanske det inte går att ringa till vissa kontakter på enheten.

Läs mer om hur du rensar kontakterna:

Tips!

• Använd ett unikt namn för varje kontakt. Ange både för- och efternamn om du har dem.
  • Lägg till ett telefonnummer och eventuellt en e-postadress till varje kontakt.

Konfigurera kontakter för hushållet

När du har konfigurerat kontakter för hushållet kan du tillåta alla som har åtkomst till dina högtalare eller skärmar från Google Nest att ringa specifika kontakter som du väljer. På Nest-skärmar kan du även ringa kontakter för hushållet med pekskärmen.

Konfigurera och hantera kontakter för hushållet

4. Ändra samtalsinställningarna

Aktivera Ring bara hemma

Med Ring bara hemma kan du ta emot samtal på dina högtalare eller skärmar när du är hemma, men det ringer inte på enheterna när du är borta.

Om du vill använda Ring bara hemma måste du aktivera närvarodetektering med telefonens plats. När du har aktiverat närvarodetektering identifierar funktionen automatiskt om du är hemma eller borta. Närvarodetektering kan även användas till andra funktioner som är beroende av platsinformation, till exempel rutinerna Hemma och Borta.

Ändringar av inställningarna för närvarodetektering i en funktion kan påverka andra funktioner som använder närvarodetektering. Om du till exempel inaktiverar telefonens plats i rutinerna Hemma och Borta ringer det på dina hemenheter om någon ringer dig medan du är borta.

Obs! Du kan endast dela telefonens plats via en app i taget. Om du till exempel delar telefonens plats i Nest-appen och sedan aktiverar inställningen i Home-appen inaktiveras telefonens platsdelning i Nest-appen.

Aktivera eller inaktivera Ring bara hemma

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Tryck på Kommunikation följt av Enhets- och samtalsinställningar.
    • Du kan ställa in Ring bara hemma genom att trycka på Konfigurera följt av följa anvisningarna i appen.
    • Om du redan har konfigurerat Ring bara hemma kan du trycka på reglaget för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Aktivera Stör ej

Aktivera Stör ej om du vill blockera samtal till en enhet tillfälligt.

Ställ in nattläge om du vill skapa ett schema för Stör ej.

Obs! Stör ej inaktiverar även inkommande utsändningar och aviseringar om uppgifter.

Aktivera eller inaktivera inkommande samtal på en viss högtalare eller skärm

Högtalaren eller skärmen från Nest kan bara ta emot inkommande samtal via Google Meet.

Så här aktiverar eller inaktiverar du inkommande samtal:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar följt av Kommunikation följt av Video- och röstappar.
  3. Aktivera eller inaktivera de länkade högtalarna eller skärmarna.

Ta bort länken till samtalsappen eller samtalstjänsten

Obs! Google-stödda samtal använder inte någon app eller tjänst som det går att ta bort länken till. Ändra Google Assistent-inställningarna om du vill blockera samtal till Google-kontakter på högtalaren eller skärmen.

Ta bort länken till Google Meet

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar följt av Kommunikation följt av Video- och röstappar följt av Ta bort länken till Google Meet-kontot.

Ta bort länken till mobilsamtal

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Tryck på Inställningar följt av Kommunikation följt av Samtalsleverantörer.
  5. Tryck på knappen bredvid operatören.

Vanliga frågor

Vad spelar högtalaren eller skärmen från Nest in?

Google spelar in röstkommandon efter ”Ok Google” eller ”Hey Google”. Till exempel skulle ”Hey Google, ring Robert” eller ”Ok Google, lägg på” spelas in. Inspelningen skulle ha avslutats efter frasen.

Google spelar inte in telefonsamtalet.

Vilket nummer rings upp om jag har lagt till flera nummer för en kontakt?

Med Google-stödda samtal och mobilsamtal frågar Google-assistenten vilket nummer du vill ringa. Till slut lär sig assistenten vilket nummer du vill använda för vissa kontakter så att du kan hoppa över det steget i fortsättningen.​ Du kan även skilja kontakterna åt genom att redigera dem på contacts.google.com.

Med Google Meet-samtal ringer enheten det nummer som har ett giltigt Google Meet-konto

Kan någon ringa till mig på min Home- eller Nest-enhet?

Du kan ta emot samtal från någon med Google Meet.

Följande gäller om du vill kunna ta emot samtal:

Google-stödda samtal och mobilsamtal har inte stöd för inkommande samtal.

Går det att blockera samtal på en högtalare eller skärm från Nest?

Du kan bara ta emot samtal från personer som använder Google Meet. Läs mer om att blockera nummer i Google Meet.

Om du vill blockera alla samtal tillfälligt kan du aktivera Stör ej. Obs! Stör ej inaktiverar inkommande utsändningar och aviseringar om påminnelser. Ställ in nattläget om du vill inaktivera aviseringar enligt ett återkommande schema.

Vad händer om jag får en röstmeny med alternativ som ”tryck 2” under ett samtal?

Om du har en Nest-skärm kan du använda knappsatsen på skärmen för att navigera i ett telefonsystem.

Gäller någon innehålls- eller användningspolicy för samtal på högtalare och skärmar från Nest?

Googles användarvillkor och integritetspolicy gäller för högtalare och skärmar från Nest eller Home. Högtalare och skärmar från Nest följer dessutom policyn för tillåten användning av Google Voice. För mobilsamtal på Google Nest- eller Home-enheter gäller även operatörens användarvillkor. Exempelvis gäller användarvillkoren för Google Fi för Fi-stödda samtal.

Kan jag ändra hur mitt nummer visas på nummerpresentatören när jag ringer till någon med min Nest-enhet?

Telefonnumret visas som dolt eller okänt när du ringer till någon med Nest-enheten såvida du inte har länkat ett telefonnummer till Google Fi eller Google Voice i Google Home-appen.

Så här länkar du ett Google Fi- eller Google Voice-nummer:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  följt av Kommunikation följt av Samtalsleverantörer.
  3. Tryck på Google Voice eller Google Fi för att länka ditt telefonnummer.

Relaterade resurser

Kontakta oss