To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vad är Nest Wifi?

Foto av Nest Wifis router och åtkomstpunkt

Nest Wifi är ett mesh-wifi-system för hemmet som kan bestå av Nest Wifi-routrar och Nest Wifi-åtkomstpunkter. Nest Wifi ersätter den traditionella routern och ger tillförlitlig wifi-täckning överallt i hemmet. Nest Wifi-åtkomstpunkten har dessutom en högtalare med Google Assistent så att du kan spela musik, styra anslutna enheter som stöds och mycket annat.

Wifi-täckning i hemmet

Nest Wifi bygger på mesh-wifi-teknik. Routern och åtkomstpunkten arbetar tillsammans för att enheterna ska använda den bästa kanalen med den snabbaste bandbredden. Det ger en stark wifi-signal i hela hemmet och inte bara bredvid routern. Detta innebär att du kan förflytta dig från rum till rum under ett videosamtal med minimala störningar, eller streama flera 4K-videor samtidigt.

Wifi-systemet är skalbart, så du kan ta reda på hur många Nest Wifi-enheter du behöver för den storlek och form som ditt hem har. Om du ändå behöver mer täckning lägger du bara till ytterligare Nest Wifi-åtkomstpunkter. Nest Wifi är bakåtkompatibel med Google Wifi-åtkomstpunkter. Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverkLäs mer om Nest Wifi Pro.

Inbyggd högtalare med Google Assistent

Nest Wifi-åtkomstpunkter har en högtalare med Google Assistent så att du kan spela musik, hantera wifi-nätverket, få svar på frågor, styra anslutna enheter och annat med rösten.

Obs! I Nest Wifi-routern ingår varken högtalare eller Google Assistent.

Enkel konfiguration, enkel hantering

Du kan enkelt konfigurera Nest Wifi på bara några minuter och hantera den i Google Home-appen tillsammans med dina andra anslutna enheter. När du är igång får du nya funktioner och hjälp att skydda nätverket via automatiska uppdateringar.

Skapa ett gästnätverk och dela lösenordet med Google Home-appen. Du kan bestämma vilka enheter som ska prioriteras för högre hastigheter och köra hastighetstest för att se till att nätverket är så bra som möjligt.

Med Familjens wifi kan du skapa scheman för att hantera skärmtid, begränsa vissa typer av barnförbjudet innehåll och pausa wifi på specifika enheter när du vill.

Nätverksstatistik hjälper dig att identifiera och åtgärda vanliga problem med nätverket så att enheterna fortsätter att vara anslutna.

Stöd för Matter och Thread för ett mer uppkopplat och kompatibelt hem

• Kommer snart: Nest Wifi får programvaruuppdateringar som möjliggör användning av Matter, den nya universella standarden som förenklar kompatibilitet och konfigurering för smarta hem. Det gör enheterna i hemmet snabbare och mer tillförlitliga. Läs mer om Matter.
  • Eftersom routern är en Thread-gränsrouter kan du ansluta Thread-enheter med lång räckvidd för att utöka mesh-nätverket ytterligare. Thread är en trådlös teknik som förser enheterna med anslutning så att de kan arbeta snabbare och ansluta till ditt hemnätverk. Läs mer om Nest-enheter med Thread.