To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Använda Nest Wifi- och Google Wifi-enheter i samma nätverk

Om du har både Nest Wifi- och Google Wifi-enheter (detta omfattar inte Google Nest Wifi Pro med wifi 6E) kan du lägga till dem i samma nätverk så de fungerar tillsammans för att ge dig wifi-täckning i hela hemmet. Du kan välja mellan olika alternativ beroende på om du vill lägga till en Google Wifi-enhet i ett Nest Wifi-nätverk eller tvärtom.

Med Nest Wifi och Google Wifi kan du blanda följande som du vill, och dessutom lägga till flera av varje enhet för att skapa ett eget nätverk:

• Nest Wifi-routrar
  • Nest Wifi-åtkomstpunkter
  • Google Wifi-åtkomstpunkter

Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.

Om du vill lägga till en Nest Wifi-åtkomstpunkt i ditt wifi-nätverk måste du först konfigurera minst en Nest Wifi-router eller Google Wifi-åtkomstpunkt.

För nya nätverk:

• Alla enheter måste konfigureras i Google Home-appen.
  • Om du vill använda en Nest Wifi-router rekommenderar vi att du konfigurerar den enheten först av alla. Annars använder du en Google Wifi-åtkomstpunkt.

För befintliga nätverk:

Konfigurera nätverket med Nest Wifi- och Google Wifi-enheter

Nest Wifi-router, med eller utan Nest Wifi-åtkomstpunkt(er)

Om du har en Nest Wifi-router kan du göra något av följande:

(Rekommenderas) Alternativ 1. Konfigurera ett nytt nätverk med Nest Wifi som primär router och Google Wifi- eller Nest Wifi-åtkomstpunkten som nätverksförlängare

För bästa möjliga wifi-räckvidd och nätverkshastighet rekommenderar vi att du använder Nest Wifi-routern som primär åtkomstpunkt i ditt kombinerade wifi-nätverk. Sedan kan du lägga till Google Wifi- och/eller Nest Wifi-åtkomstpunkter i det nya Nest Wifi-nätverket för ytterligare wifi-täckning.

Välj de anvisningar nedan som gäller din situation:

Jag vill lägga till Nest Wifi och Google Wifi i ett helt nytt nätverk.

Om du konfigurerar ett helt nytt nätverk och inte har några konfigurerade wifi-enheter sedan tidigare följer du anvisningarna för att konfigurera Nest Wifi.

Tips! Konfigurera Nest Wifi-routern först. Lägg sedan till Nest Wifi-enheter eller Google Wifi-enheter som ytterligare åtkomstpunkter i mesh-nätverket.

Jag vill lägga till Google Wifi-åtkomstpunkter i ett befintligt Nest Wifi-nätverk.

Om du har konfigurerat ett Nest Wifi-nätverk tidigare kan du lägga till Google Wifi-åtkomstpunkter enligt anvisningarna för att lägga till en åtkomstpunkt.

Alternativ 2: Lägga till en Nest Wifi-router i ett befintligt Google Wifi-nätverk

Med det här alternativet lägger du till Nest Wifi-routern som en extra åtkomstpunkt för att få bättre täckning i ditt befintliga Google Wifi-nätverk. Med det här alternativet används inte de räckvidds- och hastighetsförbättringar som Nest Wifi-routern ger, men du kan behålla dina nuvarande wifi-nätverksinställningar och anpassade scheman.

Om du vill använda Nest Wifi med Google Wifi måste du använda Google Home-appen. Läs mer om vad som händer när du lägger till Google Wifi-enheter och inställningar i Google Home-appen.

Anvisningar
  1. Ladda ned Google Home-appen .
  2. Om det här är första gången du använder Google Home-appen konfigurerar du ett hem.
  3. Välj en plats för Nest Wifi-routern.
  4. Anslut Nest Wifi-routern till ett vägguttag. Efter ungefär en minut blinkar lampan vitt, vilket betyder att den är klar att konfigurera.
  5. Öppna Google Home-appen på telefonen eller surfplattan.
  6. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  7. Välj ett hem. Appen bör hitta Nest Wifi-enheten.
  8. Tryck på Ja för att fortsätta. Om du har flera enheter som är tillgängliga för konfigurering väljer du Nest Wifi-routern.
  9. Den bör hitta Nest Wifi-enheten. Tryck på Ja för att fortsätta. Om du har flera enheter som är tillgängliga för konfigurering väljer du Nest Wifi-routern.
  10. Läs in QR-koden som finns på Nest Wifi-routerns undersida.
    • Håll telefonen på ungefär 12 cm avstånd för att läsa av koden. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  11. Om Google Wifi-nätverket har konfigurerats i Google Wifi-appen väljer du Lägg till i befintligt  OK. läggs Google Wifi-enheterna och inställningarna till i Google Home-appen.
  12. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna i appen.
  13. Om du vill lägga till en annan Wifi-enhet trycker du på Ja i appen för att fortsätta eller följer anvisningarna för att lägga till en åtkomstpunkt eller router senare.
  14. När du har lagt till alla wifi-enheter görs ett mesh-test som en kontroll av att allt fungerar.
Endast Nest Wifi-åtkomstpunkt(er)

Lägga till en Nest Wifi-åtkomstpunkt i ett befintligt Google Wifi-nätverk

Du kan utöka wifi-nätverkets täckning och använda Google Assistent hemma genom att lägga till Nest Wifi-åtkomstpunkter i ett befintligt Google Wifi-nätverk.

Anvisningar
  1. Välj en plats för Nest Wifi-åtkomstpunkten.
    • Placera enheten i ögonhöjd och låt den stå framme, till exempel på en hylla eller tv-bänk, för starkast möjliga signal. Den bör också placeras i ett rum där du vill interagera med Google-assistenten.
    • Läs mer om var Wifi-åtkomstpunkterna ska placeras.
  2. Anslut Nest Wifi-åtkomstpunkten till ett vägguttag.
  3. Ladda ned Google Home-appen
  4. Om det här är första gången du använder Google Home-appen konfigurerar du ett hem.
  5. Öppna Google Home-appen på telefonen eller surfplattan.
  6. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  7. Välj ett hem. Appen bör hitta Nest Wifi-enheten.
  8. Tryck på Ja för att fortsätta. Om du har flera enheter som är tillgängliga för konfigurering väljer du den Nest Wifi-åtkomstpunkt du vill konfigurera.
  9. Appen bör hitta Nest Wifi-enheten. Tryck på Ja för att fortsätta. Om du har flera enheter som är tillgängliga för konfigurering väljer du den Nest Wifi-åtkomstpunkt du vill konfigurera.
  10. Läs av QR-koden på enhetens undersida.
    • Håll telefonen på ungefär 12 cm avstånd för att läsa av koden. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  11. Om Google Wifi-nätverket har konfigurerats i Google Wifi-appen väljer du Lägg till i befintligt. läggs Google Wifi-enheten och inställningarna till i Google Home-appen.
  12. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna i appen.
  13. Om du vill lägga till en annan åtkomstpunkt trycker du på Ja i appen när du ombeds göra det, eller upprepar dessa steg senare för att lägga till ytterligare åtkomstpunkter.
  14. När du har lagt till alla wifi-enheter görs ett mesh-test som en kontroll av att allt fungerar.