To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bruk Nest Wifi- og Google Wifi-enheter på samme nettverk

Hvis du har både Nest Wifi- og Google Wifi-enheter (dette inkluderer ikke Google Nest Wifi Pro med wifi 6E), kan de kombineres i samme nettverk for å gi wifi-dekning i hele hjemmet. Det finnes ulike alternativer, avhengig av om du vil legge til en Google Wifi-enhet i et Nest Wifi-nettverk eller en Nest Wifi-enhet i et Google Wifi-nettverk.

Med Nest Wifi og Google Wifi kan du kombinere følgende produkter som du vil, i det antallet du ønsker, for å lage ditt eget nettverk:

• Nest Wifi-rutere
  • Nest Wifi-punkter
  • Google Wifi-punkter

Nest Wifi Pro (wifi 6E) kan ikke brukes sammen med Nest Wifi-rutere eller -punkter eller Google Wifi-punkter (wifi 5) i maskenettverk.

For å bruke et Nest Wifi-punkt i wifi-nettverket må du legge det til etter at du har konfigurert minst én Nest Wifi-ruter eller ett Google Wifi-punkt.

I nye nettverk:

• Alle enheter må konfigureres i Google Home-appen.
  • Hvis du har en Nest Wifi-ruter, anbefaler vi at du konfigurerer denne enheten først. Ellers kan du bruke et Google Wifi-punkt.

I eksisterende nettverk:

• Alle enheter må konfigureres i Google Home-appen. Finn ut hva som skjer når du legger til Google Wifi-enheter og -innstillinger i Google Home-appen.
  • Du kan legge til hvilken som helst av disse enhetene som tilleggspunkt.
  • Hvis du vil bruke en Nest Wifi-ruter, anbefaler vi at du først konfigurerer den. Du må tilbakestille Google Wifi-nettverket til fabrikkstandard via appen og deretter konfigurere et nytt nettverk. Finn ut mer om hvordan du bytter ut et wifi-nettverk. Hvis du ikke vil benytte deg av den ekstra gode hastigheten og dekningen som Nest Wifi-ruteren kan tilføre i nettverket, kan du bruke den som tilleggspunkt.

Konfigurer nettverket med Nest Wifi- og Google Wifi-enheter

Nest Wifi-ruter, med eller uten Nest Wifi-punkter

Hvis du har en Nest Wifi-ruter, kan du gjøre ett av følgende:

(Anbefalt) Alternativ 1: Konfigurer et nytt nettverk med Nest Wifi som primærruter og Google Wifi- eller Nest Wifi-punkt som nettverksforsterker

For best mulig wifi-rekkevidde og nettverkshastighet anbefaler vi at du bruker Nest Wifi-ruteren som det primære punktet i det kombinerte wifi-nettverket. Deretter kan du legge til Google Wifi- og/eller Nest Wifi-punkter i det nye nettverket for å få ekstra wifi-dekning.

Velg veiledningen som gjelder for nettverksoppsettet ditt:

Jeg vil legge til Nest Wifi og Google Wifi i et helt nytt nettverk.

Hvis du konfigurerer et helt nytt nettverk og ikke har konfigurert noen Wifi-enheter tidligere, følger du trinnene for å konfigurere Nest Wifi.

Tips: Konfigurer Nest Wifi-ruteren først, og legg deretter til Nest Wifi-enheter eller Google Wifi-enheter som ekstra punkt for å opprette maskenettverket.

Jeg vil legge til Google Wifi-punkt i et eksisterende Nest Wifi-nettverk.

Hvis du tidligere har konfigurert et Nest Wifi-nettverk, kan du legge til Google Wifi-punkter ved å følge fremgangsmåten for å legge til et punkt.

Alternativ 2: Legg til Nest Wifi-ruteren i et eksisterende Google Wifi-nettverk

Med dette alternativet legger du til Nest Wifi-ruteren som et tilleggspunkt for å utvide dekningen til det eksisterende Google Wifi-nettverket. Dette alternativet utnytter ikke den forbedrede rekkevidden og hastigheten til Nest Wifi-ruteren, men det gjør at du kan beholde de nåværende wifi-nettverksinnstillingene og tilpassede tidsplanene.

For å bruke Nest Wifi med Google Wifi må du bruke Google Home-appen. Finn ut hva som skjer når du legger til Google Wifi-enheter og -innstillinger i Google Home-appen.

Veiledning
  1. Last ned Google Home-appen .
  2. Hvis dette er første gang du bruker Google Home-appen, bør du konfigurere et hjem.
  3. Velg hvor Nest Wifi-ruteren skal stå.
  4. Koble Nest Wifi-ruteren til et strømuttak. Etter omtrent et minutt blinker lyset hvitt for å indikere at ruteren er klar til å konfigureres.
  5. Åpne Google Home-appen på telefonen eller nettbrettet.
  6. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  7. Velg et hjem. Appen bør finne Nest Wifi-enheten din.
  8. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter som kan konfigureres, velger du den aktuelle Nest Wifi-ruteren.
  9. Appen bør finne Nest Wifi-enheten din. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter som er tilgjengelige for konfigurering, velger du den aktuelle Nest Wifi-ruteren.
  10. Skann QR-koden på bunnen av Nest Wifi-ruteren.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Se flere tips om skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke kan skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigureringsnøkkelen på bunnen av enheten.
  11. Hvis Google Wifi-nettverket ditt ble konfigurert i Google Wifi-appen, velger du Legg til i eksisterende  OK. Da legges Google Wifi-enhetene og -innstillingene dine til i Google Home-appen.
  12. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  13. Hvis du vil legge til en Wifi-enhet til, trykker du på Ja i appen for å fortsette. Eller du kan følge trinnene for å legge til flere punkter eller rutere senere.
  14. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene, utfører appen en test av maskenettet for å bekrefte at alt fungerer.
Bare Nest Wifi-punkter

Legg til et Nest Wifi-punkt i et eksisterende Google Wifi-nettverk

Du kan utvide dekningen til wifi-nettverket og bruke Google-assistenten i hjemmet ved å legge til Nest Wifi-punkter i et eksisterende Google Wifi-nettverk.

Veiledning
  1. Velg hvor Nest Wifi-punktet skal stå.
    • For å få det beste signalet, plasser enheten i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller TV-reol. Dette bør også være et rom der du vil kommunisere med Google-assistenten.
    • Finn ut mer om hvor du bør plassere Wifi-punktene.
  2. Koble Nest Wifi-punktet til et strømuttak.
  3. Last ned Google Home-appen
  4. Hvis dette er første gang du bruker Google Home-appen, bør du konfigurere et hjem.
  5. Åpne Google Home-appen på telefonen eller nettbrettet.
  6. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  7. Velg et hjem. Appen bør finne Nest Wifi-enheten din.
  8. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter som kan konfigureres, velger du Nest Wifi-punktet du vil konfigurere.
  9. Appen bør finne Nest Wifi-enheten din. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter som kan konfigureres, velger du Nest Wifi-punktet du vil konfigurere.
  10. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Se flere tips om skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke kan skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigureringsnøkkelen på bunnen av enheten.
  11. Hvis Google Wifi-nettverket ditt ble konfigurert i Google Wifi-appen, velger du Legg til i eksisterende. Da blir Google Wifi-enheten og innstillingene lagt til i Google Home-appen.
  12. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  13. Hvis du vil legge til et punkt til, trykker du på Ja i appen når du blir bedt om det, eller du kan gjenta disse trinnene senere for flere punkt.
  14. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene, utfører appen en test av maskenettet for å bekrefte at alt fungerer.

Linker til relatert innhold