Google Nest Wifi- en Google Wifi-apparaten in hetzelfde netwerk gebruiken

Als je zowel Google Wifi- als Google Nest Wifi-apparaten hebt, heb je een aantal verschillende instelopties. Welke optie je moet kiezen, hangt af van welke Wifi-apparaten je hebt en, als je meerdere routers hebt, welke router je als primaire router wilt instellen.

Stap 1. Selecteer je Nest Wifi-apparaten

Foto van Google Nest Wifi-router Foto van Google Nest Wifi-punt
Nest Wifi-router, met of zonder Nest Wifi-punt(en) Alleen Nest Wifi-punt(en)

Stap 2. Kies het instelpad voor je Nest Wifi- en Google Wifi-netwerk

Nest Wifi-router, met of zonder Nest Wifi-punt(en)

Als je een Nest Wifi-router hebt, kun je een van de volgende handelingen uitvoeren:

(Aanbevolen) Optie 1. Stel een nieuw netwerk in met de Nest Wifi-router als primaire router en het Google Wifi- of Nest Wifi-punt als netwerkextender

Voor het best mogelijke wifi-bereik en de hoogste netwerksnelheid raden we je aan je Nest Wifi-router te gebruiken als primair punt in je gecombineerde wifi-netwerk. Je kunt vervolgens Google Wifi- en/of Google Nest Wifi-punten toevoegen aan het nieuwe Nest Wifi-netwerk voor extra wifi-dekking.

Selecteer de instructies voor de manier waarop je netwerk is opgezet:

Ik wil Nest Wifi en Google Wifi toevoegen aan een volledig nieuw netwerk.

Als je een volledig nieuw netwerk instelt en nog geen Wifi-apparaten hebt ingesteld, volg je de stappen om Nest Wifi in te stellen.

Tip: Stel eerst je Nest Wifi-router in en voeg dan Nest Wifi-apparaten of Google Wifi-apparaten als extra punten toe om je mesh-netwerk te maken.

Ik wil Google Wifi-punten toevoegen aan een bestaand Nest Wifi-netwerk.

Als je al een Nest Wifi-netwerk hebt ingesteld, kun je Google Wifi-punten toevoegen door de stappen te volgen om een punt toe te voegen aan een Nest Wifi-netwerk.

Ik wil een Nest Wifi-router toevoegen aan een Google Wifi-netwerk dat al is ingesteld in de Google Home-app.

Als je al een Google Wifi-netwerk hebt ingesteld in de Google Home-app en je een Nest Wifi-router als primaire router wilt toevoegen, moet je je Google Wifi-punten terugzetten op de fabrieksinstellingen en daarna een nieuw Nest Wifi-netwerk instellen.

Opmerking: Met deze optie worden alle instellingen en regels gereset die je hebt ingesteld voor je bestaande Google Wifi-netwerk. Als je geen instellingen voor bijvoorbeeld schema's van 'Wifi voor het gezin' of aangepaste poortdoorschakeling wilt kwijtraken, ga je naar Optie 2: Voeg de Nest Wifi-router toe aan een bestaand Google Wifi-netwerk.

Stap 1. Zet je Google Wifi-netwerk terug op de fabrieksinstellingen

Als je je apparaten reset via de app, worden alle instellingen en gegevens verwijderd van je Wifi-router en -punt(en) en uit cloudservices en de Google Home-app. Je router en Wifi-punt(en) worden ook uit je Google-account verwijderd.

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi . Instellingen Instellingen Netwerk terugzetten op fabrieksinstellingen OK.

Opmerking: De router is het apparaat dat je in eerste instantie als eerste hebt ingesteld en dat is verbonden met je modem. Als je alleen de router wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen (het apparaat dat is aangesloten op je modem), volg je de instructies om je router of punt opnieuw in te stellen met de knop voor fabrieksinstellingen terugzetten.

Stap 2. Maak een nieuw Nest Wifi-netwerk

1. Kies een plaats voor de Nest Wifi-router.
    • Je router moet zijn verbonden met een werkende modem die is verbonden met internet.
    • Voor het sterkste signaal plaats je je router op ooghoogte, in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard.
    • Meer informatie over waar je je router het beste kunt plaatsen.
  2. Haal op je primaire Google Wifi-punt de ethernetkabel uit de WAN-poort  en sluit de ethernetkabel aan op de WAN-poort  van je Nest Wifi-router. De kabel moet nu zijn aangesloten op de WAN-poort  van de Nest Wifi-router en je modem.
  3. Sluit de Nest Wifi-router aan op een stopcontact. Na ongeveer een minuut knippert het lampje wit om aan te geven dat het apparaat is ingeschakeld en kan worden ingesteld.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app op je telefoon of tablet.
  5. Tik op Toevoegen  en dan Apparaat instellen.
  6. Tik onder 'Nieuwe apparaten' op Nieuwe apparaten in huis instellen.
  7. Kies een huis.
  8. Selecteer je Nest Wifi-router.
  9. Kies Nieuw netwerk maken.
  10. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  11. Selecteer een ruimte voor je router of maak een nieuwe ruimte.
  12. Stel een naam en een veilig wachtwoord in voor je Wifi-netwerk.
  13. De router maakt nu je wifi-netwerk. Dit kan enkele minuten duren
  14. Als je je Google Wifi-apparaat of een extra Nest Wifi-apparaat wilt toevoegen aan dit nieuwe netwerk, tik je op Ja om door te gaan in de app of volg je de stappen om op een later tijdstip een Wifi-punt toe te voegen.
Ik wil een Nest Wifi-router toevoegen aan een Google Wifi-netwerk dat al is ingesteld in de Google Wifi-app.

Als je al een Google Wifi-netwerk hebt ingesteld in de Google Wifi-app en je een Nest Wifi-router als primaire router wilt gebruiken, moet je je Google Wifi-punten terugzetten op de fabrieksinstellingen en daarna een nieuw Nest Wifi-netwerk instellen in de Google Home-app.

Opmerking: Met deze optie worden alle instellingen en regels gereset die je hebt ingesteld voor je bestaande Google Wifi-netwerk. Als je geen instellingen voor bijvoorbeeld schema's van 'Wifi voor het gezin' of aangepaste poortdoorschakeling wilt kwijtraken, ga je naar Optie 2: Voeg de Nest Wifi-router toe aan een bestaand Google Wifi-netwerk.

Stap 1. Download de Google Home-app

Terwijl je verbinding hebt met je bestaande Google Wifi-netwerk, download je de Google Home-app Google Home-app en maak je een huis.

1. Download de nieuwste versie van de Google Home-app die beschikbaar is voor Android of iOS.
  2. Als dit de eerste keer is dat je de Google Home-app gebruikt, maak je een huis.

Stap 2. Zet je Google Wifi-netwerk terug op de fabrieksinstellingen

Als je een Google Wifi-apparaat aan je nieuwe netwerk wilt toevoegen, moet je het apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Als je je Google Wifi-punten reset via de Google Wifi-app, worden alle instellingen en gegevens verwijderd van je Wifi-punten, uit cloudservices en uit de Google Wifi-app. Ook worden de Google Wifi-punten uit je Google-account verwijderd.

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op het tabblad Instellingen en acties  en dan Netwerk en algemeen.
  3. Tik onder 'Netwerk' op Wifi-punt(en).
  4. Tik op Terugzetten op fabrieksinstellingen. Bevestig je keuze in het volgende scherm door op Terugzetten op fabrieksinstellingen te tikken. Hiermee wordt het Google Wifi-punt verwijderd uit de Google Wifi-app.
  5. Het lampje van de Wifi-punten knippert blauw en gaat daarna blauw branden. Dit proces kan ongeveer tien minuten duren. Je kunt de Wifi-punten pas toevoegen aan je nieuwe netwerk nadat de instellingen zijn teruggezet.
  6. Zodra dit is voltooid, geeft de app de melding 'Reset is voltooid' weer. Het lampje op je Google Wifi-punt(en) knippert langzaam blauw om aan te geven dat je je punt(en) kunt instellen.

Stap 3. Maak een nieuw Nest Wifi-netwerk

1. Kies een plaats voor de Nest Wifi-router.
    • Je router moet zijn verbonden met een werkende modem die is verbonden met internet.
    • Voor het sterkste signaal plaats je je router op ooghoogte, in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard.
    • Meer informatie over waar je je router het beste kunt plaatsen.
  2. Haal op je primaire Google Wifi-punt de ethernetkabel uit de WAN-poort  en sluit de ethernetkabel aan op de WAN-poort  van je Nest Wifi-router. De kabel moet nu zijn aangesloten op de WAN-poort  van de Nest Wifi-router en je modem.
  3. Sluit de Nest Wifi-router aan op een stopcontact. Na ongeveer een minuut knippert het lampje wit om aan te geven dat het apparaat is ingeschakeld en kan worden ingesteld.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app op je telefoon of tablet.
  5. Tik op Toevoegen  en dan Apparaat instellen.
  6. Tik onder 'Nieuwe apparaten' op Nieuwe apparaten in huis instellen.
  7. Kies een huis.
  8. Selecteer je Nest Wifi-router.
  9. Kies Nieuw netwerk maken.
  10. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  11. Selecteer een ruimte voor je router of maak een nieuwe ruimte.
  12. Stel een naam en een veilig wachtwoord in voor je Wifi-netwerk.
  13. De router maakt nu je wifi-netwerk. Dit kan enkele minuten duren
  14. Als je je Google Wifi-apparaat of een extra Nest Wifi-apparaat wilt toevoegen aan dit nieuwe netwerk, tik je op Ja om door te gaan in de app of volg je de stappen om op een later tijdstip een Wifi-punt toe te voegen.

Optie 2. Voeg de Nest Wifi-router toe aan een bestaand Google Wifi-netwerk

Met deze optie voeg je je Nest Wifi-router toe als extra punt om de dekking van je bestaande Google Wifi-netwerk te vergroten. Je maakt dan ook geen gebruik van het verbeterde bereik en de hogere snelheid van de Nest Wifi-router, maar je kunt wel je huidige wifi-netwerkinstellingen en aangepaste schema's behouden.

Als je Nest Wifi wilt gebruiken met Google Wifi, moet je de Google Home-app gebruiken. Meer informatie over wat er gebeurt als je een Google Wifi-apparaat en -instellingen toevoegt aan de Google Home-app

Opmerking: OnHub-apparaten werken niet met Nest Wifi-apparaten. Als je bestaande netwerk een OnHub-apparaat bevat, moet je je Google Wifi-apparaten terugzetten op de fabrieksinstellingen en een nieuw netwerk maken in de Google Home-app. Volg de instructies voor Optie 1: Ik wil een Nest Wifi-router toevoegen aan een Google Wifi-netwerk dat al is ingesteld in de Google Home-app.

Instructies
  1. Download de Google Home-app Google Home app.
  2. Als dit de eerste keer is dat je de Google Home-app gebruikt, moet je een huis instellen.
  3. Kies een plaats voor de Nest Wifi-router.
  4. Sluit je Nest Wifi-router aan op een stopcontact. Na ongeveer een minuut knippert het lampje wit om aan te geven dat het apparaat is ingeschakeld en kan worden ingesteld.
  5. Open de Google Home-app Google Home app op je telefoon of tablet.
  6. Tik op Toevoegen  Apparaat instellen.
  7. Tik onder Nieuwe apparaten op Nieuwe apparaten in huis instellen.
  8. Kies een huis.
  9. Als het goed is, wordt je Nest Wifi-apparaat nu gevonden. Tik op Ja om door te gaan. Als je meerdere apparaten wilt instellen, selecteer je de Nest Wifi-router.
  10. Scan de QR-code aan de onderkant van de Nest Wifi-router.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  11. Als je Google Wifi-netwerk is ingesteld in de Google Wifi-app, kies je Toevoegen aan bestaande OK. Op deze manier voeg je je Google Wifi-apparaten en -instellingen toe aan de Google Home-app.
  12. Volg de instructies in de app om het instellen te voltooien.
  13. Als je nog een Wifi-apparaat wilt toevoegen, tik je op Ja in de app om door te gaan of volg je de stappen om later een extra punt of router toe te voegen.
  14. Zodra je al je Wifi-apparaten hebt toegevoegd, voert de app een mesh-test uit om na te gaan of alles werkt.
Alleen Nest Wifi-punt(en)

Als je een of meer Nest Wifi-punten hebt zonder Nest Wifi-router, kun je het volgende doen:

(Aanbevolen) Optie 1. Voeg je Nest Wifi-punt toe aan een bestaand Google Wifi-netwerk

Je kunt de dekking van je wifi-netwerk uitbreiden en de Google Assistent in je huis gebruiken door Google Nest Wifi-punten toe te voegen aan je bestaande Google Wifi-netwerk.

Instructies
  1. Kies een plaats voor het Nest Wifi-punt.
    • Voor het sterkste signaal plaats je je apparaat op ooghoogte, in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard. Dit moet ook een ruimte zijn waar je wilt communiceren met de Google Assistent.
    • Bekijk meer informatie over waar je je Wifi-punten het beste kunt plaatsen.
  2. Sluit het Nest Wifi-punt aan op een stopcontact.
  3. Download de Google Home-app Google Home app
  4. Als dit de eerste keer is dat je de Google Home-app gebruikt, moet je een huis instellen.
  5. Open de Google Home-app Google Home app op je telefoon of tablet.
  6. Tik op Toevoegen  Apparaat instellen.
  7. Tik onder 'Nieuwe apparaten' op Nieuwe apparaten in huis instellen.
  8. Kies een huis.
  9. Als het goed is, wordt je Nest Wifi-apparaat door de app gevonden. Tik op Ja om door te gaan. Als je meerdere apparaten wilt instellen, selecteer je het Nest Wifi-punt dat je wilt instellen.
  10. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  11. Als je Google Wifi-netwerk is ingesteld in de Google Wifi-app, kies je Toevoegen aan bestaande. Op die manier kun je je Google Wifi-apparaat en -instellingen toevoegen aan de Google Home-app.
  12. Volg de instructies in de app om het instellen te voltooien.
  13. Als je nog een punt wilt toevoegen, tik je op Ja in de app als dit wordt gevraagd of herhaal je deze stappen op een later tijdstip voor extra Wifi-punten.
  14. Zodra je al je Wifi-apparaten hebt toegevoegd, voert de app een mesh-test uit om te controleren of alles werkt.

Optie 2. Gebruik het Nest Wifi-punt alleen als speaker met de Google Assistent

Als je geen Google Wifi-apparaat of Nest Wifi-router hebt, of als je je Nest Wifi-punt op dit moment niet als Wifi-apparaat wilt gebruiken, kun je het apparaat nog steeds instellen en gebruiken als Google Assistent-speaker.

Volg de instructies om een Google Nest Wifi-punt in te stellen.