To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest Wifi- ja Google Wifi ‑laitteet samassa verkossa

Jos sinulla on sekä Nest Wifi- että Google Wifi ‐laitteita (ei koske Wi-Fi 6E ‑standardia käyttävää Google Nest Wifi Prota), ne voidaan yhdistää samaan verkkoon luomaan Wi-Fi-yhteyden kaikkialle kotiin. Laitteiden lisääminen verkkoon riippuu siitä, lisäätkö Google Wifi ‑laitteen Nest Wifi ‑verkkoon vai Nest Wifi ‑laitteen Google Wifi ‑verkkoon.

Voit luoda oman kotiverkon yhdistelemällä vapaasti seuraavia Nest Wifi- ja Google Wifi ‑laitteita:

• Nest Wifi ‐reitittimet
  • Nest Wifi ‑pisteet
  • Google Wifi ‑pisteet

Nest Wifi Prota (Wi-Fi 6E) ei voi yhdistää samaan mesh-verkkoon Nest Wifi ‐reitittimien tai ‐pisteiden tai Google Wifi ‐pisteiden (Wi-Fi 5) kanssa.

Jos haluat käyttää Nest Wifi ‐pistettä Wi-Fi-verkossa, sinun on otettava ensin käyttöön vähintään yksi Nest Wifi ‑reititin tai Google Wifi ‑piste.

Uudet verkot:

• Kaikki laitteet on otettava käyttöön Google Home ‐sovelluksessa.
  • Jos sinulla on Nest Wifi ‑reititin, suosittelemme ottamaan sen käyttöön ensin. Muussa tapauksessa käytä Google Wifi ‐pistettä.

Olemassa olevat verkot:

Verkon luominen Nest Wifi- ja Google Wifi ‑laitteilla

Nest Wifi ‑reititin ja mahdollisesti yksi tai useampi Nest Wifi ‑piste

Jos sinulla on Nest Wifi ‑reititin, voit tehdä jommankumman seuraavista:

(Suositus) Vaihtoehto 1: Luo uusi verkko, jossa Nest Wifi on ensisijainen reititin ja Google Wifi- tai Nest Wifi ‑piste on verkon vahvistin

Jotta verkon kantama ja nopeus olisi paras mahdollinen, suosittelemme käyttämään Nest Wifi ‑reititintä ensisijaisena pisteenä yhdistetyssä langattomassa verkossasi. Voit halutessasi lisätä Google Wifi‑ tai Nest Wifi ‑pisteitä uuteen verkkoon parantaaksesi verkon kattavuutta.

Valitse ohjeet, jotka koskevat verkkotyyppiäsi:

Haluan lisätä Nest Wifin ja Google Wifin uuteen verkkoon.

Jos luot uutta verkkoa etkä olet aiemmin ottanut käyttöön mitään Wifi-laitteita, toimi Nest Wifin käyttöönotto-ohjeiden mukaan.

Vinkki: Ota ensin käyttöön Nest Wifi ‑reititin ja lisää siihen sitten Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteita mesh-verkon pisteiksi.

Haluan lisätä Google Wifi ‑pisteitä aiemmin luotuun Nest Wifi ‑verkkoon.

Jos olet aiemmin ottanut Nest Wifi ‑verkon käyttöön, voit lisätä Google Wifi ‑pisteitä seuraamalla näitä ohjeita.

Vaihtoehto 2: Lisää Nest Wifi ‑reititin nykyiseen Google Wifi ‑verkkoon

Tässä vaihtoehdossa lisäät Nest Wifi ‑reitittimen lisäpisteeksi, joka laajentaa nykyisen Google Wifi ‑verkon kattavuutta. Tämä vaihtoehto ei hyödynnä Nest Wifi ‑reitittimen parempaa kantamaa ja nopeutta, mutta se antaa sinun säilyttää nykyiset verkkoasetukset ja yksilöidyt aikataulut.

Jos haluat käyttää Nest Wifiä yhdessä Google Wifin kanssa, tarvitset Google Home ‑sovelluksen. Katso, mitä tapahtuu, kun lisäät Google Wifi ‑laitteita ja niiden asetukset Google Home ‑sovellukseen.

Ohjeet
  1. Lataa Google Home ‑sovellus .
  2. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, lisää koti.
  3. Valitse paikka Nest Wifi ‑reitittimelle.
    • Signaali on vahvin, kun asetat laitteen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää Wifi‑pisteiden sijoittamisesta.
  4. Kytke Nest Wifi ‑reititin pistorasiaan. Noin minuutin kuluttua valo vilkkuu valkoisena sen merkiksi, että laite on valmis käyttöönottoon.
  5. Avaa Google Home ‑sovellus puhelimella tai tabletilla.
  6. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
  7. Valitse koti. Sovelluksen pitäisi löytää Nest Wifi ‑laitteesi.
  8. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on monta laitetta valmiina käyttöönottoon, valitse Nest Wifi ‑reitittimesi.
  9. Nest Wifi ‑laitteesi pitäisi löytyä. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on monta laitetta valmiina käyttöönottoon, valitse Nest Wifi ‑reitittimesi.
  10. Skannaa Nest Wifi ‑reitittimen pohjassa oleva QR-koodi.
    • Pitele puhelinta skannatessa noin 12 cm:n etäisyydellä. Katso lisää vinkkejä QR-koodien skannaukseen.
    • Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, valitse Jatka ilman skannaamista ja lisää laitteen pohjassa oleva käyttöönottoavain.
  11. Jos loit Google Wifi ‑verkon Google Wifi ‑sovelluksessa, valitse Lisää nykyiseen  OK. Tämän jälkeen Google Wifi ‑laitteesi ja sen asetukset lisätään Google Home ‑sovellukseen.
  12. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  13. Jos haluat lisätä toisen Wifi-laitteen, jatka valitsemalla sovelluksesta Kyllä tai lisää uusi piste tai reititin myöhemmin seuraamalla ohjeita.
  14. Kun olet lisännyt kaikki Wifi-laitteesi, sovellus suorittaa mesh-testin, jolla vahvistetaan, että kaikki toimii.
Vain Nest Wifi ‑piste tai ‑pisteitä

Nest Wifi ‑pisteen lisääminen aiemmin luotuun Google Wifi ‑verkkoon

Voit laajentaa Wi-Fi-verkon kattavuutta ja käyttää Google Assistantia kotonasi lisäämällä nykyiseen Google Wifi ‑verkkoon Nest Wifi ‑pisteitä.

Ohjeet
  1. Valitse paikka Nest Wifi ‑pisteelle.
    • Signaali on vahvin, kun asetat laitteen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle. Laitteen tulisi olla huoneessa, jossa haluat käyttää Google Assistantia.
    • Lue lisää Wifi‑pisteiden sijoittamisesta.
  2. Kytke Nest Wifi ‑piste pistorasiaan.
  3. Lataa Google Home ‑sovellus
  4. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, lisää koti.
  5. Avaa Google Home ‑sovellus puhelimella tai tabletilla.
  6. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
  7. Valitse koti. Sovelluksen pitäisi löytää Nest Wifi ‑laitteesi.
  8. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on monta laitetta valmiina käyttöönottoon, valitse Nest Wifi ‐piste, jonka haluat ottaa käyttöön.
  9. Sovelluksen pitäisi löytää Nest Wifi ‑laitteesi. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on monta laitetta valmiina käyttöönottoon, valitse Nest Wifi ‐piste, jonka haluat ottaa käyttöön.
  10. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
    • Pitele puhelinta skannatessa noin 12 cm:n etäisyydellä. Katso lisää vinkkejä QR-koodien skannaukseen.
    • Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, valitse Jatka ilman skannaamista ja lisää laitteen pohjassa oleva käyttöönottoavain.
  11. Jos loit Google Wifi ‑verkon Google Wifi ‑sovelluksessa, valitse Lisää nykyiseen. Tämän jälkeen Google Wifi ‑laitteesi ja sen asetukset lisätään Google Home ‑sovellukseen.
  12. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  13. Jos haluat lisätä toisen pisteen, valitse sovelluksesta pyydettäessä Kyllä tai lisää piste myöhemmin toistamalla nämä vaiheet.
  14. Kun olet lisännyt kaikki Wifi-laitteesi, sovellus suorittaa mesh-testin, jolla vahvistetaan, että kaikki toimii.