Google Nest Wifi- ja Google Wifi ‑laitteiden käyttäminen samassa verkossa

Jos sinulla on sekä Google Nest Wifi- että Google Wifi ‑laitteita, voit ottaa ne käyttöön muutamalla eri tavalla. Voit lisätä Google Wifi ‑pisteitä Nest Wifi ‑verkkoon, siirtää Google Wifi ‑verkon Google Home ‑sovellukseen ja lisätä Nest Wifi ‑laitteita tai luoda Google Home ‑sovelluksessa uuden verkon, johon molemmat laitteet kuuluvat. Valittava vaihtoehto riippuu siitä, mitä langattomia laitteita sinulla on ja mitä reititintä haluat käyttää ensisijaisesti, jos niitä on useita.

Vaihe 1. Valitse Nest Wifi ‑laitteesi

Kuva Google Nest Wifi ‑reitittimestä Kuva Google Nest Wifi ‑pisteestä
Nest Wifi ‑reititin ja mahdollisesti yksi tai useampi Nest Wifi ‑piste Pelkkä Nest Wifi ‑piste tai ‑pisteitä

Vaihe 2. Valitse Nest Wifi- ja Google Wifi ‑verkon käyttöönottotapa

Nest Wifi ‑reititin ja mahdollisesti yksi tai useampi Nest Wifi ‑piste

Jos sinulla on Nest Wifi ‑reititin, voit tehdä jommankumman seuraavista:

(Suositus) Vaihtoehto 1: Luo uusi verkko, jossa Nest Wifi on ensisijainen reititin ja Google Wifi- tai Nest Wifi ‑piste on verkon vahvistin.

Jotta verkon kantama ja nopeus olisi paras mahdollinen, suosittelemme käyttämään Nest Wifi ‑reititintä ensisijaisena pisteenä yhdistetyssä langattomassa verkossasi. Voit halutessasi lisätä Google Wifi‑ tai Google Nest Wifi ‑pisteitä uuteen Nest Wifi ‑verkkoon parantaaksesi verkon kattavuutta.

Valitse ohjeet, jotka koskevat verkkotyyppiäsi:

Haluan lisätä Nest Wifin ja Google Wifin uuteen verkkoon.

Jos luot uutta verkkoa etkä olet aiemmin ottanut käyttöön mitään Wifi-laitteita, toimi Nest Wifin käyttöönotto-ohjeiden mukaan.

Vinkki: Ota ensin käyttöön Nest Wifi ‑reititin ja lisää siihen sitten Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteita mesh-verkon pisteiksi.

Haluan lisätä Google Wifi ‑pisteitä aiemmin luotuun Nest Wifi ‑verkkoon.

Jos olet aiemmin ottanut Nest Wifi ‑verkon käyttöön, katso ohjeet siihen, miten verkkoon voi lisätä Google Wifi -pisteen.

Haluan lisätä Nest Wifi ‑reitittimen Google Wifi ‑verkkoon, joka on jo luotu Google Home ‑sovelluksessa.

Jos olet aiemmin luonut Google Wifi ‑verkon Google Home ‑sovelluksessa ja haluat lisätä Nest Wifi ‑reitittimen ensisijaiseksi reitittimeksi, sinun on palautettava Google Wifi ‑pisteiden tehdasasetukset ja lisättävä sitten uusi Nest Wifi ‑verkko.

Huom. Tämä vaihtoehto nollaa aiemmin valitsemasi asetukset ja säännöt nykyisessä Google Wifi ‑verkossasi. Jos et halua menettää asetuksia, kuten Perheen Wi-Fin aikatauluja tai yksilöityjä porttiohjauksia, valitse Vaihtoehto 2: Lisää Nest Wifi ‑reititin nykyiseen Google Wifi ‑verkkoon.

Vaihe 1. Palauta Google Wifi ‑verkkosi tehdasasetukset

Jos laitteiden tehdasasetukset palautetaan sovelluksesta, Wifi-reitittimen ja ‑pisteen sekä pilvipalveluiden ja Google Home ‑sovelluksen asetukset ja data poistetaan. Samalla reititin ja Wifi-pisteet poistetaan Google-tililtäsi.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Valitse Wi-Fi   Asetukset Asetusten rataskuvake  Palauta verkon tehdasasetukset OK.

Huom. Reititin on ensiksi käyttöönotettu laite, joka on yhteydessä modeemiisi. Jos haluat palauttaa vain reitittimen (eli modeemiin yhdistetyn laitteen) tehdasasetukset, katso alempaa, miten reititin tai piste palautetaan tehdasasetuksiin palautuspainikkeella

Vaihe 2. Luo uusi Nest Wifi ‑verkko

1. Valitse Nest Wifi ‑reitittimen sijainti.
    • Reititin on yhdistettävä toimivaan modeemiin, joka on yhteydessä internetiin.
    • Signaali on vahvin, kun asetat reitittimen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää reitittimen sijoittamisesta.
  2. Irrota Ethernet-johto ensisijaisen Google Wifi ‑pisteen WAN-portista ja liitä johto sitten Nest Wifi ‑reitittimen WAN-porttiin . Johdon pitäisi nyt olla liitettynä Nest Wifi ‑reitittimen WAN-porttiin ja modeemin.
  3. Kytke Nest Wifi ‑reititin pistorasiaan. Noin minuutin kuluttua valo vilkkuu valkoisena sen merkiksi, että reititin on päällä ja valmis otettavaksi käyttöön.
  4. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus puhelimella tai tabletilla.
  5. Valitse Lisää ja sitten Määritä laite.
  6. Valitse Uudet laitteet ‑kohdasta Määritä uusia laitteita kotonasi.
  7. Valitse koti.
  8. Valitse Nest Wifi ‑reitittimesi.
  9. Valitse Luo uusi verkko.
  10. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
  11. Valitse reitittimelle huone tai luo uusi.
  12. Anna langattomalle verkolle nimi ja turvallinen salasana.
  13. Reititin luo nyt langattoman verkkosi. Tämä voi kestää muutaman minuutin.
  14. Jos olet valmis lisäämään Google Wifi ‑laitteesi tai toisen Nest Wifi ‑laitteen tähän uuteen verkkoon, jatka valitsemalla sovelluksesta Kyllä tai lisää piste myöhemmin.
Haluan lisätä Nest Wifi ‑reitittimen Google Wifi ‑verkkoon, joka on jo luotu Google Wifi ‑sovelluksessa.

Jos olet aiemmin luonut Google Wifi ‑verkon Google Wifi ‑sovelluksessa ja haluat lisätä Nest Wifi ‑reitittimen ensisijaiseksi reitittimeksi, sinun on palautettava Google Wifi ‑pisteiden tehdasasetukset ja lisättävä sitten uusi Nest Wifi ‑verkko Google Home ‑sovelluksessa.

Huom. Tämä vaihtoehto nollaa aiemmin valitsemasi asetukset ja säännöt nykyisessä Google Wifi ‑verkossasi. Jos et halua menettää asetuksia, kuten Perheen Wi-Fin aikatauluja tai yksilöityjä porttiohjauksia, valitse Vaihtoehto 2: Lisää Nest Wifi ‑reititin nykyiseen Google Wifi ‑verkkoon.

Vaihe 1. Lataa Google Home ‑sovellus

Kun olet yhteydessä aiemmin luotuun Google Wifi ‑verkkoosi, lataa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus ja luo koti.

1. Lataa Google Home ‑sovelluksen uusin versio Androidille tai iOS:lle
  2. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, valitse luo koti.

Vaihe 2. Palauta Google Wifi ‑verkkosi tehdasasetukset

Jotta voit lisätä Google Wifi ‑laitteen uuteen verkkoosi, sinun on palautettava laitteen tehdasasetukset.

Wifi-pisteen tehdasasetusten palautus Google Wifi ‑sovelluksessa poistaa kaikki asetukset ja datan Wifi-pisteistäsi, pilvipalveluista ja Google Wifi ‑sovelluksesta. Palautus poistaa myös Google Wifi ‑pisteesi Google-tililtäsi.

1. Avaa Google Wifi ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja toiminnot ‑välilehti ja sitten Verkko ja yleiset.
  3. Valitse Verkko-kohdasta Wifi-pisteet.
  4. Valitse Palauta tehdasasetukset. Vahvista valinta seuraavalla näytöllä koskettamalla Palauta tehdasasetukset. Tämä poistaa Google Wifi ‑pisteen Google Wifi ‑sovelluksesta.
  5. Wifi-pisteen valo vilkkuu sinisenä ja palaa sitten tasaisen sinisenä. Tässä voi kestää jopa 10 minuuttia. Et voi lisätä Wifi-pisteitä uuteen verkkoosi ennen kuin palautus on suoritettu.
  6. Kun tehdasasetukset on palautettu, sovelluksessa lukee "Palautus valmis", Google Wifi ‑pisteiden valot alkavat vilkkua hitaasti sinisinä ja voit ottaa laitteet uudelleen käyttöön.

Vaihe 3. Luo uusi Nest Wifi ‑verkko

1. Valitse Nest Wifi ‑reitittimen sijainti.
    • Reititin on yhdistettävä toimivaan modeemiin, joka on yhteydessä internetiin.
    • Signaali on vahvin, kun asetat reitittimen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää reitittimen sijoittamisesta.
  2. Irrota Ethernet-johto ensisijaisen Google Wifi ‑pisteen WAN-portista ja liitä johto sitten Nest Wifi ‑reitittimen WAN-porttiin . Johdon pitäisi nyt olla liitettynä Nest Wifi ‑reitittimen WAN-porttiin ja modeemin.
  3. Kytke Nest Wifi ‑reititin pistorasiaan. Noin minuutin kuluttua valo vilkkuu valkoisena sen merkiksi, että reititin on päällä ja valmis otettavaksi käyttöön.
  4. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus puhelimella tai tabletilla.
  5. Valitse Lisää ja sitten Määritä laite.
  6. Valitse Uudet laitteet ‑kohdasta Määritä uusia laitteita kotonasi.
  7. Valitse koti.
  8. Valitse Nest Wifi ‑reitittimesi.
  9. Valitse Luo uusi verkko.
  10. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
  11. Valitse reitittimelle huone tai luo uusi.
  12. Anna langattomalle verkolle nimi ja turvallinen salasana.
  13. Reititin luo nyt langattoman verkkosi. Tämä voi kestää muutaman minuutin.
  14. Jos olet valmis lisäämään Google Wifi ‑laitteesi tai toisen Nest Wifi ‑laitteen tähän uuteen verkkoon, jatka valitsemalla sovelluksesta Kyllä tai lisää piste myöhemmin.

Vaihtoehto 2: Lisää Nest Wifi ‑reititin nykyiseen Google Wifi ‑verkkoon

Tässä vaihtoehdossa lisäät Nest Wifi ‑reitittimen lisäpisteeksi, joka laajentaa nykyisen Google Wifi ‑verkon kattavuutta. Tämä vaihtoehto ei hyödynnä Nest Wifi ‑reitittimen parempaa kantamaa ja nopeutta, mutta se antaa sinun säilyttää nykyiset verkkoasetukset ja yksilöidyt aikataulut.

Jos haluat käyttää Nest Wifiä yhdessä Google Wifin kanssa, sinulla on oltava Google Home ‑sovellus. Katso, mitä tapahtuu, kun lisäät Google Wifi ‑laitteen ja sen asetukset Google Home ‑sovellukseen.

Huom. OnHub-laitteet eivät ole yhteensopivia Nest Wifi ‑laitteiden kanssa. Jos nykyisessä verkossasi on OnHub-laite, sinun on palautettava Google Wifi ‑laitteidesi tehdasasetukset ja luotava uusi verkko Google Home ‑sovelluksessa. Seuraa ohjeita kohdassa Vaihtoehto 1: Haluan lisätä Nest Wifi ‑reitittimen Google Wifi ‑verkkoon, joka on jo luotu Google Home ‑sovelluksessa.

Ohjeet
  1. Lataa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, valitse koti.
  3. Valitse Nest Wifi ‑reitittimen sijainti.
    • Signaali on vahvin, kun asetat laitteen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää Wifi‑pisteiden sijoittamisesta.
  4. Kytke Nest Wifi ‑reititin pistorasiaan. Noin minuutin kuluttua valo vilkkuu valkoisena sen merkiksi, että reititin on päällä ja valmis otettavaksi käyttöön.
  5. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app puhelimella tai tabletilla.
  6. Valitse Lisää    Määritä laite.
  7. Valitse Uudet laitteet ‑kohdasta Määritä uusia laitteita kotonasi.
  8. Valitse koti.
  9. Nest Wifi ‑laitteesi pitäisi löytyä. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on useampi laite valmiina käyttöönottoon, valitse Nest Wifi ‑reitittimesi.
  10. Skannaa Nest Wifi ‑reitittimen pohjassa oleva QR-koodi.
  11. Jos loit Google Wifi ‑verkon Google Wifi ‑sovelluksessa, valitse Lisää nykyiseen  OK. Sen jälkeen Google Wifi ‑laitteesi ja sen asetukset lisätään Google Home ‑sovellukseen.
  12. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  13. Jos haluat lisätä toisen Wifi-laitteen, jatka valitsemalla sovelluksesta Kyllä tai lisää uusi piste tai reititin myöhemmin seuraamalla alla olevia ohjeita.
  14. Kun olet lisännyt kaikki langattomat laitteesi, sovellus suorittaa mesh-testin, jolla vahvistetaan, että kaikki toimii.
Pelkkä Nest Wifi ‑piste tai ‑pisteitä

Jos sinulla on yksi tai useampi Nest Wifi ‑piste, mutta ei Nest Wifi ‑reititintä, voit tehdä jommankumman seuraavista:

(Suositus) Vaihtoehto 1: Lisää Nest Wifi ‑pisteesi nykyiseen Google Wifi ‑verkkoon

Voit laajentaa verkon kattavuutta ja käyttää Google Assistantia kotonasi lisäämällä nykyiseen Google Wifi ‑verkkoosi Google Nest Wifi ‑pisteitä.

Ohjeet
  1. Valitse Nest Wifi ‑reitittimen sijainti.
    • Signaali on vahvin, kun asetat laitteen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle. Laitteen tulisi olla huoneessa, jossa haluat käyttää Google Assistantia.
    • Lue lisää Wifi‑pisteiden sijoittamisesta.
  2. Kytke Nest Wifi ‑piste pistorasiaan.
  3. Lataa Google Home ‑sovellus Google Home app
  4. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, valitse koti.
  5. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app puhelimella tai tabletilla.
  6. Valitse Lisää    Määritä laite.
  7. Valitse Uudet laitteet ‑kohdasta Määritä uusia laitteita kotonasi.
  8. Valitse koti.
  9. Sovelluksen pitäisi löytää Nest Wifi ‑laitteesi. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on useampi laite valmiina käyttöönottoon, valitse oikea Nest Wifi ‑piste.
  10. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
  11. Jos loit Google Wifi ‑verkon Google Wifi ‑sovelluksessa, valitse Lisää nykyiseen. Sen jälkeen Google Wifi ‑laitteesi ja sen asetukset lisätään Google Home ‑sovellukseen.
  12. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  13. Jos haluat lisätä toisen pisteen, valitse sovelluksesta tarvittaessa Kyllä tai lisää piste myöhemmin toistamalla nämä vaiheet.
  14. Kun olet lisännyt kaikki langattomat laitteesi, sovellus suorittaa mesh-testin varmistaakseen, että kaikki toimii.

Vaihtoehto 2. Käytä Nest Wifi ‑pistettä vain kaiuttimena, jossa on Google Assistant

Jos sinulla ei ole Google Wifi ‑laitetta tai Nest Wifi ‑reititintä tai et muuten halua käyttää Nest Wifi ‑pistettäsi verkkolaitteena, voit silti ottaa laitteesi käyttöön kaiuttimena, joka tukee Google Assistantia.

Seuraa ohjeita, joilla Google Nest Wifi ‑piste otetaan käyttöön.

Lisää aiheesta