Veelgestelde vragen over cameradetectie: Google Nest Hub Max

De Nest Hub Max biedt cameradetectie op het apparaat met functies die je kunt personaliseren en beheren op basis van wat de camera ziet. 'Face Match' (waarmee het apparaat jou kan herkennen) en 'Snelle gebaren' (waarmee je het apparaat kunt bedienen) zijn twee voorbeelden daarvan. Deze functies kunnen op elk gewenst moment worden in- of uitgeschakeld via de instelling voor cameradetectie.

Wat zijn cameradetectiefuncties?

Met cameradetectiefuncties kan de camera van de Nest Hub Max detecteren wat er in de omgeving van je huis gebeurt door videobeelden van de camera van het apparaat onmiddellijk te analyseren, zonder die beelden naar Google te verzenden. Als je de instelling voor cameradetectie inschakelt, kan de Nest Hub Max je beter helpen. Je kunt daarna bijvoorbeeld 'Face Match' inschakelen om de functionaliteit van je apparaat te personaliseren of 'Snelle gebaren' gebruiken om media gemakkelijk te stoppen en te hervatten. Op dit moment is de instelling voor cameradetectie alleen van toepassing op de functies 'Face Match' en 'Snelle gebaren', maar we willen in de loop van de tijd meer cameradetectiefuncties toevoegen. Voor toekomstige cameradetectiefuncties moet de instelling voor cameradetectie ook zijn ingeschakeld.

Wat zijn de voordelen van cameradetectie?

• Verwerking op het apparaat: Cameradetectie vindt lokaal plaats op de Hub Max. Dit betekent dat de cameradetectiefuncties na inschakeling je videobeelden niet naar Google verzenden, maar dat de video wordt verwerkt op het apparaat. Meer informatie over hoe we ons inzetten voor privacy in huis
  • Eenvoudig beheer: Cameradetectie geeft je meer controle. Als je geen functies (zoals 'Snelle gebaren' of 'Face Match') wilt inschakelen waarmee videobeelden lokaal op de Hub Max worden geanalyseerd, selecteer je 'Niet nu' tijdens het instellen van de Hub Max. Je kunt deze optie ook op elk gewenst moment uitschakelen in de instellingen.

Hoe schakel ik cameradetectie in of uit?

Tijdens het instellen van de Nest Hub Max wordt je gevraagd of je cameradetectiefuncties wilt inschakelen. Als je tijdens het instellen besluit cameradetectie niet in te schakelen, kun je dit later altijd doen via de apparaatinstellingen:

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of aan hetzelfde account is gekoppeld als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je Nest Hub Max en dan Instellingen .
  4. Scroll omlaag naar 'Meer' en tik op Herkenning en personalisatie.
  5. Schakel Cameradetectie in On of uit Off. Als cameradetectie is uitgeschakeld, worden 'Face Match' en 'Snelle gebaren' ook uitgeschakeld.

Opmerking: Als je tijdens het instellen besluit cameradetectie niet in te schakelen, wordt je tijdens het instellen niet gevraagd je aan te melden voor Face Match.

Cameradetectie en persoonlijke resultaten

Als je instelt dat de Hub Max alleen persoonlijke resultaten (zoals herinneringen en agenda-afspraken) weergeeft bij 'Face Match', worden ze niet meer weergegeven als je cameradetectie uitschakelt. Je kunt je instellingen voor persoonlijke resultaten aanpassen via de apparaatinstellingen:

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of aan hetzelfde account is gekoppeld als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je Nest Hub Max en dan Instellingen .
  4. Scroll omlaag naar 'Meer' en tik op Herkenning en personalisatie.
  5. De optie om persoonlijke resultaten voor 'Face Match' weer te geven, wordt grijs weergegeven. Schakel cameradetectie opnieuw in om deze optie in te schakelen of kies 'Altijd weergeven' of 'Nooit weergeven' op basis van je voorkeur.
  6. Je kunt hier meer informatie over persoonlijke resultaten bekijken.

Cameradetectie en Duo-gesprekken

Cameradetectie is niet van invloed op automatisch framen tijdens Duo-videogesprekken, waarbij de camera meedraait en zoomt om je in beeld te houden. Die functie kan rechtstreeks in een Duo-gesprek worden beheerd.