To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Veelgestelde vragen over cameradetectie: Google Nest Hub Max

De Nest Hub Max biedt cameradetectiefuncties op het apparaat die je kunt personaliseren en beheren op basis van wat de camera waarneemt. Face Match (waarmee het apparaat jou kan herkennen) en Snelle gebaren (waarmee je het apparaat kunt bedienen) zijn daar 2 voorbeelden van. Je kunt deze functies op elk moment aan- of uitzetten via de instelling voor cameradetectie.

Wat zijn cameradetectiefuncties?

Met cameradetectiefuncties kan de camera van de Nest Hub Max waarnemen wat er in de omgeving van je huis gebeurt door videobeelden van de camera van het apparaat onmiddellijk te analyseren, zonder die beelden naar Google te sturen. Als je de instelling voor cameradetectie aanzet, kan je Nest Hub Max je beter helpen. Je kunt daarna bijvoorbeeld Face Match aanzetten om de functionaliteit van je apparaat te personaliseren of Snelle gebaren gebruiken om media gemakkelijk te stoppen en te hervatten. Op dit moment is de instelling voor cameradetectie alleen van toepassing op de functies Face Match, Snelle gebaren en Look and Talk, maar we willen in de loop van de tijd meer cameradetectiefuncties toevoegen. Voor toekomstige cameradetectiefuncties moet de instelling voor cameradetectie ook aanstaan.

Wat zijn de voordelen van cameradetectie?

• Verwerking op het apparaat: Cameradetectie vindt lokaal plaats op de Nest Hub Max. Als de functie voor cameradetectie aanstaat, worden de videobeelden niet naar Google gestuurd, maar wordt de video verwerkt op het apparaat. Bekijk meer informatie over hoe we ons inzetten voor privacy in huis.
  • Makkelijk beheer: Cameradetectie geeft je meer controle. Als je geen functies (zoals Snelle gebaren of Face Match) wilt aanzetten waarmee videobeelden lokaal op de Nest Hub Max worden geanalyseerd, selecteer je Niet nu als je de Nest Hub Max instelt. Je kunt deze optie ook op elk moment uitzetten in de instellingen.

Hoe zet ik cameradetectie aan of uit?

Tijdens het instellen van de Nest Hub Max wordt je gevraagd of je cameradetectiefuncties wilt aanzetten. Als je tijdens het instellen besluit cameradetectie niet aan te zetten, kun je dit later altijd doen via de apparaatinstellingen:

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Google Nest-scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  5. Zet cameradetectie aan of uit. Als cameradetectie uitstaat, staan Face Match en Snelle gebaren ook uit.

Opmerking: Als je tijdens het instellen besluit cameradetectie niet in te schakelen, wordt je tijdens het instellen niet gevraagd je aan te melden voor Face Match.

Cameradetectie en persoonlijke resultaten

Als je instelt dat de Nest Hub Max alleen persoonlijke resultaten (zoals herinneringen en agenda-afspraken) weergeeft bij 'Face Match', worden ze niet meer weergegeven als je cameradetectie uitschakelt. Je persoonlijke resultaten aanpassen:

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Google Nest-scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  5. De optie om persoonlijke resultaten voor Face Match te laten zien, is uitgegrijsd. Zet cameradetectie aan om deze optie beschikbaar te maken of kies Altijd tonen of Nooit tonen op basis van je voorkeur.

Meer informatie over persoonlijke resultaten

Cameradetectie en Duo-gesprekken

Cameradetectie is niet van invloed op automatisch framen tijdens Duo-videogesprekken, waarbij de camera meedraait en zoomt om je in beeld te houden. Die functie kan rechtstreeks in een Duo-gesprek worden beheerd.

Hoewel Google Duo en Google Meet zijn gecombineerd tot een nieuwe Meet-app op mobiele apparaten, tablets en computers, wordt het Google Duo-icoon Duo app nog steeds getoond op Google Nest-schermen.