Je Nest-producten en de Nest-app up-to-date houden

Nest-producten met een betrouwbare internetverbinding updaten zichzelf doorgaans automatisch op de achtergrond. Ook kun je op je telefoon of tablet instellen dat de nieuwste versie van de Nest-app automatisch wordt geïnstalleerd.

Nest-producten zijn ontworpen om zichzelf te updaten. Het is dus belangrijk dat ze verbonden blijven met wifi en internet, zodat ze altijd de nieuwste updates kunnen ontvangen.

Versies van je Nest-producten en Nest-app checken

Als je wilt weten welke versie je van een Nest-product hebt of als je niet zeker weet of je de nieuwste versie van de software hebt, kun je dit makkelijk nagaan. Zie de onderstaande artikelen voor informatie over elk product.

Nest-thermostaat

Op de thermostaat

Als je thuis bent, druk je op de ring van de thermostaat en selecteer je Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Software.

In de Nest-app

Je kunt de softwareversie ook checken in de Nest-app.

1. Selecteer je Nest-thermostaat in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Technische informatie.
  4. De huidige softwareversie van je thermostaat wordt vermeld naast Software.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over eerdere software-updates:

Geschiedenis van software-updates voor de Nest-thermostaat

Nest Protect

De softwareversie van de Nest Protect kun je in de Nest-app bekijken.

1. Selecteer Nest Protect in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies onder in het scherm de Nest Protect die je wilt checken.

Opmerking: Als je meer dan één Nest Protect hebt, check je de softwareversie voor elke Nest Protect afzonderlijk.

4. Selecteer Technische informatie.
  5. De huidige softwareversie van je Nest Protect wordt weergegeven naast Software.

Nest-camera's, de Nest Hello-videodeurbel en Dropcam

Zo check je welke softwareversie je camera op dit moment gebruikt:

1. Selecteer de gewenste camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Technische informatie onder in het scherm.
  4. De huidige softwareversie van je camera wordt weergegeven naast Software.

Nest Secure: Guard, Detect en Connect

1. Tik op Beveiliging Home guard icon in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op de Nest Guard, Detect of Connect die je wilt checken.
  4. Selecteer Technische informatie.
  5. De huidige softwareversie wordt weergegeven naast Software.

Nest × Yale slot

1. Selecteer het slot in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Technische informatie.
  4. De huidige softwareversie wordt weergegeven naast Software.

Nest-app: Android en iOS

In het menu Instellingen van je telefoon of tablet kun je checken welke versie van de Nest-app je hebt. Volg onderstaande link voor volledige instructies.

Checken welke versie van de Nest-app op je telefoon of tablet staat

Nest-app: in een webbrowser

Als je in een webbrowser op je computer naar home.nest.com gaat, wordt altijd de nieuwste versie van de online Nest-service geladen. Je hoeft het versienummer niet te checken.

Software-updates downloaden

Nest-producten updaten zichzelf automatisch zolang ze zijn verbonden met wifi.

Maar in een aantal situaties kan het updaten tijdelijk worden vertraagd. Als je bijvoorbeeld een instelling aan het veranderen bent terwijl het product zichzelf aan het updaten is, wacht het tot je klaar bent.

Kies voor meer informatie een specifiek Nest-product hieronder.

Nest-thermostaat

Als Nest een update uitbrengt, kan de thermostaat de update automatisch installeren. Je hoeft zelf niets te doen.

Tip: Als je wilt, kun je de software op je thermostaat handmatig updaten. Druk op de ring van je thermostaat en selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Software en dan Updaten.

Meer informatie over updates voor Nest-thermostaten

We brengen elke update in batches uit, dus thermostaten worden niet allemaal op hetzelfde moment geüpdatet. Ga ervan uit dat de thermostaat zichzelf automatisch updatet binnen een week nadat we de update aankondigen. Als de update is geïnstalleerd, wordt een icoon weergegeven in de Energiegeschiedenis van de thermostaat.

De Nest-thermostaat kan zichzelf updaten als aan enkele basisvereisten is voldaan:

• De thermostaat moet verbonden zijn met internet.
  • Je systeem mag op dat moment niet actief zijn. Als dit wel het geval is, wacht je thermostaat tot je huis de gewenste temperatuur heeft bereikt en je systeem uitgeschakeld is. Vervolgens wordt de update geïnstalleerd.
  • Je draait niet aan de ring om de temperatuur aan te passen.
  • De batterij moet geladen zijn tot 3,7 volt of hoger. Als de lading minder dan 3,7 volt is wanneer een software-update beschikbaar komt, start de update zodra de batterij voldoende is opgeladen. Het batterijniveau van de thermostaat kun je vinden onder Technische informatie op de thermostaat, en dan onder Stroom, batterij.

De thermostaat ontvangt de updates, ongeacht of hij aan een account in de Nest-app is toegevoegd.

Opmerking: De thermostaat voert geen update uit als er een probleem is met de bedrading. Je moet dit probleem eerst verhelpen.

Nest Protect

Zolang de Nest Protect is verbonden wifi en internet, kan hij zichzelf updaten als we nieuwe software uitbrengen. We sturen een update niet naar alle Nest Protects tegelijk, dus je krijgt de update misschien niet onmiddellijk. Als de Nest Protect al een week geen nieuwe software heeft ontvangen, reset je de verbinding van de Nest Protect met je thuisnetwerk. Dit doe je zo:

1. Druk één keer op de Nest-knop van de Nest Protect. Als het goed is, hoor je het bericht 'Klaar. Druk op de knop om de test te starten.'
  2. Houd de knop vervolgens vijf seconden ingedrukt totdat je 'Netwerk controleren' hoort.
  3. Wacht vijftien minuten.
  4. Check de softwareversie van de Nest Protect opnieuw (zie hierboven Softwareversies checken). Als de Nest Protect de nieuwste versie heeft, ben je helemaal klaar.
  5. Zegt je Nest Protect niets als je op de Nest-knop drukt of wordt de nieuwste software niet gedownload, neem dan zo snel mogelijk contact op met Nest Support. We staan klaar om je te helpen.

Nest-camera, Nest Hello of Dropcam

Zolang de camera met wifi en internet is verbonden, kan hij zichzelf automatisch updaten als we nieuwe software uitbrengen. Je hoeft verder niets te doen.

Je kunt een Nest-camera niet handmatig updaten.

We sturen updates voor Nest-camera's in batches uit. We sturen een update niet naar alle Nest-camera's tegelijk, dus je krijgt de update misschien niet onmiddellijk.

Nest Secure: Guard, Detect en Connect

Wanneer Nest Secure via wifi met internet verbonden en niet ingeschakeld is, downloadt het systeem automatisch de nieuwste software en wordt het geüpdatet. Je hoeft dus verder niets te doen.

Als er een nieuwe update is die nog niet op je Nest Guard OF Nest Detect staat, wacht je even: het duurt een paar dagen voordat al onze klanten de updates hebben ontvangen.

Wanneer Nest Secure updates uitstelt

Soms lopen updates aan Nest Secure vertraging op.

• De Nest Guard moet verbonden zijn met wifi en internet. Als de Nest Guard als Offline wordt weergegeven in de Nest-app, dan wordt hij niet automatisch geüpdatet. Hetzelfde geldt voor de Nest Detects of Connects. Meer informatie vind je in ons artikel Problemen met de verbinding van de Nest Guard oplossen.
  • Als je bent geabonneerd op mobiele back-up en de Nest Guard geen wifi-verbinding meer heeft, wordt hij niet meer automatisch geüpdatet via de mobiele verbinding. Hij wacht tot de wifi-verbinding is hersteld.
  • Is je systeem ingeschakeld, dan wordt het pas automatisch geüpdatet als je het uitschakelt Nest Guard off. Zo weet je zeker dat je huis wordt beveiligd als je afwezig bent. Als je het systeem inschakelt tijdens een update, wordt de update automatisch geannuleerd. Het systeem probeert het dan 23 uur later opnieuw.
  • De Nest Detects in je huis moeten aan de Nest Guard worden gekoppeld. Als een Nest Detect als Offline wordt weergegeven in de Nest-app, wordt hij niet automatisch geüpdatet. Meer informatie vind je in ons artikel Problemen met de verbinding van de Nest Detect oplossen.
  • De batterij van de Nest Detect moet genoeg opgeladen zijn om de software te updaten. Is de batterij van de Nest Detect bijna leeg, dan wordt de software pas geüpdatet als je de batterij hebt vervangen. De andere Nest Detects met genoeg batterijvermogen worden wel geüpdatet.
  • Als een Nest Connect als Offline wordt weergegeven in de Nest-app, wordt hij niet automatisch geüpdatet. Meer informatie vind je in ons artikel Problemen met de Nest Connect oplossen.

De Nest Guard handmatig updaten

1. Nest Secure moet zijn uitgeschakeld Nest Guard off. Je kunt de software anders niet updaten.
  2. Houd de knop 2 ingedrukt.
  3. Houd de knop ingedrukt terwijl de Nest Guard laat zien wat het versienummer is. Blijf de knop indrukken.
  4. Laat de knop los als de Nest Guard 'Laat los om te controleren op updates' zegt. Als er een update beschikbaar is, wordt deze gedownload en geïnstalleerd door de Nest Guard.

Belangrijk: Als je de knop niet loslaat wanneer dat wordt gevraagd, wordt de Nest Guard teruggezet op de fabrieksinstellingen. Je moet hem dan verwijderen uit je account en opnieuw instellen.

De Nest Detect handmatig updaten

1. Nest Secure moet zijn uitgeschakeld Nest Guard off. Je kunt de software anders niet updaten.
  2. Druk op de knop aan de schuine kant van de Detect en laat de knop los.
  3. Druk de knop opnieuw in en houd hem ingedrukt.
  4. Laat de knop los wanneer het lampje van de Nest Detect blauw knippert.

De Nest Detect begint automatisch de software te updaten. Als hij klaar is, gaat het lampje uit.

De Nest Connect handmatig updaten

1. Druk de knop van de Nest Connect in en laat hem los. Je vindt de knop op de onderkant van de Nest Connect.
  2. Druk de knop opnieuw in en houd hem ingedrukt.
  3. Laat de knop los wanneer het lampje van de Nest Connect blauw knippert.

De Nest Connect begint automatisch de software te updaten. Als hij klaar is, gaat het lampje uit.

Informatie over updates voor Nest Tags

De Nest Tag is een sleutelhanger waarmee je Nest Secure zonder wachtwoord kunt uitschakelen.

De Nest Tag heeft geen software die moet worden geüpdatet. Hij kan geen automatische of handmatige updates ontvangen.

Nest × Yale slot

Zolang het Nest × Yale slot met wifi en internet verbonden is, kan het zichzelf automatisch updaten wanneer we nieuwe software uitbrengen. Je hoeft verder niets te doen.

Het slot kan niet handmatig worden geüpdatet. Updates worden in batches verzonden, dus soms krijg je ze niet meteen.

Belangrijk: Tijdens het updaten kun je het toetsenblok van de Nest-app niet gebruiken om het huis op slot te doen, van het slot te halen of de instellingen te wijzigen. De update duurt maar een paar minuten. Tijdens de update knippert het indicatielampje in je huis blauw.

Nest-app voor Android of iOS

Je kunt je telefoon of tablet instellen voor automatische app-updates, zodat je de nieuwste functies en verbeteringen krijgt zodra ze beschikbaar zijn.

Informatie over het automatisch updaten van apps (inclusief de Nest-app) vind je in de volgende artikelen op de ondersteuningssites van Google en Apple:

Opmerking: Als je naar home.nest.com gaat in een webbrowser op je computer, hoef je niets te doen om de app te updaten. De app doet dit zelf en je hebt in je browser altijd de nieuwste versie.

Op de volgende pagina's vind je de nummers van de nieuwste versies en de verbeteringen die we tot nu toe via onze software-updates hebben aangebracht.