To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Installera Nest Doorbell med en strömadapter för inomhusbruk

Nest Doorbell (med ledning) avsedd att ersätta en dörrklocka med ledning och ska anslutas till den befintliga ljudenheten i hemmet.

Nest Doorbell (med batteri) kan antingen ersätta en dörrklocka med kabel och användas tillsammans med den befintliga ljudenheten i hemmet eller drivas med det inbyggda uppladdningsbara batteriet.

Om det inte finns någon dörrklocka i hemmet eller om det nuvarande systemet för dörrklockor inte är kompatibelt med Nest Doorbell kan du installera en Nest Doorbell med en strömadapter för inomhusbruk i stället.

Viktigt! Strömadaptern för inomhusbruk säljs separat från Nest Doorbell. Om den är tillgänglig i ditt land kan du köpa strömadaptern för inomhusbruk från Google Store.

Indoor power adapter

Tips om säkerhet

Du måste borra ett hål genom hemmets yttervägg och dra strömkabeln till ett eluttag inomhus. Tänk på följande innan du gör det:

• Du behöver veta var rör eller elledningar sitter i väggen.
  • Kontrollera lokala byggnormer och försäkra dig om att installationen är säker.
  • Du kan kontakta en lokal installatör om du inte vill borra genom väggen själv.

Varning! Anslut inte adaptern till ett eluttag utomhus. Den är inte väderbeständig.

Installera Nest Doorbell (batteri)

1. Kontrollera att du har allt som behövs för monteringen

Viktigt! De flesta delar du behöver för installationen ingår när du köper dörrklockan, men du måste köpa strömadaptern för inomhusbruk separat.

Kontrollera att du har alla delar som medföljer i förpackningen.

Förpackningen innehåller

• Nest Doorbell (batteri)
  • Monteringsplatta
  • Kil
  • Ledningsförlängare (Obs! De behövs inte vid installation med batteridrift.)
  • Skruvar
  • Väggplugg
  • Distanser
  • Upplåsningsverktyg
  • Laddningssladd för USB-C till USB-A

Behöver du en kil?

En kil medföljer med Nest Doorbell (med batteri) och du kan använda den till att justera dörrklockans kameravinkel om den sitter i ett hörn. Med kilen kan du vinkla dörrklockan horisontellt upp till 20°.

Om du behöver vinkla dörrklockan mer horisontellt eller om du behöver justera vinkeln vertikalt kan du köpa en kil till dörrklockan som är märkt Made for Google.

Verktyg

• Skruvmejsel med krysspår (stjärnspår Phillips)
  • Borrmaskin
    • Borrbit med krysspår (stjärnspår Phillips)
    • Borrbit på 6,35 mm (för väggplugg)
    • Borrbit på 2,38 mm (valfritt, behövs för att borra i hårda material som tegel och stuck)
  • Vattenpass (för att kontrollera att dörrklockan sitter rakt)

Krav på app och internetanslutning

• Google Home-appen
  • En kompatibel telefon (för att ansluta till wifi och använda Home-appen)
  • Namn och lösenord till wifi-nätverket
  • En bredbandsanslutning till internet, med en hastighet på minst 2 Mbit/s för dörrklockan

2. Ladda dörrklockan före installationen

Ladda dörrklockan med den medföljande USB-C-kabeln och se till att den är fulladdad före installationen med batteridrift. Låt den vara ansluten under konfigureringen så att den kan ansluta till appen och wifi-nätverket.

Statuslampan pulserar med vitt sken när dörrklockan laddas och lyser med fast vitt sken när den är fulladdad.

3. Anslut dörrklockan till appen med hjälp av QR-koden

Följ stegen nedan för att lägga till dörrklockan i appen och starta installationen:

1. Ladda ned Google Home-appen från Apple App Store eller Google Play Butik om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Home-appen Google Home-appen. Om du uppmanas att logga in anger du inloggningsuppgifterna till ditt Google-konto.
  3.  Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  4. Välj det hem där du vill lägga till dörrklockan eller välj Lägg till ett annat hem och skapa ett nytt. Tryck på Nästa.
  5. Appen bör söka efter enheter i närheten. Välj den Nest Doorbell (med batteri) du har om du uppmanas att välja en enhet att konfigurera.
  6. Läs av QR-koden på dörrklockans baksida med telefonens kamera. Du kan även trycka på Fortsätt utan inläsning och skriva in siffrorna vid QR-koden.
  7. Du får hjälp med att slutföra konfigureringen i appen. Välj Batteri när appen frågar vilken strömkälla du ska använda till dörrklockan. Slutför konfigurerings- och installationsanvisningarna i appen.

4. Borra ett hål för adapterkabeln

Tips om säkerhet

Du måste borra ett hål genom hemmets yttervägg och dra strömkabeln till ett eluttag inomhus. Tänk på följande innan du gör det:

• Du behöver veta var rör eller elledningar sitter i väggen.
  • Kontrollera lokala byggnormer och försäkra dig om att installationen är säker.
  • Du kan kontakta en lokal installatör om du inte vill borra genom väggen själv.

Varning! Anslut inte adaptern till ett eluttag utomhus. Den är inte väderbeständig.

1. Ta loss dörrklockan. Lossa spärren upptill genom att föra in lossningsverktyget.
  2. Mät upp mittpunkten mellan monteringsplattans ovan- och undersida på hemmets yttervägg. Utifrån den punkten borrar du ett hål som du drar adapterkabeln igenom.
  3. När du har borrat hålet drar du adapterkabeln från insidan av hemmet till utsidan.

5. Anslut adaptern till dörrklockan och sätt i den i ett eluttag

1. Anslut adapterkablarnas ändar till kopplingsplinten på dörrklockans baksida.
  2. Montera dörrklockan igen.
  3. Anslut adaptern till ett eluttag inomhus. Om du vill kan du även installera klämmor för att placera adapterkabeln så att den sitter snyggt längs med väggen.

Dörrklockan laddas kontinuerligt med strömmen från strömadaptern för inomhusbruk.

Installera Nest Doorbell (med kabel)

Obs! Anvisningarna i den här artikeln skiljer sig från anvisningarna om hur du installerar Nest Doorbell i appen. Du måste därför hoppa över vissa steg i appen och följa den här artikeln i stället.

Detta behöver du vid installationen

Viktigt! Strömadaptern för inomhusbruk säljs separat från Nest Doorbell. Om den är tillgänglig i ditt land kan du köpa strömadaptern för inomhusbruk från Google Store.

Förpackningen innehåller

• Nest Doorbell (med ledning)
  • Monteringsplatta
  • Kil
  • Adapter för ljudenhet
  • Ledningsförlängare
  • Borrbit
  • Skruvar
  • Lossningsverktyg

Verktyg

• Skruvmejsel med krysspår (Phillips)
  • Borrmaskin
  • Borrbit med krysspår (stjärnspår Philips)
  • Borrbit på 9 mm som är tillräckligt långt för att gå helt igenom hemmets yttervägg
  • Hammare
  • Penna
  • Vattenpass (för att kontrollera att dörrklockan sitter rakt)

Krav på app och anslutning

• Den senaste versionen av Nest-appen
  • En kompatibel telefon (kontrollera kraven här)
  • Namn och lösenord till wifi-nätverket
  • En bredbandsanslutning till internet, med en hastighet på minst 2 Mbit/s för dörrklockan (och varje Nest-kamera eller i hemmet)

1. Stäng av strömmen

1. När du installerar dörrklockan ska du stänga av strömmen till allt i närheten av dörren i hemmets elcentral eller säkringsskåp, till exempel den befintliga dörrklockan, altanlampor, eluttag, etc. Det skyddar dig när du borrar genom väggen.
  2. Testa att tända lamporna på altanen och kontrollera att strömmen är avstängd. Om det behövs kan du stänga av huvudströmbrytaren i elcentralen.
Breaker box

2. Lägg till dörrklockan med QR-koden

Innan du öppnar appen

1. Se till att ha wifi-nätverkets namn och lösenord nära till hands när du ansluter Nest Doorbell till appen och till internet.
  2. Aktivera Bluetooth och wifi på telefonen.
  3. Kontrollera att telefonen är ansluten till samma wifi-nätverk som du vill ansluta dörrklockan till.

Nest-appen

Om du inte har använt Nest tidigare

1. Ladda ned Nest-appen från Apple App Store eller Google Play.
  2. Öppna appen Nest app och skapa ett konto.
  3. Tryck på Add Plus icon på appens startskärm.
  4. Läs av QR-koden på dörrklockans baksida. Du kan även trycka på Continue without scanning och skriva in siffrorna som står ovanför QR-koden.
  5. Du får hjälp med installationen och konfigureringen steg för steg i appen. Stäng inte appen.

Om du redan har ett konto

1. Öppna Nest-appen Nest app.
    Obs! Om du har mer än ett hem i kontot ska du först se till att du har valt det Nest-hem som du vill installera dörrklockan i. Tryck på menyn Nest menu icon. uppe till vänster på startskärmen om du behöver byta hem.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar uppe till höger på appens startskärm.
  3. Välj Add product .
  4. Läs av QR-koden på dörrklockans baksida. Du kan även trycka på Continue without scanning och skriva in siffrorna som står ovanför QR-koden.

Nest hello back view

3. Hoppa över anvisningarna i appen

1. Tryck på Skip när du ombeds att hitta adaptern för ljudenheten som medföljer Nest Doorbell.
  2. Följ anvisningarna i den här artikeln för att installera dörrklockan med strömadaptern för inomhusbruk. Du ska följa anvisningarna i appen senare.
find the chime connector in the box

4. Kontrollera om du behöver använda kilen

Du kan använda den medföljande kilen om du installerar dörrklockan i ett hörn eller bara vill justera visningsvinkeln.

Sätt fast kilen på monteringsplattan med hjälp av klisterremsorna.

Kontrollera att du installerar kilen åt rätt håll

• Du kan vända på kilen för att rikta kameran åt motsatt håll.
  • Det horisontella skruvhålet på monteringsplattan ska vara längst ned (enligt bilden).

Nest Hello wedgeNest Hello plate install wedge

Nest Hello wallplate screw hole

5. Borra hålen och installera monteringsplattan

Om du behöver ersätta en befintlig dörrklocka kan du kanske montera Nest Doorbell på samma plats. Du kan dock behöva borra ett nytt hål eller ta bort kablarna till den gamla dörrklockan och borra ett större hål så att kabeln till strömadaptern kan dras genom väggen.

Om du inte redan har en dörrklocka installerar du den nya dörrklockan cirka 1,2 meter från marken – det är den vanligaste höjden för dörrklockor.

1. Markera var du ska borra hål för kabeln och skruvarna med hjälp av monteringsplattan. Använd ett vattenpass för att kontrollera att monteringsplattan sitter rakt.
  • Viktigt! Dörrklockans kablar måste dras genom hålet på monteringsplattan så att de ligger mot hålets nederkant (enligt bilden). Om de inte gör det kanske inte dörrklockan går att fästa ordentligt på monteringsplattan.
  1. Borra ett hål genom väggen för strömkabeln med en borrbit på 9 mm.
  • Obs! Du behöver veta var rör eller elledningar sitter i väggen innan du borrar.
  1. Förborra hål för skruvarna med ett borrbit på 2 mm. Om du borrar i sten, stuck eller andra hårda material ska du använda medföljande väggplugg och borrbit för tegel.
  2. Montera monteringsplattan med skruvarna.

• Viktigt! Kontrollera att monteringsplattan sitter åt rätt håll. Nest-logotypen ska vara längst ned.

Nest Hello wires on bottom wall plate

6. Dra strömkabeln genom väggen

1. Gå in i huset och dra isoleringsringen över adapterkabeln.
  2. Dra kabeln genom hålet till utsidan.

Viktigt! Anslut inte adaptern ännu. Den kan ta skada om kabeländarna kommer i kontakt med varandra. Låt den vara frånkopplad tills du har slutfört installationen.

7. Anslut adapterkablarna till dörrklockan

Det spelar ingen roll vilken kopplingsplint du ansluter en kabel till.

Kontrollera att skruvarna sitter ordentligt och att kablarna är riktade nedåt enligt bilden. På så sätt går det att stoppa in överflödig ledning i väggen så att dörrklockan kan sättas fast ordentligt på monteringsplattan.

Nest Hello connect adapter

8. Montera dörrklockan

1. Skjut upp dörrklockans överdel i monteringsplattan.
  2. Tryck tills du hör ett klick.

Om den inte sitter rätt eller om du inte hör något klick kontrollerar du att du har stoppat in utstickande kablar i hålet.

Tips! Om du behöver ta bort Nest Doorbell för du in det medföljande lossningsverktyget i hålet längst ned. Du kan också använda ett häftstift eller gem.

Doorbell being mounted

9. Slå på strömmen och anslut adaptern

1. Hoppa framåt i appen tills du uppmanas att slå på strömmen igen.
  2. Slå på strömmen i elcentralen eller säkringsskåpet.
  3. Anslut strömadaptern till eluttaget inomhus.
  • Obs! Du kan använda en förlängningskabel om det behövs. Om kablarna är för långa kan du antingen stoppa in dem i hålet i väggen eller fästa dem med ett buntband.

10. Kontrollera att dörrklockan får ström

När den har anslutits ska Nest Doorbell slås på och dess ljusring ska lysa blått.

Felsökning

Om ljusringen inte tänds ska du dubbelkolla att adaptern är ansluten till ett fungerande eluttag. Dra ur adaptern och anslut den sedan igen. Du ska också kontrollera att kablarna sitter i ordentligt på baksidan av dörrklockan och att skruvarna är åtdragna.

11. Slutför konfigureringen med appen

1. Anslut till wifi

Ange var du installerade dörrklockan i appen. Välj sedan wifi-nätverk och ange lösenordet.

Felsök problem

• Om det inte går att ansluta dörrklockan till wifi-nätverket kan du testa att flytta routern lite närmare eller att lägga till en wifi-extender.
  • Om du redan har installerat en Nest-produkt i hemmet försöker dörrklockan hämta wifi-uppgifterna från den. Om det går testar du att flytta den andra produkten närmare dörrklockan eller att tillfälligt lossa dörrklockan och ansluta den närmare den andra produkten medan du försöker ansluta den till wifi.

2. Testa att streama video

När dörrklockan är ansluten till wifi och appen testar appen videon.

3. Stäng av ljudenheten och testa

Innan du testar dörrklockan ska du stänga av alternativet för ljudenhet i appen, även om du inte har installerat en ljudenhet med kabel.

1. Tryck på Done för att avsluta konfigureringen.
  2. Tryck på dörrklockan på appens startskärm. Tryck sedan på Settings ikon för Nest-inställningar.
  3. Inaktivera Indoor chime.
  4. Tryck på dörrklockans knapp för att kontrollera att den fungerar. Du bör också få en avisering från appen om att det står någon vid dörren.

12. Använd dörrklockan

Läs grundläggande information om Nest Doorbell, hur du ändrar inställningarna och mycket annat i Komma igång med Nest Doorbell (med kabel).