To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Montér Nest Doorbell med en innendørs strømadapter

Nest Doorbell (med ledning) er laget for å erstatte en ringeklokke med ledning og bruker lydenheten for den gamle ringeklokken.

Nest Doorbell (med batteri) kan erstatte en ringeklokke med ledning og bruke lydenheten for den gamle ringeklokken, men du kan også bruke det interne, oppladbare batteriet som strømkilde.

Hvis du ikke har noen ringeklokke i boligen din, eller hvis det eksisterende ringeklokkesystemet ikke er kompatibelt med Nest Doorbell, kan du montere Nest Doorbell ved hjelp av en innendørs strømadapter i stedet.

Viktig: Den innendørs strømadapteren selges separat fra Nest Doorbell. Du kan kjøpe den innendørs strømadapteren fra Google Store hvis den er tilgjengelig i landet ditt.

Indoor power adapter

Sikkerhetstips

Du må bore et hull helt gjennom ytterveggen for å koble strømkabelen til et strømuttak innendørs. Før du gjør det, bør du tenke over dette:

• Du må vite hvor eventuelle vannrør og elektriske ledninger i veggen er.
  • Du bør sjekke byggeforskriftene der du bor, for å være sikker på at monteringen er trygg.
  • Du kan kontakte en lokal fagperson hvis du ikke er komfortabel med å bore gjennom veggen.

Advarsel: Du må ikke koble adapteren til et strømuttak utendørs. Den er ikke værbestandig.

Montering av Nest Doorbell (med batteri)

1. Sjekk at du har alt du trenger for monteringen

Viktig: Ringeklokken leveres med de fleste delene du trenger for å montere den, men den innendørs strømadapteren må kjøpes separat.

Sjekk at du har alle delene som følger med i esken.

Dette følger med i esken

• Nest Doorbell (med batteri)
  • veggplate
  • kile
  • kabelforlengere (ikke nødvendig for montering med batteri)
  • skruer
  • veggankere
  • avstandsstykker
  • opplåsingsverktøy
  • USB-C til USB-A-ladekabel

Trenger du en kile?

Nest Doorbell (med batteri) har allerede en kile som kan brukes til å justere ringeklokkens kameravinkel, hvis den er plassert i et hjørne. Kilen kan vinkle ringeklokken horisontalt opptil 20 grader.

Hvis du trenger en større horisontal vinkel for ringeklokken, eller hvis du har behov for å justere vinkelen vertikalt, kan du kjøpe en Made for Google-kile til ringeklokker.

Verktøy

• stjerneskrutrekker
  • elektrisk drill
    • stjernebor
    • 6,35 mm bor (for veggankere)
    • 2,38 mm bor (valgfritt, for boring i harde materialer som murstein og stukkatur)
  • vater (for å sjekke at ringeklokken er i vater)

Krav til appen og internett

• Google Home-appen
  • en kompatibel telefon (for å koble til wifi og bruke Home-appen)
  • navnet og passordet for wifi-nettverket
  • bredbåndstilkobling med minst 2 Mbps for ringeklokken

2. Lad ringeklokken før montering

Bruk den medfølgende USB-C-kabelen til å lade ringeklokken helt opp ved montering med batteri. La den være koblet til under konfigureringen, slik at ringeklokken kan kobles til appen og wifi-nettverket.

Statuslampen blinker hvitt når ringeklokken lades, og lyser hvitt når den er fulladet.

3. Koble ringeklokken til appen ved hjelp av QR-koden

Følg fremgangsmåten nedenfor for å legge til ringeklokken i appen og starte monteringen:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, laster du ned Google Home-appen fra Apple App Store eller Google Play-butikken.
  2. Åpne Home-appen Google Home-appen. Logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  3.  Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  4. Velg hjemmet du vil legge til ringeklokken i, eller velg Legg til et nytt hjem for å opprette et nytt. Trykk deretter på Neste.
  5. Appen prøver å se etter enheter i nærheten. Hvis du blir bedt om det, velger du Nest Doorbell (med batteri) som enheten du vil konfigurere.
  6. Bruk kameraet på telefonen til å skanne QR-koden på baksiden av ringeklokken. Du kan også trykke på Fortsett uten å skanne og skrive inn tallene ved QR-koden.
  7. Appen veileder deg gjennom konfigureringsprosessen. Når appen spør hva du vil bruke til å drive ringeklokken, velger du Batteri. Fullfør konfigurerings- og monteringsveiledningen i appen.

4. Bor et hull for adapterkabelen

Sikkerhetstips

Du må bore et hull helt gjennom ytterveggen for å koble strømkabelen til et strømuttak innendørs. Før du gjør det, bør du tenke over dette:

• Du må vite hvor eventuelle vannrør og elektriske ledninger i veggen er.
  • Du bør sjekke byggeforskriftene der du bor, for å være sikker på at monteringen er trygg.
  • Du kan kontakte en lokal fagperson hvis du ikke er komfortabel med å bore gjennom veggen.

Advarsel: Du må ikke koble adapteren til et strømuttak utendørs. Den er ikke værbestandig.

1. Demonter ringeklokken. Sett inn demonteringsverktøyet for å løsne låsen på toppen.
  2. Mål midtpunktet mellom toppen og bunnen av festeplaten når du er utenfor boligen. Bor et hull for adapterkabelen på dette punktet.
  3. Når du har boret hullet, begynner du inne i boligen og fører adapterkabelen ut gjennom hullet.

5. Koble adapteren til ringeklokken og så til strømuttaket

1. Koble ledningsendene fra adapteren til koblingspunktene på baksiden av ringeklokken.
  2. Montér ringeklokken igjen.
  3. Koble adapteren til et strømuttak innendørs. Hvis du vil, kan du også montere klemmer, slik at adapterkabelen blir liggende ryddig langs veggen.

Ringeklokken bruker strøm fra den innendørs strømadapteren for å holde seg ladet.

Montér Nest Doorbell (med ledning)

Merk: Fremgangsmåten i denne artikkelen er ikke den samme som fremgangsmåten for montering av Nest Doorbell i appen. Du må hoppe over noen trinn i appen og følge dem her i stedet.

Dette trenger du til monteringen

Viktig: Den innendørs strømadapteren selges separat fra Nest Doorbell. Du kan kjøpe den innendørs strømadapteren fra Google Store hvis den er tilgjengelig i landet ditt.

Innhold i esken

• Nest Doorbell (med ledning)
  • veggplate
  • kile
  • adapter for lydenhet
  • kabelforlengere
  • bor
  • skruer
  • demonteringsverktøy

Verktøy

• stjerneskrutrekker
  • elektrisk drill
  • stjernebor
  • 9 mm bor som er langt nok til å gå helt gjennom ytterveggen
  • hammer
  • blyant
  • vater (for å sjekke at ringeklokken er i vater)

Krav til apper og tilkobling

• den nyeste versjonen av Nest-appen
  • en kompatibel telefon (se kravene her)
  • navnet og passordet for wifi-nettverket
  • bredbåndstilkobling med opplastingshastighet på minst 2 Mbps for ringeklokken din (og for hvert av Nest-kameraene du har hjemme)

1. Slå av strømmen

1. Gå til sikringsskapet, og slå av strømmen til alt som er i nærheten av døren der du vil montere ringeklokken (den gamle ringeklokken, utelamper, strømuttak osv.). Da er du bedre beskyttet når du borer gjennom veggen.
  2. Prøv å slå på utelyset for å bekrefte at strømmen er av. Hvis det er nødvendig, kan du slå av hovedbryteren i sikringsskapet.
Breaker box

2. Legg til ringeklokken med QR-koden

Før du åpner appen

1. Sørg for at du har navnet og passordet til wifi-wnettverket lett tilgjengelig, slik at du kan koble Nest Doorbell til appen og internett.
  2. Slå på Bluetooth og wifi på telefonen.
  3. Sjekk at telefonen er koblet til det samme wifi-nettverket du vil koble ringeklokken til.

Nest-appen

Gjør dette hvis du ikke har brukt noen Nest-produkter før

1. Last ned Nest-appen fra Apple App Store eller Google Play.
  2. Åpne appen Nest app og opprett en konto.
  3. På startskjermen i appen trykker du på Legg til Plus icon.
  4. Skann QR-koden på baksiden av ringeklokken. Du kan også trykke på Fortsett uten å skanne og skrive inn tallene øverst i QR-koden.
  5. Appen veileder deg gjennom montering og konfigurering av ringeklokken. Ikke lukk appen.

Hvis du allerede har en konto

1. Åpne Nest-appen Nest app.
    Merk: Hvis du har mer enn ett hjem i kontoen din, må du først velge Nest-hjemmet der du vil montere ringeklokken. Trykk på menyen Nest menu icon. øverst til venstre på startskjermen for å bytte hjem.
  2. Øverst til høyre på startskjermen i appen trykker du på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Legg til produkt .
  4. Skann QR-koden på baksiden av ringeklokken. Du kan også trykke på Fortsett uten å skanne og skrive inn tallene øverst i QR-koden.

Nest hello back view

3. Hopp over appveiledningen

1. Når appen ber deg om å finne adapteren for lydenhet som følger med Nest Doorbell, trykker du på Hopp over
  2. Følg veiledningen i denne artikkelen for å montere ringeklokken med den innendørs strømadapteren. Gå tilbake til appveiledningen senere.
find the chime connector in the box

4. Sjekk om du må bruke kilen

Hvis du vil montere ringeklokken i et hjørne eller bare vil endre litt på synsfeltet, kan du bruke den medfølgende kilen.

Fest kilen på veggplaten med limstrimlene.

Forsikre deg om at du monterer kilen på riktig måte

• Du kan snu kilen for å vinkle kameraet i motsatt retning.
  • Det horisontale skruehullet på veggplaten skal være nederst (som vist på bildet).

Nest Hello wedgeNest Hello plate install wedge

Nest Hello wallplate screw hole

5. Bor og montér veggplaten

Hvis du må bytte ut en eksisterende ringeklokke, kan du muligens montere Nest Doorbell der den gamle ringeklokken var. Det kan likevel hende at du må bore et nytt hull eller fjerne ledningene til den gamle ringeklokken og bore ut det eksisterende hullet, slik at kabelen til strømadapteren kan gå gjennom veggen.

Hvis du ikke har noen ringeklokke, bør du montere ringeklokken i en høyde på cirka 1,2 meter – dette er høyden for de fleste ringeklokker.

1. Bruk veggplaten for å merke hullene du må bore for kabelen og skruene. Bruk et vater for å sjekke at veggplaten er rett.
  • Viktig: Ledningene til ringeklokken må komme gjennom hullet nederst på veggplaten (som vist på bildet). Hvis de ikke gjør det, kan de hindre at ringeklokken låses fast på veggplaten.
  1. Bruk et bor på 9 mm, og bor et hull for strømkabelen helt gjennom veggen.
  • Merk: Før du begynner å bore, må du vite hvor eventuelle vannrør og elektriske ledninger i veggen er.
  1. Bor styrehull for skruene med et bor på 2 mm. Hvis du må bore i stein, stukkatur eller andre harde materialer, bør du bruke murboret og veggankrene som følger med.
  2. Fest veggplaten med skruene som følger med.

• Viktig: Sørg for at veggplaten har den riktige siden vendt opp. Nest-logoen skal være nederst.

Nest Hello wires on bottom wall plate

6. Før strømkabelen gjennom veggen

1. Gå inn i boligen, og sett kabelgjennomføringen for vegg på adapterkabelen.
  2. Før kabelen gjennom hullet og ut av boligen.

Viktig: Ikke koble adapteren til strøm ennå. Du kan skade adapteren hvis ledningsendene kommer i kontakt med hverandre. La den være koblet fra til monteringen er ferdig.

7. Koble adapterledningene til ringeklokken

Det spiller ingen rolle hvilket koblingspunkt du kobler ledningene til.

Sørg for at skruene sitter tett, og at ledningene er vendt nedover, som vist. Dette er for at overflødige deler av ledningene skal kunne legges inn i veggen, slik at ringeklokken kobles skikkelig til veggplaten.

Nest Hello connect adapter

8. Montér ringeklokken

1. Skyv den øvre delen av ringeklokken på veggplaten.
  2. Trykk den inn til ringeklokken «klikker» seg på plass.

Hvis den ikke sitter skikkelig fast eller du ikke hører noe klikk, bør du sjekke at du har lagt alle overflødige deler av ledningene inn i hullet i veggen.

Tips: Hvis du får behov for å fjerne Nest Doorbell, skyver du det medfølgende demonteringsverktøyet inn i hullet på bunnen for å låse den opp. Du kan også bruke en stift eller binders.

Doorbell being mounted

9. Slå på strømmen, og koble til adapteren

1. Hopp fremover i appen til du blir bedt om å slå på strømmen igjen.
  2. Slå på strømmen i sikringsskapet.
  3. Koble strømadapteren til et strømuttak innendørs.
  • Merk: Hvis det er nødvendig, kan du bruke en skjøteledning for å nå frem. Hvis du har overflødige deler av ledningene, kan du enten legge dem inn i hullet i veggen eller samle dem med et kabelbånd.

10. Sjekk om strømmen til ringeklokken er på

Når Nest Doorbell kobles til et strømuttak, skal den slås på, og lysringen skal lyse blått.

Feilsøking

Hvis lysringen ikke begynner å lyse, bør du dobbeltsjekke at adapteren er koblet til et strømførende strømuttak. Koble deretter adapteren fra og så til igjen. Forsikre deg også om at ledningene er koblet skikkelig til baksiden av ringeklokken, og at skruene er stramme.

11. Fullfør konfigureringen i appen

1. Koble til wifi

Fortell appen hvor ringeklokken er montert. Velg wifi-nettverket ditt og skriv inn passordet.

Feilsøk problemer

• Hvis det ikke er mulig å koble ringeklokken til wifi-nettverket, bør du prøve å flytte ruteren litt nærmere eller legge til en wifi-forlenger.
  • Hvis du allerede har et Nest-produkt i hjemmet, prøver ringeklokken å hente wifi-informasjonen fra det produktet. Hvis det er mulig, bør du prøve å flytte det nærmere ringeklokken. Eventuelt kan du demontere ringeklokken og koble den til et strømuttak nærmere det andre produktet mens du prøver å koble til wifi på nytt.

2. Test videostrømmen

Når ringeklokken er koblet til wifi og appen, tester appen videostrømmen.

3. Slå av lydenheten og test ringeklokken

Før du tester ringeklokken, bør du slå av alternativet for lydenheten i appen. Dette gjelder selv om du ikke har noen ringeklokke med ledning montert.

1. For å avslutte konfigureringen, trykk på Ferdig.
  2. Trykk på ringeklokken på startskjermen i appen. Trykk deretter på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Slå av «Innendørs lydenhet».
  4. Trykk på knappen på ringeklokken for å sjekke at den fungerer. Du skal også få et varsel fra appen om at noen står utenfor døren.

12. Bruk ringeklokken

Du kan finne ut mer om grunnleggende Nest Doorbell-funksjoner, hvordan du endrer innstillinger, og andre ting i artikkelen Kom i gang med Nest Doorbell (med ledning).